واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: وزير كشور اعلام كرد: دولت با طرح سازماندهي سازمانهاي مردم نهاد مخالف است
سمن ها نه تنها ضد امنيتي نيستند بلكه امنيت و قدرت كشور را بالا مي برند / طرح سازماندهي سازمانهاي مردم نهاد در مجلس در حال بررسي است / اكثريت نمايندگان سمن ها به شدت اين طرح را آسيب زا خواندند و خواستار مسكوت ماندن اين طرح در مجلس شدند. وزير كشور اعلام كرد: دولت با طرح سازماندهي سازمانهاي مردم نهاد مخالف است
![](http://ilna.ir/news/mi_news/show/1392/09/Small/129928.jpg)
ايلنا: وزير كشور امروز در نشست هم انديشي سازمانهاي مردم نهاد ملي و بين المللي گفت:دولت با طرح سازماندهي سازمانهاي مردم نهاد در مجلس مخالف است.
به گزارش خبرنگار ايلنا، نشست هم انديشي سازمانهاي مردم نهاد ملي و بين المللي با حضور عبدالرضا رحماني فضلي وزير، مرتضي مير باقري قائم مقام امور اجتماعي و فرهنگي وزارت كشور و داوود اميني معاون امور سازمان هاي مردم نهاد وزارت كشور به همراه جمعي از نمايندگان سمن هاي كل كشور برگزار شد.
در ابتداي اين نشست اميني به دستاوردهاي سازمانهاي مردم نهاد از فعاليت جمله سمن هاي بين المللي در حوزه ديپلماسي عمومي و خيرين مدرسه ساز، اشاره كرد.
در ادامه هم انديشي نمايندگان سمن ها مشكلات و مسائل خودشان را با وزير كشور در ميان گذاشتند كه از جمله مهم ترين آنها مي توان به سختي ثبت و گرفتن مجوز، وجود نگاه ضد امنيتي به سمن ها وضع مالياتهاي سنگين براي سمن هااشاره كرد.
مشكل ديگري نيز كه در اين جلسه عنوان شد مربوط به طر ح سازماندهي سازمانهاي مردم نهاد بو د كه اكنون در مجلس در حال بررسي است.اكثريت نمايندگان سمن ها به شدت اين طرح را آسيب زا خواندند و خواستار مسكوت ماندن اين طرح در مجلس شدند.
همچنين پيشنهاداتي از جمله متشكل كردن تخصصي سمن ها در يك شبكه و خانه ملي، احتساب كار داوطلبانه در سمن ها به عنوان سابقه كار و مشاركت در شوراي اداري استانداريها مطرح شد.
سمن هاي بين المللي نيز خواستار اين امكان شدند كه بتوانند ميزباني كنفرانس ها و همايشات بين المللي مربوط به بخش خودشان را داشته باشند. سمن هاي دوستي ميان كشورها نيز بر نقش مفيد اين نهادها در گسترش ديپلماسي عمومي و ايفا كردن نقش در بهبود افكار عمومي جهان نسبت به كشورمان تاكيد كردند.
در پايان رحماني فضلي ويز كشور گفت: سازمانهاي مردم نهاد بايد با اعتقاد خودكار كنند رويكرد من به سازمانها ي مردم نهاد كاملاً امنيتي است و مخالف ديدگاه ضد امنيتي نسبت به آنها هستم بلكه معتقدم سمنها قدرت و امنيت ملي را افزايش ميدهند.
وي ادامه داد: من قبول ندارم كه سمن ها يك تهديد هستند و اين سازمانها بايد با تكيه بر قوانين و نييت خير خواهانه، مسيري از مردم به حاكميت باشند.
وزير كشور افزود: سمن ها بايد با ديگر سازمانها در بستر روابط اجتماعي تعاملي متوازن داشتنه باشند اين سازمان ها به قانون نياز دارند تا بتوانند از اين طريق به حاكميت نيز متصل شوند.
وي افزود: البته ميل به دولتي شدن كه گاهي در بين سمنها ديده مي شود نبايد وجود داشته باشد اما دولت وظيفه دارد موانع را از جلو پاي سمن ها بردارد.
رحماني فضلي گفت: ما در وزارت كشور به سمن ها و احزاب اعتقاد داريم اين نهادها مي تواند بسيار به دولت كمك كنند. هر چه آگاهي و تنوع در جامعه بالا مي رود كار دولت سخت تر مي شود و بايد از سمن ها كمك بگيرد.
وي در مورد طرح سازماندهي سازمانهاي مردم نهاد گفت: دولت با اين طرح مخالف است اما اين مساله به معناي عدم تصويب اين طرح در مجلس نيست.ما تصميم داريم در كمسيونهاي بر روي اين طرح تاثير بگذاريم و يك نامه هم به مجلس بدهيم و در خواست مسكوت ماندن اين طرح را انجام دهيم.
وزير كشور گفت: در رابطه با قوانين ثبت من دستورات لازم را داده ام و قرار است در كمتر از يك ماه به پرونده هاي ثبت رسيدگي شود و اگر گرفتن استعلامها بيش از دو هفته طول كشيد پرونده جريان خودش را ادامه دهد.
وي گفت: "سمن ياري" شعار ما خواهد بود و من همواره بر توسعه محوري و توسعه سمن ها تاكيد كرده ام امروز نيز بخشنامهاي به استانداريها ابلاغ مي كنم كه يك نفر به نمايندگي از سمن ها در شوراي اداري حضوي يابد و استانداري ها از حضور آنان استفاده كنند.
رحماني فضلي از پيشنهاد اجراي جشنواره و خانه ملي سمن ها و نوشتن ميثاق نامه اخلاقي استقبال كرد و افزود: اين ميثاق نامه توسط خود سمن ها بايد نوشته شود.
وزير كشور در پايان پيشنهاد داد كه سازمان هاي مردم نهادي در زمينه حمايت از خانوده هاي معتادين تشكيل شود و گفت: جلسهاي ميان نمايندگان سمن ها و رئيس جمهور تشكيل خواهد شد البته در آينده نيز جلساتي در سطح منطقه اي و ملي در اين زمينه خواهيم داشت.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]