تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ماه رمضان، ماه خداست و آن ماهى است كه خداوند در آن حسنات را مى‏افزايد و گناهان را پا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848174967




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انبوه سازان خواستار تعيين و تكليف قيمت مسكن مهر شدند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: "انبوه سازان" خواستار تعيين و تكليف قيمت مسكن مهر شدند
انبوه سازان كشور براي رسيدگي به پاره‌اي از مشكلات و مسائل موجود به وزير راه و شهرسازي نامه نوشتند.
به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران،‌ عضو هيات مديره كانون سراسري انبوه سازان كشور و عضو هيات رييسه انجمن انبوه سازان استان تهران، در نامه‌اي به وزير راه و شهرسازي خواستار تعيين تكليف قيمت مسكن مهر به عنوان عمده ترين مسئله انبوه سازان شده و پيشنهاداتي جهت تامين منابع مالي پروژه‌هاي نيمه تمام مسكن مهر و نيز ايجاد بسترهاي لازم براي رونق انبوه سازي در كشور ارائه كرده است.

حسن محتشم همچنين تعريف طرح هايي براي خروج از ركود مسكن از سوي وزارتخانه را از وزير درخواست و درنهايت بحث تعيين جايگاه قانوني و واقعي انبوه سازان را مطرح كرده است.

مفاد اين نامه به شرح زير است:

1) عمده ترين مساله في مابين دولت و انبوه سازان، تعيين تكليف قيمت مسكن مهر است تا اين پروژه ها در حداقل زمان به اتمام برسند. با توجه به اينكه در مسكن مهر برخي پروژه‌ها در حد چند طبقه و برخي به صورت برج ساخته مي شوند، نمي توان رقم يكساني را براي كل مناطق كشور در نظر گرفت و قيمت ساخت بايد متفاوت باشد. ضمن اينكه نقاط مختلف جغرافيايي كشور، فاكتور ديگري براي تعيين قيمت مسكن مهر است. در عين حال بحث مهمتر نحوه تامين منابع مالي پروژه‌هاي نيمه تمام مسكن مهر است كه دراين راستا بايد نمايندگاني از مجموعه انبوه سازان و گروهي از كارشناسان وزارت راه و شهرسازي و نيز با كمك بانك مركزي، طي برگزاري جلساتي چاره انديشي و در اين خصوص تصميم گيري كنند.

2) با توجه به اختصاص بودجه ناچيز حدود 4 هزار و 500 ميليارد تومان به وزارت راه و شهرسازي در سال 93 و نظر به مشكلات عظيم و بدهي سنگين اين وزارتخانه به پيمانكاران حوزه‌هاي مختلف عمراني كه علاوه بر اين موارد، وزارتخانه بايد اجراي ساير پروژه هاي عمراني، پروژه هاي نيمه تمام اولويت دار و تعهدات ديگر را نيز با احتساب اين بودجه مد نظر قرار دهد، چند پيشنهاد جهت تامين منابع مالي پروژه هاي نيمه تمام مسكن مهر به وزير محترم راه و شهرسازي ارائه مي‌شود.

وضعيت موجود بيانگر آن است كه بايد منابع مالي ديگري غير از بودجه اختصاصي وزارت راه و شهرسازي براي مسكن مهر تعريف شود. از طرفي چون سياست منطقي فعلي بانك مركزي براي كنترل تورم اجازه نمي دهد كه مثل سابق پول را به جامعه تزريق كند، راهكارهاي ديگري براي تامين منابع مالي مسكن مهر مورد بررسي قرار گيرد.

دولت مي تواند بخشي از اين پروژه‌ها را به صورت تهاتر با انبوه سازان به اتمام برساند و الزاما اين تهاتر نبايد در اراضي مربوط به مسكن مهر باشد. چون اگر بخشهاي تجاري و روبنايي مسكن مهر درآمدي هم داشته باشد، بايد خرج مسائل روبنايي خود آن مجموعه شود و به قدري امتياز ندارد كه از اين طريق كمبود قيمت مسكن مهر را به انبوه سازان پرداخت كنند. دولت اراضي ديگري در شهرهاي جديد و مناطق ديگر دارد كه مي تواند در اين زمين‌ها مشاركتهاي تجاري را به طريق كارشناسي با انبوه سازان تهاتر و امتياز بخشهاي تجاري را به آنها واگذار كند و به جاي آن انبوه سازان پروژه ها را به اتمام برسانند. در مناطقي مثل پرديس كه ارزش افزوده بالاتري دارند، بخشي را نيز متقاضيان مي توانند پرداخت كنند. اما در مناطقي كه اين پتانسيل را ندارند، دولت بايد وارد عمل شود و وام آن را تا حد 20درصد افزايش دهد.

اين مساله در صورت تعامل دوطرفه قابل حل است و اگر دولت محترم به اميد اين باشد كه انبوه سازان طبق تعهد خود پروژه ها را به اتمام برسانند، نتيجه اي نخواهد داشت. چون پاسخ انبوه سازان نيز اين است كه چه كسي مي توانست تورم بالاي 40 درصد را پيش بيني كند. ضمن اينكه طبق متن قرارداد، دولت بايد مابه التفاوت تورم بيش از 20 درصد را پرداخت كند كه پرداخت نكرده است.

3) مساله بعدي ايجاد بسترها و زمينه هاي لازم براي رونق انبوه سازي در كشور است. دولت مسكن مهر را متوقف كرده و فقط به اتمام پروژه هاي نيمه تمام مسكن مهر تاكيد دارد. در حاليكه اين پروژه هاي باقي مانده نيز جوابگوي متقاضيان مسكن همه اقشار نيست. وزارت راه و شهرسازي براي تامين مسكن تمام اقشار نيازمند بايد تدبيري بينديشد تا به اين ترتيب اشتغال زايي هم در كشور ايجاد شود.

بهتر است ساخت مسكن اجتماعي كه در قالب 150 هزار واحد مسكوني تعريف شده، نيز طي توافق دوطرفه به انبوه سازان واگذار شود. البته اگر قرار بر ساخت با قيمت ثابت باشد، چالش مسكن مهر دوباره تكرار مي شود. لذا در اين قيمت گذاري بايد ظرفيتها و تفاوتهاي مناطق و پروژه‌هاي مختلف لحاظ شود. مثلا قيمت شن و ماسه در شهرهاي كرج، تهران، دماوند و حتي پرديس بيش از 100درصد اختلاف قيمت دارد. پس تعيين قيمت يكسان براي تمام مناطق جايز نيست. لذا يك كارگروه حرفه اي، فني و كارشناسي بايد به طور دقيق چنين مسائلي را بررسي كند.

همچنين بايد راهكارهايي انديشيده شود كه دولت از توان اين صنف در مسكن مشاركتي اعم از بخش خصوصي و دولتي نيز استفاده كند؛ به صورتي كه انبوه ساز در عرضه و توليد فعال باشد. همچنين مسكن حمايتي مي تواند با كمك انبوه سازان و ساير نهادهاي ذيربط در ساخت و ساز مورد توجه قرار گيرد. در عين حال با توجه به اعلام آمادگي برخي بانكها، راه اندازي صندوق‌هاي پس انداز مسكن به صورت محدود و ارائه وام‌هايي به انبوه سازان و قابل انتقال به خريداران با قابليت تقسيط در توليد و ساخت مسكن موثر خواهد بود.

پيشنهاد بعدي اين است كه دولت براي پيشگيري از بروز تورم و حمايت از توليد مسكن، منابع مالي را از طريق ابزارهاي نوين مالي مانند اوراق مشاركت و فعال كردن صندوق زمين مسكن با شرايط تسهيل اجرايي جمع آوري كند و مبلغ حاصل از آن را كه پول سرگردان جامعه است، در بخش توليد به كار گيرد. در اين مورد خاص حتي اگر صنايع ديگر هم ادعايي داشته باشند، سهم بخش مسكن به جهت استفاده از اوراق مشاركت تعيين شود. دولت مي تواند بخشي از سود بالاي اوراق مشاركت را از منابعي كه در اختيار دارد خود تقبل كند و با بهره مناسب به متقاضي انتقال دهد. با تلفيقي از اين راهكارها مي توان چالشهاي موجود را برطرف كرد.

4) با توجه به وجود گرفتاريها و چالشهاي متعدد در وزارت راه و شهرسازي، انتظار ما از وزير محترم اين است كه ديگر زمان را از دست ندهد، چون بيش از چهار ماه از آغاز به كار دولت يازدهم گذشته است. لذا بهتر است، دولت محترم طرحهاي ديگري را نيز براي خروج از ركود مسكن تعريف و اين بخشها را موظف كند كه به طور جدي براي اجراي اين طرح ها وارد عمل شوند. در غير اين صورت چون با تجميع روزافزون متقاضيان مسكن مواجهيم، اگر برنامه ريزي براي توليد مسكن و پاسخگويي به اين تقاضا صورت نگيرد، متاسفانه ناگهان شاهد جهش قيمت بيش از حدي خواهيم بود كه پيشگيري از آن بسيار دشوار است. لذا قبل از بروز اين اتفاق دولت بايد براي كنترل جهش قيمت مسكن در سال هاي آينده برنامه ريزي كند.

5) اگرچه در قانون نظام مهندسي كشور بخشي براي صنوف مختلف كه انبوه سازي هم قسمتي از آن است اختصاص يافته، ولي اين بخش همچنان معلق مانده و از قانون نظام مهندسي، فقط سازمان نظام مهندسي و كنترل ساختمان به وجود آمده كه از سال 74 تاكنون به طور فراگير گستره خود را در سطح كشور افكنده و وظيفه نظارتي خود را انجام مي دهد. در اين ميان بخش انبوه سازي كه جزئي از اين قانون است، تحت تاثير حجمه فراگير سازمان نظام مهندسي گم شده است. قانون نظام مهندسي در سال 74 دولت را موظف كرده كه ظرف شش ماه آيين نامه آن را تدوين كنند، اما با گذشت بيش از 18 سال همچنان اين آيين نامه باز مانده است. اخيرا نيز كه سازمان نظام مهندسي طرح يك فوريتي اصلاحيه قانون نظام مهندسي را در مجلس تصويب كرده، متاسفانه سهم انبوه سازان را به عنوان گروه متخصص حرفه اي و اجرايي كه نقش موثري در عمران مملكت دارند، ناديده گرفته است.

درخواست انبوه سازان از وزير راه و شهرسازي اين است كه به طور مجزا بخش مستقلي را در وزارتخانه براي انبوه سازان در نظر گيرد و خواسته‌هاي قانوني انبوه سازان را اجرايي كند تا آنها نيز بتوانند در خصوص نحوه اصلاح و اجراي قانون مرتبط با حوزه انبوه سازي تصميم گيري كنند،‌ همچنين طي ماه هاي اخير مشكلات موجود در عرصه انبوه سازي كشور، به قدري عرصه را بر انبوه سازان تنگ كرده كه دست به دامان وزير راه و شهرسازي شده و با نوشتن نامه اي به وزير، خواستار بررسي و رفع دغدغه هاي موجود شده اند.

انتهاي پيام/

دوشنبه 2 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن