تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه نيّت فاسد شود، بلا و گرفتارى پيش مى آيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843431845




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قرباني ادبي زياد خواهيم داشت


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: قرباني ادبي زياد خواهيم داشت
حميدرضا شكارسري مي‌گويد، آن‌قدر سرايش شعر داريم كه جريان نقد ادبي ما پاسخ‌گوي اين همه اثر نيست و متناسب با جريان شاعري ما رشد نكرده است.

اين شاعر و منتقد ادبي در گفت‌و‌گو با خبرنگار ادبيات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره وضعيت نقد ادبي در رسانه‌ها و مطبوعات كشور گفت: جريان نقد ادبي در ايران يك جريان باسابقه است و به زماني برمي‌گردد كه ما در عصر نوزايي مشروطه نه تنها در سياست و مسائل اجتماعي، كه در هر حوزه ديگري هم تلاش مي‌كرديم متجدد و به‌روز شويم و در ادبيات هم با تأثيرپذيري از جريان ترجمه از فرانسه و تركيه - كه ادبيات تركيه هم متأثر از ادبيات روز اروپا بود - و همچنين با تأثير از ترجمه از زبان‌هاي ديگري چون روسي و آلماني، جريان نوزايي ادبي ما در عصر مشروطه آغاز مي‌شود و برخلاف چيزي كه گفته مي‌شود، سابقه نقد ادبي ما كم نيست. اما دچار فراز و فرود است.

او در ادامه اظهار كرد: در دهه 40 در اوج نظريه‌پردازي و نقد ادبي هستيم و دليل آن اين است كه هر بار دچار بحبوحه‌هاي نهضت‌هاي سياسي و اجتماعي مي‌شويم، جريان سرايش شعر آن‌قدر قوي است كه فرصت پرداختن به شعر را نمي‌دهد. اما زماني كه جريان‌هاي سياسي افول پيدا مي‌كنند، زمان پرداختن به خود شعر في‌نفسه فراهم مي‌شود. دهه 40 چنين شرايطي است. بحبوحه‌هاي سياسي دهه 20 و 30 فروكش مي‌كند و توجه به خود ادبيات رونق مي‌گيرد و موج نظريه‌پردازي‌ها آغاز مي‌شود. موج نو، شعر كلاسيك، شعر حجم، موج ناب و غيره. در دهه 50 و 60 ما با جريان شعرسرايي مواجه‌ايم كه به دليل حوادث عظيمي مانند انقلاب و وقوع جنگ رخ مي‌دهد. مجددا شعر قدرت مي‌گيرد و پرداختن به خود شعر مهم مي‌شود. در دهه 70 هم دهه بعد از پايان جنگ و بعد روي كار آمدن دولت اصلاحات، فضا براي نقد و پژوهش ادبي مشابه دهه 40 فراهم مي‌شود و مجددا ما با اوج نظريه‌پردازي و نقد‌نويسي مواجه‌ايم و خود شعر في‌نفسه مورد اهميت قرار مي‌گيرد. اين شرايط در دوره اخير هم پيش آمده و ما به لحاظ كميت با نقدهاي چنداني مواجه نيستيم، اما از لحاظ سطح كيفي، نقدهاي ما در شرايط خوبي هستند. به لحاظ كيفيت نقد ادبي از عمق و دقت بيش‌تري به نسبت دهه 70 برخوردار است. در دهه 70 ما دچار نوعي ذوق‌زدگي ادبي هستيم، چون بعد از دو دهه سرايش شعر و وجود جريان‌هاي شعري محتواگرا، ناگهان با فضاي باز ادبي مواجه مي‌شويم كه منتقدان ما را ذوق‌زده مي‌كند. در سال‌هاي دهه 70 جريان نهضت ترجمه از ادبيات جهان به سوي ايران روانه است و ما با آثار بسياري مواجه مي‌شويم و آن چيزي كه در كتاب «تأويل متن» استاد بابك احمدي در دهه‌هاي گذشته تنها تيتروار با آن مواجه شديم، حالا در كتاب‌هاي مختلفي به عمق مي‌رسد. براي همين نقدهاي ما با عجله نوشته مي‌شد، اما امروز ما با شرايط دهه 70 مواجه نيستيم و اگرچه نقدهاي ما كم شده‌اند، ولي كيفيت بهتري دارند.

شكارسري سپس با اشاره به اهميت بحث اخلاق در نقد گفت: مسأله ديگر، وجه اخلاقي نقد است. ما هرگز از اين قضيه يعني از فاصله‌گيري اخلاق نقد در ادبيات مصون نبوده‌ايم و هميشه دچار اين معضل بوده‌ايم كه اخلاق حرفه‌يي نقد رعايت مي‌شود يا نه و اين مسأله، مسأله تازه‌اي نيست و هميشه اين معضل بوده و هميشه حب و بغض در نقدنويسي ما جريان داشته و نمي‌توان گفت مختص حال حاضر است و اين يك اتفاق جديد براي نقد ادبي است. نقد ادبي ما در گذشته سابقه‌ مدح‌نويسي و يا هجويه‌نويسي هم داشته است. البته جريان نقد ادبي ما در حوزه كتاب و مجلات سنگين با جريان نقد روزنامه‌يي كمي متفاوت است. در روزنامه‌ها نقدها روزمره‌تر و البته به روزتر و ژورناليستي‌تر هستند. براي همين خواه‌ناخواه اين زمينه را دارند كه با يك‌سري از نزديكان و حوزه‌ در ارتباط با صاحبان صفحه، بيش‌تر ارتباط داشته باشند و اين روابط بر نقد روزنامه‌يي اثر دارد.

او در ادامه متذكر شد: ما متأسفانه يا خوشبختانه تعداد زيادي شاعر داريم كه من نمي‌دانم از اصطلاح خوشبختانه يا متأسفانه استفاده كنم كه اين تعداد شاعر با هيچ دوره‌اي در تاريخ ادبيات كشورمان قابل مقايسه نيست. حتا با دوره مشروطه يا سبك هندي كه ما با يك جمهوري شعري مواجه بوديم و آن‌قدر تعداد شاعران زياد بود كه شاعري وارد حوزه زندگي مردم مي‌شد، الآن هم ما با پررنگ‌ترين جمهوري شعري مواجه‌ايم و تعداد آثار بسيار زياد است. اگر من مي‌گويم جريان نقد ادبي ما از لحاظ كمي دچار افت شده است، از اين‌روست كه آن‌قدر سرايش شعر داريم كه جريان نقد ادبي ما پاسخ‌گوي اين همه اثر نيست و متناسب با جريان شاعري ما رشد نكرده است، البته در همه جاي دنيا چنين است. اما در كشور ما اين موضوع كمي متفاوت است، چون از طرف مردم يك رويكرد همگاني به سوي شاعري هست و به لحاظ كمي اين نسبت ناهماهنگ است، نتيجه اين روند هم اين است كه ما قرباني ادبي زياد خواهيم داشت. در هنگامي كه تعداد شاعران زياد است، افت ادبي خواهيم داشت و تعدادي از اين آثار ارزش ادبي چنداني ندارند و نتيجه اين است كه بخشي از نيروهاي ادبي و استعدادهاي ما ناديده گرفته شده و قرباني مي‌شوند.

انتهاي پيام

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن