واضح آرشیو وب فارسی:ايران ورزشی: گزارش رويترز از فضاي شاد جامعه ايران در آستانه جام جهاني اول روحاني ، بعد جام جهاني
خبرگزاري رويترز ديروز گزارشي را درباره فضاي اجتماعي ايران منتشر كرد. در اين گزارش ميخوانيم:
شادمانيهاي صعود به جام جهاني در ايران با حضور پرتعداد مردم در انتخابات رياست جمهوري اين كشور همراه شد. مشاركت سياسي مردم و شادماني شان به خاطر تمام شدن دوران رياست جمهوري محمود احمدي نژاد با رويكردهاي تندرويانهاش همپاي خوشحاليهايشان به خاطر چهارمين صعود تيم ملي كشورشان به جام جهاني پيش رفت. شش ماه بعد از پايكوبيها در خيابانها مردم ايران همچنان روحيه خوبي را بعد از روي كار آمدن حسن روحاني رييس جمهوري جديد و ميانه روي خود دارند. شرايط سياسي اين كشور هم با توجه به پايان يافتن بيش از يك دهه بحث و گمانه زني در مورد مسائل هستهاي و از ميان برداشته شدن تحريمها هم در اين امر تاثير بسزايي داشته.
در كشوري كه فوتبال ورزش شماره يك است و مردم در بازيهاي ملي ورزشگاه نود هزار نفري شان را پر ميكنند، يك قرعه نسبتا خوب در جام جهاني خوش بينيهاي زيادي را در مورد نتيجه گيري تيم ملي با هدايت كارلوس كروش –مربي سابق رئال مادريد- به وجود آورده است تا براي اولين بار بعد از جام جهاني 1998 بتوانند نتايج خوبي را در اين رقابتها بگيرند. آن سال ايران دشمن ديرين سياسي خود آمريكا را 2-يك شكست داد. رابطه سياسي دو كشور همچنان تيره است چرا كه واشنگتن مسوول اصلي تحريمهايي است كه اقتصاد ايران را تحت تاثير خود قرار دادهاند اما برخي هواداران فوتبال در ايران اميدوارند كه نمايش خوب كشورشان در جام جهاني برزيل بتواند چهره مثبت ايران را در جهان تقويت كند. هومن افاضلي دستيار مربي ايران در جام جهاني 2006 ميگويد: «فوتبال جايگاه ويژهاي در جامعه ايران دارد. مردم معتقدند كه بعد از اين انتخابات و رفتن تيم ملي به جام جهاني اوضاع در حال بهبود است و همگي حس بهتري پيدا كردهاند.» ايران كه در رنكينگ فيفا تيم چهل و پنجم و در رنكينگ آسيا تيم اول است با آرژانتين، نيجريه –قهرمان آفريقا- و بوسني –تيم تازه وارد جام جهاني- همگروه شده است. آرژانتين كه به داشتن ستارهاي مثل ليونل مسي، برنده چهار توپ طلاي جهان مينازد را بخت اول صعود از اين گروه ميدانند اما ايران ميتواند حريف سرسختي براي نيجريه تيم سي و ششم دنيا و بوسني تيم بيست و يكم باشد. افاضلي در ادامه گفت: «بازي حساس تيم، مسابقه اول برابر نيجريه است. اگر آنجا خوب بازي كنيم اعتماد به نفس ميگيريم و اگر ببازيم كارمان سخت ميشود.» او به تجربه جام جهاني 2006 اشاره ميكند كه در آن بازيكنان با تجربه ايران در ليگهاي اروپايي به مكزيك و پرتغال باختند و با آنگولا مساوي كردند اما در ميان هواداران عده زيادي هستند كه معتقدند ايران شانسي براي رفتن به مرحله دوم ندارد اما مطمئن هستند كه ميتوانند شگفتي ايجاد كنند به خصوص كه بازي اول شان با نيجريه در كوريتيبا در آب و هوايي مشابه تهران انجام ميشود. ايران هر سه بازي آخر مرحله مقدماتي خودش را با پيروزي پشت سر گذاشته از جمله ديدار با كره جنوبي و هواداران به اين مساله ميبالند.
كارلوس كروش سال 2011 بعد از يك دوره پر تنش كاري در پرتغال به ايران رفت. تيمش در سه تا از چهار بازي جام جهاني 2010 گل نزده و ازدور دوم حذف شده بود. روش كارش در آفريقاي جنوبي هم نتوانست توجه هواداران تيم را به خود جلب كند و ايرانيان هم كم كم حس كردند كه تاكتيكهاي او ريسك بالايي دارد. در دور چهارم بازيهاي مقدماتي جام جهاني ايران از پنج بازي اولش هفت امتياز داشت و كلا دو گل زده بود. با اين اوصاف شانس صعود نداشت. در عين حال مقابل لبنان هم به يك باخت تحقير آميز يك- صفر تن داد. اين مساله به اعتراضاتي عليه مربي تيم ملي منجر شد به طوري كه پيش بيني ميشد كروش استعفا بدهد. او با مربيان تيمهاي باشگاهي ليگ ايران هم اختلاف نظر پيدا كرده و هواداران و رسانهها به خاطر بي علاقگياش به دنبال كردن بازيهاي ليگ و سپري كردن اوقاتش در خارج از كشور او را مورد انتقاد قرار داده بودند.
اما تصميم كروش براي ميدان دادن به چهرههاي تازه جواب داد و به اين ترتيب رضا قوچان نژاد از استاندارد ليژ وارد تيم شد و سه گل را در پنج بازي بعدي زد تا جبران مافات شود. اين بازيكن متولد مشهد است و بزرگ شده هلند و در ردههاي سني مختلف براي تيم ملي هلند هم بازي كرده. اشكان دژاگه 27 ساله هم در اولين بازي ملياش مقابل قطر دو گل زد. او هم سابقه بازي براي تيمهاي جوانان آلمان را دارد. افاضلي ميگويد: «رسانهها و مربيان در ايران از اين وضع راضي نبودند اما هواداران بازيكناني ميخواستند كه براي كشور و پرچم بجنگند و دژاگه و رضا اين خصوصيات را داشتند.» اين دو در كنار آندرانيك تيموريان هافبك و جواد نكونام كاپيتان تيم ملي –دومين بازيكن برتر آسيا در سال 2013- از جمله بازيكنان كليدي ايران در برزيل خواهند بود. ايران تاريخ پرقدمتي دارد و افاضلي در اين باره ميگويد: «فوتبال بخشي از فرهنگ ايران است و براي ايرانيان خارج از كشور فوتبال راهي براي نزديك شدن به ريشههايشان بوده. هر زمان كه بحث فوتبال پيش ميآيد مردم بي توجه به عقايد سياسي يا پيشينه فرهنگي با يكديگر متحد ميشوند.»
اهميت فوتبال در ورزش ايران به رغم مدال آوريهاي رشتههاي كشتي و وزنهبرداري در ايران به وجود آمده هر چند كه در اين دو رشته ايران در مسابقات المپيك از سال 2000 تا كنون هشت مدال طلا كسب كرده است.
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران ورزشی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]