تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن شوخ و شنگ است و منافق اخمو و عصبانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835737939




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

/گزارش/ خودكشي از پديده‌هاي تاسف آور جامعه


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /گزارش/ خودكشي از پديده‌هاي تاسف آور جامعه
خودكشي يكي از پديده‌هاي تاسف آوري است كه داراي ابعاد شناخته شده رواني، اجتماعي، فرهنگي و بيولوژيكي و پيامدهاي اقتصادي، انساني و ... است. اين موضوع نه تنها به دليل گستردگي و شيوع جهاني آن بلكه به علت وجود زمينه‌هاي مساعد كننده براي وقوع اين پديده در كشور ما واجد شرايط است.

پديده‌هايي مانند طلاق، اعتياد، اختلالات رواني مانند افسردگي، اضطراب يا خشونت و ... از جمله معضلاتي هستند كه مي‌تواند آنقدر انسان را تحت فشار قرار دهد تا جايي كه دست به رفتارهاي غير انطباقي نظير خودكشي بزند.

يك روانپزشك در يزد گفت: ميزان خودكشي يا موثر بودن خودكشي در مردان 4 برابر خانم‌ها است، اما اقدام به خودكشي در خانم‌ها 4 برابر بيشتر از مردان است.

دكتر “اميررضا چمني” در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، منطقه يزد، گفت: خودكشي از نظر روانشناسي علل و عوامل مختلفي دارد به طوري كه عواملي مانند نيازهاي برآورده نشده يا نيازهايي كه با مانع روبرو شود باعث احساس درماندگي و نا اميدي شده و تعارض دوگانه فرد بين زندگي و استرس غيرقابل تحمل منجر به خودكشي مي‌شود.

وي اضافه كرد: روش خودكشي در مردان خشن تر و با وسايلي مانند اسلحه، حلق‌ آويز كردن و پرش از بلندي است و خانم‌ها با استفاده از دارو و سموم اقدام به خودكشي مي كنند. همچنين از نظر سني با افزايش سن ميزان خودكشي بيشتر است به عبارتي ديگر خودكشي در بين مردان در سنين بالاي 45 سال و ميان خانم‌ها در سن بالاي 55 سال اتفاق مي افتد. در افراد مسن اگرچه ميزان خودكشي كمتر است ولي خودكشي موفق تر است.

دكتر چمني ادامه داد: خودكشي در جوانان 15 تا 24 سال يكي از عوامل مهم مرگ و مير است و مجرد بودن و مطلقه بودن ميزان خودكشي را افزايش مي دهد.

وي يك سري عوامل خطرسازي كه احتمال اقدام به خودكشي را در فرد بيشتر مي‌كند را شامل سابقه خانوادگي خودكشي، سابقه اقدام به خودكشي، منزوي بودن فرد، فقدان حمايت اجتماعي، نااميدي، پرخاشگري، بيماريهاي مزمن جسمي، غير مذهبي بودن، فقدان يا از دست دادن اخير، بيكاري، داشتن طرح يا برنامه براي خودكشي مانند بخشيدن اموال شخصي و از دست دادن شغل و موقعيت اجتماعي عنوان كرد.

بيماريهاي جسمي مي تواند مستعد كننده فرد براي خودكشي باشد

وي همچنين گفت: يك سري بيماري‌هاي جسمي نيز فرد را مستعد خودكشي مي‌كند به طوري كه بيماري‌هاي مزمن و ناتوان كننده مانند سرطان، صرع، ام اس و آلزايمر به علت عدم تحرك بودن فرد، بي ريخت شدن بدن، دردهاي مزمن و مقاوم مي تواند احتمال خودكشي را افزايش دهد.

اين روانپزشك با اشاره به اينكه بيماري‌هاي روحي نقش موثري در خودكشي دارد افزود: 95 درصد از افرادي كه اقدام به خودكشي مي كنند داراي يك اختلال جدي رواني هستند به عبارتي؛ 80 درصد از اين افراد دچار افسردگي و 10 درصد دچار اسكيزوفرني هستند بنابراين خطر خودكشي در افراد افسرده 15 درصد و بين افراد مبتلا به اسكيزوفرني 10 درصد است.

وي تصريح كرد: همچنين سوء مصرف مواد مخدر و الكل، سابقه رفتارهاي خشن، سابقه بستري‌هاي مكرر در بخش‌هاي روان پزشكي و نيز اختلالات شخصيتي مثل شخصيت ضد اجتماعي احتمال خودكشي را افزايش مي دهد.

دكتر چمني، اقدام به خودكشي يا افكار خودكشي را از موارد اورژانسي روانپزشكي دانست و گفت: اگر اين عوامل خطرساز در كنار هم در فرد مشاهده شد، درمان‌هاي دارويي و روان شناسي و گاهي شوك درماني در كاهش و يا جلوگيري از اقدام به خودكشي فرد مي تواند موثر باشد.

شخصيت‌هاي درون گرا و مرزي بيشتر اقدام به خودزني مي كنند

وي خودزني را يكي ديگر از موارد اقدام به خودكشي ذكر كرد و افزود: ميزان خودزني در بين خانم‌ها سه برابر مردان است و در بيماران روحي رواني 5 برابر افراد عادي ديده مي شود كه اين كار را به شكل بريدن مچ دست، بازو، سينه و شكم با استفاده از كارد يا شيشه انجام مي دهند.

وي علل و عوامل خودزني را خشونت فرد نسبت به خودش يا ديگران دانست و تصريح كرد: فرد با خودزني تنش و ميل مردن را در خودش كمتر مي كند به عبارتي؛ فرد به علت ناتواني در مدارا با تكانه‌هاي پرخاشگري اقدام به خوزني مي كند.

اين روانپزشك اضافه كرد: خودزني معمولاً در افراد با شخصيت‌هاي درون گرا، مرزي و مصرف كنندگان مواد مخدر و الكل ديده مي شود كه اين افراد هم بايد با مراجعه به روانپزشك، تحت درمان‌هاي دارويي و روان شناختي قرار گيرند.

خودكشي علت اصلي افسردگي است

يك كارشناسي ارشد روانشناسي عمومي در يزد گفت: زماني كه افسردگي در فرد بالا برود حس خودكشي در او افزايش مي‌يابد.

وجيهه ابراهيمي در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، منطقه يزد، بيان كرد: براي خودكشي كردن فرد تصميم آگاهانه مي‌گيرد كه خودش را از بين ببرد و به زندگي اش پايان دهد بنابراين علت اصلي خودكشي افسردگي است.

وي در ادامه گفت: فردي كه به دلايل مختلف اجتماعي، محيطي، خانوادگي و غيره دچار افسردگي شده، احساس نا اميدي دارد، اميد به زندگي در او كم شده و احساس گناه مي‌كند، حس بدبيني نسبت به اطرافيانش دارد و احساس شادي در وي كاهش مي يابد و زماني كه افسردگي در فرد بالا برود حس خودكشي در او افزايش مي يابد.

ابراهيمي ادامه داد: معمولاً افرادي كه خودكشي مي‌كنند قبل از اقدام به خودكشي، نشانه‌ها و پيغام‌هايي مي دهند جملاتي مانند «من كه دارم ميرم شما كه هستيد» را بيان مي‌كنند و يا برنامه ريزي اقتصادي براي آينده خود انجام نمي‌دهند بنابراين اطرافيان بايد به اين نشانه ها آگاهي داشته باشند و تهديدها و واكنش‌ها را جدي بگيرند.

وي گفت: قبل از اينكه فرد اقدام به خودكشي كند اطرافيان وي بايد با مراجعه به روانپزشك با درمان‌هاي دارويي و روانشناسي وي را تحت درمان قرار دهند چراكه در مواردي كه فرد افسردگي شديد دارد ممكن است به دارو هم نياز داشته باشد.

وي با اشاره به دو نوع خودكشي موفق و اقدام به خودكشي افزود: اقدام به خودكشي در زنان بيشتر و خودكشي موفق در مردان بيشتر است.

اين كارشناسي ارشد روانشناسي اضافه كرد: از آنجايي كه زنان جنبه عاطفي قوي تري دارند اقدام به خودكشي در آنها بيشتر است چراكه با اين اقدام مي خواهند بگويند «به من توجه كن وگرنه خود را مي كشم».

وي همچنين گفت: افرادي كه اقدام به خودكشي داشتند هم ممكن است اين اقدام را تكرار كنند و ممكن است در يكي اين دفعات تكرار، موفق هم باشند ولي مردان در خودكشي موفق تر از زنان هستند.

ابراهيمي توصيه كرد: براي جلوگيري از خودكشي، اطرافيان بايد نشانه‌هاي قبل از خودكشي را شناسايي كرده و نسبت به آنها آگاهي پيدا كنند و حتما مداخله در بحران داشته باشند يعني حتما فرد را به نزد متخصص ببرند و همچنين وي را تنها نگذارند تا دست به خودكشي بزند.

70 درصد افرادي كه خودكشي مي كنند قبل از اقدام قصدشان را نشان مي‌دهند

“فاطه زارع” كارشناس مسوول بهداشت روان مركز بهداشت استان يزد گفت: خصوصيت مشترك بين افرادي كه اقدام به خودكشي مي كنند داشتن اين باور است كه خودكشي تنها راه غلبه بر احساسات غير قابل تحمل است به عبارت ديگر آشفتگي و مشكلات عاطفي در اين افراد به حدي شديد مي شوند كه فرد را در يافتن راه‌هاي مختلف حل مشكل خود ناتوان مي كند.

وي اضافه كرد: اين افراد دچار الگوهايي مي شوند كه زندگي آنها را جهت مي دهند به عنوان مثال «اگر بخواهم خوشحال باشم بايد كامل باشم»‌ يا «هيچ كس از من خوشش نمي آيد، چون دوست داشتني نيستم» و يا « من براي ديگران آدم خوبي نيستم» و ... كه اين قواعد بالاجبار فرد را به دلسردي و شكست و نهايتاً افسردگي سوق مي دهد.

وي ادامه داد: اگر كسي احساس مي‌كند كه ديگر تحمل مشكلات را ندارد خطر اقدام به خودكشي، به عنوان راه حل جذاب براي وي وجود دارد.

وي تصريح كرد: حداقل 70 درصد كساني كه اقدام به خودكشي مي كنند قبل از اقدام به گونه‌اي قصد خودشان را نشان مي‌دهند كه آگاهي از اين نشانه‌ها مي‌تواند در پيشگيري ياري دهنده باشد.

وي گفت: بسياري از افراد غالباً با ابراز جملاتي همچون «دلم مي‌خواهد ديگر زنده نباشم» يا «نمي‌دانم چه مدت ديگر مي‌توانم اين فشارها و مشكلات را تحمل كنم» و يا « اخيراً طوري رانندگي مي‌كنم كه گويي واقعاً برايم اهميت ندارد چه اتفاقي برايم پيش بيايد» ديگران را مستقيماً از برنامه خودكشي خود مطلع مي‌كنند.

زارع در خصوص راهبردهاي كليدي به منظور مواجهه با افكار خودكشي توصيه كرد: فردي كه افكار خودكشي دارد لازم است ترسها، ناكامي‌ها و نگراني‌هاي خود با والدين، دوست، همسر، استاد و يا يك روحاني در ميان بگذارد.

ابراز افكار و احساسات راهي به سوي حل و فصل بحران

وي ابراز افكار و احساسات را آغاز كننده فرايندي دانست كه از طريق آن نيرو، اميد و احساس ارزشمندي مجدداً در فرد ايجاد شده و به كشف راه حل‌هاي ديگر به منظور حل و فصل بحران منجر مي‌شود.

وي نوشتن آنچه موجب ناراحتي فرد مي‌شود را يكي از راهكارهاي مقابله با افكار خودكشي عنوان و تصريح كرد: همچنين فرد با مشخص كردن آنچه براي مقابله با يك موضوع خاص انجام مي‌دهد، مي‌تواند دريچه ذهن خود را براي راه حل‌هاي ديگر باز بگذارد.

جايگزين كردن افكار مثبت با افكار منفي و نگرش متعادل در مورد خود

زارع با تاكيد بر جايگزين كردن افكار مثبت با افكار منفي ادامه داد: لازم است شخص به طور دائم درباره نقايص و بدبياري‌هاي زندگي خود تعمق كند و نگرش منفي در مورد آينده را دروني كند. اين كار، تمركز بر توانايي‌ها و مشاركت‌هاي شخصي مثبت، نگرش متعادل در مورد خود و توانايي‌ها را در او ايجاد خواهد كرد.

اين كارشناس مسوول بهداشت روان خاطرنشان كرد: اگر شخصي از افسردگي، نااميدي و افكار خودكشي در رنج است، مراجعه به متخصصين بهداشت رواني براي وي بسيار كمك كننده است و با استفاده از راهبردهاي هدايت كننده در اين مسير كاملاً موفق خواهد بود.

راه اندازي مركز پيشگيري از خودكشي در استان

وي همچنين بيان كرد: عوامل خانوادگي، عوامل فرهنگي و اجتماعي، رويدادهاي استرس زا در دوران كودكي و الگوي خانواده، عوامل شناختي و شخصيتي، بيماري روانپزشكي و استرس‌هاي زندگي مي‌تواند در بروز خودكشي موثر باشند.

وي ادامه داد: در اين راستا دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد درصدد راه اندازي مركز پيشگيري از خودكشي در استان است كه در اين مركز روانپزشك، روانشناس و مددكار اجتماعي براي كمك به حل اين معضل فعاليت دارند.

زارع خاطرنشان كرد: اين مركز به نشاني آزادشهر، كوچه مخابرات، مركز بهداشتي درماني موسي ابن جعفر آزادشهر است و مراجعين مي توانند با شماره تلفن 7211190-7214900 تماس بگيرند.

انتهاي پيام

جمعه 29 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن