تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اولین چیزی که از انسانها سؤال می شود، نمازهای پنج گانه است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832440433




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بررسي برخي از آثار هفتمين جشنواره سينماحقيقت لمس زندگي از پشت دوربين


واضح آرشیو وب فارسی:ايران: بررسي برخي از آثار هفتمين جشنواره سينماحقيقت لمس زندگي از پشت دوربين
مريم جعفري حصارلو

سرماي آخرين شب‌هاي پاييز در گرماي هفتمين جشنواره بين‌المللي فيلم مستند ايران ديده نمي‌شود زيرا ردپاي حقيقت زندگي از پس فيلم‌ها خود نمايي مي‌كند. فيلم‌هايي كه به اشكال مختلف مسائل اجتماعي، سياسي، فرهنگي و گاه هنري در فرهنگ‌هاي مختلف را مطرح مي‌كنند. در اينجا به بررسي موجز برخي از اين فيلم‌ها مي‌پردازيم.

ابراهيم در آتش
فيلم «ابراهيم در آتش» به كارگرداني كيوان علي محمدي درسالن فلسطين يك به زندگي ابراهيم اصغر‌زاده دستيار حاتمي‌كيا مي‌پردازد. اين فيلم 23 آذرماه و در ساعت 20 اكران شد. يكي از پر اهميت‌ترين كاراكترهاي اين فيلم مستند راوي است اما متأسفانه نحوه بيان راوي با ماهيت وكليت فيلم هماهنگي ندارد. به نظر مي‌رسد رويكرد خبري شروع فيلم كه درجريان فيلم شكسته مي‌شود، اما راوي تلاش كرده تا اين ساختار را در نريشن‌ها رعايت كند. اين ساختار سبب دوگانگي معنايي درپرداخت فيلم شده است؛ ناهماهنگي ميان راوي و مفاهيم بنيادين و المان‌هاي تصويري قابل تأمل است. پرداختن به زندگي يك هنرمند كه مرگش در بالاي يك كوه و بر اثر تصادف هواپيما با كوه رخ مي‌دهد.

عاشورا
«عاشورا» به كارگرداني كوكن ارگون يكي ديگر از فيلم‌هاي اين جشنواره در
23 آذرماه در سينما فلسطين يك اكران شد. اين فيلم از بخش بين‌الملل و ازكشور تركيه بود و به مراسم عزاداري مسلمانان در اين كشور پرداخته است.
با شروع فيلم ناگهان در زير زميني قرار مي‌گيريم كه عزاداران درحال مراسم سينه زني هستند اما در ادامه، نمادها و نشانه‌هاي متفاوتي ديده مي‌شود براي نمونه در مراسم روضه‌خواني دوربين روي سقف مسجد يا هيأت زوم كرده است.
تصوير يك لوستر طلايي كه با نوري قرمز رنگ از سقف آويزان شده و هاله نور آبي رنگ سقف را روحاني كرده، شكلي از تقدس يك سر خون‌آلود در آسمان آبي رنگ است، سري كه عروج مي‌كند به سوي معبود در اين عروج لوسترهايي با نور سفيد، انعكاس نوري سپيد در هيبت انساني،يادآور فرشته‌هاي آسماني است كه براي همراهي سر امام حسين(ع) به زمين آمده باشند و شاهد زاري بر اين امام راستين هستند. شايد بتوان گفت كارگردان تنها درميانه فيلم به اين نمادها مي‌پردازد.
تمرين مدارا
«تمرين مدارا»به كارگرداني ابراهيم سعيدي‌نژاد در سينماي سپيده يك به مدت40 دقيقه يكي ديگر از اين فيلم‌هاست. نابينايي پس از 25 سال بينا مي‌شود. او در طول دوران نابينايي خود، حضور دختري به نام سرمه را حس مي‌كند و در طول سال‌ها اشعار بسياري براي سرمه مي‌سرايد و ضبط مي‌كند. پس از گذشت سالها او بينايي خود را به دست مي‌آورد اما ديگر سرمه را نمي‌بيند. سرگردان و حيران از حضور نداشتن سرمه است. اگر به مفهوم معنا شناسي فيلم را بررسي كنيم سرمه درتعاريف اسطوره‌اي مفهوم خداوند را دارد. اين ديدگاه نوعي كشف شهود و درك خداوند براي جوان در زمان نابينايي و خودآگاهي و ماديت در دوران بينايي است. كارگردان با استفاده از موسيقي‌هاي غربي فضاي شرقي و ايراني را از دست داده و درعين حال طولاني و تكراري بودن نماها، سبب كندي ريتم شده است.

آلماز
«آلماز» به كارگرداني ويكتور آسيلوك از بلاروس به مدت 30 دقيقه در سالن سينما فلسطين يك در 22 آذرماه اكران شد. اين فيلم روايت زندگي ساكن و ايستاي پيرمردي است كه تنها همدم او اسبش است. آلماز يادآور مقوله تنهايي انسان مدرن درفضايي سنتي و شرقي است؛ مفهومي كه در غرب با حضور يك سگ تعريف مي‌شود. انسان از تنهايي مي‌گريزد. بنابراين فيلمساز با نشان دادن فضاي گرفته و مرموز كلبه اين پيرمرد تنهايي و ابزورديسم زندگي پيرمرد و وابستگي بيش از پيش او را به اسب خود تصوير مي‌كند كه فضايي سنتي با مفهومي مدرن درهم آميخته شده.

زندگي روزمره يك خيابان
«زندگي روزمره يك خيابان» به كارگرداني سمانه مرتضوي در دو سال پياپي، مشكل شهري تعمير آسفالت يك خيابان را از پس پنجره يكي از ساكنان آن خيابان نقد و بررسي مي‌كند. مهم‌ترين مسأله اين فيلم كمدي انساني است زيرا نيروهاي شهرداري در فصول مختلف سال تلاش مي‌كنند اين معضل را حل كنند اما متأسفانه معضل آسفالت خيابان به تركيدن لوله آب و... منتهي مي‌شود. دو سال مي‌گذرد؛ اما مشكل همچنان باقي است تا اين‌كه خانه استيجاري تخليه مي‌شود. يكي از ويژگي‌هاي اين فيلم توجه به تصوير‌برداري روي دست از پنجره يك خانه و استفاده از موسيقي براي نشان دادن طنز و كمدي است بخصوص اينكه از موسيقي كارتون پت و مت نيز استفاده مي‌شود.

طعمي از زندگي
«طعمي از زندگي» به كارگرداني ابوالفضل كريمي در سالن سپيده يك اكران شد. اين فيلم به مقوله طلاق و مهريه زنان مي‌پردازد. طعمي از زندگي با تدوين خوب توانسته داستان‌هاي گسسته از وضعيت مرداني كه به خاطر نپرداختن مهريه در زندان هستند را به تصوير بكشد. بيش از همه توانسته است گسستگي داستان‌هاي زندگي اين افراد را به مقوله زندگي‌هاي متلاشي شده آن‌ها بسط بدهد. درعين حال با ايجاد فضاي كمدي و طنز جذابيت‌هاي تصوير را افزايش داده است.
نكته كليدي فيلم اين‌كه كارگردان نظرخود را نسبت به حق بودن زنان با نمونه‌هايي از مرداني كه با كلاهبرداري، اعتياد، دزدي و ديگر آسيب‌هاي اجتماعي زنان را وادار به اين امر مي‌كنند، تأكيد مي‌كند.

ممد نبودي
«ممد نبودي» يكي از نوحه‌هاي زيباي سال‌هاي جنگ تحميلي اين بار دستاويزي است براي شهروز توكل تا فيلم خود را درباره شاعرآن بسازد. فيلم در مدت 36 دقيقه تلاش مي‌كند در طول يك سفر زميني و در قطار، ما را به ماجراي ساخته شدن شعراين نوحه آشنا كند. بيش از هرچيز مقوله ضعف در نورپردازي اين فيلم قابل تأمل است. درعين حال پرداختن موضوع جنگ با ديدگاه‌هاي سنتي، سبب كليشه‌اي شدن فيلم مي‌شود.

بردشير
«بردشير» به كارگرداني مهوش شيخ‌الاسلامي به مدت 42 دقيقه درسالن فلسطين 1 روز 23 آذرماه اكران شد. اين فيلم داستان مردي است كه تنديس سنگي بزرگي را روي قبرها مي‌سازد. اين نوع تنديس‌ها را با ابزاري همچون فرز و تكنولوژي پيشرفته ديگر مي‌سازد. در پايان متوجه مي‌شويم او صرفاً از زمان مرگ نوجوان خود به تراشيدن تنديس شير روي قبر مشغول است. يكي از معضلات اصلي اين فيلم نماهاي طولاني از ساخته شدن مجسمه و آشفتگي نماها درنشان دادن موقعيت مكاني قبرستاني مملو ازتنديس‌هاي شير است.

موكول به فردا
فيلم« موكول به فردا» با استفاده درست از تكنيك‌هاي تصوير برداري، نور كاراكترهاي دفرمه و كميك را طراحي مي‌كند. فانتزي روابط انساني و اكسپري‌منتال بودن سبب شكسته شدن ساختارسنتي يك پيرمرد و همسرانش مي‌شود. لحن گفت‌و‌گوها همراه با طنز است.
فيلم اساساً نوعي گفت‌و‌گوي روزمره يك پيرمردصد ساله و سه همسرش است.
كارگردان‌هاي اين فيلم الهام نويدفر، بهناز عابدي در پروسه تدوين، خط قصه‌اي بر فيلم لحاظ مي‌كنند و حتي نماهايي كه از حضور نوه پيرمرد گرفته‌اند را نيزبه طرز خلاقانه‌اي در فيلم استفاده مي‌كنند.
اين فيلم در ساعت 7:30 دقيقه تا ساعت9 شب سه‌شنبه 26آذرماه درسالن سپيده 2 اكران شده است. با بررسي موجز فيلم‌هاي ياد شده شايد بتوان موجي از مشكلات و تحولات ارتباطي دوران معاصر را بررسي كرد زيرا فيلم‌هاي مستند، نوعي مستندنگاري تاريخ عاميانه
نيز هست.

پنجشنبه 28 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران]
[مشاهده در: www.iran-newspaper.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن