واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تكرار/ گزارش فارس از تحولات اقتصاد كلان در هفتهاي كه گذشتبدعت نمايندگان مجلس براي بودجه استانها/ عيدي 503 هزار توماني/ افزايش 18 درصد حقوق
واكنش قابل تامل برخي نمايندگان مجلس به بودجه عمراني استانهاي خود تا عيدي 503 هزار توماني آخر سال كارمندان و نيز افزايش 18 درصدي كارمندان دولت از مهمترين عناوين خبري هفته گذشته بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس ،روزهاي گذشته روزهاي پرترافيكي مجلس شروع شده كه تا هفتههاي آينده ميان مجلس و دولت ادامه خواهد يافت چرا كه دولت با ارائه به موقع لايحه بودجه 93 كل كشور به مجلس شوراي اسلامي كه جاي بسي تشكر و قدرداني دارد به مباحث چالشي و بحث برانگيز تبديل شده است.
در هفته اي كه گذشت سخنگوي دولت كه به عنوان معاون برنامه ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري نيز انجام وظيفه ميكند نشستي خبري با حضور اصحاب رسانه و جرايد برگزار كرد تا در آن به تشريح لايحه بودجه 93 كل كشور بپردازد و در عين حال پاسخگوي سوالات و پرسشهاي خبرنگاران باشد.
از افزايش 18 درصدي حقوق كارمندان، كاهش تورم به 25 درصد و رشد اقتصادي 3 درصدي در سال آينده، پيش بيني فازهاي بعدي هدفمندي يارانهها در لايحهاي مستقل تا تمايل دولت به پرداخت غير نقدي يارانه ها در سال آينده از جمله مهمترين محورهاي ويژگيهاي بودجه از نگاه دولتمردان و اتاق فكر اقتصادي دولت يازدهم بوده است.
همچنين پيش بيني رشد اقتصادي 3 درصد براي سال آينده، كاهش نرخ بيكاري به 12.4 درصد از ديگر رويكردهاي دولت در لايحه بودجه بوده است كه نشان از هدف گذاري دولت در وعدههاي داده به مردم تلقي ميشود.
از موضوعات داغ و عامه پسند اخبار سخنگوي دولت ميتوان به عيدي 503 هزار توماني آخر سال كارمندان اشاره كرد كه در اين روزهاي سرد پاييزي نقل محافل عام و خاص شده است.
در كنار واكنشهاي مثبت و منفي رسانهها و افكار عمومي به جزئيات بودجه سال آينده كشور، نمايندگان ملت نيز با ارائه تحليلهاي متفاوت به نقد و بررسي وضعيت اولين بودجه انقباضي و انبساطي دولت پرداخته كه به قول نوبخت براساس واقعيتهاي اقتصاد كشور بسته شده است.
اولين واكنشها نسبت به اين موضوع از سوي نمايندگان خوزستان مطرح شد و اين نمايندگان در اقدامي قابل تامل به صورت دسته جمعي استعفا كردند.
اين نمايندگان علت استعفاي خود را اينگونه توجيه كردند كه در لايحه بودجه 93 توجه چنداني به طرحهاي عمراني اين استان نشده است و به همين دليل استعفا دادند.
اما اين واكنش از سوي ديگر نمايندگان استانها نيز شنيده شد و در اقدامي همسو نمايندگان لرستان نيز همصدا با نمايندگان استان خوزستان استعفاي خود را تقديم هيئت رئيسه كرده تا خط و نشان جدي براي دولت بكشند و براي استان خود بودجه لازم دريافت كنند.
همچنين در اين بين ديگر نمايندگان نيز به انتقاد از بودجههاي عمراني پرداخته كه محور مباحث چالشي اين روزهاي لايحه دولت است.
بر اين اساس نعمتي نماينده اسدآباد عدم توجه دولت به شهرهاي كوچك را يكي از ضعفهاي بودجه سال آينده عنوان مي كند كه دولت به آنها توجهي نكرده و اين عامل موجب عقب ماندگي اين شهرها ميشود.
جعفر قادري نيز در اين راستا به شدت از نحوه توزيع اعتبارات عمراني انتقاد كرده و تذكر آيين نامهاي نسبت به اين موضوع داده است.
اما اين واكنشها تا جايي پيش رفت كه عكس العمل دولتمردان را برانگيخت و موجب شد معاون بودجه معاونت نظارت راهبردي رئيس جمهور در نشست فوري با حضور خبرنگاران از عملكرد دولت در تدوين بودجه و ضرورت اولويت بندي طرحهاي عمراني دفاع كند.
دژپسند از محدوديت منابع دولتي سخن گفته و تاكيد مي كند در تدوين بودجه عجولانه اقدام نشده و دقت را فداي سرعت نكرديم در حالي كه كار پر حجم انجام شده است.
معاون اقتصاددان بودجهاي دولت از وجود نزديك به 3 هزار طرح نيمه تمام در كشور ميگويد كه نزديك به 200 هزار ميليارد تومان اعتبار نياز داشته كه با توجه به رشد هزينهها به 400 هزار ميليارد تومان افزايش مييابد و در عين حال دولت چارهاي جز اولويت بندي براساس پيشرفت طرحها نداشته است.
همچنين نوبخت روز چهارشنبه پيش در ميان خبرنگاران به دفاع از بودجه دولت پرداخته و از تعبير قهر و گلايه نسبت به استعفاي برخي نمايندگان مجلس ميگويد و عنوان ميكند اگر نمايندگان اين منطق را بپذيرند كه به طرحهاي زير 20 درصد كمتر اعتبار اختصاص يابد جاي قهر و گلايه نميماند.
از چالشهاي بودجه اي كه بگذريم بايد عنوان كرد مجلس در تدارك انتخاب اعضاي كميسيون تلفيق براي رسيدگي و بررسي بودجه دولت است و در اين راستا خبرها حكايت از آغاز به كار رسمي اين كميسيون دارد.
همچنين در هفتهاي كه گذشت گمرك اخبار جالبي از واردات كالاهاي اساسي به كشور منتشر شد كه به نوعي ميتوان آن را در راستاي وعده دولت براي ارائه سبد كالا به جامعه هدف در بهمن ماه و اسفند سال جاري تفسير كرد.
گمرك اعلام كرد واردات برنج در آبان ماه نسبت به ماه گذشته آن 74 درصد افزايش داشته است.
در هفته گذشته نيز راه اندازي سامانه جامع گمركي به صورت آزمايشي از ديگر خبرهاي گمركي بود كه رئيس كل گمرك از راه اندازي اين سامانه براي همه گمركات فعال تا دي ماه سال جاري خبر داد.
به گزارش فارس، از ديگر اخبار مهم حوزه اقتصاد كلان در اين هفته تصويب احياي سازمان برنامه و بودجه توسط مجلس بود اما در عين حال به نظر مي رسيد كه نگاه دولت با جزئيات و چگونگي ايجاد آن متفاوت است.
در همين راستا معاون حقوقي امور مجلس و استانهاي معاونت سرمايه انساني رئيسجمهور معتقد است الزام دولت به احياي سازمان مديريت خلاف اصل 126 قانون اساسي است و نظر دولت بايد تامين شود.
تاجي ميگويد در صورتي كه در جزئيات اين طرح نظر دولت تامين شود مشكلي نيست و در غير اين صورت بايد منتظر نظر شوراي نگهبان در مورد اين طرح بود.
همچنين تشريح رويكردهاي وزارت اقتصاد براي مقابله با تورم از جمله اخبار مهم تلقي ميشود كه توسط وزير اقتصاد در رسانه ملي از جزئيات آن گفته و گفت سهم خصوصيسازي واقعي در گذشته 12.5 درصد بوده و تثبت نرخ دلار، بهبود فضاي كسب و كار و پرداخت بدهي هاي ايران در مجامع بين المللي از ديگر برنامههاي در دستور كار است.
انتهاي پيام/
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]