واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حجتالاسلام رنجبران در همايش مردمسالاري ديني:حكومت اسلامي نميتواند مردمسالار نباشد/ مردمسالاري ديني پشتوانه نظام است
دبير سومين همايش نظريه مردمسالاري ديني گفت: حكومت اسلامي كه نتيجه قيام آگاهانه مردم شجاع و غيرمند است، نميتواند مردم سالار نباشد.
به گزارش خبرنگار آيين و انديشه خبرگزاري فارس، سومين همايش ملي نظريه مردم سالاري ديني صبح امروز (26 آذر) با حضور حجتالاسلام داوود رنجبران دبير همايش، حجتالاسلام محمد محمديان رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه، محمدمهدي طهرانچي، رييس دانشگاه شهيد بهشتي و حسين مهرپور رييس دانشكده حقوق و معاونين پژوهشي و فرهنگي دانشگاه شهيد بهشتي در اين دانشگاه آغاز شد.
حجتالاسلام رنجبران در مراسم افتتاحيه اين همايش با اشاره به برخي سخنان آيتالله جوادي آملي درباره موفقيت علما و دانشمنداني چون شهيد شهرياري گفت: ايشان بيان كردند كه چنين افرادي آن قدر مقتدرند در مصاف مرگ پيروز ميشوند و مرگ را ميميرانند و خود براي ابد زنده ميمانند.
وي در ادامه گفت: مردمسالاري ديني، اصطلاح تازهاي در گفتمان سياسي دنياست كه در بستر مباني سياسي اسلام و متأثر از آموزههاي نبوي و علوي روييده و بر آن است تا ضمن پاسداشت حقوق مردم در حوزه سياست و اداره امور جامعه و پرهيز از الگوهاي حكومتي استبدادي، رعايت اصول و مباني ارزشي را بنمايد و بدين ترتيب نظام اسلامي را از الگوهاي سكولار غربي تميز دهد.
حجتالاسلام رنجبران با اشاره به اينكه بدين منظور در حكومت اسلامي، روش نويني مورد توجه قرار گرفته كه نه استبدادي و نه ليبرالي است، يادآور شد: مقام معظم رهبري از اين روش حكومتي به مردم سالاري ديني تعبير كردهاند. مردم سالاري ديني داراي دو وجه است كه يك وجه آن نقش مردم در تشكيل حكومت و انتخاب مسولان و وجه ديگر آن رسيدگي به مشكلات مردم است كه بر همين اساس مسؤلان بايد مشكلات مردم را به طور جدي پيگيري كنند.
رييس همايش ملي نظريه مردم سالاري ديني با بيان اينكه در نظام مردم سالاري مردم نه تنها در حضور گسترده و ميليوني بر سر صندوقهاي رأي تجلي مييابند بلكه افزون بر آن در تلاش پيگير نظام در خدمتگزاري به مردم نيز قابل رؤيت هستند، توضيح داد: در اين نگاه مردم شأن و منزليت برتر از آنچه در دموكراسي غربي ديده شده، مييابند. تأكيد مقام معظم رهبري بر عنصر آگاهي و ضرورت توجه پيروي از آرمانهاي عالي مردم از سوي مسئولان و حتي روشنفكران دقيقاً به همين خاطر است.
* مردمسالاري ديني پشتوانه عظيم حكومت اسلامي است
حجتالاسلام رنجبران علت نيرومند بودن ملت ايران را هوش، استعداد و نسل بزرگي از جوانان در دوره معاصر خواند و گفت: دشمن در تلاش است با سلب اعتماد به نقش دانشگاهيان، تئوريهاي ترجمهاي را در ذهن آنها رسوخ دهد و آنان را از مردم جدا سازد كه مهمترين راه مقابله با اين تلاشها حفظ ارتباط و پيوستگي فكري دانشجويان و دانشگاهيان با تمسك هرچه بيشتر آنها به ريشهها و اصول انقلاب اسلامي است.
وي در ادامه افزود: مردمسالاري ديني چنانكه جانب رضايتمندي مردم را نگاه دارد از چارچوب مباني و اصول قانوني جامعه نيز پا را فراتر نگذارده و خواست مردم را تجلي ميكند كه خواهان تحقق آرمانهاي عاليه اسلامي هستند. اين مردمسالاري پشتوانه عظيم حكومت اسلامي است.
رييس همايش مردم سالاري ديني حضور گسترده مردم در صحنههاي قيام، انتخابات، جنگ، 22 بهمن، روز قدس، نهم دي و ... را عامل مؤثري در حفظ اين انقلاب دانست و گفت: برغم تلاش بي وقفه دشمنان براي ايجاد خدشه در افكار عمومي مردم قشرهاي مختلف معتقد همچون رودخانهاي خروشان به خيابانها ميآيند و وحدت خود را نشان ميدهد. بدين ترتيب مردم سالاري ديني بديلي مناسب براي دموكراسي غربي در حكومت اسلامي است الگوي رفتاري كه در آن مردم مبنا و محور هستند و حكومت و نخبگان نسبت به ولي نعمت خود سپاسگزارند.
وي با اشاره به اينكه امروزه مقوله مردم سالاري به يك گفتمان غالب در ميان انديشمندان سياسي تبديل شده و البته تنوع ديدگاه هم در اين راستا زياد است، توضيح داد: وقتي اين مقوله با دين عجين شود تعبير مردمسالاري ديني يا اسلامي ميگيرد و بر تنوع ديدگاهها ميافزايد. پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامي در راستاي تبيين ابعاد مختلف مردم سالاري ديني در سالهاي 82 و 86 همايشهاي اول و دوم مردم سالاري را در سطح ملي برگزار كرد.
حجتالاسلام رنجبران درباره سومين دوره همايش نيز كه اكنون همزمان با هفته پژوهش و وحدت حوزه و دانشگاه درحال برگزاري است، توضيح داد: اين همايش در چهار محور تبيين مباني نظري مردم سالاري ديني به مثابه الگوي نوين و مطلوب حكمراني، نظام سازي و مردم سالاري ديني، مردم سالاري با رويكرد عملي بررسي ابعاد مردم سالاري و مردم سالاري ديني با رويكرد مقايسهاي برپا ميشود. پس از فراخوان تعداد 240 مقاله از اين تعداد 41 مقاله علمي پژوهشي و 72 علمي ترويجي به دبيرخانه رسيد.
وي در پايان يادآور شد: استقبال از دستاوردهاي علمي دورههاي گذشته در برخي از كشورهاي اسلامي كه در آنها موج بيداري اسلامي ايجاد شده بود نشان از اهميت توليد دانش و علم در اين حوزه دارد و نشان ميدهد تئوريپردازي در اين حوزه يك ضرورت است.
انتهاي پيام/
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]