تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، كليد هر نوشته‏اى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830584479




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بسختي به قطارهايمان نمره قبولي مي‌دهم گفت​وگو با مديرعامل شركت قطارهاي مسافري رجاء:


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: بسختي به قطارهايمان نمره قبولي مي‌دهم گفت​وگو با مديرعامل شركت قطارهاي مسافري رجاء:
شايد بتوان گفت حمل و نقل ريلي، اقتصادي‌ترين وسيله در هر كشور است كه مي‌تواند پرصرفه‌ترين نتايج را با توجه به سرعت، توان حمل بالا و مصرف اندك انرژي به دنبال داشته باشد.


اين ويژگي موجب توسعه و گسترش برق آساي راه آهن در سراسر جهان شده و ايران نيز از سال هاي بسيار دور ضرورت استفاده از حمل و نقل ريلي را درك و اين صنعت جايگاه خود را در كشور يافته است. قطار، ارزان ترين و در عين حال ايمن ترين وسيله جابه جايي مسافر در ايران است. با وجود اين، خدمات ارائه شده از سوي شركت هاي حمل و نقل ريلي نتوانسته است رضايت مسافران را جلب كند. سيدحسن موسوي نژاد، مدير عامل جديد شركت قطارهاي مسافري رجاء به عنوان بزرگ ترين شركت حمل و نقل ريلي كشور در گفت وگو با جام جم بر اين باور است با توجه به خدماتي كه بايد به مردم ارائه داد و خدماتي كه اين شركت اكنون ارائه مي دهد، نمي توان نمره قبولي به رجاء داد. به عقيده وي، ارزان بودن قيمت بليت قطار سبب شده است فروش بليت دچار حاشيه هايي همچون دلال بازي شود. با اين حال، موسوي نژاد نسبت به برنامه هاي آينده اين شركت ابراز اميدواري كرده و از افزايش ظرفيت حمل مسافر در سال آينده خبر مي دهد.

همزمان با روي كار آمدن دولت يازدهم بسياري از سازمان ها و نهاد ها تغييراتي را در ساختار برنامه هاي خود اعمال كردند. از اين رو به نظر مي رسد شركت رجاء نيز برنامه ريزي هاي تازه اي را در دستور كار خود قرار داده است. درباره اين برنامه ها و تمهيداتي كه براي رفاه حال مسافران در نظر گرفته ايد، توضيح دهيد.

بر اساس برنامه پنج ساله پنجم توسعه، شركت رجاء بايد ظرفيت حمل مسافر خود را به 50 ميليون نفر در سال مي رساند، اما ما با اين هدف فاصله زيادي داريم. ما اكنون سالانه نزديك به 30 ميليون مسافر را جابه جا مي كنيم و دو سال است افزايشي در تعداد مسافران نداشته ايم. حتي سال 91 ما با كاهش تعداد مسافران نيز روبه رو بوديم.

در اين سال ها با توجه به افزايش تدريجي كه در شبكه مسافري داشتيم و سرمايه گذاري هايي كه در بخش حمل ونقل انجام داديم، انتظار داشتيم تعداد مسافران افزايش يابد كه متاسفانه اين طور نشد.

در طول سال هاي اول تاسيس و شكل گيري شركت رجاء، ما در جابه جايي مسافررشد مناسبي به لحاظ كيفي و كمي داشتيم، اما اين رشد بتازگي متوقف شده و حتي شاهد كاهش ظرفيت و كيفيت خدمات در چند سال اخير بوده ايم.

بنابراين لازم است در برنامه ريزي هاي آينده اين شركت، كاهش تعداد مسافران جبران شود و روال حمل مسافر به شكل سابق برگردد. همچنين سرويس هاي حذف شده از قطارها دوباره به آنها اضافه شود.

دليل كاهش ظرفيت مسافر چيست؟

يكي از دلايل كاهش ظرفيت مسافر اين است كه كل ظرفيت ناوگان موجود ما در سرويس قرار نگرفته است. همچنين نبود تعميرات مناسب و بهره برداري نامناسب از ناوگان از جمله دلايل اين امر محسوب مي شود.

ظرفيت كنوني حمل مسافر در رجاء چقدر است؟

من فكر مي كنم تعداد صندلي هايمان در شركت رجاء، نزديك به 25 ميليون نفر است و در سال گذشته صندلي ايجادي قابل دسترس 10 درصد نيز بيشتر بوده است.

يعني در برنامه اي كه شما تا پايان سال در نظر داريد افزايش 10 درصدي حمل مسافر را دنبال مي كنيد؟

بله.

يكي از مشكلاتي كه درباره حمل و نقل ريلي مطرح است، مساله قيمت بليت قطار است. به نظر شما اكنون قيمت بليت هاي قطار در چه وضعي قرار دارد و قيمت ها بايد در چه سطحي باشد؟

در نظر داشته باشيد در زماني كه سيستم راه آهن و حمل و نقل ريلي دولتي بود، قيمت بليت قطار براي مدتي طولاني ثابت باقي ماند،اما بعد از تشكيل شركت رجاء، بتدريج قيمت بليت ها اصلاح شد. با وجود اين، حمل و نقل ريلي همواره به عنوان يك خدمت عمومي ارزانقيمت در اختيار مردم بود و در واقع تلاش شد افزايش قيمت بليت قطار كمتر از افزايش نرخ ساير خدمات حمل و نقل باشد.

اگر در سال هاي اخير، منحني افزايش قيمت هاي ساير خدمات را با منحني قيمت بخش حمل و نقل مقايسه كنيم، مي بينم افزايش قيمت در بخش حمل و نقل نسبت به ساير خدمات بسيار كمتر بوده است. البته در شش ماه گذشته بخشي از عقب ماندگي هاي شركت رجاء نسبت به ساير شركت هاي حمل و نقل ريلي جبران شد، اما هنوز هم در بعضي از قطارها، ما نسبت به بقيه شركت ها قيمت هاي كمتري داريم.

بار ها ديده شده خدمات كيفي در قطارها به دلايل مختلف بخوبي ارائه نمي شود و يكي از دلايل آن كمبود منابع مالي ناشي از كم بودن قيمت بليت قطار عنوان مي شود. به عنوان مثال به نظر شما براي مسيري مانند تهران ـ مشهد قيمت بليت قطار بايد چقدر باشد كه خدمات كيفي مناسب به مسافر ارائه شود؟

البته در اين زمينه تلاش هاي بسياري شده كه كمبود قيمت بليت به جاي اين كه از محل كاهش خدمات جبران شود، از محل زيان اين شركت تامين مي شود. اين به آن معناست كه شركت در سال هاي گذشته با قبول زيان داخل مجموعه سعي كرده كيفيت خدمات را حفظ كند و سطح آن را پايين نياورد.

اما براي جبران كاهش سطح خدمات، شركت با چند مشكل روبه رو است؛ يكي از آنها عمر ناوگان شركت رجاء است. طي سال هاي اخير، كمتر ناوگان جديدي به مجموعه قطارهاي مسافربري ما اضافه شده است، عمر ناوگان هر سال افزايش مي يابد و حتما اين افزايش عمر در كيفيت خدمات موثر است. موضوع ديگر، افزايش سريع قيمت خدماتي است كه از بيرون گرفته مي شود كه اين امر هم بر بخشي از سطح سرويس دهي تاثير گذاشته و موجب كاهش سطح خدمات شده است. البته بايد بگويم تحريم ها هم در اين رابطه بي تاثير نبوده است و باعث شده ما در تهيه قطعات با مشكلات مواجه باشيم.

با تمام اين تفاسير فكر مي كنيد در حال حاضر بايد افزايش قيمت بليت چقدر باشد؟

البته من پاسخ دادم. در حال حاضر كل بخش مسافري كشور يارانه قابل توجهي را از شركت راه آهن دريافت مي كند و آن پرداخت نكردن مبلغي بابت استفاده از زيرساخت هاست.

اگرما همچنان بابت زيرساخت مبلغي را به شركت راه آهن پرداخت نكنيم، با افزايش قيمتي در حدود 20 تا 35 درصد مي توانيم در قطارهاي مختلف، قيمت بليت را به نزديك قيمت تمام شده برسانيم، اما اگر بخواهيم خدمات بهتري به مسافران بدهيم بايد افزايش قيمت بليت را بيشتر كنيم.

برقراري عدالت در فروش بليت و دسترسي همه افراد به طور يكسان و درشرايط مساوي به بليت قطار بخصوص در زمان هاي خاص و تعطيلات موضوعي است كه مورد توجه و سوال مردم قرار دارد و به نظر مي رسد اين موضوع با مشكلاتي روبه رو است. شما چه برنامه اي براي جلوگيري از سوءاستفاده و دلال بازي برخي آژانس ها در فروش بليت داريد؟

اصولا راه اندازي سيستم فروش بليت آنلاين باهدف عدالت در عرضه فروش بليت بوده است، اما وقتي ما بليت ها را بسيار ارزان مي فروشيم اين موضوع باعث مي شود فروش بليت به يك رانت تبديل شود. اين به آن معناست كه عرضه بليت بسيار كمتر از تقاضا ست و ما تقاضا را با قيمت كنترل نكرديم. نتيجه اين مي شود كه مردم حاضرند پول بيشتري براي تهيه بليت بپردازند. چنين شرايطي اين نگراني را ايجاد مي كند كه ممكن است بعضي اوقات كساني هم از اين بازار سوءاستفاده كنند و بليت را به قيمت بيشتري به مسافران بفروشند. تا وقتي اين فاصله بين عرضه و تقاضا وجود دارد ما ناچاريم چنين حاشيه اي را در كنار بازار رسمي فروش بليت داشته باشيم. براي كم كردن اين مشكل در فروش چند تدبير انديشيده ايم؛ يكي از اين تدابير عرضه طولاني مدت بليت است يعني به جاي آن كه ما بليت را در زمان كوتاهي مانده به زمان حركت بفروشيم، در زمان طولاني تري؛ آن راعرضه كنيم در اين صورت مسافران فرصت بيشتري خواهند داشت و ازقبل مي توانند براحتي زمان حركت خود را انتخاب كنند تا در نهايت مسافران واقعي بليت را بخرند. البته چون اكنون بليت با نام فروخته مي شود، تعداد بليتي كه در بازار آزاد وجود دارد بسيار كم است و تخلف در اين موضوع نيز با روش هاي مختلف قابل جلوگيري است. از سوي ديگر مي توان افزايش تقاضا را با عرضه بيشتر در زمان هايي خاص، مورد بررسي قرار داد. اوج كار ما در ايام نوروز، آخر تابستان و ايام تعطيلات است كه در اين زمان مي توانيم قطار هاي فوق العاده اي را اضافه كنيم و اين تقاضاي اضافي را از طريق عرضه بيشتر پوشش دهيم. همكاران ما در آن ايام تحرك بيشتري دارند و واگن هاي بيشتري را در خط و تعميرات قرار مي دهند. در اين صورت تعميرات قبل از تعطيلات انجام مي شود تا در ايام تعطيل نياز كمتري به تعميرات داشته باشيم و بتوانيم ظرفيت بيشتري را به وسيله قطارهاي فوق العاده در اختيار بگيريم.

يك روش ديگرنيز تنظيم تقاضا از طريق قيمت است كه تاكنون انجام نشده است. در اين روش ما مي توانيم بخشي از مسافران را كه براي آنها امكان دارد در روزهاي كاري و غيرتعطيل سفر كنند با تخفيف هاي مناسب به روزهاي خلوت تر هدايت كنيم و در مقابل افرادي كه ناچارند در اوج تعطيلات و شلوغي سفر كنند با پرداخت قيمت بيشتر براي بليت فرصت بيشتري براي استفاده از قطار داشته باشند. اگر همه اين تدابير با هم اجرا شود ما هم در تقسيم عادلانه ظرفيت هايمان و هم در پاسخگويي بيشتر به تقاضاي مردم در اسرع وقت، فرصت بيشتري خواهيم داشت.

چه ميزان از بليت هاي شركت رجاء در اختيار آژانس هاي مسافري است و چه ميزان به روش اينترنتي فروخته مي شود؟

در سيستم فعلي ما، فروش بليت اينترنتي نيست، بلكه رزرو بليت اينترنتي است؛ يعني خريدار بليت در ابتداي امر در اينترنت بليت را خريداري مي كند و بعد از آن بايد به آژانس مسافري مراجعه كند و بليت كاغذي را دريافت نمايد. در حال حاضر، فروش اينترنتي ما در ايام مختلف زير 30 درصد است و بين 20 تا 30 درصد در ايام مختلف نوسان دارد. ما اميدواريم قبل از سال جديد با تغييراتي كه در سيستم فروش بليت رجاء مي دهيم، بليت كاغذي را حذف كنيم و به سمت اتيكت و بليت الكترونيك حركت كنيم.

برنامه اي براي برخورد با آژانس هاي متخلف داريد؟

من فكر مي كنم آژانس ها شركا و همكارهاي ما هستند. در گزارش هايي كه به دستم مي رسد ميزان تخلفات از سوي آژانس ها قابل توجه نيست. يعني آژانس ها هم رعايت مردم را مي كنند و كمتر تخلفي از سوي آنها اتفاق مي افتد. البته آيين نامه اي در اين باره و كميته اي به نام كميته تعرفه بليت وجود دارد كه با تخلفاتي كه آژانس ها انجام مي دهند برخورد مي كنند، اما با توجه به نامدار بودن بليت و اين كه آژانس ها در اين زمينه حرفه اي هستند، ما تخلف زيادي از جانب آنها در فروش بليت نداريم.

آيا شركت رجاء فروش چارتر نيز دارد؟

نه، فروش چارتر نداريم. فروش گروهي داريم كه با چارتر متفاوت است؛ يعني به همان قيمت اصلي بليت براي مسافرت هاي گروهي و به شكل موردي بليت فروخته مي شود.

شما در بخشي از صحبت هاي خود برخي مشكلات حمل و نقل ريلي را به تحريم هاي غرب مربوط دانستيد. اين تحريم ها در چه بخش ها و قطعاتي تاثير داشته است؟

تقريبا تمام واگن هاي ما، هم واگن هاي خودكشش و هم واگن هاي مسافري غير خودكشش خارجي است. حتي آنهايي هم كه توسط شركت هاي توليدكننده داخلي مثل واگن پارس و واگن سازي پلور سبز ساخته مي شود بيش از 70 درصد قطعاتشان وارداتي است؛ بنابراين در شرايط تحريم، ترميم اين واگن ها با مشكلاتي مواجه مي شود.

در صورت لغو تحريم ها هزينه هاي شما چقدر كاهش مي يابد؟

زماني كه نرخ و هزينه نقل و انتقال ارز به دليل رفع تحريم ها كاهش مي يابد بالطبع هزينه هاي ما هم كاهش مي يابد. احتمالا در اين صورت بين 20 تا 25 درصد هزينه هاي ما نيز كاهش مي يابد.

همواره در بخش كيفيت خدمات مسافران انتقاداتي وجود دارد ازجمله بي كيفيتي غذا، سرد بودن آن، ارائه نكردن فاكتور، مهيا نبودن پز بانكي و بهداشتي نبودن سرويس هاي بهداشتي قطار، چه راه حلي براي بهتر شدن اين وضع وجود دارد؟

ما درباره انتظارات مسافران كه بحق هم است، اقداماتي كرده ايم. من فكر مي كنم در دو ، سه ماه آينده حتما تغييراتي در اين بخش خواهيم داشت؛ از جمله اين كه غذاي گرم باكيفيت بهتر و مناسب را ارائه مي كنيم. همچنين مقرر مي كنيم كنترل همه پرداخت ها در قطار با صدور قبض و فاكتور همراه باشد، احيانا ورود پز بانكي را نيز به قطار در نظر داريم، البته در نظر داشته باشيد اكنون به دليل پوشش ندادن شبكه خط موبايل در مسيرهاي قطار، امكان استفاده از پزهاي سيار وجود ندارد. اقداماتي در اين باره شده و تفاهم هايي با بانك ها صورت گرفته كه ما قبل از عيد بتوانيم از اين امكانات استفاده كنيم. ازجمله اين كه ما تفاهم نامه اي را با رايتل براي مسير تهران ـ مشهد امضا كرده ايم كه اميدواريم تا قبل از پايان سال اين مسير تحت پوشش خط رايتل قرار بگيرد. شركت هاي ديگر هم در حال پوشش مسير هستند كه ما انتظار داريم اين پوشش ها را به طور كامل تا پايان سال داشته باشيم.

درباره خدمات پزشك قطار چه برنامه اي داريد؟

حدود 15 سال از عمر طرح پزشك قطار مي گذرد. هنوز هم در برخي قطارها، پزشك قطار وجود دارد. ما سعي مي كنيم در قطارهاي جديدمان به لحاظ پزشكي، سرويس بهتري از يك پزشك عمومي داشته باشيم؛ يعني امداد پزشكي براي مسافران از ابتداي حركت تا پايان آن وجود داشته باشد.

در اين باره با هماهنگي هايي كه انجام مي دهيم، علاوه بر اين كه سرويس هاي مناسب پزشكي را در داخل قطار داريم، بايد بتوانيم سيستم هاي بيرون مسير را نيز به آن متصل كنيم كه اگر كسي احتياج به دسترسي فوري به اين تجهيزات داشت، بتواند در مسير از آنها استفاده كند.

آيا سامانه خاصي براي ارائه شكايت مسافران وجود دارد؟

ما شماره تلفن 1539 را به طور شبانه روزي در خدمت مسافران قرار داده ايم تا شكايات خود را به شركت درباره قطارها ارائه دهند و ما به آن رسيدگي مي كنيم.

آيا اين سامانه پاسخگويي نيز دارد؟

بله، پاسخگويي به شكل زنده است. يعني زماني كه مردم تماس مي گيرند شكايت ثبت مي شود و اگر امكاني براي اپراتور وجود داشته باشد، در همان زمان اطلاع رساني مي كند، ولي خيلي از شكايات احتياج به رسيدگي و پيگيري دارد. پيگيري انجام مي شود و به اطلاع آنها مي رسد. غير از آن نيز ما سيستم پيامكي هم براي شكايت داريم و ايميل ما نيز موجود است. واحد رسيدگي به شكايات ما به همه شكايات رسيدگي مي كند و نتيجه را به اطلاع شاكي و ذي نفع مي رساند . براي سال هاي متمادي رجاء به عنوان پاسخگوي برتر انتخاب شده و ما اميدواريم بتوانيم اين رده را همچنان حفظ كنيم.

آيا شما براي آموزش نيروهاي حاضر در قطار ازجمله رئيس قطار، مهمانداران و... برنامه خاصي داريد تا رفتار آنها متناسب با كرامت مسافران باشد؟

به دليل تخصصي بودن، همه افرادي كه در پست هاي مختلف در قطار مشغول به كار هستند، بايد دوره هاي آموزش مربوط را بگذرانند. آنها كه با مسافر بيشتر سر و كار دارند؛ يعني مهمانداران، مامور بليت و رئيس قطار، آموزش بيشتري مي ببيند تا در ارتباط با نحوه برخورد با مسافران، يا انجام ساير ماموريت ها مهارت بيشتري داشته باشند.

به نظر شما اكنون برخورد مهمانداران يا ديگر خدمه قطار با مسافران مطلوب است؟

ما كاستي هايي در اين زمينه داشتيم و تذكراتي نيز داده شده كه اميدواريم در آينده برخوردها بهتر شود.

درباره حركت به موقع قطارها چه برنامه ريزي كرده ايد؟

در موارد اندكي علت تاخير حركت قطارها مربوط به شركت هاي مسافري مي شود، بخشي از اين تاخيرها به سيستم سير و حركت راه آهن بر مي گردد و با توجه به اين كه نيروي كشنده در اغلب قطارها توسط راه آهن تهيه مي شود، گاهي اوقات نيز تاخيرها مربوط به آنهاست. با اين حال، همه گروه ها تلاش مي كنند اين تاخير به حداقل برسد.

اگر تاخير طولاني شود برنامه اي براي پذيرايي از مسافران داريد؟

ما درباره تاخيرهاي طولاني دو برنامه داريم؛ برنامه عذرخواهي از مسافران به اين ترتيب است كه بخشي از بهاي بليت را تا 50 درصد و حتي در مواقعي كه تاخير بيش از حد باشد تا 100 درصد برمي گردانيم . اين اقدام مستقل از آن است كه مقصر تاخير چه كسي است. در بخش ديگر نيز پذيرايي ها را اضافه مي كنيم كه متناسب فصل و زمان انجام مي شود، اما فعلا درباره تاخيرهاي كوتاه مدت برنامه اي را در دستور كار نداريم.

به نظر شما كيفيت خدمات رجاء مثلا درباره واگن ها، تجهيزات و سرويس هاي جانبي چه نمره اي مي گيرد؟

من اگر بخواهم به خودمان نمره بدهم، با توجه به خدماتي كه بايد باشد و آنچه ما در مقابل ارائه مي كنيم و از ديد مشتريان و مسافران و حقي كه مردم نسبت به ما دارند، من نمره قبولي را به سختي به شركت رجاء مي دهم؛ يعني من بيشتر از 12 از 20 را به خودمان نمي دهم، اما اگر از داخل سيستم رجاء به اين خدمات نگاه كنيم و از ديد تواني كه به كار گرفته مي شود تا با امكانات موجود سرويسي به مردم ارائه شود، من نمره خوبي به رجاء و همكاران مي دهم.

چه نمره اي مي دهيد؟

من 15 يا 16 مي دهم .

چقدر از زيرساخت هاي حمل و نقل ما به زمان قبل از انقلاب، حتي دوران حكومت رضاخان بر مي گردد و چقدر از اين زيرساخت مربوط به بعد از انقلاب است؟

درباره راه آهن فكر مي كنم مجموعه طول راه آهن بعد از انقلاب بيشتر از طول راه آهن قبل از انقلاب است. حجم زيادي از راه آهني هم كه از قبل انقلاب باقي مانده و در حال حاضر بهره برداري مي شود، مجدد بازسازي شده است. اگر بخواهيم بگوييم چه مقدار راه آهن از آن موقع باقي مانده است، مي توان گفت كمتر از 5 درصد از مسير هايي كه خيلي كم مورد استفاده قرار مي گيرد، ممكن است راه آهن باقيمانده از 50 سال اول احداث راه آهن باشد. ما تقريبا در تمام مسير ها بازسازي اساسي انجام داده ايم و اين راه آهن آن راه آهن قديمي نيست، اما در همان مسير كشيده شده و از بعضي زير ساخت هاي مسير نيز استفاده كرده است. بعضي از پل ها و تونل هايي هم كه حالا استفاده مي شود در زمان قبل از انقلاب ساخته شده، ولي براي نگهداري همان ساختارها نيز شايد به اندازه هزينه ساختشان هزينه شده است. ما سال 57 حدود 3500 كيلومتر راه آهن داشتيم كه اكنون ميزان خطوط راه آهن كشورمان بيش از اين مقدار است.

براي توسعه ناوگان رجاء چه برنامه اي در دستور كار داريد؟ آيا قطارها و واگن هاي جديدي را در برنامه كارتان در نظر گرفته ايد؟ چقدر از آنها از داخل كشور و چقدر از خارج تهيه مي شود؟

هنوز واگن هايي به ناوگان ما اضافه نشده، اما تعدادي در خريد هايمان وجود دارد ازجمله ترنست ها و واگن هاي باقيمانده قرارداد ترنست (قطارهاي پر كشش تندرو و پرسرعت) در اين مجموعه قرار دارند ، همچنين ريل باس هايي را خريداري كرده ايم كه به مجموعه خود اضافه كنيم. فكر مي كنم نزديك 40 ريل باس به رجاء اضافه شود. انتظار داريم دو ترنست را نيز تا پايان سال به ناوگان مان اضافه كنيم. همچنين تعدادي از واگن هاي دو طبقه كه قبلا خريداري شده است و اكنون آماده ترخيص از گمرك است، در برنامه داريم كه 9 دستگاه از اين واگن ها ترخيص شده است. قراردادهاي خريد واگن با شركت واگن پارس و پلور سبز را نيز در در دستور كار داريم كه فكر نمي كنم امسال چيزي از آنها به ناوگان ما اضافه شود، ولي حتما سال آينده اضافه خواهد شد. اينها برنامه هاي گذشته است؛ در واقع زحمت گذشتگان است و دريافت و بهره برداري آن با ماست. اصولا سرمايه گذاري در حمل و نقل مسافري با قراردادهاي طولاني مدت همراه است و بازاري وجود ندارد كه شما امروز قرارداد ببنديد و فردا آن را بخريد. ساخت واگن سفارشي است و معمولا چند سال طول مي كشد آن را تحويل بدهند. اميدواريم ما هم بتوانيم براي كساني كه بعد از ما به رجاء مي آيند، قراردادهاي خوبي ببنديم.

در حال حاضر چند درصد از لكوموتيوهاي ما قديمي است؟

خيلي زياد، بيش از 70 درصد لكوموتيوهاي ما بالاي 25 سال سن دارد. البته لكوموتيوها به راه آهن تعلق دارد. لكوموتيو بسيار گرانقيمت بوده و با تغييرات نرخ ارز گران تر هم شده است. به دليل تحريم هايي كه از قبل نيز درباره لكوموتيو وجود داشت، دست راه آهن براي تهيه آنها خيلي باز نبود.

در سال هاي اخير براي خريد لكوموتيو دو قرارداد بزرگ بسته شده است؛ يكي خريد صد دستگاه لكوموتيو آلستوم است كه اين لكوموتيوها از سال 77 در سرويس قرار گرفته است. همچنين 150 دستگاه لكوموتيو زيمنس نيز خريداري شده كه لكوموتيوهاي خاص مسافري است و قرارداد آن سال 82 ـ81 بسته شده كه اين لكوموتيوها بتدريج وارد ناوگان مي شود. فكر مي كنم 70 دستگاه از اين لكوموتيوها اكنون در سرويس است و بقيه سال آينده به كشور وارد مي شود. با وجود اين ما به لكوموتيوهاي جديدتر هم نياز خواهيم داشت. براي خريد لكوموتيو، بخش خصوصي هم وارد ميدان شده است. لكوموتيوهايي كه بخش خصوصي وارد كرده است، لكوموتيوهاي دست دوم جي ام كره و برخي لكوموتيوهاي چيني است كه اميدواريم با اصلاح قيمت ها بخش خصوصي نيز بتواند لكوموتيوهاي نو وارد كند.

درباره واگن هاي موجود چه نظري داريد؟

از كل ناوگان بخش مسافري، نزديك به 2000 واگن مسافري در سرويس وجود دارد. نزديك 40 تا 50 درصد اين واگن ها بسيار قديمي است كه بايد در كمتر از ده سال آينده با واگن هاي جديد جايگزين شود، اما 50 درصد واگن هايي است كه در 15 سال اخير خريداري شده و هنوز عمر مفيد باقيمانده آنها بالاست. اگر نگهداري مناسب از واگن ها صورت گيرد تا 40 سال مي توان از آنها بهره برداري خوبي داشت. با توجه به افزايش شبكه ما انتظار داريم در پنج سال آينده بيش از 2000 واگن جديد وارد ناوگان شود.

نظر شما درباره واگذاري شركت رجاء به سازمان تامين اجتماعي و شركت شستا چيست؟

من فكر مي كنم اين موضوع تكليف قانوني دولت بود كه بايد شركت هاي دولتي را واگذار مي كرد. اما درباره رجاء تدابير لازم قبل از واگذاري بدرستي انجام نشده بود كه اين كار مشكلاتي را هم براي رجاء و هم براي شستا و هم براي راه آهن ايجاد كرده است.

كتايون مافي / گروه اقتصاد

شنبه 23 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن