واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: در قزوين: كارگران «آلومتك» ۳ ماه حقوق دريافت نكردهاند
چكيده: اين ۱۸۰ كارگر هر روز صبح بدون آنكه كاري براي انجام دادن در كارخانه وجود داشته باشد در محل كار خود حاضر ميشوند./ بخشي از مشكلات كارگران مربوط به تعويق در پرداخت بيمه است كه كارفرما به صورت مداوم آن را به تامين اجتماعي واريز نكرده است. در قزوين: كارگران «آلومتك» ۳ ماه حقوق دريافت نكردهاند
رئيس شوراي اسلامي كار كارخانه «آلومتك» قزوين توليد كننده كابل برق، از تعويق ۳ ماهه حقوق ۱۸۰ كارگر اين كارخانه به دليل كمبود منابع مالي خبر داد و گفت: توليد در اين واحد از يك سال و نيم پيش به حداقل ظرفيت كاهش يافته است.
«مرتضي جنت آبادي» به ايلنا گفت: كارگران از مهر ماه سال جاري هيچ حقوقي دريافت نكردهاند و با توجه به كاهش توليد در كارخانه طي يك سال و نيم گذشته، پيش از ۱۵۰ كارگر با ميانگين سوابق ۱۸ سال كار، سال ۹۱ در دو مرحله بيكار شدند.
نماينده كارگران، تعداد كارگران اين واحد صنعتي را پيش از سال ۹۰ حدود ۳۸۰ نفر اعلام كرد و افزود: طي دو سال گذشته كارگران به دليل افزايش مشكلات به مرور تعديل شدند و اكنون تعداد كارگران آلومتك به ۱۸۰ نفر رسيده است كه از اين تعداد تنها ۷ كارگر قديمي قرارداد دائمي دارند و مابقي با قرارداد موقت مشغول كار هستند.
به گفته رئيس شوراي اسلامي كار كارخانه «آلومتك»، اين ۱۸۰ كارگر هر روز صبح بدون آنكه كاري براي انجام دادن در كارخانه وجود داشته باشد در محل كار خود حاضر ميشوند.
اين فعال كارگري در خصوص معوقات بيمهاي كارگران كارخانه آلومتك گفت: بخشي از مشكلات كارگران مربوط به تعويق در پرداخت بيمه است كه كارفرما به صورت مداوم آن را به تامين اجتماعي واريز نكرده است.
او در ادامه، معوقات بيمهاي كارخانه آلومتك به تامين اجتماعي را بيش از ۶۰۰ ميليون تومان ذكر كرد و گفت: با وجود اينكه كارفرما ماهانه از حقوق كارگران مبلغي را به عنوان سهم كارگر (۷ درصد از حقوق) كسر كرده است اما با كوتاهي در پرداخت بيمه كارگران به سازمان تامين اجتماعي كارگران را دچار مشكلات بيمهاي كرده است.
او گفت: با فاصلهاي كه در سوابق بيمهاي كارگران بوجود آمده است امكان بازنشستگي زود هنگام براي كارگران فراهم نيست.
به گفته وي، تعدادي از كارگران رسمي اين كارخانه كه امكان بازنشستگي پيش از موعد را پيدا نكردهاند هم اكنون با طرح شكايت در ديوان عدالت اداري، منتظر راي ديوان هستند.
نماينده كارگران كارخانه آلومتك در ادامه اين گفتگو به نوسانات توليد در اين كارخانه پرداخت و گفت: در سالهاي ۸۶ تا ۹۰ توليد روزانه اين كارخانه ۴۰ هزار تن بود، اما در سال ۹۰ توليد به ۱۵۰۰ تن در روز رسيد و از سال ۹۱ تا كنون نيز اين رقم به روزانه ۱۰۰ كيلو گرم در ماه رسيده است.
اين فعال كارگري، عمدهترين دليل مشكلات مالي آلومتك را پرداخت نشدن مطالبات كارخانه از سوي برخي سفارش دهندگان عنوان كرد و با ذكر مثالي گفت: سه سال است وزارت نيرو از پرداخت بدهي حدود ۸ ميليارد تومانياش به اين كارخانه خودداري ميكند.
جنت آبادي با اشاره به اينكه محصولات اين واحد توليدي كه هاديهاي فشار قوي انتقال نيروست فقط براي مصارف انتقال برق كاربرد دارد، اظهار داشت: اين در حاليست كه وزارت نيرو سفارشات جديدي نيز به كارخانه آلومتك نميدهد از اين رو باعث افزايش مشكلات مالي اين واحد شده است.
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]