تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803978560




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آيت‌الله كعبي:مرجعي براي تجميع همه پژوهش‌ها در حوزه علوم اسلامي ايجاد شود


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: آيت‌الله كعبي:مرجعي براي تجميع همه پژوهش‌ها در حوزه علوم اسلامي ايجاد شود
عضو مجلس خبرگان با بيان اينكه امروز جامعه نيازمند مديريت كارآمد در حوزه علم و پژوهش است، افزود: متاسفانه پالايش علم در كشور صورت نگرفته يعني علم و پژوهش را نتوانسته‌ايم به زبان مخاطب تدوين و تبيين كنيم.


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي سپاه، آيت الله عباس كعبي عضو مجلس خبرگان رهبري در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوري كه در سالن ولايت ستاد كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي برگزار شد، ضمن تقدير از تلاش‌هاي سپاه پاسداران جهت حفظ و حراست از آرمانهاي انقلاب اسلامي و هم چنين تقدير از زحمات پژوهشكده علوم اسلامي امام صادق (ع)، گفت: يكي از ويژگي‌هاي برجسته پژوهشكده علوم اسلامي امام صادق (ع) كه به عنوان مرجع و منبع علمي نيروهاي متدين و انقلابي در كشور و حتي جهان تلقي مي‌شود اين است كه اين پژوهشكده تحت اشراف حوزه نمايندگي ولي فقيه در سپاه و دقت نظر بزرگاني چون آيت الله ميانجي، آيت الله طاهري خرم آبادي، آيت الله فاكر و شهيد محلاتي فعاليت خود را آغاز كرده كه اين تضميني بر جهت پژوهش‌هاي انجام گرفته است و پژوهشگران با خيال آسوده مي‌توانند از فرآورده‌هاي اين پژوهشكده استفاده كنند چون آثار توليدي پژوهشكده امام صادق (ع) از رسالت برخوردار هستند.

وي با بيان اينكه در مورد تدوين علوم بايد مرحله‌اي پيش برويم، افزود: مرحله نخست توليد علم است، اما مهمتر از آن مرحله توزيع علم است و حتي مهمتر از مرحله توزيع علم مرحله مصرف علم است يعني اينكه علم درعقل وعاطفه مردم تاثير بگذارد و به سبك زندگي و فرهنگ تبديل شود.

كعبي ادامه داد: يكي از آسيب‌هاي حوزه علم در 35 سال اخير اين بود كه درعرصه توليد علوم اسلامي توليد علم داشتيم اما آنگونه كه بايد آن‌را پالايش، توزيع و يا مصرف نكرديم.

عضو مجلس خبرگان رهبري تصريح كرد: چگونه مي‌شود كه يك لوح فشرده طنز در سوپرماركت‌ها مثل مايحتاج ضروري مردم توزيع مي‌شود و همه آن ‌را مصرف مي‌كنند اما تيراژ محصولات علمي ما از 2 يا 3 هزار و در بهترين حالت از 10هزار نسخه فراتر نمي رود.

وي با بيان اينكه بايد توليد، پالايش، توزيع و مصرف علم را در كشور آسيب شناسي كنيم، خاطرنشان كرد: پژوهشكده علوم اسلامي امام صادق(ع) تا كنون750كتاب و670 متن علمي توليد كرده ولي اگر ميان بسيجيان كشور نظرسنجي شود احتمالا درصد بالايي از آنها از اين آثار بي‌اطلاع خواهند بود.

كعبي يادآور شد: بنده به ايده حجت الاسلام و المسلمين ميرمحمدي مبني بر تشكيل هسته كوچك دانا و شبكه بزرگ توانا حلقه سومي را به نام بدنه مخاطب كه همانا بسيجيان هستند را اضافه مي‌كنم.

وي افزود: علم و ايمان بايد جامعه را به تعالي برساند ولي متاسفانه امروز بيشتر پژوهش‌هايي كه در حوزه و دانشگاه انجام مي‌گيرد در كنج كتابخانه‌ها خاك مي‌خورند و اين يك آسيب است.

عضو مجلس خبرگان با بيان اينكه بايد مرجعي براي تجميع همه پژوهش‌ها در حوزه علوم اسلامي ايجاد شود، گفت: پژوهش‌هاي جمع آوري شده بايد در يك نظام جامع مبتني بر پژوهش‌هاي بنيادين، توسعه‌اي و كاربردي دسته بندي شود و سپس خلا‌هاي پژوهشي را شناسايي كنيم و بر پايه آنها سوال پردازي صورت بگيرد تا ديگر شاهد پژوهش‌هاي تكراري و توصيفي نباشيم.

كعبي با بيان اينكه امروز جامعه نيازمند مديريت كارآمد در حوزه علم و پژوهش است، افزود: متاسفانه پالايش علم در كشور صورت نگرفته يعني علم و پژوهش را نتوانسته‌ايم به زبان مخاطب تدوين و تبيين كنيم.

وي ادامه داد: بايد خلاقيت به خرج دهيم و علوم پژوهشي را به زبان رسانه‌ها طراحي كرده و در قالب بسته‌هاي پژوهشي به رسانه‌ها ارائه كنيم.

كعبي خاطرنشان كرد: پژوهش‌ها بايد ايمان ساز باشند يعني باعث رشد اخلاقي، معنوي و برانگيختن احساسات ديني شود تا در سطح جامعه تاثير بگذارد.

وي تصريح كرد: پژوهش‌هاي سيستمي بسيار مهم‌اند واين پژوهش‌ها بايد كاربردي، مساله محور، متقن، مستدل، مستند و هدفمند انجام بگيرند.

عضو مجلس خبرگان با بيان اينكه امروز بايد پژوهش‌هاي توليدي و اكتشافي در كشور رونق بگيرد، گفت: پژوهش‌هاي توليدي به نوآوري و ابداع مي‌انجامد واساسا به نيازهاي روز جامعه پاسخ مي‌دهد و بايد آگاه باشيم كه به پژوهش‌هاي توليدي در حوزه علوم انساني حتي بيشتر از انرژي هسته‌اي نيازمنديم.

وي افزود: پژوهش‌هاي اكتشافي يعني اينكه ما بر اساس روش اجتهاد بفهميم دين چه مي گويد.

كعبي با اشاره به اينكه پژوهش ها بايد درايمان وعمل صالح تاثير‌گذار باشد، گفت: علم نافي در تعاليم اسلامي علمي است كه بتواند باعث تقويت ايمان شود يعني علم بتواند سبك زندگي را تغيير داده و جامعه را به تعالي برساند.

عضو مجلس خبرگان رهبري با تاكيد بر اينكه قلم علما بايد مثل قلم شهيد مطهري و مفتح شهيد ساز باشد، خاطرنشان كرد: منزلت انديشمند پژوهشگري كه پژوهش وي باعث ارتقاي ايمان و ميل به سبك زندگي اجتماعي مي شود از منزلت يك شهيد بيشتر است.

وي با اشاره به جنگ نرم دشمن عليه جمهوري اسلامي ايران اظهار داشت: جوزف ناي كه نظريه پرداز جنگ نرم است در كتاب قدرت در قرن 21 معتقد است پديده قدرت در قرن 21 دچار دو تحول اساسي مي شود؛ تحول نخست اشاره به پايان قدرت آمريكا و انتقال قدرت از غرب به شرق دارد و تحول دوم اشاره به انتقال قدرت از دولتها به ملتها دارد.

وي ادامه داد: از نظر جوزف ناي قدرت آينده به آسيا تعلق دارد و در ذيل اين نكته به قدرت نرم ايران نيز اذعان مي كند.

كعبي افزود: ملاك اصلي پرداختن به مفهوم قدرت براي جوزف ناي اقتصاد است در صورتي كه مولفه اصلي قدرت فرهنگ است.

عضو مجلس خبرگان با بيان اينكه قرن 21 قرن آميختگي علم و ايمان است، تصريح كرد: در قرن 21 دين حرف نخست را مي زند و در ده سال آينده تحولاتي در سطح جهان اتفاق مي افتد كه باعث نزديك شدن كشورها به ايران مي شود.

وي با تاكيد بر اينكه پژوهش‌هاي بنيادين بايد به سمت تمدن سازي پيش بروند، گفت: علوم انساني و اسلامي بايد تكليف خود را با علوم انساني غربي روشن كند و همين مساله نقطه آغاز توليد علوم انساني و اسلامي است و ما در اين راه بايد فلسفه سياست، اقتصاد، حقوق و مديريت را به علوم اسلامي متصل كنيم.

كعبي در پايان با بيان اينكه غربي ها پديدار شناسي را جايگزين حقيقت شناسي كردند، گفت: بعد از تدوين نظام اقتصادي، سياسي، فرهنگي و مديريتي اسلامي مي توانيم وارد فاز تدوين فقه حكومتي شويم و تازه آن زمان مي توانيم وارد مسائل جزئي تر علم شويم.

انتهاي پيام/

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن