واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وزير كشور در نشست سازمانهاي مردمنهاد:نگاه وزارت كشور به سازمانهاي مردمنهاد امنيتي است
رحمانيفضلي با بيان اينكه رويكرد وزارت كشور به سازمانهاي مردمنهاد كاملا امنيتي است گفت: فعاليتهايي كه اين سازمانها ميكنند سبب افزايش قدرت ملي كشور ميشود و اين قدرت هر چقدر بيشتر شود امنيت ما بالاتر خواهد رفت.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاري فارس، عبدالرضا رحمانيفضلي وزير كشور صبح امروز سهشنبه در نشست سازمانهاي مردم نهاد كه در سالن پيامبر اعظم وزارت كشور برگزار شد، اظهار داشت: مسئله سازمانهاي مردم نهاد يا سمنها اگر اعتقاد پشت آن نباشد با قانون و حمايتهاي سياسي يا دولتي صرف هم نميشود آنها را جا انداخت.
وزير كشور تصريح كرد: بر خلاف اينكه برخي از دوستان اشاره داشتند نگاه به اين مسئله امنيتي نباشد اتفاقا رويكرد ما به اين مسئله كاملا امنيتي است و ضد امنيتي نيست،چرا كه فعاليتهايي كه اين سازمانها ميكنند به قدرت ملي كشور افزوده ميشود و اين قدرت هر چقدر بيشتر شود امنيت ما بالا خواهد رفت.
وي اضافه كرد: در واقع اين سازمانها باري را از روي دوش دولت برداشته و در جهت رضايتمندي مردم و رفع مشكلات آنها كار ميكنند. از اين رو نقش اين سازمانها در امنيت ملي بسيار بالاست و بايد مورد توجه قرار گيرد.
رحمانيفضلي افزود: اما رويكرد ضد امنيتي به اين معناست كه اين سازمانها تهديد هستند و اينكه اين رويكرد نبايد باشد كاملا درست است؛ بنده كه وزير كشور و رئيس شوراي امنيت ملي كشور هستم به هيچ وجه سازمانهاي مردم نهاد را تهديدي براي كشور نميدانم، اشكالات و ايرادات در همه امور و فعاليتها در برخي شرايط وجود دارد و اگر موردي هم مشاهده شود حتما تذكر داده خواهد شد. مطمئنا با تكيه بر قانون و مناسبات صحيح و درست اخلاقي و نيت خيرخواهانه و كمك به مردم كه در واقع كمك به دولت خواهد بود.
وزير كشور خاطرنشان كرد: بنده تأكيد ميكنم نگاه اين سازمانها بايد از مسير مردم به دولت برگردد؛ ما چهار عنصر مهم در اين مسئله داريم كه يك عنصر مردم هستند و عنصر ديگر سازمانها، عنصر ديگر حاكميت و يك عنصر ديگر هم قوانين و مقررات هستند كه در چارچوب آن كار ميكنيم. از اين رو مسير سمنها بايد از طريق مردم به حاكميت برگردد. چرا شما بايد رابط حاكميت و مردم باشيد چون در اين صورت باز هم نقش شما خوب تعريف نشده است.
وي تأكيد كرد: هدف شما خدمت به مردم باشد و انشاءالله با نگاه توحيدي كه وجود دارد منجر به خير شود كه رضايت خداوند متعال است و از طريق رضايت مردم به وجود ميآيد.
رحمانيفضلي با تأكيد بر اينكه سازمانهاي مردمنهاد ناگزير هستند كه رابطه خود را به گونهاي تنظيم كنند و از ساير دستگاهها و در ساير روابط اجتماعي توازن و هماهنگي ايجاد شود، گفت: اين مسئله نياز به قانون دارد چرا كه هيچ فعاليت اجتماعي نيست كه در خلأ قانوني شكل گيرد. از اين رو از منظر اجراي قانون وصل حاكميت ميشويم و حاكميت و بالاخص دولت بايد به اين نگاه به شما كمك كند كه اين سازمانها به امنيت ملي كمك كرده و خدمت به مردم ميكنند با آنها تماس برقرار كند نه اينكه يك عنصر دولتي هستند.
وزير كشور در ادامه سخنان خود يادآور شد: ميل به دولتي شدن به صورت خيلي سطحي در سخنان برخي از اين سازمانها وجود دارد اما اگر قرار باشد اين كارها را دولت انجام دهد نهادهاي خود را دارد اما مشخص شده نهادهاي دولتي مرتبط با اين موضوعات به تنهايي نمي توانند نقشآفرين باشند.
وزير كشور اظهار داشت: خواسته شما بايد اين باشد كه دولت موانع را از جلوي پاي شما بردارد و اگر اين موانع برداشته شود حتما ميتوان شاهد شكوفايي بيشتري بود چرا كه به ملت وصل خواهيد شد و موفقيت حاصل ميشود.
وي افزود: ما در وزارت كشور اعتقاد داريم بايد به سازمانهاي مردم نهاد و احزاب كمك كنيم تا در مسير مناسب با كاركرد و نقشآفريني مطلوب در جامعه باشند و در جايگاه خود بايستند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به طرح ناظر بر تأسيس و فعاليتهاي سازمانهاي مردمنهاد اشاره كرد كه در مجلس بوده و در دولت بررسي و با آن مخالفت شد و گفت: مخالفت دولت با اين طرح به معناي عدم تصويب اين طرح در مجلس نخواهد بود؛ بنده خواستم دولت نامهاي به مجلس بنويسد و تقاضاي مسكوت بودن اين طرح را داشته باشد تا با هماهنگي و استفاده از پيشنهادات سازمانهاي مردمنهاد اين طرح را كامل كنيم يا لايحه بدهيم.
وي اضافه كرد: چه آنها با مسئول بودن اين طرح موافقت كنند يا نكنند ما بايد تأثيرگذاري خود را داشته باشيم و شما اين طرح را مطالعه كنيد و هر ايراد يا موردي بود مطرح كنيد.
وزير كشور درباره ثبت سازمانهاي مردم نهاد نيز گفت كه دستورات لازم را در خصوص آنچه كه به وزارت كشور مربوط ميشود، دادهام.
وزير كشور با بيان اينكه ملاقات سازمانهاي مردمنهاد با آقاي روحاني در حال برنامه ريزي است، يادآور شد: ما انشاءالله در اين ملاقات دو ساعت در خدمت آقاي رئيسجمهور خواهيم بود و 12 نفر به نمايندگي از سازمانهاي مردم نهاد يا اينكه هر استان يك نفر در اين جلسه حضور خواهند داشت.
وي با تأكيد بر اينكه نگاه دولت نگاه اعتدالي و تكيه بر مردم و سرمايههاي اجتماعي است، افزود: هرچقدر اعتماد عمومي به دولت بيشتر باشد قطعا موفقيت بالاتر خواهد بود.
رحمانيفضلي در پايان سخنان خود، به موضوع خانوادههاي معتادان و NGO فعال در اين زمينه اشاره كرد و گفت: در حال حاضر تقريبا يك ميليون خانوار با اين مسئله درگير هستند و درصد اعتياد خانمها نيز بالا رفته است كه اين يك آسيب جدي به شمار ميرود كه بايد در اين زمينه اقدامات لازم نيز صورت گيرد.
انتهاي پيام/
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]