تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 8 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس روزه دارى را سير نمايد، خداوند از حوض (كوثر) من شربتى نصيب او خواهد كرد كه پس ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802615690




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حسين مهرپور در همايش مرد‌م‌سالاري ديني:قانون در نظام مردم‌سالاري ديني بيان اراده عموم است


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حسين مهرپور در همايش مرد‌م‌سالاري ديني:قانون در نظام مردم‌سالاري ديني بيان اراده عموم است
رئيس دانشكده حقوق دانشگاه شهيد بهشتي گفت: در بُعد ديني مردم‌سالاري ديني نخست بايد بدانيم حاكميت از آن خداست اما خداوند انسان را به سرنوشت اجتماعي‌اش حاكم كرده و در اين نظام قانون بيان اراده عموم تعريف مي‌شود.


به گزارش خبرنگار آيين و انديشه خبرگزاري فارس، سومين همايش ملي نظريه مردم سالاري ديني صبح امروز (سه‌شنبه 26 آذر) با حضور حجت‌الاسلام داوود رنجبران دبير همايش، حجت‌الاسلام محمد محمديان رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه، محمدمهدي طهرانچي رييس دانشگاه شهيد بهشتي و حسين مهرپور رييس دانشكده حقوق و معاونين پژوهشي و فرهنگي دانشگاه شهيد بهشتي در اين دانشگاه آغاز شد.

حسين مهرپور در سخنراني خود با اشاره به اهميت بحث مردم سالاري ديني و اصل آن به لحاظ سياسي، حقوقي و تئوريك و عملي گفت: خود مردم سالاري از آنچه در اسناد سياسي بين‌المللي موجود است، به معناي حاكميت مردم است. در اعلاميه حقوق بشر مشاهده كرديم كه اين نظام منشأ قدرت است حتي درباره قانون هم بيان مي‌شود كه قانون بيان اراده عموم است.

وي با اشاره به اينكه در قانون اساسي جمهوري اسلامي هم كه نمونه يك نظام مردم سالاري ديني است اين اراده مردم به چشم مي‌خورد، اظهار داشت: همه اين كشورهاي اسلامي در اطراف ما حتي افغانستان قوانينشان نشأت گرفته از اسلام است و معتقدند كه حاكميت ملي به ملت تعلق دارد. البته در بُعد ديني اصل نخست اين است كه حاكميت از خداست اما خود خداوند انسان را به سرنوشت اجتماعي خودش حاكم كرده است.

مهرپور يك نمونه مردم سالاري ديني را حضرت علي (ع) و انتخابشان به عنوان خليفه دانست و گفت: تا زماني كه ايشان مورد هجوم مردم قرار نگرفتند به حكومت روي نياورد خلافت علي (ع) با ديگر خليفه‌ها متفاوت بود البته جلوه‌هايي از اين مسأله وراي مردم است و به اطاعت امام و اولي‌الامر مربوط مي‌شود.

*3 عامل موفقيت انقلاب اسلامي ايران

همچنين در اين مراسم محمدمهدي طهرانچي رئيس دانشگاه شهيد بهشتي با اشاره به اينكه از نهضت امام خميني(ره) نيم قرن مي‌گذرد و نظام جمهوري اسلامي يكي از بحث‌هايي است كه بايستي مورد توجه قرار گيرد، اظهار داشت: در حركت انقلاب اسلامي سه محور باعث موفقيت اين انقلاب شد نخست اسلام و توجه به موازين آن كه در فقه شيعه نمود پيدا كرده بر اين اساس احكام اوليه و ثانويه و حكم حكومتي در فقه شيعه مدنظر است، محور دوم نيز رهبري يك عالم ديني جامع‌الاطراف است كه اين حركت از سوي امام خميني(ره) آغاز شد و سومين محور نيز مردم هستند كه در واقع سرمايه‌هاي انقلاب محسوب مي‌شوند.

وي با اشاره به اينكه بنابراين مهمترين دليلي كه بسياري از انقلاب‌ها يا حركت‌ها در دنيا شكل نمي‌گيرد، تشكيل نشدن همين سه محور است، توضيح داد: مدل حكومت اسلامي ايران با ديگر حكومت‌ها و انقلاب‌ها از ساليان دور متفاوت بوده است چرا كه اين نظام بر اساس مردم سالاري ديني شكل گرفته و نبايد از اين مسأله به راحتي عبور كرد اما نكته اساسي اين است كه بايد بتوانيم در اجرا نيز به اين مدل مردم سالاري برسيم.

انتهاي پيام/ك

سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن