تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که ما را پس از مردنمان زیارت کند گویا ما را هنگام زنده بودنمان زیارت کرده است....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803666416




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتي 71 درصد مردم ماهواره نگاه مي كنند، چه مي‌توان كرد؟!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: وقتي 71 درصد مردم ماهواره نگاه مي كنند، چه مي‌توان كرد؟!
اكثر نهادها و دستگاه‌هاي متولي حوزه فرهنگ نيز در قياس با رسانه ملي كارنامه درخشاني ندارند و نمي‌توانند مدعي باشند حركت اساسي را در تغيير وضعيت فرهنگ كشورمان به ثمر رسانه اند. فضاي رسانه اي و توليد برنامه نيز مي‌بايست به مراتب بازتر از شرايط كنوني باشد، والا اساساً محصولات توليد داخل كشور، توان مقابله با معادل هاي خارجي را نخواهند داشت.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در روز پژوهش سخناني مهم درباره توقف ناپذيري تكثر و توسعه تكنولوژي‌هاي ارتباطي بيان كرد كه با منطق همخواني دارد اما در مقابل آنچه جنتي مطرح نمود، چه مي‌توان انديشيد تا در آينده نزديك كه ديگر روش‌هاي فعلي مقابله با امواج ماهواره و اينترنت كاركردش را از دست مي‌دهد و كار از دست ناظران خارج مي‌شود، بتوان همچنان شاهد رجوع عموم مردم به منابع داخلي بود؟

به گزارش «تابناك»، بحث بر سر نوع و ميزان دسترسي آزاد به نسل‌هاي تازه رسانه‌اي با روي كار آمدن دولت يازدهم و در راستاي شعارهايي كه توسط اين دولت در دوران انتخابات رياست جمهوري داده شده بود، وارد فضاي متفاوتي شد. رئيس جمهور و وزير فرهنگ و ارشاد دولت يازدهم به طور خاص در اين زمينه نقش پررنگي داشته‌اند و اظهارنظرهايش، زمينه را فراهم ساخته تا در اين باره مباحث مختلفي از زواياي مختلفي از تمامي سطوح و طبقات مطرح شود.

همين امر باعث شده تا امكان شناخت فضاي بسيار گسترده رسانه هاي نو و ميزان قدرت عمل كشورمان چه در سطح حاكميتي و چه در سطح مردمي بيش از گذشته فراهم باشد و تنها يك نگاه قالب به صورت مكرر تنها از دريچه تهديد به رسانه هاي نوظهور ننگرد؛ نگاهي كه پيش از اين درباره راديو و در دهه هاي بعدي پيرامون ويدئو نيز وجود داشت و مرور زمان نشان داد اين عرصه ها مي تواند فرصت برابر بهره برداري براي كشورمان را نيز به وجود آورد.

در همين رابطه علي جنتي سه شنبه در مراسم روز پژوهش كه در پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: «جامعه ما به تدريج دچار سقوط اخلاقي مي شود و بسياري از ارزشهاي مهم جامعه اسلامي به سوي كمرنگ شدن مي رود. در گذشته برخي اقدامات در كشور انجام مي شد كه امروز خنده دار به نظر مي رسد. كاري نكنيم كه 5 سال ديگر به اقدامات خود بخنديم... ضريب استفاده از ماهواره 71درصد مردم تهران را شامل مي شود. رسيدگي به اين موضوع ضرورت عرصه علم و فناوري روز است كه بايد ببينيم با آسيب هاي اين شبكه ها چگونه مقابله كنيم.»

وي تاكيد كرد: «2هزار شبكه ماهواره اي روي تلفن هاي همراه در آينده نزديك به راحتي توسط قابل دريافت خواهد بود... آيا براي مقابله با اين پيشرفت ها هم از پارازيت استفاده خواهيم كرد يا راهكاري هاي ديگري داريم؟ براي مقابله با اين آسيب ها نياز به روشهاي عملي و صحيحي داريم كه پژوهشگران بايد اين روشها را در قالبي كه هم براي مردم و هم براي دولت قابل پذيرش باشد، تدوين كنند. در گذشته اقداماتي مانند ممنوعيت استفاده از ويدئو در كشور انجام مي شد كه امروز به نظر كارهاي خنده دار به حساب مي آيد و شايد 5 سال ديگر هم با بررسي اقدامات امروز خود همين احساس را داشته و به آن بخنديم... .»

آنچه مسلم است گفته هاي وزير فرهنگ و ارشاد درباره شتاب و ابعاد توسعه رسانه هاي تصويري كه مميزي آنها در اختيار كشورمان نيست و امكان محدودسازي آن نيز با ابزارهاي كنوني وجود ندارد، با واقعيت هاي دنياي تكنولوژي تطابق دارد و چه بسا در سال‌هاي آتي، اساساً اينترنت ابزاري باشد كه هر شخص به صورت مستقل امكان دسترسي به آن را داشته باشد و عملاً فيلتر بازدهي اش به صفر برسد. با اين اوصاف منطق ايجاب مي‌كند در اين زمينه مسيري متفاوت را به عنوان راهكار اصلي و نه راه هاي جانبي مورد توجه قرار داد.

در همين راستا چنين تصور مي‌شود كه راهكارهاي عملي براي حفظ مخاطب حول رسانه‌هاي داخلي، تمركز مي يابد و مهم ترين رسانه كه در اين زمينه، صداوسيما است؛ رسانه اي كه نه تنها هنوز نتوانسته از خطوط قرمز خود بكاهد بلكه بر عدد آنها نيز سال به سال افزوده شده و ليست آنهايي كه مقابل دوربين رسانه ملي قرار نمي گيرند، سال به سال رو به فزوني است و متاسفانه بسياري از اين چهره ها مخاطبان وسيعي دارند كه مجموع اينها منجر به ريزش مخاطب مي‌شوند.

هنوز ساز به تلويزيون نيامده و حتي موسيقي سنتي نيز جايگاه مشخصي در تلويزيون ندارد و اين مجموعه يكي از معدود مجموعه شبكه هاي جهان است كه شبكه اي تصويري حول محور موسيقي ندارد؛ امري كه در «راديو آوا» و «راديو پيام» در حال وقوع است و اتفاقاً حجم عظيمي از مخاطبان را به خود جلب كرده و متاسفانه به دليل ممنوعيت بدون منطق نمايش سازهاي مختلف در تلويزيون، اين امر به صورت تصويري تحقق نيافته است! اتفاقاً يكي از بزرگ ترين نقاط قوت رسانه‌هاي رقيب همين موسيقي است.

دوبله و پخش سريال‌هاي روز جهان ولو آنكه آمريكايي باشند نيز امري است كه در تلويزيون رخ نمي‌دهد و يا بسيار نادر است، حال آنكه فيلم‌هاي هاليوودي به وفور نشان داده مي‌شود و همين امر اين پرسش را پيش مي آورد كه چه تفاوتي ميان فيلم و سريال آمريكايي وجود دارد كه يكي ممنوع و ديگري مجاز است. از اين رفتارهاي سليقه اي مي توان صدها مورد برشمرد كه اگر مرتفع شود، ميليون ها مخاطب ايراني، شبكه هاي داخلي را به شبكه هاي ماهواره اي ترجيح خواهند داد اما علي رغم اين حضور پررنگ شبكه هاي ماهواره اي و دسترسي آسان از طريق اينترنت به آخرين فيلم‌ها و سريال‌ها، هنوز تغيير مشي رخ نداده است.

همين امر در خصوص ساير حيطه هاي فرهنگي نيز وجود دارد و اكثر نهادها و دستگاه‌هاي متولي حوزه فرهنگ نيز در قياس با رسانه ملي كارنامه درخشاني ندارند و نمي‌توانند مدعي باشند حركت اساسي را در تغيير وضعيت فرهنگ كشورمان به ثمر رسانه اند. فضاي رسانه اي و توليد برنامه نيز مي‌بايست به مراتب بازتر از شرايط كنوني باشد، والا اساساً محصولات توليد داخل كشور، توان مقابله با معادل هاي خارجي را نخواهند داشت. اگر نياز به بازنگري در حوزه فرهنگ باشد، وقت چنداني باقي نمانده و چه بسا چند سال بعد، هركس تلفن همراهي داشت به اينترنت بدون فيلتر و صدها شبكه ماهواره اي دسترسي داشته باشد. بنابراين بايد امروز دست به كار شد كه آن زمان ديگر كار جدي نمي توان كرد.

چهارشنبه 27 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن