محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832440433
بررسي برخي از آثار هفتمين جشنواره سينماحقيقت لمس زندگي از پشت دوربين
واضح آرشیو وب فارسی:ايران: بررسي برخي از آثار هفتمين جشنواره سينماحقيقت لمس زندگي از پشت دوربين
مريم جعفري حصارلو
سرماي آخرين شبهاي پاييز در گرماي هفتمين جشنواره بينالمللي فيلم مستند ايران ديده نميشود زيرا ردپاي حقيقت زندگي از پس فيلمها خود نمايي ميكند. فيلمهايي كه به اشكال مختلف مسائل اجتماعي، سياسي، فرهنگي و گاه هنري در فرهنگهاي مختلف را مطرح ميكنند. در اينجا به بررسي موجز برخي از اين فيلمها ميپردازيم.
ابراهيم در آتش
فيلم «ابراهيم در آتش» به كارگرداني كيوان علي محمدي درسالن فلسطين يك به زندگي ابراهيم اصغرزاده دستيار حاتميكيا ميپردازد. اين فيلم 23 آذرماه و در ساعت 20 اكران شد. يكي از پر اهميتترين كاراكترهاي اين فيلم مستند راوي است اما متأسفانه نحوه بيان راوي با ماهيت وكليت فيلم هماهنگي ندارد. به نظر ميرسد رويكرد خبري شروع فيلم كه درجريان فيلم شكسته ميشود، اما راوي تلاش كرده تا اين ساختار را در نريشنها رعايت كند. اين ساختار سبب دوگانگي معنايي درپرداخت فيلم شده است؛ ناهماهنگي ميان راوي و مفاهيم بنيادين و المانهاي تصويري قابل تأمل است. پرداختن به زندگي يك هنرمند كه مرگش در بالاي يك كوه و بر اثر تصادف هواپيما با كوه رخ ميدهد.
عاشورا
«عاشورا» به كارگرداني كوكن ارگون يكي ديگر از فيلمهاي اين جشنواره در
23 آذرماه در سينما فلسطين يك اكران شد. اين فيلم از بخش بينالملل و ازكشور تركيه بود و به مراسم عزاداري مسلمانان در اين كشور پرداخته است.
با شروع فيلم ناگهان در زير زميني قرار ميگيريم كه عزاداران درحال مراسم سينه زني هستند اما در ادامه، نمادها و نشانههاي متفاوتي ديده ميشود براي نمونه در مراسم روضهخواني دوربين روي سقف مسجد يا هيأت زوم كرده است.
تصوير يك لوستر طلايي كه با نوري قرمز رنگ از سقف آويزان شده و هاله نور آبي رنگ سقف را روحاني كرده، شكلي از تقدس يك سر خونآلود در آسمان آبي رنگ است، سري كه عروج ميكند به سوي معبود در اين عروج لوسترهايي با نور سفيد، انعكاس نوري سپيد در هيبت انساني،يادآور فرشتههاي آسماني است كه براي همراهي سر امام حسين(ع) به زمين آمده باشند و شاهد زاري بر اين امام راستين هستند. شايد بتوان گفت كارگردان تنها درميانه فيلم به اين نمادها ميپردازد.
تمرين مدارا
«تمرين مدارا»به كارگرداني ابراهيم سعيدينژاد در سينماي سپيده يك به مدت40 دقيقه يكي ديگر از اين فيلمهاست. نابينايي پس از 25 سال بينا ميشود. او در طول دوران نابينايي خود، حضور دختري به نام سرمه را حس ميكند و در طول سالها اشعار بسياري براي سرمه ميسرايد و ضبط ميكند. پس از گذشت سالها او بينايي خود را به دست ميآورد اما ديگر سرمه را نميبيند. سرگردان و حيران از حضور نداشتن سرمه است. اگر به مفهوم معنا شناسي فيلم را بررسي كنيم سرمه درتعاريف اسطورهاي مفهوم خداوند را دارد. اين ديدگاه نوعي كشف شهود و درك خداوند براي جوان در زمان نابينايي و خودآگاهي و ماديت در دوران بينايي است. كارگردان با استفاده از موسيقيهاي غربي فضاي شرقي و ايراني را از دست داده و درعين حال طولاني و تكراري بودن نماها، سبب كندي ريتم شده است.
آلماز
«آلماز» به كارگرداني ويكتور آسيلوك از بلاروس به مدت 30 دقيقه در سالن سينما فلسطين يك در 22 آذرماه اكران شد. اين فيلم روايت زندگي ساكن و ايستاي پيرمردي است كه تنها همدم او اسبش است. آلماز يادآور مقوله تنهايي انسان مدرن درفضايي سنتي و شرقي است؛ مفهومي كه در غرب با حضور يك سگ تعريف ميشود. انسان از تنهايي ميگريزد. بنابراين فيلمساز با نشان دادن فضاي گرفته و مرموز كلبه اين پيرمرد تنهايي و ابزورديسم زندگي پيرمرد و وابستگي بيش از پيش او را به اسب خود تصوير ميكند كه فضايي سنتي با مفهومي مدرن درهم آميخته شده.
زندگي روزمره يك خيابان
«زندگي روزمره يك خيابان» به كارگرداني سمانه مرتضوي در دو سال پياپي، مشكل شهري تعمير آسفالت يك خيابان را از پس پنجره يكي از ساكنان آن خيابان نقد و بررسي ميكند. مهمترين مسأله اين فيلم كمدي انساني است زيرا نيروهاي شهرداري در فصول مختلف سال تلاش ميكنند اين معضل را حل كنند اما متأسفانه معضل آسفالت خيابان به تركيدن لوله آب و... منتهي ميشود. دو سال ميگذرد؛ اما مشكل همچنان باقي است تا اينكه خانه استيجاري تخليه ميشود. يكي از ويژگيهاي اين فيلم توجه به تصويربرداري روي دست از پنجره يك خانه و استفاده از موسيقي براي نشان دادن طنز و كمدي است بخصوص اينكه از موسيقي كارتون پت و مت نيز استفاده ميشود.
طعمي از زندگي
«طعمي از زندگي» به كارگرداني ابوالفضل كريمي در سالن سپيده يك اكران شد. اين فيلم به مقوله طلاق و مهريه زنان ميپردازد. طعمي از زندگي با تدوين خوب توانسته داستانهاي گسسته از وضعيت مرداني كه به خاطر نپرداختن مهريه در زندان هستند را به تصوير بكشد. بيش از همه توانسته است گسستگي داستانهاي زندگي اين افراد را به مقوله زندگيهاي متلاشي شده آنها بسط بدهد. درعين حال با ايجاد فضاي كمدي و طنز جذابيتهاي تصوير را افزايش داده است.
نكته كليدي فيلم اينكه كارگردان نظرخود را نسبت به حق بودن زنان با نمونههايي از مرداني كه با كلاهبرداري، اعتياد، دزدي و ديگر آسيبهاي اجتماعي زنان را وادار به اين امر ميكنند، تأكيد ميكند.
ممد نبودي
«ممد نبودي» يكي از نوحههاي زيباي سالهاي جنگ تحميلي اين بار دستاويزي است براي شهروز توكل تا فيلم خود را درباره شاعرآن بسازد. فيلم در مدت 36 دقيقه تلاش ميكند در طول يك سفر زميني و در قطار، ما را به ماجراي ساخته شدن شعراين نوحه آشنا كند. بيش از هرچيز مقوله ضعف در نورپردازي اين فيلم قابل تأمل است. درعين حال پرداختن موضوع جنگ با ديدگاههاي سنتي، سبب كليشهاي شدن فيلم ميشود.
بردشير
«بردشير» به كارگرداني مهوش شيخالاسلامي به مدت 42 دقيقه درسالن فلسطين 1 روز 23 آذرماه اكران شد. اين فيلم داستان مردي است كه تنديس سنگي بزرگي را روي قبرها ميسازد. اين نوع تنديسها را با ابزاري همچون فرز و تكنولوژي پيشرفته ديگر ميسازد. در پايان متوجه ميشويم او صرفاً از زمان مرگ نوجوان خود به تراشيدن تنديس شير روي قبر مشغول است. يكي از معضلات اصلي اين فيلم نماهاي طولاني از ساخته شدن مجسمه و آشفتگي نماها درنشان دادن موقعيت مكاني قبرستاني مملو ازتنديسهاي شير است.
موكول به فردا
فيلم« موكول به فردا» با استفاده درست از تكنيكهاي تصوير برداري، نور كاراكترهاي دفرمه و كميك را طراحي ميكند. فانتزي روابط انساني و اكسپريمنتال بودن سبب شكسته شدن ساختارسنتي يك پيرمرد و همسرانش ميشود. لحن گفتوگوها همراه با طنز است.
فيلم اساساً نوعي گفتوگوي روزمره يك پيرمردصد ساله و سه همسرش است.
كارگردانهاي اين فيلم الهام نويدفر، بهناز عابدي در پروسه تدوين، خط قصهاي بر فيلم لحاظ ميكنند و حتي نماهايي كه از حضور نوه پيرمرد گرفتهاند را نيزبه طرز خلاقانهاي در فيلم استفاده ميكنند.
اين فيلم در ساعت 7:30 دقيقه تا ساعت9 شب سهشنبه 26آذرماه درسالن سپيده 2 اكران شده است. با بررسي موجز فيلمهاي ياد شده شايد بتوان موجي از مشكلات و تحولات ارتباطي دوران معاصر را بررسي كرد زيرا فيلمهاي مستند، نوعي مستندنگاري تاريخ عاميانه
نيز هست.
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[مشاهده در: www.iran-newspaper.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]
صفحات پیشنهادی
اعلام اسامي نامزدهاي هفتمين جشنواره سينماحقيقت / سه بخش نامزد ندارد
اعلام اسامي نامزدهاي هفتمين جشنواره سينماحقيقت سه بخش نامزد ندارد به گزارش روابط عمومي جشنواره سينماحقيقت هيات داوران بخشهاي مستند سياسي- اقتصادي مستند- داستاني و مسابقه بينالملل هيچ نامزدي اعلام نكردند اسامي نامزدهاي ساير بخشها به اين شرح است سه شنبه 26 آذر 1392بررسي زندگي و آثار كيارستمي در يك گفتگوي ناتمام
بررسي زندگي و آثار كيارستمي در يك گفتگوي ناتمام به گزارش مهر مهدي مظفري ساوجي نويسنده و محقق گفت كتاب يك گفتگوي ناتمام محصول 8 ساعت گفتگويم با عباس كيارستمي است كه بيشتر درباره زندگياش و كم و بيش درباره سينماي اين هنرمند است در اين كتاب زندگي كيارستمي از ابتداي تولد تا تقربررسي زندگي و آثار عباس كيارستمي در «يك گفتگوي ناتمام»
بررسي زندگي و آثار عباس كيارستمي در يك گفتگوي ناتمام مهدي مظفري ساوجي تدوين كتاب گفتگوي مفصل خود با عباس كيارستمي درباره زندگي و آثار اين كارگردان سينما را با عنوان يك گفتگوي ناتمام به پايان رساند مهدي مظفري ساوجي نويسنده و محقق در گفتگو با خبرنگار مهر گفت كتاب يك گفتگويمديركل بنياد حفظ آثار و ارزشهاي دفاع مقدس كرمان:هفتمين جشنواره «نخلهاي سوخته» برگزار ميشود
مديركل بنياد حفظ آثار و ارزشهاي دفاع مقدس كرمان هفتمين جشنواره نخلهاي سوخته برگزار ميشود مديركل بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس استان كرمان گفت هفتمين جشنواره استاني شعر دفاع مقدس استان كرمان با عنوان نخلهاي سوخته برگزار ميشود به گزارش خبرگزاري فارس از كرمانبرگزیدگان هفتمین جشنواره بینالمللی سینماحقیقت
برگزیدگان هفتمین جشنواره بینالمللی سینماحقیقت برگزیدگان هفتمین جشنواره بینالمللی سینماحقیقت معرفی شدند هفتمين جشنواره بين المللي "سينماحقيقت" شامگاه امشب سه شنبه ۲۶ آذرماه پس از چند روز شور و هياهيو از نمايش آثار مستند و حضور تعداد قابل توجهي از مخاطبان اين عرصه سينماسامي نامزدهاي هفتمين جشنواره بينالمللي سينماحقيقت اعلام شد
اسامي نامزدهاي هفتمين جشنواره بينالمللي سينماحقيقت اعلام شد نامزدهاي دريافت جايزه هفتمين دوره جشنواره بين المللي فيلم مستند ايران سينماحقيقت اعلام شد به گزارش خبرگزاري مهر نامزدهاي دريافت جايزه از بخش هاي مختلف هفتمين جشنواره سينما حقيقت در دوازده بخش اعلام شد بهترين دسمحمد مير كياني: برخي آثار انيميشن جشنواره جام جم قابل رقابت با آثار جهاني است
محمد مير كياني برخي آثار انيميشن جشنواره جام جم قابل رقابت با آثار جهاني است حوزه انيميشن يك حوزه تازه متولد شده است كه براي موفقيتش تلاشهاي بسياري در حال انجام است محمد مير كياني برخي آثار انيميشن جشنواره جام جم قابل رقابت با آثار جهاني است ايلنا داور بخش پويانمايي سومين جشنوقطبالدين صادقي:برخي از آثار جشنواره تئاتر معلولان ميتواند به جشنواره تئاتر فجر راه يابد
قطبالدين صادقي برخي از آثار جشنواره تئاتر معلولان ميتواند به جشنواره تئاتر فجر راه يابد عضو هيئت داوران پنجمين جشنواره تئاتر معلولان گفت مسئولان برگزاري جشنواره فجر تا امروز كوچكترين تصوري از تئاتر مددخواهان اجتماعي نداشتند اما معتقدم ميتوان برنامهريزي داشت تا بعضي آثار مستقگزارش فارس از اختتاميه هفتمين جشنواره «سينماحقيقت»/1ايوبي: گذشت آن دوراني كه تقواييها نتوانند فيلم بسازند
گزارش فارس از اختتاميه هفتمين جشنواره سينماحقيقت 1ايوبي گذشت آن دوراني كه تقواييها نتوانند فيلم بسازند رئيس سازمان سينمايي گفت به همه كساني كه نگران سينماي ايران هستند ميگويم كه دوراني كه تقواييها نتوانند در سينما فيلم بسازند گذشت بياييد غصهها را فراموش كنيم و براي سالهناصر تقوايي در اختتاميه جشنواره سينماحقيقت: در هيچ كاري حرفهاي نشدم / پشت صحنه سينما امروز بيش از بازيگري اهم
ناصر تقوايي در اختتاميه جشنواره سينماحقيقت در هيچ كاري حرفهاي نشدم پشت صحنه سينما امروز بيش از بازيگري اهميت پيدا كرده است ناصر تقوايي گفت در هيچ كاري حرفهاي نشدم و از اين به بعد هم نخواهم شد اگر فيلم نسازم مينويسم عكس ميگيرم و اگر نشد كلاس ميگذارم و آموزش مي دهم بهنيمي از آثار حاضر در جشنواره جام جم بررسي شد/ تشريح امتيازبنديها آثار
نيمي از آثار حاضر در جشنواره جام جم بررسي شد تشريح امتيازبنديها آثار دبير بخش مجموعه هاي نمايشي سومين جشنواره تلويزيوني جام جم سيما از داوري 30 سريال تلويزيوني در جشنواره و همچنين چگونگي امتيازبندي آثار خبر داد به گزارش خبرگزاري مهر مجيد زين العابدين با اشاره به اينكه محدوديتيادداشت بررسي «هفتمين جشنواره سينما حقيقت» اميد به جشنواره آينده
يادداشت بررسي هفتمين جشنواره سينما حقيقت اميد به جشنواره آينده بهمن عبداللهي منتقد و نويسنده سينمايي هفتمين جشنواره سينما حقيقت هم به پايان رسيد حالا ديگر مستندات و خاطرات اين رويداد در آرشيوها گنجينههاي سينماي ايران و البته ذهن سينماگران و مخاطبان سينماي مستند تهنشين شده اگزارش جلسات نقد و بررسي فيلم هاي جشنواره سينماحقيقت
گزارش جلسات نقد و بررسي فيلم هاي جشنواره سينماحقيقت چهارمين جلسه نقد و بررسي فيلم هاي جشنواره سينماحقيقت به فيلمهاي سايههاي روشن شاهجهان و بعد از فراموشي اختصاص داشت با حضور مازيار فكري ارشاد برگزار مي شود به گزارش خبرگزاري برنا به نقل از ستاد خبري جشنواره بين المللي س-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها