تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز، از آيين‏هاى دين است و رضاى پروردگار، در آن است. و آن راه پيامبران است. ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849674387




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اظهارنظر كارشناسي مركز پژوهش‌ها درباره «طرح استفساريه جز (1-5) قوانين بودجه سال‌هاي 91 و 92


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اظهارنظر كارشناسي مركز پژوهش‌ها درباره «طرح استفساريه جز (1-5) قوانين بودجه سال‌هاي 91 و 92
مركز پژوهش‌هاي مجلس اظهارنظر كارشناسي خود درباره: «طرح استفساريه جز (1-5) قوانين بودجه سال‌هاي 1391 و 1392 كل كشور» را اعلام كرد.


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي، اين مركز در اظهارنظر كارشناسي خود درباره «طرح استفساريه جز (1-5) قوانين بودجه سال‌هاي 1391 و 1392 كل كشور»

متن استفساريه اعلام كرد: آيا طرح‌هاي مربوط به صنايع تبديلي و تكميلي بخش كشاورزي كه داراي مجوز از وزارت جهاد كشاورزي بوده اما در رشته فعاليت‌هاي اقتصادي (ISIC) در بخش صنعت طبقه‌بندي شده‌اند مي‌توانند از تسهيلات موضوع جزء «1-5» قوانين بودجه سال‌هاي 1391 و 1392 استفاده كنند؟

بله، با توجه به اينكه اين‌گونه صنايع جزء حلقه تكميلي بخش كشاورزي است پرداخت تسهيلات از محل جزء «1-5» قوانين بودجه به اين‌گونه طرح‌ها بلامانع است.

مقدمه

براساس اين طرح، با وجود اينكه طرح‌هاي مربوط به صنايع تبديلي و تكميلي بخش كشاورزي كه داراي مجوز از وزارت جهاد كشاورزي بوده، در رشته فعاليت‌هاي اقتصادي (ISIC) بخش صنعت طبقه‌بندي شده‌اند، اما با توجه به اينكه اين صنايع جزء حلقه تكميلي بخش كشاورزي است، پرداخت تسهيلات از محل جزء «1-5» قوانين بودجه سال‌هاي 1391 و 1392 كل كشور به اينگونه طرح‌ها بلامانع است.

طبق بند «5» قانون بودجه سال 1392 كل كشور، «ماده (۸۴) قانون برنامه پنج‌ ساله پنجم توسعه جمهوري اسلامي ايران موضوع صندوق توسعه ملي در سال ۱۳۹۲ با اصلاحات زير اجرا مي‌شود:

«1-5» 10 درصد از منابع ناشي از اجراي قانون بودجه سال ۱۳۹۲ كل ‌كشور به منظور پرداخت تسهيلات به بخش‌هاي غيردولتي به طرح‌هاي داراي توجيه فني‌،‌ اقتصادي، مالي و اهليت متقاضي به‌ صورت پرداخت و بازپرداخت ريالي در بخش آب و كشاورزي، منابع طبيعي و محيط ‌زيست تخصيص مي‌يابد».

و نيز طبق بند «5» قانون بودجه سال 1391 كل كشور، «ماده (۸۴) قانون برنامه پنج‌ ساله پنجم توسعه جمهوري اسلامي ايران موضوع صندوق توسعه ملي در سال 1391 با اصلاحات زير اجرا مي‌شود:

«1-5» 10 درصد از منابع به منظور پرداخت تسهيلات به بخش‌هاي غيردولتي به طرح‌هاي داراي توجيه فني، اقتصادي، مالي و اهليت متقاضي به‌صورت پرداخت و بازپرداخت ريالي در بخش آب و كشاورزي تخصيص مي‌يابد».

دلايل تمركز وظايف صنايع تبديلي و تكميلي بخش كشاورزي به وزارت جهاد كشاورزي

تأمين امنيت غذايي به‌عنوان يكي از وظايف اصلي در قانون وزارت جهاد كشاورزي گنجانده شده است، قطعاً برنامه‌ريزي براي تحقق اين امر مهم فقط با نگرش جديد از كشاورزي مدرن كه توسط فائو تعريف شده و شامل توليد، فرآوري، نگهداري و توزيع محصولات كشاورزي يعني از مزرعه تا سفر مي‌شود، امكانپذير است. همچنين ماده (8) قانون تشكيل وزارت جهاد كشاورزي مي‌گويد: توسعه و حمايت از صنايع كوچك تبديلي و تكميلي بخش كشاورزي و صنايع روستايي در چارچوب صنعتي كشور به‌ عهده وزارت جهاد كشاورزي است.

1. صنايع تبديلي و تكميلي ماهيتاً نوعي فعاليت كشاورزي است، به ‌عبارت ديگر اغلب صنايع تبديلي، با توجه به تناوب توليد محصولات كشاورزي در زمانبندي‌هاي فصلي سال فعاليت خود را بيشتر يا كمتر مي‌كنند، بنابراين در مقطعي از سال و فصول مشخص اين صنايع نيازمند توجه ويژه هستند.

از‌ جمله مرحله خريد مواد اوليه در مرحله برداشت محصول؛ پس طبيعي است كه وزارت جهاد كشاورزي (بخش كشاورزي) در اين موضوع آگاهي بيشتري داشته و مي‌تواند به تخصيص منابع اعتباري در موقع لزوم اقدام نموده و صنعت مربوطه را حمايت كند.

2. صنايع تبديلي كشاورزي تكميل شده زنجيره توليد و ارتباط‌دهنده و كامل‌كننده پيوندهاي پسين و پيشين فعاليت‌هاي كشاورزي، صنعتي و خدماتي است، قرار گرفتن اين صنعت در جايگاه واقعي خود مي‌تواند سبب شكوفايي بخش كشاورزي و ساير بخش‌ها شود.

3. در ورود به بازارهاي جهاني و پيوستن با سازمان تجارت جهاني WTO قطعاً نقش بخش كشاورزي اجتناب‌ناپذير است و وجود صنايع غذايي در اين بخش مي‏تواند نقش آن را بيشتر تقويت كند.

لازم به ‌ذكر است كه در اسناد سازمان تجارت جهاني كليه محصولات فرآوري شده (صنايع غذايي در بخش كشاورزي) لحاظ شده است.

4. تجارب كشورهايي كه توسعه و حمايت از صنايع غذايي در وزارت كشاورزي آنهاست مبين ضرورت پيوسته بودن اين دو در كنار هم است برخي از اين كشورها عبارتند از: مالزي، آمريكا، انگلستان، اندونزي، فيليپين، كره‌جنوبي، ژاپن، سريلانكا، استراليا، ارمنستان، دانمارك، پاكستان، سوئد، كامبوج، روسيه، ايرلند، فرانسه، آلمان، برزيل، نيوزيلند و تركيه.

5. وجود دفتر تخصصي صنايع غذايي در ستاد وزارت جهاد كشاورزي و نيز وجود تشكيلات مناسب براي اين امر در سازمان جهاد كشاورزي استان‌ها و حتي مديريت جهاد كشاورزي شهرستان‌ها و وجود مراكز تحقيقاتي بخش كشاورزي متناسب با نياز فرآوري و صنايع مرتبط با اين محصولات از امتيازات اين بخش براي تولي‌گري صنايع غذايي است.

6. از زمان ادغام دو وزارتخانه جهاد سازندگي و وزارت كشاورزي در سال 1379، مطابق ماده (8) قانون تشكيل وزارت جهاد كشاورزي (مصوبه مجلس شوراي اسلامي مورخ 6/10/1379) توسعه و حمايت از صنايع كوچك تبديلي و تكميلي بخش كشاورزي و صنايع روستايي در چارچوب سياست‌هاي صنعتي كشور به ‌عهده وزارت جهاد كشاورزي بوده است به‌ طوري كه مقرر شد مصاديق اين صنايع توسط هيئت وزيران تعيين شود و در نهايت در تاريخ 29/7/1383 بر اساس مصوبه هيئت وزيران صدور مجوز و ساير حمايت‌هاي مرتبط با كد 539 از مجموعه فعاليت‌هاي صنعتي ISIC (ويرايش سوم) كه در زيربخش كد 15 (خوراكي و آشاميدني‌ها) به وزارت جهاد كشاورزي سپرده شود.

7. با تصويب تعرفه‌ها از‌سوي سياست‌گذاران كشور، بدون توجه به حوزه توليد كشاورزي و ايجاد مشكلاتي كه اكنون براي كشور جنبه امنيتي پيدا كرده و استدلال‌هاي ديگر، نشان‌ ‌داد كه سياست‌گذاري‌هاي بخش كشاورزي بايد در كنار توليد بخش كشاورزي باشد و اين امر مهم با تصويب قانون تمركز وظايف و اختيارات مربوط به بخش كشاورزي در وزارت جهاد كشاورزي (مصوب 24/11/1391 مجلس شوراي اسلامي) به وزارت كشاورزي داده شده است، بنابراين با عنايت به اهميت اين صنايع و داشتن متولي خاص و يكپارچگي زنجيره توليد محصول خام و فرآوري شده الحاق كامل اين صنعت به وزارت جهاد كشاورزي بر اساس قانون تمركز وظايف و اختيارات مربوط به بخش كشاورزي در وزارت جهاد كشاورزي (مصوب 24/11/1391 مجلس شوراي اسلامي) مي‌تواند به تكميل زنجيره ارزش منجر شود.

به نظر مي رسد با توجه به بند «2-5» قوانين بودجه سال‌هاي 1391 و 1392 كل كشور كه اشعار مي‌دارند، 10 درصد از منابع صندوق به صورت ريالي براي بخش غيردولتي صنعت و معدن به‌استثناي بخش ساخت مسكن اختصاص مي‌يابد، بخش صنعت در بند ديگري مورد حكم قرار گرفته است؛ در نتيجه، منظور از بخش آب و كشاورزي مذكور در بند «1-5»، صرفاً اختصاص به فعاليت‌هاي 100 درصد كشاورزي ندارد و شامل صنايع تبديلي و تكميلي بخش كشاورزي كه داراي مجوز از وزارت جهاد كشاورزي بوده و در رشته فعاليت‌هاي اقتصادي (ISIC) بخش صنعت طبقه‌بندي شده‌اند، مي‌شود.

اظهارنظر كارشناسي

1. در وظايف وزارت جهاد كشاورزي از بدو تأسيس بخشي از صنايع داراي كدهاي آيسيك جزء وظايف اين وزارتخانه بوده مانند بخشي از صنعت نفت، گاز و پتروشيمي و يا صنايع دارويي و ... كه در حيطه وظايف وزارتخانه‌هايي به جز وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده و هستند و در عين حال در بخش صنعت طبقه‌بندي شده و امكان بهره‌گيري از تسهيلات موضوع جزء «1-5» قوانين بودجه سال‌هاي 1391 و 1392 را برخوردارند.

ماده (8) قانون تشكيل وزارت جهاد كشاورزي مي‌گويد كه: توسعه و حمايت از صنايع كوچك تبديلي و تكميلي بخش كشاورزي و صنايع روستايي در چارچوب صنعتي كشور به عهده وزارت جهاد كشاورزي است.

تا قبل از قانون تمركز وظايف بخش كشاورزي در وزارت جهاد كشاورزي كه هنوز اجرايي نشده و در مرحله تصويب آيين‌نامه در هيئت دولت است نيز براساس قانون تشكيل وزارت جهاد كشاورزي، دولت مقرر كرده بود كه صنايع با اشتغال پايين 50 نفر زير نظر وزارت جهاد كشاورزي و بالاي 50 نفر زير نظر بخش صنعت و معدن قرار داشته باشند.

2. با توجه به تبصره «2» بند «ط» ماده (84) قانون برنامه پنجم توسعه، اعطاي تسهيلات صندوق توسعه ملي فقط به صورت ارزي است و سرمايه‌گذاران استفاده‌كننده از اين تسهيلات اجازه تبديل ارز به ريال در بازار داخلي را ندارند. دليل وضع اين حكم، جلوگيري از افزايش پايه پولي و تورم حاصل از آن است. اگر قانون بودجه در سال 1392 محقق شود حدود 12 ميليارد دلار به صندوق توسعه ملي واريز خواهد شد كه تبديل 10 درصد آن به ريال و تزريق آن به اقتصاد كشور با توجه به نقدينگي موجود، تورم را به ميزان قابل توجهي افزايش خواهد داد.

3. با وجود تأكيد تبصره فوق، قانون بودجه سال 1392 مقرر مي‌دارد: 10 درصد از منابع ناشي از اجراي قانون بودجه سال 1392 كل ‌كشور به منظور پرداخت تسهيلات به بخش‌هاي غيردولتي به طرح‌هاي داراي توجيه فني‌،‌ اقتصادي، مالي و اهليت متقاضي به‌ صورت پرداخت و بازپرداخت ريالي در بخش آب و كشاورزي، منابع طبيعي و محيط‌ زيست تخصيص مي‌يابد، مشابه ماده فوق در قانون بودجه سال 1391 نيز تكرار شده بود.

4. بر اساس بند «16» قانون بودجه سال 1390 و بند «1-5» قانون بودجه سال‌هاي 1391 و 1392 معادل 10 درصد از اعتبار صندوق توسعه ملي بابت پرداخت تسهيلات بانكي ارزي يا ريالي به بخش غيردولتي براي طرح‌هاي بخش كشاورزي و منابع طبيعي دراختيار وزارت جهاد كشاورزي قرار گرفته است، بنابراين از طريق اين منابع نسبت به تجهيز منابع بانكي به منظور اعطاي تسهيلات ياد شده طي دو سال گذشته (1390 و 1391) اقدام شده است به‌ طوري كه در طي دو سال ياد شده تعداد 97,860 طرح از منابع ريالي در بخش آب و كشاورزي و صنايع تبديلي و تكميلي بخش، به ميزان 61,723 ميليارد ريال از تسهيلات استفاده شده است.

از طرفي براساس آمارنامه بانك مركزي در شرايط كنوني كه كليه بخش‌ها اعم از صنايع، خدمات و ... با ركود روبه‌رو شده‌اند و در طي سال‌هاي اخير با رشد منفي مواجه شده‌اند، بخش كشاورزي با رشد 8/5 درصد روبه‌رو شده است.

لازم به ذكر است تأمين اعتبار از محل درآمد عمومي و سطح تخصيص اعتبارات عمراني در سال‌هاي اخير چشم‌انداز روشني را بابت حمايت خاص در جهت توسعه بخش نخواهد داشت، بنابراين با حفظ پيوستگي و جلوگيري از بروز وقفه در تأمين اعتبار از اين محل ضمن عدم ايجاد تعهدات اعتباري براي دولت مي‌تواند همچنان روند توسعه بخش كشاورزي را به ‌عنوان بخش اقتصادي مطمئن و كارآ مطرح و حفظ امنيت غذايي كشور را تضمين كند.

5. در بند «ب» ماده (1) قانون تمركز وظايف و اختيارات مربوط به بخش كشاورزي در وزارت جهاد كشاورزي، رسيدگي به صنايع تبديلي با يك مرحله تبديل در بخش كشاورزي، در حيطه وظايف وزارت كشاورزي طبقه‌بندي شده است.

از طبقه‌بندي اين صنايع ذيل وظايف وزارت جهاد كشاورزي، مي‌توان برداشت كرد كه قانون‌گذار اين فعاليت‌ها را عمليات كشاورزي محسوب مي‌كند.

6. علاوه بر اين، اطلاق كلمه كشاورزي، فعاليت‌هايي را كه با هدف فرآوري محصولات كشاورزي صورت ‌مي‌پذيرد را شامل مي‌شود.

جمع‌بندي

ـ با توجه به مطالب مطرح شده، مي‌توان نتيجه گرفت كه با وجود اينكه برداشت ريالي از حساب صندوق توسعه ملي خلاف قانون برنامه است، اما قانون بودجه كل كشور در بند «1-5» اين حكم را تغيير داده است.

در حقيقت، حكم اين بند، استثنايي بر قاعده تبصره «2» بند «ط» ماده (84) قانون برنامه به شمار مي‌آيد.

ـ علاوه ‌بر اين، به نظر مي‌رسد اطلاق عبارت كشاورزي، شامل صنايعي كه هدف آنها فرآوري محصولات كشاورزي است نيز مي‌شود، بنابراين، اين نوع صنايع نيز مي‌توانند از تسهيلات موضوع بند «1-5» قوانين بودجه سال‌هاي 1391 و 1392 استفاده كنند.

ـ با توجه به بند «2-5» قوانين بودجه سال‌هاي 1391 و 1392 كل كشور، منظور از بخش آب و كشاورزي مذكور در بند «1-5»، صرفاً اختصاص به فعاليت‌هاي 100 درصد كشاورزي ندارد و شامل صنايع تبديلي و تكميلي بخش كشاورزي كه داراي مجوز از وزارت جهاد كشاورزي بوده و در رشته فعاليت‌هاي اقتصادي (ISIC) بخش صنعت طبقه‌بندي شده‌اند، مي‌شود.

ـ بنابراين پيشنهاد مي‌شود متن استفساريه به شكل زير اصلاح شود.

آيا طرح‌هاي مربوط به صنايع تبديلي و تكميلي بخش كشاورزي كه داراي مجوز از وزارت جهاد كشاورزي موضوع قانون تمركز وظايف و اختيارات مربوط به بخش كشاورزي در وزارت كشاورزي مصوب 24/11/1391 بوده، بنابراين در رشته فعاليت‌هاي اقتصادي (ISIC) در بخش صنعت طبقه‌بندي شده‌اند مي‌توانند از تسهيلات موضوع جزء «1-5» قوانين بودجه ساليانه 1391 و 1392 استفاده كنند؟ بله، با توجه به اينكه اينگونه صنايع جزء حلقه تكميلي بخش كشاورزي است پرداخت تسهيلات از محل جزء «1-5» قوانين بودجه به اينگونه طرح‌ها بلامانع است.

انتهاي پيام/

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن