واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: مديرعامل شركت بورس : ابزار اوراق اختيار معامله در راه است
تهران/ واحد مركزي خبر/ اقتصادي 1392/10/04
مدير عامل شركت بورس اوراق بهادار اعلام كرد : در حوزه توسعه ابزارها ، اوراق آتي فعال شده و ابزار آپشن يا اوراق اختيار معامله هم در راه بازار سرمايه است.
به گزارش روابط عمومي بورس تهران، حسن قاليباف اصل
گفت : اين كار به كشف قيمت و نقدشوندگي و به مديريت ريسك سرمايه گذاري كمك مي كند.
وي افزود : هم اكنون 94 شركت كارگزاري،22 تالار منطقه اي، 209 تالار اختصاص كارگزاران، 1069 ايستگاه معاملاتي،7 شركت تامين سرمايه، 4 شركت سبد گردان، 9 شركت مشاوره سرمايه گذاري و 2 شركت پردازش اطلاعات مالي در بازار سرمايه فعال است.
قاليباف اصل گفت : پذيرش صندوق هاي قابل معامله در بورس ( ETF) كه در دنيا خيلي مورد استفاده قرار مي گيرد، سبب مي شود بازار حرفه اي شود و هم اكنون امكان پذيرش آنها علاوه بر فرابورس در بورس تهران هم فراهم شده است.
وي اظهار داشت : در آينده نزديك شاهد پذيره نويسي اولين صندوق قابل معامله در بورس خواهيم بود و معاملات ثانويه آن هم در بورس انجام مي شود.
قاليباف اصل ادامه داد: طراحي مكانيزمي براي بهره گيري از كاركردهاي فروش استقراضي (قرارداد سلف سهام) را داريم كه كار مطالعاتي آن انجام و به سازمان ارسال شده و در كميته فقهي مطرح شده است.
وي افزود: همچنين مطالعه ابزارهاي مالي قابل معامله در بورس مبتني بر ابزارهاي بيمه در حال انجام است و مي تواند پيوندي ميان بازار بيمه و بورس ايجاد كند.
مديرعامل شركت بورس اعلام كرد : قرارداد اختيار فروش تبعي سال گذشته هنگام ركود بازار ، طراحي شد و ابزاري اطمينان بخش است ، خريد گروهي (18 آبان) حذف شد كه شفافيت بازار را افزايش داد ، زمان جلسه معاملات (29 آبان) 30 دقيقه افزايش يافت.
وي گفت: مطالعات نقل و انتقال يا صدور و ابطال واحدهاي سرمايه گذاري از طريق بورس انجام و به سازمان ارسال شده است.
قاليباف اصل افزود : در استان ها مردم خيلي با صندوق ها آشنا نيستند و با توجه به دسترسي هاي وسيعي كه در بازار سرمايه وجود دارد معرفي صندوق هاي پروژه اي، مي تواند به تامين مالي پروژه ها خيلي كمك كند.
وي گفت : طراحي شاخص راهبري شركتي در بورس مطالعه و به سازمان ارسال شده اما هنوز نهايي نشده است ، اما شركت ها در بورس يك درجه اي از راهبري شركتي را دارد.
قاليباف اصل گفت : همچنين در حال طراحي شاخصي هستيم كه شركت ها بر اساس ميزان راهبري شركتي در اين شاخص وارد مي شود.
مدير عامل بورس تهران به چالش هاي بازار سرمايه اشاره كرد و گفت: تامين مالي در بازار سرمايه پايين است و استفاده كامل را از بازار نمي بريم. بازار سرمايه در زمان رونق داراي ادبيات مالي خيلي ساده است و در دوره رونق بايد تامين مالي كرد و در دوره ركود نمي شود از بازار سرمايه تامين مالي كرد.
وي تصريح كرد : در چند سال اخير در بازار رونق داشتيم اما با سرعتي كه بازار رشد كرده، تامين مالي در بازار رشد نكرده است ، جاي خالي تامين مالي در اقتصاد ما وجود دارد و بازار سرمايه آماده است تامين مالي از طريق بازار سرمايه انجام شود.
قاليباف اصل گفت: شركت هاي بزرگي در بازار سرمايه حضور دارد كه هنگاميكه با شركت هاي بين المللي مقايسه كنيم مي بينيم خيلي بزرگ نيست و جاي رشد دارد و مي تواند با افزايش سرمايه بزرگ شود و رشد كند.
براي هلدينگ هاي بزرگي كه در بازار سرمايه وجود دارد ، صندوق پروژه يك راه حل است كه پروژه ها در صندوق ها ريخته شود ، واحدهاي هاي اين صندوق ها وارد بازار شود و مردم بتوانند واحد ها را بخرند و بازار سرمايه آمادگي پذيرش آنها را دارد.
مدير عامل شركت بورس گفت : همچنين هلدينگ هاي بزرگي كه در بازار سرمايه حضور دارد يك ابزار محسوب مي شود و پروژه هايي كه خود دولت گسترش مي دهد مي توانيم از اين هلدينگ ها استفاده كنيم. سهامدار اين هلدينگ ها مردم هستند و به راحتي مي توانند سرمايه مورد نياز خودشان را از بازار سرمايه به دست بياورند . البته يك مقدار از مشكل به بازار اوليه باز مي گردد كه فعال نشده است.
وي گفت: در كشور بازار بدهي كه مبتني بر اوراق بهادار باشد توسعه ، نيافته و نياز است كه در اين حوزه كارهاي زيادي انجام شود. در دنيا قيمت اوراق قرضه مانند سهام شناور است و ما بايد به سمتي برويم كه سرمايه گذار بتواند بازده خود را بر اساس ريسكي كه از شركت احساس مي كند و بر اساس ارزشي كه پول در كشور دارد ، تنظيم كند.
درتركيه 60 درصد ارزش بازار آن بدهي و بقيه نيز سهام است.
قاليباف اصل اظهار داشت : توسعه ابزار بدهي سبب مي شود
ارزش بازار اوراق بهادار در اقتصاد ملي افزايش يابد. اوراق مشاركت قابل تبديل براي پروژه ابزار خوبي است چون مردم خيلي رغبت ندارند كه پولشان را جايي سرمايه گذاري كنند كه 5 سال بعد به بهره برداري مي رسد. اما اوراق قابل تبديل را تا موقعي كه پروژه به بهره برداي مي رسد و از سود آن منتفع مي شود مي تواند تبديل به سهام كند.
قاليباف اصل گفت: يك خلاء كه در بورس وجود دارد سرمايه گذار خارجي است. در سال 88 آيين نامه سرمايه گذارخارجي به ميزان زيادي تسهيل شد و سرمايه گذار خارجي كه به بورس مي آيد مي تواند شراكت 10 درصد يك شركت را بخرد و اگر استراتژيك باشد مي تواند فراتر از 10 درصد را بخرد و كنترل شركت را به عهده بگيرد.
وي افزود : فعلا سرمايه گذار خارجي در بورس ما خيلي وجود ندارد و حضور سرمايه گذار خارجي مي تواند فرصت خوبي براي بازار سرمايه باشد.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]