واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: برگزاري نخستين سالگرد رحلت آيتالله تهراني/ آغاز دروس اخلاق آيت الله قرهي
گروه انديشه: برگزاري نخستين سالگرد رحلت آيت الله آقا مجتبي تهراني، از سرگيري درس اخلاق آيتالله قرهي، تمديد فراخوان مقاله كنگره بين المللي «فرهنگ و انديشه ديني» و ارسال بيش از ۱۰۰ اثر به دبيرخانه جشنواره ملي ملكوت از رويدادهاي مهم اين هفته بود.
به گزارش خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا)، مهمترين رويدادهاي حوزه انديشه كه در هفته جاري رخ داده است، در ادامه ميآيد:
برگزاري نخستين سالگرد رحلت آيتالله آقا مجتبي تهراني
مراسم نخستين سالگرد رحلت آيتالله آقا مجتبي تهراني، پيش از ظهر يكشنبه، اول ديماه با حضور حجتالاسلام حجازي، نماينده رهبر معظم انقلاب، شيخ مرتضي تهراني، برادر آقا مجتبي، آيتالله حسينيبوشهري، مدير حوزههاي علميه، حجتالاسلام صديقي، امام جمعه موقت تهران، حجتالاسلام پورمحمدي، وزير دادگستري، حجتالاسلام رشاد، رئيس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، سردار احمديمقدم، حميد چيتچيان، وزير نيرو و ديگر شخصيتهاي علمي، مذهبي و كشوري در مسجد جامع بازار تهران برگزار شد.
آيت الله حسينيبوشهري سخنران اين مراسم در ابتدا ضمن بيان مقدمهاي در باب تجليل و تكريم انسان در قرآن گفت: قرآن كريم از انسان به عنوان خليفةالله ياد ميكند و او را جانشين خدا در زمين ميداند. البته اين انسان ذوابعاد است و گاهي گرفتار غريزه و شهوات ميشود. وي سپس از عقل و انبياء به عنوان هدايتگران انسان ياد كرد و دسته سوم از راهنمايان را فقها و علما برشمرد.
عضو مجلس خبرگان رهبري، سپس به شخصيت عالم عامل و فقيه فقيد حضرت آيتالله مجتبي تهراني اشاره كرد و گفت: ايشان شاگرد ويژه امام(ره) بودن و از سن 25 سالگي مورد اعتماد حضرت امام قرار گرفت.
مراسم اربعين حسيني در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد
با فرا رسيدن اربعين حضرت امام حسين(ع)، مراسم عزاداري به مدت سه شب در مسجد دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد. سخنران شب اول اين مراسم، حجتالاسلام علويتهراني و سخنران شبهاي دوم و سوم آيتالله جاودان بودند و ميثم مطيعي از جمله ذاكران اهل بيت(ع)، به مداحي پرداخت.
آغاز دروس اخلاق آيتالله قرهي
با بهبود حال عمومي آيتالله روحالله قرهي و رفع موقت عوارض شيميايي ناشي از جنگ تحميلي، دروس اخلاق اين استاد مبرّز از سر گرفته شد و نخستين جلسه اين سخنرانيها همزمان با شب اربعين حسيني، يكشنبه، يكم ديماه آغاز شد و تا آخر ماه صفر ادامه مييابد.
علاقهمندان براي بهرهمندي از فيوضات معنوي اين جلسات ميتوانند هر شب از ساعت 19 به نشاني حكيميه تهران، شهرك والفجر، انتهاي بلوار نور، جنب بوستان ساحل، مهديه القائم المنتظر(عج) مراجعه كنند.
ارسال بيش از ۱۰۰ اثر به دبيرخانه جشنواره ملي ملكوت
حميدرضا يونسي، دبير اولين جشنواره ملي ملكوت از ارسال ۱۰۵ اثر به دبيرخانه اين جشنواره و همكاري پژوهشگران حوزه و دانشگاه استانهاي مختلف خبر داد و گفت: اميد است با توجه به زمان باقي مانده تا پايان جشنواره، يعني ۳۰ ديماه ۹۲ بر تعداد اين آثار افزوده شود.
انتشار شماره جديد فصلنامه «پژوهشهاي قرآني»
هفتاد و يكمين شماره فصلنامه تخصصي «پژوهشهاي قرآني» با مقالاتي همچون «تحليل گفتمان آيات مربوط به قيامت در دو جزء آخر قرآن» از سيدحسين سيدي و زهرا حامديشيروان، «ثواب و عقابهاي شگفتانگيز» از محمد عالمزاده نوري و «فطرت و طينت» از سيدموسي صدر منتشر شد.
بنا بر اين گزارش، «فهم و تفسير در نگاه علامه طباطبايي (نگاهي مقايسهاي با هرمنوتيك)» از محمد بهرامي، «درآمدي بر تفسير اجتماعي قرآن؛ مطالعه موردي ماهيت قوانين اجتماعي در قرآن» از سيدعلي نقي ايازي، «تأملي پيرامون روايت كشتن يهوديان بني قريظه در منابع تاريخ و تفسير» از سيدمحمدعلي ايازي و «تفسير قرآني تاريخ» از صائب عبدالحميد، ديگر مقالات اين شماره «پژوهشهاي قرآني» است.
كتاب «نفس و بدن در فلسفه مشاء و حكمت متعاليه» منتشر شد
كتاب «نفس و بدن در فلسفه مشاء و حكمت متعاليه» به عنوان دومين شماره از مجموعه كتابهاي «نفس و بدن» به همت پژوهشكده فلسفه و كلام اسلامي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي و توسط انتشارات اين پژوهشگاه منتشر شد. بنا بر اين گزارش، مسئله نفس و بدن از جمله مسائل مهم فلسفي است كه از ديرباز تاكنون مورد توجه متفكران بوده و در دهههاي اخير نيز در پژوهشهاي فلسفي اقبال گستردهاي به آن شده است. در اين راستا، پژوهشكده فلسفه و كلام اسلامي، كلان طرح «رابطه نفس و بدن» را در دستور كار خود قرار داده و به منظور گشودن قلمروهاي تازه در مسئله نفس و بدن و ارتقاي كيفي بحثها و دفاع روزآمد از آموزههاي ديني، همايش بينالمللي «آموزههاي ديني و مسئله نفس و بدن» را با حضور فرهيختگاني از داخل و خارج كشور، در اسفندماه 1389 برگزار كرد.
شصت و پنجمين شماره فصلنامه «نقد و نظر» منتشر شد
شماره 65 مجله علمي ـ پژوهشي «نقد و نظر» با موضوع كلام اماميه و با مقالاتي همچون «كلام اماميه؛ ريشهها و رويشها» از محمدتقي سبحاني، «مدرسه كلامي كوفه» از اكبر اقوام كرباسي و «مدرسه كلامي قم» از سيدحسن طالقاني منتشر شد. بنا بر اين گزارش، «امتداد جريان فكري هشام بن حكم تا شكلگيري مدرسه كلامي بغداد» از محمدجعفر رضايي، «ابوعيسي وراق؛ از اعتزال تا گرايش به مدرسه كوفه» از عباس ميرزايي، «جابر جُعفي؛ غالي يا متهم به غلو» از مصطفي حقاني فضل و «عبدالله بن ابي يعفور؛ متكلمي ناشناخته از تبار محدثان اماميه» از حسين منصورىراد، ديگر مقالات اين شماره نقد و نظر را تشكيل ميدهند.
تمديد فراخوان مقاله كنگره بينالمللي «فرهنگ و انديشه ديني»
طبق گزارش خبرگزاري بينالمللي قرآن، دبيرخانه كنگره بينالمللي فرهنگ و انديشه ديني كه پيش از اين، مهلت دريافت مقالات را پايان آذرماه سال جاري اعلام كرده بود كه فراخوان اين همايش را تا ۱۵ فروردين ۱۳۹۳ تمديد كرد.
بنا بر اين گزارش، محققان و پژوهشگران، استادان، طلاب و دانشجويان ميتوانند مقالات خود را در قالب معرفي شده در سايت كنگره به نشاني theologyconferece. ir و ثبتنام و پس از ثبتنام به دبيرخانه ارسال كنند.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]