واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: جبار آذين: نبايد به خاطر كمبود بودجه هر اثر سبكي را پخش كرد
يك منتقد سينما و تلويزيون در نقد فيلمها و مجموعههاي تلويزيوني گفت: درست است كه صداوسيما در حال حاضر مشكل بودجه دارد، اما نبايد به خاطر كمبود بودجه هر اثر سبك و سطحي را تحت عنوان مجموعه يا فيلم روي آنتن بفرستيم.
جبار آذين در گفتوگو با خبرنگار سرويس تلويزيون و راديو خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بيان كرد: يكي از معضلات اساسي تلويزيون، به چگونگي مديريت در صداوسيما برميگردد؛ مدتي است كه نوعي فروپاشي در بخش مديريت سيما به ويژه حوزههاي فيلم و مجموعهسازي به چشم ميخورد.
وي افزود: از همين رو وقتي به فيلمها و مجموعههاي تلويزيوني نگاه ميكنيم اغلب آنها را در حد متوسط ارزيابي ميكنيم؛ يعني فيلمها و مجموعههايي كه در يك چهارچوب خاص با روابط خاص توليد شدند. روابط خاص به اين معنا كه متاسفانه فقط افراد مشخصي ميتوانند فيلم تلويزيوني بسازند و خيليهاي ديگر از جمله حرفهييهاي سينما و جواناني كه ميتوانند در اين زمينه فعال و خلاق باشند، جايشان خالي است.
اين منتقد ادامه داد: در نتيجه تعداد مشخصي از افراد خاص فيلم و مجموعه ميسازند و اينها هم آدمهاي امتحان پس دادهاند و كارهاي قبليشان نشان داده كه افرادي با تواناييهاي متوسط هستند و آثاري هم كه ارائه ميكنند از يك حدي بالاتر نميرود.
وي گله كرد: وقتي عنوان ميشود كه چرا سطح كيفي كارها پايين است؟ مديران صداوسيما از نظر كمي مساله را مطرح ميكنند، ولي تعداد زياد توليد هيچ تاثيري در ايجاد پيوند با مخاطب ندارد، اگر قرار است به لحاظ كمي نيز تلويزيون مسير رو به رشد را طي كند، بايد هماهنگ با محتوا و كيفيت باشد.
آذين با اشاره به شتابزدگي در توليد فيلمهاي تلويزيوني نيز گفت: فيلمها و مجموعههاي تلويزيوني زيادي چه با مناسبت چه بيمناسبت توليد و پخش ميشوند كه در توليدشان شتابزدگي به چشم ميخورد و بعد هم وقتي ضعفهاي زيادي را در آنها مشاهده ميكنيم ميگويند كه به خاطر كمبود بودجه است.
او اظهار كرد: درست است كه صداوسيما در حال حاضر مشكل بودجه دارد و كسي اين را منكر نميشود اما اين به آن معنا نيست كه به خاطر كمبود بودجه هر اثر سبك و سطحي را تحت عنوان مجموعه يا فيلم روي آنتن بفرستيم. وقتي ميتوان يك فيلمنامهي خوب را توليد كرد چرا بودجهي خاصي را كه وجود دارد، صرف توليد اثري كنيم كه مردم پسند نميكنند و چرا با توليد چند اثر متوسط و زيرمتوسط و حتي بد، امكانات را به هرز ميبرند و بودجه بيتالمال را هدر ميدهند و در نهايت مخاطب را نيز ناراضي ميكنند.
آذين همچنين با اشاره به آثار مناسبتي خاطرنشان كرد: ماه رمضان يا محرم كه ميشود تلويزيون نهايت تلاشش به اين ختم ميشود كه تعدادي از فيلمهايي كه قبلا توليد كرده را مجددا پخش كند و اكثر شبكهها نيز هر سال اين برنامه را در دستور كار خود دارند و اين فقط شامل فيلم و سريال نميشود، در بخشهاي خبري و گزارشي و روتين صداوسيما نيز همين مشكل وجود دارد و اين به خاطر اين است كه در عرصهي مديريتي سيما برنامهريزي نيست يا اگر هم هست بسيار ضعيف است.
اين منتقد گفت: وقتي ما ميدانيم در سال چندين مناسبت داريم، چرا در طول سال، براي اين ايام خوراك تهيه نميشود و درست در دقيقهي 90 يك كاري را آماده ميكنند كه پر از اشكال است، در ايام نوروز شاهد پخش چند سريال بوديم كه هيچ ربطي به عيد نداشتند. حتما قبلا توليد شده و در پشت خط توليد مانده بودند با يكسري مميزيها سر و تهاش را جمع كردند و پخش كردند كه اين را در ايام محرم هم شاهد بوديم. آنچه كه در ايام محرم ديديم تمام بضاعت تلويزيون نبود، تلويزيون امكانات فراواني دارد ما شاهد رشد تكنولوژي در تلويزيون هستيم كه مسير سرسامآوري را دارد طي ميكند، اما به موازات رشد تكنولوژي و حركت كمي، شاهد رشد كيفي نيستيم و اين نقص بزرگ صداوسيماست؛ مضاف بر اينكه تلويزيون در اين حركت هيچگاه نظر و سليقهي مخاطبان ميليوني را مد نظر قرار نميدهد.
وي افزود: مسؤولان بر اساس سليقهها و ديدگاههاي خودشان به فيلمساز و مجموعهساز سفارش ميدهند و آنها هم بر اساس يك رابطهي خاص يك چيزي را سر هم كرده و به روي آنتن ميفرستند؛ در مجموع صداوسيما به عنوان رسانهي ملي نه تنها نتوانسته است به مطالبات مقام معظم رهبري پاسخ جامع و كامل دهد حتي نتوانسته انتظارهاي مردمي را هم جواب دهد. صداوسيما دچار نقص و كاستي است و اگر به راستي ميخواهد رسانهي ملي باشد، بايد ديدگاهها، مسائل و همه آنچه را كه به اجتماع مربوط ميشود منعكس كند و لازمهاش اطلاعات خوب داشتن از مخاطب است.
آذين در پايان بيان كرد: اگر اثري هم توليد ميشود، بايد بر مبناي مسائل روز جامعه و منطبق با فرهنگ جامعه و بر مبناي ارزشهايي باشد كه مردم به آن اعتقاد دارند. اثري توليد نشود كه 30 قسمت آن در هنگام پخش به خاطر وجود يكسري از صحنهها و يا نحوه آرايش بازيگران كه مورد توجه برخي نيست به يك مجموعهي 16 قسمتي تبديل شود، اما چون سهلانگاري صورت ميگيرد فقط بودجه بيتالمال است كه هدر ميرود و كم اعتنايي به سفارشها و نصايح بزرگان فرهنگي و اجتماعي كشور و ديدگاههاي قشرهاي مختلف جامعه است.
انتهاي پيام
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]