تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس به خدا توكل كند، دشوارى ها براى او آسان مى شود و اسباب برايش فراهم مى گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819020496




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چالش جدی توسعه زیرساخت های حمل و نقل با افزایش هزینه ها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد؛ چالش جدی توسعه زیرساخت های حمل و نقل با افزایش هزینه ها تهران - ایرنا - معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: با توجه به افزایش هزینه توسعه زیرساخت های حمل و نقل و کاهش اعتبارات این حوزه، توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در آینده با چالش جدی مواجه خواهد شد.


به گزارش روابط عمومی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، علی نورزاد افزود: افزایش قیمت قیر، یکی از مهمترین دلایل افزایش هزینه ساخت پروژه ها است که موجب شده در چهار سال گذشته 35 تا 40 درصد اعتبارات تخصیصی وزارت راه در احداث راهها صرف خرید قیر شود.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه ضمن اشاره به فرآیند کاهش بودجه در زیرساخت های حمل و نقل طی سال های اخیر، عنوان کرد: با توجه به اینکه در دهه 70 نرخ رشد مرکب ارزش افزوده حمل و نقل بیش از 8 درصد و در دهه 80 بیش از 7 درصد بوده است، پیش بینی می شود ارزش افزوده حمل و نقل کشور به رقم 45 تریلیون و 301 میلیارد ریال برسد و در سال بعد با همین روند این رقم معادل 53 تریلیون شود و این نرخ رشد در توسعه همه جانبه کشور اثر دارد، لذا توسعه زیرساخت ها مهمترین عامل در ایجاد این رشد است.
نورزاد اضافه کرد: در حال حاضر در کنار افزایش هزینه ساخت انواع راهها به دلیل بالا رفتن قیمت مصالح بالاخص قیر، ما شاهد کاهش اعتبارات سالانه در این حوزه نیز هستیم که این امر در نهایت به کاهش نرخ رشد ارزش افزوده حمل و نقل در اقتصاد کلان و عدم توازن در توسعه کشور می انجامد.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در یک مقایسه تطبیقی، بودجه سال 1393 نسبت به سال 1384 در زیرساختهای حمل و نقل تنها 2.5 برابر شده و این در حالی است که قیمت قیر نزدیک به 20 برابر شده ، این امر در حالی است که در سال های گذشته بخشی از این افزایش قیمت از طریق وزارت نفت ترمیم می شده، اما انتظار این است در سال 1393 این بخش نیز تقویت شده تا از چالش های جدی آن جلوگیری شود.
وی افزود: با احتساب قیمت روز، سالانه باید 600 میلیارد تومان بابت خرید قیر پرداخت شود که این رقم 30 درصد از تخصیصی های شرکت ساخت و توسعه را شامل می شود.
نورزاد گفت: برای ساخت هر کیلومتر راه اصلی نزدیک به 150 تن قیر و هر کیلومتر بزرگراه 300 تن و هر کیلومتر آزادراه 400 تن قیر لازم داریم که حداقل برای توسعه انواع راهها در سال 93 نزدیک به 400 هزار تن قیر لازم است.
نورزاد با اشاره به نقدینگی کم پیمانکاران، اظهار داشت: به طور قطع افزایش قیمت قیر و قطع یارانه آن، بر ساخت جاده ها و بهسازی آنها تاثیرگذار است بنابراین امیدواریم که مشکل تامین قیر به زودی برطرف شود تا با قیمت مناسب تر و ارزان تری به دست پیمانکاران برسد.
وی با بیان این که در حال حاضر قیمت هر تن قیر یک میلیون و 450 هزار تومان است، گفت: در سال گذشته براساس توافق وزارت راه و شهرسازی، معاونت نظارت راهبردی رئیس جمهور و وزارت نفت قیر به وزارت راه و شهرسازی داده می شد که در نهایت 22 درصد از قیمت قیر را می پرداخت و مابقی بصورت اعتبارات خاص از سوی معاونت نظارت راهبردی در اختیار وزارت نفت قرار می گرفت.
اقتصام(1)1108 **1561
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




19/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن