واضح آرشیو وب فارسی:مهر: چرا بايد انسان در زندگي هدف داشته باشد/ لزوم توجه به رسالت زندگي
انسان اگر براي خودش وقت بگذارد و در مورد هدفش فكر كند آن هم فكر مثبت و سازنده به امكاناتي كه در اطرافش موجود مي باشد و مي تواند از آنها خوب استفاده كند به خيلي چيزها خواهد رسيد.
به گزارش خبرگزاري مهر، خداوند متعال در قرآن كريم در سوره ذاريات، آيه 56 مي فرمايد؛ ما انسان را نيافريديم جز اينكه ما را عبادت كند و نيز در روايات قرآن مي فهميم كه هدف نهايي از خلقت انسان رسيدن به كمال و قرب الهي است و يا در جايي ديگر مي فرمايد؛ انسان را آفريديم تا در زندگي سعي و تلاش كند و به اهداف خود برسد در واقع هدف اصلي انسان همين است يعني رسيدن به كمال و قرب الهي.
بديهي است براي رسيدن به اين هدف بايد زمينه اي فراهم شود و پيمودن راهي كه به اين هدف برسد لازم و ضروري است و اين راه بايد توام با موفقيت و پيروزي باشد، زيرا كسي كه نتواند در زندگي موفق و پيروز باشد و با مشكلاتي كه بر سر راهش است نتواند مقابله كند و فراز و نشيب هاي زندگي را تحمل كند، مسلما نمي تواند به هدف نهاييش برسد، براي اين منظور هر كس بايد در زندگي خود برنامه اي را برگزيند كه مورد تاييد عقل، وجدان و نفس خود باشد. انسان بايد مشكلات را از بين ببرد و با سعي و كوشش خود هر روز بتواند قدم هاي زيادي را به جلو بردارد و موفقيت هايي در تمامي زمينه ها كسب كند، زيرا بنا به فرموده ي امام صادق(ع) هر كس كه امروزش با فردايش مساوي باشد مغبون است.
پيروزي و موفق شدن در انسان ذاتي است و در فطرت او نهاده شده است. بيشتر افراد سعي و تلاششان اين است كه به هر طريقي در زندگي به هدف والاي خود برسند، ولي اين جمله را كه"هدف" وسيله را توجيه نمي كند بايد در نظر بگيريم.
براي رسيدن به هدف والا و كمال انساني بايد زمينه يا مقدمه اي فراهم شود تا انسان در زندگي مادي و معنوي خود بتواند به اين هدف برسد وقتي انسان وارد محيطي مي شود بدون مشكل و دغدغه نخواهد بود و هركس بايد خودش را آماده كند كه زود از كوره در نرود و زود از كار احساس ترس نكند و سريع بتواند خودش را با شرايط وفق دهد. بعد شرايط را به نوعي تغيير دهد كه بتواند فرهنگ آنجا را آماده كند تا كار خود را انجام بدهد و اين روند نياز به آمادگي رواني دارد و همچنين نياز به تكنيك هاي خوب دارد تا بتواند به هدف خود يعني پيروزشدن در زندگي از لحاظ اجتماعي، اقتصادي، علمي، سياسي و فرهنگي و غيره نائل شود و در نهايت بتواند به هدف نهايي خود يعني پيروزي در عالم مادي و معنوي يا به عبارت ديگر رسيدن به كمال و قرب الهي برسد.
اگر كسي بخواهد كاري را انجام دهد و نتواند از راه و روش خوب استفاده كند نمي تواند به هدفش برسد. در زندگي انسان هميشه بايد براي هر چيزي كه به اندازه اي كه ارزش دارد فكر كند و اگر ذهنش را براي درست فكر كردن، منظم آماده نكند در مورد مسائل زندگي دچار مشكل خواهد شد.
يك مساله براي تعيين هدف و رسيدن به آن، اين است كه انسان به رسالت خودش توجه كند چون هدف بر اساس رسالت بنا مي شود و بايد به هدف هاي كوتاه مدت و مقطعي فكر نكند چون پيروز شدن يك هدف مقطعي است نه هدف اصلي كه ممكن است هر انساني به آن هدف برسد، بدون اينكه به هدف نهايي خود دست پيدا كند. زيرا در عين پيمودن هدف مقطعي، انسان نبايد رسالت و هدف نهايي خود را فراموش كند. يعني هر كس برنامه اش يا هدفش را طوري ترسيم كند كه ببيند براي آن روزي مي خواهد از دنيا برود چه پيش بيني كرده است و مي خواهد به كجا برود يا برسد و در نهايت اگر بتواند اين هدف را خوب ترسيم كند مي تواند اهداف و پله هاي لازم را براي رسيدن به آنها تعيين كند و اين جريان نيازمند اين است كه يك بستر مناسب فكري را در خودش فراهم كند، تا فكر و انديشه هاي بي خود و بيهوده را كنار بگذارد و فكرهايي كه در راستاي هدف برايش مهم است مدنظر قرر دهد و عواملي كه باعث تضعيف روحيه مثل نگراني، اضطراب،حسادت و غيره مي شود، بايد شناخت و آنها را حد الامكان كم يا از بين ببرد.
بنابراين براي نيل به هدف، فتح پله هاي پيروزي ضروري است. به اين جهت انسان براي رسيدن به هدف بايد يك سري از عوامل منفي فوق الذكر را از بين ببرد كه يكي از عوامل منفي مهم نگراني هاي فكري است كه تاثير زيادي در زندگي براي فرد مي گذارد نگراني هاي فكري، خود توليد انواع بيماري هاي رواني و جسمي مي كند كه موجب شكست يا موفق شدن انسان در زندگي و در كارهاي روزمره اش مي شود، به طوري كه اگر براي اينها چاره جويي كنيم خيلي از مشكلات زندگي حل مي شود و ما بهتر مي توانيم به هدف خودمان برسيم.
كد خبر: 2201651
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۳ - ۱۵:۰۸
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]