محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832374380
90 درصد مردم خواستار كنترل تورم؛تصويب كليات بودجه 93 در مناظره تلويزيونيبخش داخلي الف، 2 آذر 92
واضح آرشیو وب فارسی:الف: 90 درصد مردم خواستار كنترل تورم؛تصويب كليات بودجه 93 در مناظره تلويزيونيبخش داخلي الف، 2 آذر 92
طبق وعده دولت مبني بر ارائه به موقع لايحه بودجه ۹۳ به مجلس دولت توانست كيف دخل و خرج سال آينده خود را به موقع به مجلس برساند و بر همين اساس لايحه بودجه ۱۷ آذر از سوي حسن روحاني رئيس جمهوري به علي لاريجاني رئيس مجلس تقديم شد.
طي روزهاي گذشته بحثهاي فراواني درباره لايحه بودجه ۹۳ و اثرات اين لايحه از سوي كارشناسان اقتصادي و نمايندگان مجلس و البته معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور مطرح شد و در نهايت هم تعدادي از نمايندگان در اعتراض به سهم بودجه عمراني حوزه هاي انتخابيه خود استعفا دادند.
به گزارش تسنيم، ميهمانان برنامه مناظره هفته جاري عبارتند از فرهاد دژپسند معاون بودجه معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي، الياس نادران نماينده مجلس، فرشاد مومني اقتصاددان و غلامرضا تاجگردون نماينده مجلس؛ اين برنامه با حضور دانشگاهيان و نمايندگان رسانههاي جمعي برگزار مي شود.
سوال برنامه نظر سنجي برنامه مناظره هفته جاري عبارت است از:
آيا موافقيد دولت سال آينده به جاي گسترش طرحهاي عمراني و توسعهاي تورم را مهار كند؟ ۱- بلي ۲- خير
تاجگردون: بودجه ۹۳ شفاف است/ عدم توجه به رفع نيازهاي فعلي نظام از ضعفهاي بودجه است
غلامرضا تاجگردون نائب رئيس اول كميسيون برنامه و بودجه به عنوان موافق لايحه بودجه ۹۳ پشت تريبون قرار گرفت و اظهار داشت: بعد از سالها بودجه سر موعد مقرر به مجلس تحويل داده شد اگر چه سال ۹۲ سال خاصي بود و دولت فرصت بررسي كامل بودجه ۹۲ را هم نداشت اما همت كرد كه لايحه سال ِآينده را به موقع تقديم مجلس كند.
وي با بيان اينكه بودجه از منظر علمي، عملي و ارقامي قابل بررسي است، افزود: بررسي بودجه نشان مي دهد كه جهت گيري بودجه با فرصت كوتاه خوب بوده است؛ اصولاً بودجه با اصول علمي همراه است بر همين اساس از جهت پاسخگويي، شفافيت، ثبات و عملكرد بودجه سال آينده مثبت است.
اين عضو كميسيون برنامه و بودجه ضمن تاكيد براينكه بودجه ۹۳ شفاف است، تصريح كرد: در بودجه ۹۳ جهت گيري درباره نرخ رشد اقتصادي، تورم و بيكاري مثبت است؛ نرخ تورم تا پايان سال آينده به ۲۵ درصد مي رسد، اين عدد وحشتناك است ولي از ۴۰ درصد بهتر است.
تاجگردون با اشاره به اينكه بودجه ۹۲ وضع را خراب كرد و بودجه ۹۳ توانست وضعيت را كنترل كند، افزود: رفع نيازهاي فعلي نظام بعنوان ضعف بودجه سال آينده است؛ از مزاياي بودجه اين است كه به موقع آمد، به واقعيت نزديك است، طرح جديد ندارد، رابطه دولت و نفت شفاف است، براي اولين بار بودجه برنامه سالانه دارد.
دولت بهبود فضاي كسب و كار را در بودجه ۹۳ لحاظ كرد
فرهاد دژپسند، معاون بودجه معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي بعنوان دومين نفر پشت تريبون مناظره قرار گرفت و با اشاره به اينكه زماني كه بودجه مورد نقد و بررسي قرار ميگيرد اين مورد مطرح است كه دولت با اين بودجه چه برنامهاي را در دستور كار دارد اظهار داشت: همچنين مردم ميخواهند بدانند با اين بودجه چه تاثيري بر زندگي آنها وارد مي شود.
وي ادامه داد: بودجه بايد از دو سو بررسي شود. اول اينكه بودجه چه نقشي در طرف عرضه دارد و از طرف ديگر اينكه بودجه چه نقشي در عرضه كالا و خدمات در بخش خصوصي و ارائه خدمات اجتماعي توسط دولت دارد. دژپسند تاكيد كرد: اين موارد بايد در سه محور تبصرهها و احكام بودجه، اعتبارات هزينه اي و اعتبارات سرمايه اي بايد مورد بررسي قرار گيرد. در اين بودجه تلاش شد از نظر اعتبارات هزينهاي هدفگيري شود و در جهت ارائه بهتر خدمات اجتماعي آموزش، تحقيقات و بهداشت و درمان و تامين اجتماعي هزينه شود.
معاون بودجه معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي با بيان اينكه حركت به سوي بيمه محور كردن تامين اجتماعي را در دستور كار قرار داديم گفت: همانطور كه مردم ميدانند بحث آموزش، درمان و خدمات اجتماعي بسيار مهم هستند اگر چه جز وظايف دولت نيست اما دولت بايد به طور جدي مورد نظر قرار گيرد.
دژپسند بيان كرد: بودجه سال آينده با اين محورها مد نظر قرار گرفته است كه تمام اين موارد لحاظ شود. در خصوص فعال كردن بخش خصوصي براي بخش كشاورزي و صنعت سعي كرديم در قالب تبصرههاي بودجه آنها را لحاظ كنيم. همانطور كه ميدانيد بخش خصوصي در بخش كشاورزي، صنعت و خدمات ميتواند موفق عمل كند.
وي گفت: بهترين كار اين بود كه بهبود فضاي كسب و كار و تسهيل تامين منابع را در بودجه لحاظ كنيم. تبصرههاي مختلفي نيز ديديم. در اعتبارات تلاش كرديم با تامين اعتبارات خاص وبا پرداخت مابه تفاوت سود تسهيلات تلاش كرديم در جهت توسعه بخش خصوصي گام برداريم.
اين مقام مسئول در معاونت نظارت و راهبردي رئيس جمهور افزود: در زمينه اعتبارات سرمايه اي اتمام طرحهايي كه ميتواند بخش خصوصي را گسترش دهد را دنبال كرديم. همچنين اتمام طرحهايي كه ميتواند در زمينه ارائه خدمات اجتماعي دولت موثر باشد را دنبال كرديم.
فرشاد مومني: من موافق و مخالف مشروط لايحه بودجه سال ۹۳ دولت هستم
فرشاد مومني به عنوان سومين سخنران اين برنامه تلويزيوني به پاي تريبون رفت و با بيان اينكه بنده نميدانم به چه دليل به عنوان مخالف لايحه بودجه سال ۹۳ در اين برنامه معرفي شدهام، اظهار داشت: من موافق و مخالف مشروط لايحه بودجه سال ۹۳ دولت هستم.
وي با بيان اين مطلب كه بودجه ارسالي دولت به مجلس داراي محسنات و معايبي است، افزود: در بخش مزايا بودجه ۹۳ نسبت به بودجه ۸ سال گذشته دولت با شفافيتهاي مناسبي همراه است و رديفهاي متفرقه نيز در آن پيشبيني و در زمان مقرر به مجلس ارسال شده است كه بايد اين موارد را جزء نكات مثبت لايحه بودجه دولت دانست.
مومني با اشاره به اينكه در بودجه پيشنهادي دولت همچنان سلطه كوتاهنظري و ترجيح ملاحظات كوتاهمدت بر بلندمدت وجود دارد، گفت: به اعتقاد بنده اين ملاحظات و ديدگاههاي كوتاهنگري باعث ميشود تا ملاحظات توسعه ملي در شرايط واگرايي قرار گيرد. به همين ترتيب بنده بزرگترين ضعف بودجه پيشنهادي دولت يازدهم را علاوه بر اين موارد عملكردهاي متعارف و پيگيري اقدامات دولت دهم ميدانم.
وي اضافه كرد: دولت يازدهم همچنان در گروگان دولت دهم قرار دارد و در مقياسي كوتاهنگري امكان دستيابي به افقها و اهداف بلندمدت را با مشكلاتي همراه نموده است. مؤمني نقد جدي خود را عدم تدوين سياست روشن از سوي دولت يازدهم براي تحقق افقها و چشماندازهاي كشور عنوان كرد و گفت: دولت مرزبندي مشخصي ميان سياستها در تدوين بودجه انجام نشده و حتي در سطح تبليغاتي نيز در گروگان دولت دهم قرار دارد.
اين كارشناس اقتصادي با بيان اين مطلب كه لايحه بودجه علاوه بر محسنات خود از نقصهاي بزرگي برخوردار است، گفت: دولت همچنان در تدوين بودجه اتكا فزايندهاي به نفت دارد كه اين امر براي كشور به هيچ عنوان مناسب نيست. حتي دولت در تدوين سياستهاي خود غيرشفاف عمل ميكند. وي تصريح كرد: در لايحه بودجه به مسائل ساختاري توجه خاصي صورت نگرفته است و ما همچنان شاهد كسري بودجه هستيم.
نادران: يك بار چوب لبخند خارجيها را خورديم/ كسري بودجه ۹۳ جدي است
الياس نادران به عنوان مخالف لايحه بودجه پشت تريبون رفت و اظهار داشت: اگر راجع به محاسن لايحه بخواهيم صحبت كنيم در صحبتهاي قبلي اشاره شد و من تكرار نميكنم اما به صورت خلاصهتر، احكام كمتر نسبت به سنوات قبلي، كمشدن تبصرهها و اينكه احكام را در ذيل جداول و رديفها نياوردند را ميتوان به ليست مزيتهاي لايحه بودجه ۹۳ اضافه كرد.
وي افزود: يك بخش از ايرادات لوايح بودجه ساختاري است كه در لوايح بودجه كشور وجود دارد و متاثر از وضعيت اقتصاد ملي ما است. نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: دولتها به دليل عمر كوتاه و برنامهريزيهاي كوتاهمدت امكان اصلاح آن را ندارند و اين مسئله كه رانتيبودن اقتصاد و وابستگي به درآمدهاي نفتي است را هيچكدام از دولتها عليرغم تمامي شعارها موفق به خلاصي از آن نشدهاند.
نادران افزود: غيرشفاف شدن بودجه از مشخصات بودجههاي كشور شده است، اگرچه من مبدا تاريخ اسلام را از ۸ سال پيش نميدانم بلكه در ۳۰،۴۰ سال گذشته همواره اين مسئله ديده شده كه بودجه عملياتي نيست برخلاف نص صريح قانون كه شفاف بودن بودجه را تاكيد كرده است.
وي در خصوص ايرادهاي وارده به بودجه پيشنهادي سال ۹۳ گفت: اين لايحه بيش از حد نسبت به مذاكرات خارجي در بخش هستهاي و درآمدهايي كه از اين جهت حاصل ميشود خوشبين است. اين كارشناس اقتصادي افزود: ما يك بار چوب لبخند زدنهاي خارجيها را خوردهايم و نبايد دوباره بر اين اساس برنامهريزي كرده و لازم است در تنظيم بودجه جانب احتياط رعايت شود.
نايب رئيس كميسيون برنامه و بودجه مجلس نهم اذعان داشت: بودجه ۹۳ انبساطي است بنا بر پيشبينيهاي دولت نرخ تورم به ۲۵ درصد ميرسد اما براساس بودجه اصلاحشده و بدتر از آن براساس پيشبينيهاي كارشناسان بودجه در خوشبينانهترين حالت به ميزان ۴۰ درصد و در شرايط معمولي ۶۰ درصد بودجه عمومي دولت افزايش يافته كه اين انبساطي بودن آثارش را خواهد گذاشت.
وي ادامه داد: برداشت از منابع نسلهاي آتي نيز كه دولت را بدهكار ميكند را جزو كسري بودجه تلقي ميكند. اينكه بگوييم بودجه كسري ندارد درست نيست و از محل اوراق مشاركت يا اوراق اسلامي يا خامفروشي نفت يا محل درآمدهاي ديگر اين كسري را تامين كنيم نميتوان ادعا كرد كه بودجه كسري ندارد بلكه كسري بودجه جدي است.
بعد از اتمام فرصت ۵ دقيقهاي حاضرين برنامه مناظره بخش دوم مناظره آغاز شد.
فرشاد مومني با اشاره به اينكه نكتهاي كه آقاي نادران گفتند، حرف نادرستي نيست، اظهار كرد: من مبدا تاريخ را ۸ سال پيش نمي دانم اما از منظر كارشناسي هشت سال گذشته مبدا بي سابقه ترين تجربه هاي فساد و ناكارايي بوده است.
وي ذهنش را بيشتر درگير سياست و رويه ها دانست تا اشخاص و گفت: مسئولان تدوين لايحه بودجه، تحليل مشخصي از شرايط كنوني كه در آن هستيم ارائه ندادند و اين نقد در دل خود نگراني جدي دارد و آن اين است كه نكند در اثر فقدان اين تحليل به سياست هاي گذشته كه اين اوضاع را براي ما فراهم كرد، بازگرديم.
مومني خاطر نشان كرد: مركز پژوهش هاي مجلس گزارشي ارائه داده كه بر مبناي آن در ۸ سال گذشته براي رشد يك واحدي در GDP، ۵۰۰ درصد دلار نفتي را بيشتر از دلار دوران خاتمي صرف كرديم؛ در ۸ سال گذشته، سقوط ۶۰ رتبه اي به نسبت كشورهايي با بدترين فساد مالي را داشته ايم.
وي همچنين اين وضعيت را به ساير بخش ها از جمله محيط زيست و درمان هم بسط داد و گفت: در اين مدت زمان با ابعاد بي سايقه اي از تخريب محيط زيست روبرو شده ايم و حتي حد فاصل سال هاي ۸۹ تا ۹۲ نيز سهم بخشي از جمعيت كه به دليل هزينه هاي كمر شكن درمان به زير خط فقر رفته اند بالغ بر ۷۰۰ درصد رشد داشته است. بر اين اساس اگر تحليل درستي نداشته باشيم در معرض تكرار آسيب ها قرار مي گيريم.
اين اقتصاددان همچنين اشاره اي به واكنش رييس بانك مركزي داشت و گفت: واكنش ايشان، علامت جدي خطر است كه يا تحليل در سطح مديريت اقتصادي وجود ندارد يا همگون نيست. مومني افزود: ۵۰ درصد سهم موجود در قيمت فعلي دلار آزاد، مربوط به سهم آينده هراسي از آينده بين المللي است و اگر تهديدات كاهش يافته نبايد به اسم ثبات، به سهم رباخوارانه و دلالي قيمت فعلي دلار مشوعيت ببخشيم.
در ادامه دژپسند براي پاسخ به اين اظهارات با اشاره به اينكه امسال در لايحه بودجه، دو سال را ارزيابي كرده ايم، گفت: كنترل تورم را هدف اصلي قرار داده ايم زيرا امسال بعد از سال ۷۴ بالاترين نرخ تورم را داشته و بر اين اساس تارگت اصلي دولت، تورم بوده است.
وي اضافه كرد: در پاسخ به اظهار نظري مبني بر اينكه بودجه امسال كوتاه مدت است و بلند مدت ديده نشده بايد بگويم كه بودجه د راستاي برنامه پنج ساله توسعه در نظر گرفته مي شود و ما هم بجث را گام به گام پيش مي بريم؛ بودجه سالانه كه نمي تواند تمام مشكلات كشور را حل كند بلكه بايد جهت گيري آن به گونه اي باشد تا به حل مشكلات و رفع تنش ها بيانجامد.
نادران: بودجه ۹۳ را نقد كنيم نه دولت احمدي نژاد/ دولت دخل و خرج يارانه اي را نديده است
الياس نادران در همين ارتباط وارد بحث شد و با ذكر اين نكته كه اصل حرف من اين است كه بودجه ۹۳ را بررسي كنيم نه دولت احمدي نژاد را، گفت: كسانيكه مي خواهد موضوع را به اين سمت سوق دهند، نگاه سياسي دارند و در حاليكه نماينده از دولت هاي پيشين نيست نبايد راجع به آنها صحبت كنيم؛ من اين را يك رفتار سياسيمي دانم چرا كه ما سه دولت آقاي رفسنجاني، خاتمي و احمدينژاد را پشت سر گذاشتهايم كه هر كدام نقاط قوت و ضعف خود را داشتند.
وي ادامه داد: در اين مناظره ميخواهيم نقاط قوت و ضعف بودجه ۹۳ را كه دولت به مجلس ارائه كردهاست را مورد بررسي قرار دهيم.اين را نميپسندم در شرايطي كه فرصتي مهيا شده در مورد بودجه دولت فعلي بحث كنيم بخواهيم در مورد عملكرد دولتهاي قبلي كه هيچ نمايندهاي در اين مكان ندارد بحث و بررسي كنيم.
نادران بيان كرد: بودجه ۹۳ بر اساس ارقام و در آمدهاي اختصاصي و عمومي دولت ۲۱۹ هزار ميليارد تومان است. در اينجا دو رقم يا وجود ندارد يا كاهش يافته است. اين دو رقم يكي رقم مربوط به كمكهايي كه از يارانهها بايد از محل درآمدهاي عمومي پرداخت شود و ديگري فروش شركتهاي دولتي كه در سال جاري ۲۵ هزار ميليارد تومان است كه براي سال آينده ۷ هزار ميليارد تومان در نظر گرفته شده است.
عضو كميسيون برنامه بودجه مجلس اظهار داشت:در بودجه ۹۲ ، براي پرداخت يارانه نقدي به مردم حدود ۱۰ هزار ميليارد تومان از منابع عمومي هزينه ميشود. دولت اساساً دخل و خرج خود را در رابطه با بحث يارانهها در نظر نگرفته است.
وي افزود: اين تغييرات باعث ميشود ما نسبت به اصلاحيه تغييراتي كه براي بودجه ۹۲ داشتيم افزايش بودجه عمومي دولت به شدت ديده شودو اين نسبت به نرخ تورم پيشبيني شده بالاتر است و اين به معني اين است كه بودجه انبساطي است.
نادران با تاكيد بر اينكه بودجه انبساطي آثار خود را در اقتصاد ملي دارد افزود: بسياري از اين درآمدها محقق نميشود و از آن طرف چون هزينهها را تعهد كردهايم، به دليل فاصلهاي كه ايجاد ميشود مجبور ميشويم به روشهايي كه مرسوم است متوسل شويم.
عضو كميسيون برنامه بودجه مجلس افزود: رقم واقعي هزينههاي كشور بيش از چيزي است كه در حال حاضر وجود دارد و اگر شرايط فعلي را يك مشابهسازي با سال ۹۲ كنيم تامين منابع آن قابل احتياط است. اينكه ميگوييم بودجه محتاط نيست و خوشبينانه بسته شده است از اين منظر است كه ميتوان مشابهسازي كرد.
* نادران: از بودجه عمراني فقط ۱۸ هزار ميليارد تومان محقق مي شود
نادران با تاكيد بر اينكه براي عملكرد بخش عمراني پيشبيني ۱۷۵ هزار ميليارد تومان ديده شده است افزود: كارشناسان بر اساس واقعيتها و ارقام اقتصاد ملي ميگويند بيشتر از ۱۳۵هزار ميليارد از اين رقم محقق نخواهد شد. به همين دليل پيشبيني رقم ۲۱۹ هزار ميليارد توماني كه اگر فروش شركتها را ممكن ميكرد رقم بيشتر هم ميشد باور هم خيلي سخت است.
وي با تاكيد بر اينكه موافق اين هستم كه رقم ۳۵هزارتا براي بخش عمران هزينه شود گفت: من تصورم اين است كه دولت در سال آينده توفيق بيشتر از ۱۸هزارميليارد تومان هزينه عمران پيدا نخواهد كرد. اگر ارقام واقعي تر شود، توقعات نيز به همان ميزان تنظيم ميشود.
تاجگردون در ادامه اين موضوع با اشاره به اينكه نمايندگان نظرات نزديك به يكديگر دارند گفت: نقد نمايندگان از نظر ساختاري و عملكردي است. در بودجه ۹۳ همه موافق اين هستيم كه داراي ضعف است اما اينكه آيا در بودجه ۹۳ جهشي اتفاق افتاده است، بايد بحث كنيم. عضو كميسيون برنامه و بودجه تاكيد كرد: ميخواهيم بودجه ۹۳ را در دو موضوع انبساطي بوده و تدوين خوشبينانه در راستاي اجلاس ژنو بررسي كنيم.
وي ادامه داد: در مجلس حتما بررسي خواهيم كرد كه آيا آينده خوري در اين بودجه وجود دارد يا شدت پيدا كرده است؟ در مورد انبساطي بودن بايد گفت، در برخي مصارف هزينهها ۱۱.۶درصد رشد داشته است.
تاجگردون بيان كرد: حقوق، يارانه و رفاه اجتماعي را نمي توان حذف كرد. و اينكه دولت افزايش حقوق ۱۸ درصدي را بيان كرده است و نمايندگان و دولت را بابت اين موضوع مورد ظن هستند را نميتوان انكار كرد. چرا كه مردم معتقدند افزايش ۱۸ درصدي در مقابل تورم ۴۰ درصد بسيار اندك است. دولت همچنين در مورد اعتبارات تملكي عمراني اين رقم را از ۵۷هزار ميليارد تومان به ۳۷ هزار ميليارد تومان كاهش داد.
وي با تاكيد بر اينكه مردم نبايد چوب تصميمگيريهاي ما را بخورند بيان كرد: مشكلات مردم با مباحث عمراني حل نميشود . به نظرم بودجه انبساطي نيست، به خصوص براي دولتي كه سال اول خود را سپري ميكند.
اين عضو كميسيون برنامه و بودجه در پاسخ به اينكه آيا بودجه خوشبينانه بسته شده است افزود: سال گذشته يك ميليون توليدصادرات نفت خام پيشبيني كرده بوديم كه خوشبختانه حاصل شد. از نظر مصرف و ميزان توليد و فروش همان مانند سال گذشته است.
وي تاكيد كرد: بحث هدفمندي بايد در بودجه روشن شود، مردم بلاتكليف هستند كه آيا يارانه آنها قطع ميشود يا خير؟اين موضوع بايد براي مردم شفاف شود. اعداد بيان شده است اما اينكه تكليف چه خواهد شد مشخص نشده است.
مومني: جاي تعجب دارد كه نزديكان رئيس جمهور عامل تورم را مسكن مهر ميدانند
به گزارش تسنيم، فرشاد مومني در ادامه برنامه مناظره تلويزيوني امروز با اشاره به اينكه بودجه يك برنامه يكساله براي كشور محسوب ميشود اظهار داشت: تدوين بودجه و اعلام اعداد و ارقام متفاوت بايد با بررسي بيشتري صورت گيرد چرا كه تقسيط بودجه بايد به استناد نرمافزارهاي كارآمدي به بخشهاي مختلف ارائه شود.
وي ضمن انتقاد از اينكه بنده در دولت دهم نيز انتقاداتي را مطرح و حتي در دولت آقاي هاشمي و خاتمي نيز نظرات و نقدهايي را مطرح نمودهام افزود: اعلام اين انتقادها نشان از نگراني بنده از اوضاع اقتصادي را دارد نه آنكه بخواهم دولت و يا شخصي را مورد انتقاد قرار دهم.
اين كارشناس مسائل اقتصادي اضافه كرد: جاي تعجب دارد يكي از نزديكان رئيسجمهور با حضور در يك برنامه تلويزيوني عامل تورمزا در كشور را مواردي از جمله مسكن مهر و رشد نقدينگي اعلام نموده است كه اين امر باعث ميشود اقتصاد ايران به هيچ عنوان از دور باطل خارج نشود.
به اعتقاد مومني بيان اينگونه مباحث موجب ميشود تا ساير عوامل تاثيرگذار بر افزايش نرخ تورم ناديده گرفته شود البته به استناد اسناد منتشره دولت چنين عواملي عامل اصلي تورم به شمار نميآيند و كارشناسان و منتسبين به رئيسجمهور بايد نظرات سنجيدهاي را براي مردم اعلام كنند.
وي با اشاره به اينكه در كنار مباحث مذكور ماجراهايي از شوك درماني و كسري هزار ميليارد توماني دولت نيز مطرح ميشود گفت: كارشناسان و مسئولين با اعلام اين ارقام كسري بودجه معتقدند با رفع آن ديگر هيچ مشكلي در كشور بوجود نخواهد آمد كه به اعتقاد بنده اينگونه اظهارات بسيار نگرانكننده است.
مومني در واكنش به اظهارات تاجگردون در رابطه با فاينانس و غيرفاينانس براي رفع كسري بودجه دولت اظهار داشت: اقتصاد ايران از يك ساختار نهادي برخوردار است كه ما نتوانستهايم از سرمايههاي خود به نحو مطلوبي استفاده كنيم در حالي كه بايد با بسترسازي مناسب فضا را براي استفاده بيش از پيش از منابع خود بوجود ميآورديم.
وي با گلايه از اينكه در مرتبه اول نميتوانيم از سرمايه خارجي براي رفع نيازها و كسري بودجه خود استفاده كنيم، گفت: بنده در اينجا و بررسي خود از سالهاي ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۶ اقتصاد كشور را به عمد عنوان ميكنم. در اين دوره رشد و شكوفايي دولت در جذب سرمايهگذاريهاي خارجي در مرحلهاي مناسبي قرار داشت به نحوي كه ۹۷۲ شركت خارجي در آن برهه به ثبت رسيدهاند.
مومني تصريح كرد: در آن مقطع ۳۷۱ شركت در زمينه واسطهگري مالي و بيمهاي، ۲۵۱ شركت در زمينه بازرگاني و هتلداري و ۲۰۰ شركت در زمينه ساختمان در كشور اقدام به سرمايهگذاري كرده بودند كه در مجموع بايد بگويم ۸۲۴ شركت خارجي به صورت غير مولد به اقتصاد كشور ورود و نتوانستند نقش كارآمدي را براي رشد كشور انجام دهند چرا كه سازماندهي مناسبي براي مديريت جذب سرمايه در كشور وجود نداشت.
اين كارشناس اقتصادي ضمن گلايه از اينكه وقتي رئيسجمهور در مصاحبههاي متعدد ميگويند دولت كار خود را انجام داده و نوبت فعالان اقتصادي است كه وارد عرصه شده و اقدامات كارآمدي را انجام دهند افزود: من با چنين عقايدي مخالفم. زماني ميتوانيم سياستهاي مناسبي را براي كمك به بخش توليد و صنعت كشور انجام دهيم كه نوك پيكان تصميمات را بر عليه توليدكننده قرار ندهيم كما اينكه در شرايط فعلي چنين بسترسازي مناسبي صورت نگرفته و فضا براي جذب سرمايهگذاري خارجي در بخشهاي مختلف وجود ندارد.
وي اضافه كرد: مبارزه با فساد مالي، چگونگي مهار زيادهخواهي بانكهاي خصوصي بايد يكي از اقدامات اساسي دولت يازدهم باشد تا از دور باطل ركود تورمي خارج شويم. مومني با اشاره به اينكه دولت نبايد سند بودجه را بعنوان دريافت و پرداخت منابع بداند تصريح كرد: هنوز بسترسازي مناسبي براي توسعه اقتصاد كشور به وجود نيامده و فقط نبايد به اعلام اعداد و ارقام بسنده كنيم.
* دژپسند: در بودجه ۹۳ بانكها را فعال كرديم
دژپسند معاون بودجه معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري در واكنش به صحبتهاي مومني به ارائه توضيحي در خصوص اعداد و ارقام لايحه بودجه سال ۹۳ دولت پرداخت و گفت: دولت براي اينكه بتواند برنامهاي را تدوين كند موظف است همراه بودجه سياستها و برنامههاي خود را نيز تقديم مجلس كند البته بايد اين نكته را نيز متذكر شوم كه از بعد از انقلاب در سال ۸۵ و در سال ۹۳ دولت توانست همراه بودجه برنامه خود را نيز تقديم نمايندگان مجلس كند.
وي تصريح كرد: دولت براي تحقق برنامههاي پنجم توسعه در بخشهاي مختلف و به ويژه در بخش بهداشت بودجه اين حوزه را به ۳۳ درصد افزايش و در بيمه ۶۶ درصد ارتقا داده است. اين امر نشان از آن دارد كه دولت براي ايجاد بسترسازي مناسب در تمام بخشها مكانيزم و سياستهاي مناسبي را به كار گرفته است.
معاون بودجه و معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيسجمهور در ادامه صحبتهاي خود به اهميت بخش آموزش و سرمايه انساني اشارهاي كرد و افزود: در اين بخش نيز با ۲۲ درصد افزايش بودجه بسترسازيهايي را به وجود آوردهايم در حوزه توليد نيز بايد اين نكته را متذكر شوم كه خدمات در حال گسترش است و توانمندي دولت هرساله محدود ميشود اما در اين عرصه بر ضرورت حضور بخش خصوصي نيز نكاتي را عنوان كردهايم.
وي با تاكيد بر اينكه بر اساس سياستهاي كلي اصل ۴۴ بايد فضا براي حضور بخش خصوصي هر ساله افزايش پيدا كند،افزود: در همين راستا بحث واگذاريها را در بودجه منظور كردهايم و در كنار منابع صندوق توسعه ملي مصوباتي را نيز تنظيم كردهايم تا بتوانيم در آن راستا كنترل رشد تورم را به نحو مناسبي مديريت كنيم. البته ارزها نيز از مركز مبادلات ارزي در اختيار بخشهاي خصوصي قرار ميگيرد تا مديريتها نيز در اين بخش به نحوي مناسبي شكل گيرد.
وي با بيان اينكه در بودجه ۹۳ منابع دولت براي سازماندهي و حضور بخش خصوصي تقويت شده است گفت: براي فعال كردن بانكها نيز دو مصوبه را انجام دادهايم تا بانكها بتوانند امكان وامدهي براي فعالان بخش خصوصي را بيش از پيش داشته باشند. البته پيشبينيهاي در خصوص فاينانس در دستور كار دولت قرار گرفته است.
فرهاد دژپسند در ادامه اين مناظره اظهار داشت: وقتي در مورد سند بودجه حرف ميزنيم بايد بر اساس ارقام صحبت كنيم، طبق ماده يك قانون برنامه بودجه دولت بايد برنامه سالانه خود را همراه با بودجه ارائه كند كه اين مسئله تنها ۲ بار از سوي دولتها رعايت شد كه يك بار سال ۸۵ بود و بار ديگر براي بودجه سال ۹۳ بود كه برغم وقت كمي كه داشتيم موفق شديم برنامه را همراه لايحه بودجه ارائه كنيم.
وي افزود: بايد صحبتها در قالب ارقام باشد، اگر نباشد ميشود انشاء. و ما نميخواهيم كتاب انشاء ارائه كنيم، خدمات در حال گسترش است نيازها در حال گسترش است و توانمنديهاي دولت محدود است كه اين محدوديتها به ما نشان ميدهد بايد از بخش خصوصي كمك بگيريم.
نماينده دولت در برنامه مناظره با اشاره به صحبتهاي رئيس جمهور در اهتمام دولت در بكارگيري توان بخش خصوصي گفت: استفاده از توان بخش خصوصي و اين صحبت رئيس جمهور به سياستهاي كلي اصل ۴۴ باز ميگردد و ما بايد براي توسعه در اين جهت گام برداريم.
وي ادامه داد: براي اينكه بتوانيم از توان بخش خصوصي كمك بگيريم بحث واگذاريها را مطرح و بخش صنعت را به خدمات اضافه كرديم و از منابع مالي صندوق توسعه ملي به اين سمت هدايت كرديم و براي اينكه هدايت منابع مالي صندوق توسعه ملي منجر به رشد نقدينگي و توسعه تورم نشود مقرر شد بانك مركزي حق خريد اين ارز را ندارد و بايد تبديل ارز در اتاق مبادلات صورت گيرد.
دژپسند با بيان اينكه رساندن رشد منفي به ۲ تا ۳ درصد حركت در جهت مثبت است، خاطر نشان كرد: ما منابع دولت را سازمان داديم، گسترش بخش خصوصي را با استفاده از منابع صندوق توسعه ملي ديديم و در جهت فعال شدن بانكها تمهيداتي انديشيده شد.
وي افزود: براي فعال شدن بانكها، تمام منابعي كه از حساب ذخيره ارزي برگشت دارد به منابع بانكها ميرسد و وجوه اداره برگشت داده شده نيز سرمايه بانكها ميشود تا به توان وامدهي آنها كمك كند، علاوه بر اين بحث فاينانس را مد نظر قرار داديم چرا كه ما منابع حاصل از فروش نفت خام را به علت مشكلات فعلي نميتوانيم برگشت دهيم كه اين خوشبيني نيست آقاي نادران، بلكه تهديدها و ناراحتيها را به فرصتها تبديل ميكنيم.
معاون بودجه معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور ادامه داد: دولت وارد مذاكره شده و با قابليتهاي خود در بخش ديپلماسي منابعي را كه براي خودمان است اما نميتوانيم به صورت يكباره آن را برگردانيم بتوانيم در قالب فاينانس از آن استفاده كنيم به طوريكه ۱۵ درصد از بودجه عمومي دولت و ۸۵ درصد از منابع خودمان كه در خارج از كشور وجود دارد به صورت فاينانس استفاده شده تا بحث رشد را داشته باشيم.
نادران اظهار داشت: اينها جزو بودجه است؟
دژپسند پاسخ داد: نه.
نادران افزود: پس مال چي هست؟
نماينده دولت پاسخ داد: مال خودمان اما چون اكنون نيست جزو بودجه به حساب نميآيد.
وي افزود: در سال گذشته ۵۳ هزار ميليارد تومان به طور شفاف در قالب بودجه نيامده بود.
نادران تصريح كرد: ما خودمان بودجه ۹۲ را شفاف كرديم.
دژپسند ادامه داد: اينكه منابع اختصاصي را در بودجه عمومي ميبينيد كه نميشود، ۷.۳ درصد در لايحه بودجه در بخش بودجه عمومي كاهش داريم و ۷.۱ درصد در بخش بودجه اختصاصي كاهش داشتيم.
نادران اظهار داشت: كاهش نسبت به چه؟
دژپسند پاسخ داد: نسبت به رقم مصوب، بودجه عمومي ۲۱۰ هزار ميليارد تومان بود، ۱۷۵ هزار ميليارد تومان در اصلاحيه رسيد و به ۱۳۴ هزار ميليارد تومان در عملكرد، با كدام ميسنجيد؟
وي افزود: بودجه جاري را پس از تصويب مجلس تمام دستگاهها جزو حقوق حقه خودشان ميدانند، بسياري از نهادها را بودجهشان را در لايحه ۹۳ كاهش دادهايم، برخي موارد را كه مجلس ۴ برابر كرده بود را كه نميتوانيم به يكباره ۴ برابر كاهش دهيم اما به قطع يقين بايد ۱۲۸ هزار ميليارد تومان تلقي كنيم.
نماينده دولت در برنامه مناظره با اشاره به اينكه برخي سايتها به اشتباه رشدها و كاهشها را با لايحه بودجه مقايسه كرده بودند، خاطر نشان كرد: ما آمديم با مصوب مقايسه كرديم و بررسي ها را انجام داديم.
نادران گفت: مصوب يعني كدام؟
دژپسند پاسخ داد: ما بررسي كرديم دستگاه فلان كه آن مقدار بودجه دارد و انتظار دارد بر اساس تورم مقدار بودجهاش را افزايش دهيم بحث كرديم كه چه ميزان بايد بودجهاش باشد.
وي ادامه داد: براي اولين بار به جاي بستن لايحه بودجه پشت در اتاقهاي دربسته آمديم با تمام دستگاهها جلسه گذاشتيم و ارقام را كم و زياد كرديم. به طوريكه بودجهريزي عملياتي براي ۴ دستگاه را محور قرار داديم و براي بقيه دستگاهها نيز بر مبناي صفر، محور بودجهبندي را قرار داديم كه اين كار به سهولت نيست و ما اين را وسيله دقت عمل قرار داديم.
در ادامه مناظره تاجگردون در پاسخ به اين سوال كه قيمت نفت بشكه اي ۱۰۰ دلار را در لايحه بودجه امسال چطور ارزيابي مي كنيد؟، گفت: متوسط قيمت فروش نفت ۱۰۶ دلار است و بر اين اساس بشكه اي ۱۰۰ دلار اتفاق خواهد افتاد. احتمالا متوسط فروش امسال نيز در حدود ۱۰۳ دلار باشد.
دژپسند نماينده دولت هم در پاسخ به سوال ديگر مخاطبان مناظره مبني بر اينكه با وجود تورمي ۲۴ تا ۲۵ درصدي براي سال آينده چرا حقوق كارمندان دولت تنها بايد ۱۸ درصد افزايش يابد؟، گفت: بخش سخت بودجه همينجا است.
وي گفت: در قانون خدمات كشوري افزايش حقوق به اندازه تورم و در برنامه پنجم به تناسب تورم ديده شده كه با تفاسير موجود از اين تعاريف، خلاف قانوني صورت نگرفته است. معاون بودجه معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور افزود: دولت معتقد است كه حقوق كارمندان بايد بيشتر افزايش يابد اما محدوديت هاي مالي دست ما را بسته است.
نماينده دولت گفت: بودجه جاري را ۱۵ هزار ميليارد تومان رشد داديم كه ۱۰ هزار ميليارد تومان بابت اين افزايش اختصاص يافته است. براي افزايش اين بخش، بودجه جاري بايد بيشتر افزايش مي يافت و چون منابع دولت جواب نمي داد مجبور به استقراض بوديم كه در نتيجه آثار تورمي در پي داشت.
مومني هم در پاسخ به اين سوال كه فكر مي كنيد نرخ ارز در حال حاضر بايد چقدر باشد؟، گفت: به نظر من منطق هاي تعيين نرخ مهم تر است كه براساس بخش هاي مولد تعيين نشده است و اتفاقاتي از نيمه دوم سال ۹۰ افتاده كه سهم رباخواري بوده است. وي ادامه داد: به تبع اين موضوع موجب سوداگري شده است و كانون هاي اصلي اصبت كه يكي عامه مردم و ديگري توليد كننده ها هستند، مشخص است.
فرشاد مومني اعلام يك نرخ مشخص را از اساس نادرست دانست و گفت: به نظر من بايد تعيين نرخ را در يك سيستم بررسي كرد و راجع به آن اظهار نظر كرد. دولت محترم بايد تحليل مشخصي از چرايي قرار گرفتن در اين شرايط داشته باشد تا بشود راجع به اين موضوعات اظهار نظر كرد.
نادران هم در پاسخ به اين سوال كه چرا مجلس قبلي، اجازه كليد خوردن اين تعداد عظيم از طرح هاي عمراني را داد كه در حال حاضر بايد شاهد پروژه هاي نيمه كاره بسياري باشيم؟، گفت: قاعده اي در منطق كارشناسي براي طرح هاي عمراني و تصويب آن ها نمي بينيم و بر اين اساس چانه زني هاي سياسي قالب مي افتد. وي افزود: البته در نظر گرفتن بند ۹۰، همت سال گذشته نمايندگان بوده كه براساس آن شيوه غربالگري طرح هاي عمراني مشخص شده است و هرچند موجب عوارضي براي دولت و مجلس مي شود.
اين عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس افزود: در حال حاضر كشور براي اتمام طرح هاي نيمه كاره نياز به ۴۰۰ هزار ميليارد تومان اعتبار دارد. وي خاطر نشان كرد: بايد تركيبي از مولفه هاي اثر گذار منجر به اختصاص بودجه به طرح هاي عمراني شود و بر اين اساس اگر منطق توزيع در استان مشخص باشد و واگذاري اعتبارات محلي را به نمايندگان آنها واگذار كنيم، مشخص تر مي توانيم حركت كنيم.
فرشاد مومني، اقتصاددان در ادامه اين مناظره با اشاره به اينكه تجربهها در ايران و خارج از ايران بيانگراين است كه عملكرد اقتصادي بيش از آنكه تحت تاثيرارز و ريال تخصيص يافته باشد تحت تاثير ساختار نهادي قرار دارد گفت: مطالعات نشان داده است كشورهايي كه كيفيت نهادي بهتر دارند به طور متوسط بين ۲۵ تا ۳۸ برابردر رشد توليد سرانه بهتر عمل كردهاند.
وي ادامه داد: با چه نگرشي بانكها را فعال كردهايد؟ قدرت وامدهي افزايش يافته است.در ۱۰ سال گذشته بررسيها نشان ميدهد از كل اعتبارات سيستم بانكي كشور حدود يك سوم آن به بخش كشاورزي و صنعت تعلق گرفته است.
مومني بيان كرد: بايد ديد اين سهم چه تناسبي با سهم در ارزش افزوده و چه تناسبي با سهم در ايجاد فرصتهاي شغلي دارد. يعني تا زماني كه ساختار نهادي به نفع غير مولدهاست و توليد كنندگان و عامه مردم قدرت چانهزني ندارند و صرف اينكه ما قدرت وامدهي بانكها را افزايش دهيم اگر نگوييم اوضاع بدتر نخواهد شد بهتر هم نخواهد شد.
مومني با اشاره به ابلاغيه اول و دوم سياستهاي اصل ۴۴ گفت: در ابلاغيه اول بيان شده است كه بايد سوادبخشي كنيم،تحليل از چرايي شكست خصوصيسازي در ايران از سال ۶۸ تا ۸۳ داشته باشيم،برنامه توانمندسازي بخشهاي سهگانه داشته باشيم.
دژپسند، معاون بودجه معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي در ادامه بيان كرد: زماني كه ما ميگوييم ۱۰ درصد از ورودي سال ۹۳ به صندوق توسعه ملي به بخش كشاورزي و ۱۰درصد به سايرين تعلق گيرد. زماني كه براي ما اين بخش حائز اهميت است بايد ميزان بيشتري به آن تعلق گيرد.
معاون بودجه معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي تاكيد كرد:ما اگر مي گوييم كاركرد نهادي بايد در بهبود امور ايفاي نقش كند. بايد در قالب بودجه تسهيل يابد. به همين دليل سرمايه صندوق حمايت از پژوهشگران بايد ۲۰ برابر شود كه فا رغ التحصيلان دانشگاهي كه داراي مهارت هستند و ميخواهند كار كنند امكان تامين منابع داشته باشند.
دژپسند تاكيد كرد: در مورد خصوصيسازي بايد گفت در بودجه امسال براي تحقق بند الف ابلاغيه اول سياستهاي اصل ۴۴ است. در مورد بحثهاي عمراني بايد گفت، ملاك اصلي ما درصد پيشرفت فيزيكي است اما تنها ملاك اين نيست.
وي در پاسخ به اين سوال كه امكان تحقق ۳۷ هزارميليارد تومان بودجه عمراني در بودجه ۹۳ به چه صورت است گفت: چطور ميتوان ۱۱.۲ عملكرد امسال را به ۳۷ هزار ميليارد تومان را به بودجه امسال رساند؟ دژپسند گفت: در مورد برداشت از نفت در متغيرها تغيير زيادي ايجاد نكرديم در حال حاضر صدور نفت خام حدود يك ميليون بشكه است كه سال آينده نيز همين را در نظر داريم. در مورد منابع گازي نيز همينطور است.
معاون بودجه معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي ادامه داد: هم از نظر قيمت و هم از نظر ميزان صادرات تلاش كرديم تا درصد قابليت اطمينان افزايش يابد. در ماليات نيز رشد بيشتري داريم. تامين منابع قابل اطمينان خواهد بود.
* فرار دژپسند از پاسخ به سهم يارانه توليد در بودجه ۹۳
خبرنگار تسنيم پرسيد: دولت در لايحه بودجه ۹۳ در رديف بودجه شركتهاي زيانده دولتي، ۳۸۸۰۰ ميليارد تومان منابع براي هدفمندي يارانه ها ديده كه برابري مي كند با پرداخت ماهانه ۴۵۵۰۰ تومان به حدود ۷۱ ميليون ايراني. اين در حالي است كه در بودجه سال قبل، درآمد هدفمندي ۵۰ هزار ميليارد تومان بوده و حدود ۱۱ هزار ميليارد تومان از ان يارانه بخش توليد بوده كه ظاهرا دولت امسال يارانه بخش توليد را كلاً حذف كرده در حالي كه مدعي حمايت از بخش توليد بوده و در اين راستا انتقاد زيادي به دولت قبل كرده است.
توجيه دولت يازدهم در حذف يارانه بخش توليد چه بود؟ دولت كه اعلام كرده قصد افزايش قيمت سوخت را فعلا ندارد، اين ۳۸۸۰۰ ميليارد تومان را از كجا تامين خواهد كرد؟ آيا روشهاي غيرقانوني كه از دولت قبل تا هم اكنون هم ادامه دارد، در سال ۹۳ هم ادامه خواهد داشت.
فرهاد دژپسند در پاسخ به خبرنگار گفت: اولاً امسال در بودجه به اندازه ادامه شرايط موجود براي هدفمندي يارانهها منابعي را ديدهايم؛ اما سياست ما اين است كه براي ادامه هدفمندي يارانهها لايحهاي جداگانه به مجلس ارائه دهيم.
مومني درباره اتحاد تيم اقتصادي دولت يازدهم گفت: ۱۰۰ ها بار دلم ميخاهد دعا كنم كه تيم اقتصادي دولت هماهنگ و متحد است اما قاطعانه مي گويم اينطور نيست.
نادران با اشاره به اينكه اگر مذاكرات به نتيجه برسد و نفت ايران به فروش برسد حتماً قيمت جهاني نفت كاهش پيدا مي كند، گفت: در اين حالت نفت ۱۰۰ دلاري محقق نمي شود و اگر هم مذاكرات با نتيجه نرسد بازهم مشكلاتي را خواهيم داشت.
بعد از اتمام مناظره 90درصد مردم خواستار كنترل تورم شدند و به بودجه هاي عمراني نه گفتند.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]
صفحات پیشنهادی
نوبخت از افزايش 18 درصدي حقوق كارمندان و كاهش 15درصدي تورم در سال آينده خبر داد اثرات مثبت بودجه 93 بر زندگي م
نوبخت از افزايش 18 درصدي حقوق كارمندان و كاهش 15درصدي تورم در سال آينده خبر داد اثرات مثبت بودجه 93 بر زندگي مردم پس از 8 سال لايحه بودجه كل كشور در موعد قانوني از سوي رئيس جمهوري تقديم مجلس شد اما اين تنها يكي از ويژگيهاي چند گانه نخستين لايحه بودجه دولت يازدهم است علاوه بر شفنماينده مردم رشت در مجلس خبر دادكاهش 36 درصدي بودجه عمراني كشور در سال 93
نماينده مردم رشت در مجلس خبر دادكاهش 36 درصدي بودجه عمراني كشور در سال 93 نماينده مردم رشت در مجلس شوراي اسلامي از كاهش حدود 36 درصدي بودجه عمراني كشور در لايحه بودجه سال 93 خبر داد به گزارش خبرگزاري فارس از رشت جبار كوچكينژاد پيش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به تقديمناظره درباره لايحه بودجه ۹۳/۱ميزان تأثير بودجه 93 در اشتغال و رفاه مردم/سرنوشت هدفمندييارانهها
مناظره درباره لايحه بودجه ۹۳ ۱ميزان تأثير بودجه 93 در اشتغال و رفاه مردم سرنوشت هدفمندييارانهها ميزان تأثير لايحه بودجه 93 در استغال و رفاه مردم و تعيين سرنوشت قانون هدافمندي يارانهها از مواردي است كه بايد درباره لايحه بودجه 93 دولت بررسي شود به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاريبرنامه مناظره با موضوع لايحه بودجه ۹۳/۷دژپسند: رشد اقتصادي امسال منفي ۶/۰ درصد/ نادران: نيمي از بودجه عمراني ج
برنامه مناظره با موضوع لايحه بودجه ۹۳ ۷دژپسند رشد اقتصادي امسال منفي ۶ ۰ درصد نادران نيمي از بودجه عمراني جذب ميشود معاون بودجه معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيسجمهور گفت ما بر اساس برآوردها و طراحيهاي صورتگرفته چرخه كاري طراحي كردهايم كه بتوان با اجراي بودجه ۹۳ بخدبير كميته توسعه مشاركتهاي مردمي استان زنجان:پنج درصد بودجه به اشتغال معتادان بهبود يافته اختصاص مييابد
دبير كميته توسعه مشاركتهاي مردمي استان زنجان پنج درصد بودجه به اشتغال معتادان بهبود يافته اختصاص مييابد دبير كميته توسعه مشاركتهاي مردمي استان زنجان ميزان بودجه اشتغال معتادان بهبود يافته استان زنجان را پنج درصد اعلام كرد به گزارش خبرگزاري فارس از زنجان فاطمه رضايي بعد از ظنماينده مردم زنجان و طارم در مجلس خبر دادكاهش 38 درصدي بودجه استان زنجان
نماينده مردم زنجان و طارم در مجلس خبر دادكاهش 38 درصدي بودجه استان زنجان نماينده مردم زنجان و طارم در مجلس شوراي اسلامي گفت بودجه سال 93 استان زنجان 38 درصد كاهش داشته است به گزارش خبرگزاري فارس از زنجان محسن عليمرداني عصر امروز در بيست و دومين جلسه هيئت نمايندگان اتاق بازرگاننماينده مردم سنندج در مجلس خواستار شدكاهش سهم بودجه مهمترين عامل مشكلات كردستان است
نماينده مردم سنندج در مجلس خواستار شدكاهش سهم بودجه مهمترين عامل مشكلات كردستان است نماينده مردم شهرستانهاي سنندج ديواندره و كامياران در مجلس گفت نبود اعتبارات و كاهش سهم بودجه مهمترين عامل مشكلات موجود كردستان شده است به گزارش خبرگزاري فارس از كامياران سيداحسن علوي صبح امرو«كليات لايحه بودجه ۹۳» موضوع «مناظره» اين هفته
كليات لايحه بودجه ۹۳ موضوع مناظره اين هفته برنامه مناظره اين هفته با موضوع كليات بودجه ۹۳ روي آنتن ميرود به گزارش خبرگزاري فارس هفدهمين مناظره سيما به تهيهكنندگي سعيد نبي جمعه 22 آبان 92 با حضور موافقان و مخالفان كليات لايحه بودجه 93 به روي آنتن ميرود بنا بر اين گزارش«کلیات بودجه ۹۳»موضوع مناظره این هفته
کلیات بودجه ۹۳ موضوع مناظره این هفتهبرنامه مناظره این هفته با موضوع کلیات بودجه ۹۳ روی آنتن میرود ایسنا هفدهمین مناظره سیما به تهیهکنندگی سعید نبی روز جمعه - ۲۲ آذر - با حضور موافقان و مخالفان کلیات لایحه بودجه ۹۳ به روی آنتن میرود مهمانان این برنامه با حضور موافقان و مخمناظره هفدهم با حضور موافقان و مخالفان كليات لايحه بودجه 93
مناظره هفدهم با حضور موافقان و مخالفان كليات لايحه بودجه 93 هفدهمين مناظره سيما به تهيهكنندگي سعيد نبي جمعه 22 آبان 92 با حضور موافقان و مخالفان كليات لايحه بودجه 93 به روي آنتن ميرود به گزارش حوزه راديو تلويزيون باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي سيما مهمانان اين برنامعاون توسعه منابع وزارت بهداشت در گفت و گو با فارس اعلام كرد۲ هزار ميليارد تومان اعتبار پزشك خانواده در سال آي
معاون توسعه منابع وزارت بهداشت در گفت و گو با فارس اعلام كرد۲ هزار ميليارد تومان اعتبار پزشك خانواده در سال آينده رشد ۱۸ درصدي بودجه سلامت مردم معاون توسعه منابع و مديريت وزارت بهداشت از اختصاص ۲ هزار ميليارد تومان اعتبار براي اجراي برنامه ملي پزشك خانواده در سال ۹۳ و رشد ۱۸ ۵ دركليات لايحه بودجه 93 موضوع مناظره اين هفته
كليات لايحه بودجه 93 موضوع مناظره اين هفته برنامه مناظره اين هفته با موضوع كليات بودجه 93 روي آنتن ميرود به گزارش سرويس تلويزيون و راديو خبرگزاري دانشجويان ايران ايسنا هفدهمين مناظره سيما به تهيهكنندگي سعيد نبي روز جمعه - 22 آذر - با حضور موافقان و مخالفان كليات لايحه بوبا پيش بيني تامين 5/48 درصد درآمدهاي اختصاصي دولت از بخش درمان در لايحه بودجه 93نگرانيها درباره افزايش سهم مر
با پيش بيني تامين 5 48 درصد درآمدهاي اختصاصي دولت از بخش درمان در لايحه بودجه 93نگرانيها درباره افزايش سهم مردم از هزينههاي درمان شدت گرفت افزايش 16 5 درصدي سهم درآمدهاي اختصاصي وزارت بهداشت در لايحه بودجه سال 93نسبت به سال گذشته و نظر بودجه نويسان دولتي براي احقاق 48 5 درصد ازنوبخت از افزايش 18 درصدي حقوق كارمندان و كاهش 15درصدي تورم در سال آينده خبر داد اثرات مثبت بودجه 93 بر زندگي م
نوبخت از افزايش 18 درصدي حقوق كارمندان و كاهش 15درصدي تورم در سال آينده خبر داد اثرات مثبت بودجه 93 بر زندگي مردم پس از 8 سال لايحه بودجه كل كشور در موعد قانوني از سوي رئيس جمهوري تقديم مجلس شد اما اين تنها يكي از ويژگيهاي چند گانه نخستين لايحه بودجه دولت يازدهم است علاوه بر شفنماينده مردم رشت در مجلس خبر دادكاهش 36 درصدي بودجه عمراني كشور در سال 93
نماينده مردم رشت در مجلس خبر دادكاهش 36 درصدي بودجه عمراني كشور در سال 93 نماينده مردم رشت در مجلس شوراي اسلامي از كاهش حدود 36 درصدي بودجه عمراني كشور در لايحه بودجه سال 93 خبر داد به گزارش خبرگزاري فارس از رشت جبار كوچكينژاد پيش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به تقديمناظره درباره لايحه بودجه ۹۳/۱ميزان تأثير بودجه 93 در اشتغال و رفاه مردم/سرنوشت هدفمندييارانهها
مناظره درباره لايحه بودجه ۹۳ ۱ميزان تأثير بودجه 93 در اشتغال و رفاه مردم سرنوشت هدفمندييارانهها ميزان تأثير لايحه بودجه 93 در استغال و رفاه مردم و تعيين سرنوشت قانون هدافمندي يارانهها از مواردي است كه بايد درباره لايحه بودجه 93 دولت بررسي شود به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاريبرنامه مناظره با موضوع لايحه بودجه ۹۳/۷دژپسند: رشد اقتصادي امسال منفي ۶/۰ درصد/ نادران: نيمي از بودجه عمراني ج
برنامه مناظره با موضوع لايحه بودجه ۹۳ ۷دژپسند رشد اقتصادي امسال منفي ۶ ۰ درصد نادران نيمي از بودجه عمراني جذب ميشود معاون بودجه معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيسجمهور گفت ما بر اساس برآوردها و طراحيهاي صورتگرفته چرخه كاري طراحي كردهايم كه بتوان با اجراي بودجه ۹۳ بخ-
اقتصادی
پربازدیدترینها