واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك عضو مجمع روحانيون :نگاه امنيتي به اقليتهاي ديني و مذهبي خطرناك است
يك عضو مجمع روحانيون مبارز با اعتقاد بر اينكه نگاه حاكم در كشور نسبت به اقليتهاي ديني و مذهبي امنيتي است، گفت: اين نگاه خطرناك است و ممكن است كه مشكلاتي را براي جامعه در آينده ايجاد كند.
حجتالاسلام و المسلمين مقدم در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اينكه در يك جامعهاي كه در صدد است روح مشاركت و همدلي در آن حاكم باشد بايد حقوق همه افراد فارغ از نگاهها، نگرشها و جنبههاي اعتقادي آنها به عنوان شهروند مورد توجه و احترام قرار بگيرد، گفت: هر فردي داراي كرامت و ارزش است و بايد اين كرامت و ارزش حفظ شود.
مقدم با بيان اينكه حاكمان در ارتباط با افراد جامعه بايد به گونهاي رفتار كنند، كه هر فرد در خود اين احساس را داشته باشد كه با او برخورد انساني صورت ميگيرد و كرامت و حقوق آن حفظ ميشود، اظهار كرد: متأسفانه در كشورمان نگاه حاكم نسبت به اقليتهاي ديني و مذهبي امنيتي است و اين نگاه خطرناكي است كه ممكن است در آينده مشكلاتي را براي كشور ايجاد كند.
اين فعال سياسي اصلاحطلب با تاكيد بر اينكه ملاك ما در عرصه سياست قانون اساسي است و در قانون اساسي بر حقوق برابر همه ايرانيان بدون درنظر گرفتن مسائل قوميتي، ديني و مذهبي تاكيد شده است گفت: وقتي در قانون اساسي ما چنين موضوعي به صراحت بيان شده است، اين به اين معناست كه اقليتهاي قومي و مذهبي بايد در عرصههاي مختلف در كشور حضوري فعال داشته باشند. همانطور كه در جريان انتخابات و در پاي صندوقهاي رأي تصميمگيري آنها منجر به تصميمسازي ميشود در ديگر عرصهها نيز بايد اينگونه باشد.
وي با انتقاد از محدوديتهايي كه در ارتباط با حضور اقليتها در ارتباط با پستها و مشاغل وجود دارد گفت: اين مسأله كه با روح قانون اساسي در تضاد است ناشي از نگاه امنيتي است كه به اقليتهاي مذهبي وجود دارد.
مقدم با بيان اينكه اين مسأله براي يكبار و هميشه در جمهوري اسلامي ايران حل شود، تصريح كرد: اقليتهاي مذهبي وقتي كه احساس كنند كه براي آنها در عرصههاي سياسي و اجتماعي جايگاهي وجود دارد اين خود از خيلي از بحرانهاي جلوگيري ميكند؛ چراكه آنها خود را ايراني ميدانند و استعدادها و قابليتهاي خود را براي ساختن ايران به كار ميبرند.
اين عضو مجمع روحانيون مبارزه با تاكيد بر اينكه قانون اساسي حق مطلب را در اين زمينه ادا كرده است و اگر ما معتقد به قانونگرايي هستيم بايد در چارچوب قانون اساسي در ارتباط با اقليتهاي مذهبي رفتار و از برخوردهاي امنيتي خودداري شود، ادامه داد: ما متأسفانه هميشه اقليتها را در جامعهمان به عنوان اقليت ميبينيم و مناسب است كه براي درك وضعيت آنها خود را يكبار به عنوان اقليت در جامعه ديگري درنظر بگيريم مثلا همانطور كه ما دوست داريم در كشورهاي اروپايي حقوق اقليتهاي مسلمان رعايت شود و به اعتقادات آنها احترام گذاشته شود ما نيز بايد در كشورمان به عقايد اقليتهاي مذهبي احترام گذاشته و حقوقي كه در متن قانون اساسي براي آنها به رسميت شناخته شده است را رعايت كنيم.
وي گفت: ما چگونه دوست داريم كه در جوامع سني حقوق اقليتهاي شيعي رعايت شوند در ارتباط با اهل سنت در كشور خود نيز بايد اينگونه رفتار كنيم و اينگونه رفتارها و رعايت حقوق اقليتها باعث ميشود كه چهره جمهوري اسلامي ايران در عرصه بينالمللي ارتقاء پيدا كند و حرفمان در جامعه جهاني در اين ارتباط اثرگذار باشد.
انتهاي پيام
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]