واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: اگرزنداني عقيدتي داشته باشيم،حتما پيگيراحوالشان خواهيم شد يونسي:نگاه امنيتي به هربخش خطرناكاست
يونسي ضمن اينكه نگاه امنيتي به هر بخشي از ايرانيها را نگاهي خطرناك مي داند، وقتي با اين سوال مواجه مي شود كه از احوال زندانيان عقيدتي باخبر هستيد مي گويد: اگر چنين زندانياني باشند، ما حتما پيگير احوالات آن ها خواهيم بود.
هيچ نگراني بخاطر كردها ، آذريها و بلوچها نداريم
علي يونسي در گفتوگو با ايسنا درباره جايگاه اين بخش اظهار كرد: قاعدتا امور مربوط به اقوام ايراني و اقليتهاي ديني و مذهبي بايد همان جايگاهي را داشته باشد كه قانون پيشبيني كرده است. قانون اساسي ما و ساير منابع قانوني همان جايگاهي را كه براي همه شهروندان ايراني پيشبيني كردهاند، براي اقوام ايراني و اقليتهاي مذهبي و ديني نيز پيشبيني كردند.
دستيار ويژه رئيس جمهور درامور اقوام و اقليتهاي ديني و مذهبي با بيان اينكه همه ايرانيان عضو يك ملت هستند وكردها، آذريها و بلوچها همگي جزء اصيلترين ايرانيان محسوب مي شوند اظهاركرد: من امروز هيچ نگراني بخاطر وجود كردها ، آذريها و بلوچها ندارم؛ چراكه در ايران دعواي قومي وجود ندارد و در تاريخ ايران هم وجود نداشته است.
خوشبختانه در تاريخ ايران بر عكس بسياري از كشورهاي ديگر كه امحاي قومي و دعواها و خونريزيهاي قومي و مذهبي وجود داشته، ما سابقه جنگ قومي و خونريزي مذهبي نداشتهايم. البته برخي حساسيتهايي وجود داشته كه محلي است، والا مردم ايران اعم از كرد و ترك و لر و بلوچ و... با هم زندگي ميكنند و هيچ مشكلي ندارند و اختلاط و امتزاج اجتماعي در حد اعلا وجود دارد.
نسبت به اقوام ايراني و يا اقليتهاي ديني و مذهبي نگاه امنيتي وجود ندارد
يونسي در ادامه اين گفت وگو نگاه امنيتي به هر بخشي از ايرانيها را نگاهي خطرناك خواند و خاطرنشان كرد: معني نگاه امنيتي اين است كه بخشي از ملت ايران را خطرناك و بيگانه ببينيم و اين نگاه خود بخود سبب ميشود كه در مقابل آنها ساز و كار امنيتي تعريف كنيم و آنها نيز در لاك دفاعي قرار گيرند و جدا شوند، درواقع نگاه امنيتي باعث مي شود كه در آن منطقه و محل، توسعه فرهنگي ، اجتماعي و اقتصادي صورت نگيرد، بلكه ابزار امنيتي در آنجا بكار گرفته شود، البته در ايران تا جايي كه من مطلع هستم نگاه امنيتي در حكومتها و دولتها وجود نداشته است.
وي با بيان اينكه در حاكميت جمهوري اسلامي نسبت به اقوام ايراني و يا اقليتهاي ديني و مذهبي نگاه امنيتي وجود ندارد، در عين حال خاطرنشان كرد : من قبول دارم كه برخي از افراد و جريانهاي تندرو در كشور داراي نگاه امنيتي هستند، البته اين دسته به هر حزب و گروهي كه مثل آنها فكر نكنند، نگاه امنيتي دارند، ولي بايد گفت كه اينها جمع معدودي هستند و ممكن است در نهادها و ارگانهاي امنيتي نفوذ كرده باشند، اين افراد كم هستند، ولي صدايشان بلند است و گاهي اين صداي بلند آن ها سبب شده كه ديگران خيال كنند اينها زيادند.
تعداد مساجد اهل سنت در ايران بيشتر از شيعيان است
در ادامه اين گفتوگو از دستيار ويژه رئيس جمهور در امور اقوام و اقليتهاي ديني و مذهبي سوال شد كه برخي از اهل تسنن نسبت به نداشتن مسجد براي برگزاري مراسم هاي خود گلايه هايي را مطرح مي كنند حال واقعا اينطور است و چرا؟ كه وي در پاسخ به نوعي اين گلايه را وارد ندانست و گفت : اهل سنت درايران ، بيش از 15 هزار مسجد دارند كه اين تعداد بيشتر از مساجد شيعيان است . از يونسي درباره چرايي اعدامهاي برخي از كردها پرسيده شد كه وي به بيان اين جمله بسنده كرد كه اين سوال را بايد از قوه قضاييه بپرسيد. ازدستيار ويژه رئيس جمهور درامور اقوام و اقليتهاي ديني و مذهبي هم چنين پرسيده شد با توجه به وجود برخي زندانيان در زندان با عنوان زندانيان عقيدتي ، پيگير اوضاع و مطالبات آن ها و تعامل با قوه قضاييه در اين راستا خواهيد شد كه وي پاسخ داد : اگر چنين زندانياني باشند، ما حتما پيگير احوالات آن ها خواهيم بود.
پيروان هر مرام ، دين و مذهبي بايد محترم شمرده شوند
يونسي ادامه داد: درداخل ايران هر شهروندي پيروهر مرام و دين و مذهبي كه است بايد محترم شمرده شود، مطابق قانون اساسي ما همه از حقوق مساوي برخورداريم. اين 77 ميليون ايراني اعم از مسلمان و غيرمسلمان و شيعه و سني همه به عنوان شهروند ايراني همه از حقوق مساوي برخوردارند. رييسجمهور هم قسم خورده كه اصول قانون اساسي را اجرا كند. قانون اساسي هم گفته كه رييسجمهور بايد حقوق همه شهروندان را مورد توجه قرار دهد.
قوه قضاييه در رعايت حقوق مردم ضعف دارد
يونسي هم چنين برخورد با كساني كه به دنبال تفرقهافكني هستند را يك ضرورت خواند و خاطرنشان كرد : اگر من جاي مسولان در قوه قضاييه بودم با همه ي تفرقه افكنان برخورد ميكردم، اينكه با چنين افرادي برخورد نمي شود در واقع ضعف قوه قضاييه را ميرساند. وظيفه اصلي قوه قضاييه رعايت حقوق مردم است و من معتقدم در اين بخش قوه قضاييه ضعف دارد.
دوشنبه 18 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]