تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834632199
يادداشت مهمان/حجتالاسلام ميلاد عچرشچرا بايد به زيارت اربعين رفت؟
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يادداشت مهمان/حجتالاسلام ميلاد عچرشچرا بايد به زيارت اربعين رفت؟
نفس زيارت امام حسين(ع) از مصاديق تعظيم شعائر الهي و از جلوههاي دوستي با اهل بيت(ع) است، زائران امام(ع) قبل از همه وارد بهشت ميشوند و با زيارت حضرت گناهانشان محو و عمرشان طولاني و روزيشان زياد و غم و اندوهشان برطرف ميشود.
خبرگزاري فارس، حجتالاسلام ميلاد عچرش(كارشناس ديني): همواره آيينها و اديان مختلف با هدف همبستگي ميان پيروان و هويت بخشي به جريان اجتماعي خود، ايامي را در سال مشخص كرده و پيروان خويش را ملزم به شركت در اين اجتماعات ميكنند، يكي از پيامدهاي اين گونه تجمعات، نمود جهاني و به نوعي تبليغ آن جريان اجتماعي است كه معمولاً در جامعه جهاني تأثيرگذار است.
*عيد پاك روز ديني مسيحيان
به عنوان نمونه مسيحيان روز «عيد پاك»[1] كه سابقهاي ديرينه دارد را همه ساله به عنوان مهمترين روز ديني خود جشن ميگيرند، اين روز در تقويم مسيحيان تعطيل است و پيروان دين مسيح با حضور در كليساها مراسمات مختلفي را برگزار و به جشن و سرور ميپردازند.
*كارناوال يهوديها در«پوريم»[2]
«پوريم» نام يكي از اعياد بزرگ مذهبي در دين يهود است، يهوديان روز چهارده و پانزده آدار در تقويم عبري را «پوريم» ناميده و آن را جشن ميگيرند.[3] در اين مراسمها كه در كنيسه ها برگزار ميشود، يهوديان همراه با خواندن كتاب استر[4] به جشن ميپردازند. بعد از مراسم كودكان و نوجوانان يهودي نقاب و لباسهاي رنگارنگ ميپوشند و در اسرائيل و شهرهاي يهودي نشين كارناوال شادي راه مياندازند. اين مراسم با استفاده از استبداد رسانهاي يهود به صورت گسترده تبليغ و اطلاع رساني ميشود.
*اما مسلمانان...
همه ساله حدود 5/5 ميليون مسلمان از سراسر دنيا نيز در ايام حج به مكه سفر كرده و مناسك ديني خود را انجام ميدهند، اما به واسطه محدوديتهاي اعمالي از سوي حكومت، هيچ گاه اسلام ناب محمدي و معارف علوي نتوانسته در حج آن گونه كه بايسته است، تبليغ و تبيين شود.
اسلامي كه اگر زيباييهاي آن به سمع ديگران برسد، به فرموده امام رضا(ع) ناگزير به تبعيت از ما-اهل بيت- روي خواهند آورد.[5] بنابراين اجتماع بزرگي كه ميتواند ظرفيتي جهت همبستگي شيعيان باشد، به خط مقدم شبههافكني عليه مذهب اثني عشري تبديل شده است.
*«اربعين»، فرصتي طلايي
خلاء وجود اجتماعي عظيم و بينالمللي در ميان شيعيان را حضور ميليوني در ايام اربعين پر ميكند، كربلا ميتواند «نماد» تبلور وحدت و بيعت با امام باشد كه نمودي جهاني خواهد داشت، شروع جاذبه مغناطيس حسيني در روز اربعين است، اين همان مغناطيسي است كه امروز هم با گذشت قرنهاي متمادي در دل من و شما هست.[6]
بنابراين در حج اگر نميتوان پيام مقدس شيعه را به نحو احسن منتشر كرد، در كنگره عظيم حسينيان و با حضور پرشكوه شيعيان ميتوان آن را جهاني كرد، در واقع حج حسينيان در كربلا و سعي بين صفا و مروه آنها در بين الحرمين و لباس احرام آنها لباس عزاي سيدالشهدا(ع) است.
*پيادهروي موضوعيت دارد
بنا به فرموده امام عسكري(ع) يكي از نشانههاي مؤمن-كه در اين روايت مقصود شيعه است- زيارت سيدالشهدا(ع) در روز اربعين است،[7] زيارتي كه با پاي پياده رفتن آن هم «موضوعيت» دارد، چرا كه امام صادق(ع) به يكي از دوستان خود ميفرمايد: قبر حسين(ع) را زيارت كن و ترك مكن. پرسيدم: ثواب كسى كه آن حضرت(ع) را زيارت كند چيست؟ حضرت فرمود: كسى كه با پاي پياده به زيارت امام حسين(ع) برود، خداوند به هر قدمى كه بر مىدارد يك حسنه برايش نوشته و يك گناه از او محو مىفرمايد و يك درجه مرتبهاش را بالا مىبرد.[8] ايشان در جاي ديگري ميفرمايند: كسي كه به قصد زيارت امام حسين(ع) از منزلش خارج شود اگر پياده باشد، خداوند بابت هر قدمي كه براي زيارت اباعبدالله بر ميدارد، يك حسنه مينويسد و يك سيئه از او محو ميكند. وقتي كه به حرم ميرسد، خداوند او را جزو صالحين برگزيده مينويسد. وقتي مناسك او تمام شد، خداوند نام او را جزو فائزين مينويسد. وقتي ميخواهد بازگردد يك فرشته الهي در مقابل او قرار ميگيرد و ميگويد: رسول خدا(ص) به شما سلام ميرساند و پيغام ميدهد (مژده ميدهد): عملت را از سر بگير كه تمام گناهان گذشتهات بخشيده شده است.[9]
*سنت پيادهروي، سابقهاي تاريخي دارد
از جهتي جريان پيادهروي براي زيارت سيدالشهدا(ع) در روز اربعين سابقهاي تاريخي نيز دارد؛ زيارت كربلا با پاي پياده در زمان «شيخ انصاري»[10] رسم بوده است، اما در برههاي از زمان به فراموشي سپرده ميشود كه در نهايت توسط «شيخ ميرزا حسين نوري» دوباره احيا ميشود، ايشان آخرين بار در سال 1319 هجري با پاي پياده به زيارت حرم اباعبدالله حسين(ع) رفت.
با اينكه زيارت سيدالشهدا(ع) در اكثر برهههاي تاريخي به سختي انجام ميشد و جان زائران در خطر بود، اما با اين وجود زائران، عاشقانه خطرات را به جان ميخريدند و به پابوسي امام حسين(ع) در روز اربعين نائل ميشدند.
*تمرين سبك زندگي اسلامي
ناگفته نماند در اين ايام سراسر شور توأم با معرفت و در مسير «طريق الحسين» كه از شهرهاي مختلف به كربلا منتهي ميشود، شيعيان همديگر را فقط با اين دو عنوان ميشناسند: «زائر الحسين» يا «خادم الحسين» كه اين خود شيوه و مظهري از سبك زندگي اسلامي است.
حالات زيباي زائران در ارتباط معنوي با وجود مقدس سيدالشهدا برخورد كريمانه خادمان هيئات-كه كاملاً مردمي برپا شدهاند-، به منظور پذيرايي، ايثار و احترام به همديگر، رعايت حال بزرگان و پيرغلامان حسيني، تكريم سادات و در نهايت فيض قرائت زيارت اربعين در كنار مضجع نوراني امام حسين(ع) از جمله آثار و بركاتي است كه ميتوان براي مسافران اين سفر نوراني بر شمرد.
*نقش و جايگاه زائران سيدالشهدا(ع)
نفس زيارت سيد و سالار شهيدان از مصاديق تعظيم و بزرگداشت شعائر الهي[11] و از جلوههاي محبت و دوستي با اهل بيت و از موارد عمل به آيه مودت[12]است، زائران سيدالشهدا قبل از همه وارد بهشت ميشوند[13] و با زيارت سيدالشهدا(ع) گناهانشان محو و عمرشان طولاني و روزيشان زياد و غم و اندوهشان برطرف ميشود.[14]
در پايان متذكر ميشوم اين سنت قديمي كه پس از به درك واصل شدن ديكتاتور عراق، چند صباحي است به تكاپو افتاده، اگر آسيب شناسي فرهنگي نشود، قطعاً آثار منفي در پي خواهد داشت، چرا كه هر پديدهاي را آفتي تهديد ميكند[15].
*پينوشتها:
[1] easter
[2]
[3] در اين مراسمات شيرينيهاي مخصوصي با دانههاي خشخاش توزيع ميشود.
[4] ESTHER
[5] عن الامامُ الرِّضا عليهالسلام: «رَحِمَ اللّهُ عَبْدا اَحْيا أمْرَنا،»[قال الرّاوي:] فَقُلْتُ لَهُ: «فَكَيْفَ يُحْيِي أمْرَكُمْ؟» قالَ: «يَتَعَلَّمُ عُلُومَنا و يُعَلِّمُها النّاسَ، فَإِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ كَلامِنا لاَتَّبَعُونا.» ميزان الحكمة، ج 8، ح 13797.
[6] آيتالله سيدعلي خامنهاي، اول فرودين سال 1385
[7] بحار الانوار،علامه مجلسي، ج98، ص348
[8] كامل الزيارات،ابن قولويه،ص134 (عَنْ عَلِيِّ بْنِ مَيْمُونٍ الصَّائِغِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: يَا عَلِيُّ زُرِ الْحُسَيْنَ وَ لَا تَدَعْهُ. قَالَ قُلْتُ: مَا لِمَنْ أَتَاهُ مِنَ الثَّوَابِ؟ قَالَ مَنْ أَتَاهُ مَاشِياً كَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِكُلِّ خُطْوَةٍ حَسَنَةً وَ مَحَى عَنْهُ سَيِّئَةً وَ رَفَعَ لَهُ دَرَجَةً؛)
[9] همان ، ص132-«مَنْ خَرَجَ مِنْ مَنْزِلِهِ يُرِيدُ زِيَارَةَ قَبْرِ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ ص، إِنْ كَانَ مَاشِياً، كَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِكُلِّ خُطْوَةٍ حَسَنَةً وَ مَحَى عَنْهُ سَيِّئَةً، حَتَّى إِذَا صَارَ فِي الْحَائِرِ كَتَبَهُ اللَّهُ مِنَ الْمُصْلِحِينَ الْمُنْتَجَبِينَ، حَتَّى إِذَا قَضَى مَنَاسِكَهُ كَتَبَهُ اللَّهُ مِنَ الْفَائِزِينَ، حَتَّى إِذَا أَرَادَ الِانْصِرَافَ أَتَاهُ مَلَكٌ فَقَالَ: إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص يُقْرِؤُكَ السَّلَامَ وَ يَقُولُ لَكَ: اسْتَأْنِفِ الْعَمَلَ فَقَدْ غُفِرَ لَكَ مَا مَضَى»
[10] (متوفي سال 1281 قمري)
[11] قرآن كريم، سوره حج، آيه 32 «ذَلِكَ وَمَن يُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِن تَقْوَى الْقُلُوبِ»
[12] همان،سوره شوري، آيه 23 «ذَلِكَ الَّذِي يُبَشِّرُ اللَّهُ عِبَادَهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ قُل لَّا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَى وَمَن يَقْتَرِفْ حَسَنَةً نَّزِدْ لَهُ فِيهَا حُسْنًا إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ شَكُورٌ»
[13] كامل الزيارات،ابن قولويه،ص448
[14] همان،باب61
[15] غرر الحكم، ص431 (قال الإمامُ عليٌّ عليهالسلام : لكلِّ شيءٍ آفةٌ...)
انتهاي پيام/
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 405]
صفحات پیشنهادی
يادداشت/ حجتالاسلام حسنلودلايل اهميت اربعين در فرهنگ اسلامي
يادداشت حجتالاسلام حسنلودلايل اهميت اربعين در فرهنگ اسلامي از آن رو كه نهضت امام حسين ع عامل بقا و حيات اسلام و شيعه است امام حسن عسكري ع بقاي شيعه را به زيارت اربعين امام حسين ع پيوند ميدهد خبرگزاري فارس ـ حجتالاسلام اميرعلي حسنلو مدير گروه تاريخ و سيره مركز مطالعات وهمزمان با اربعين حسيني صورت گرفتقرائت زيارت اربعين در امامزاده آقا علي عباس
همزمان با اربعين حسيني صورت گرفتقرائت زيارت اربعين در امامزاده آقا علي عباس همزمان با اربعين حسيني مراسم قرائت زيارت اربعين در امامزاده آقا علي عباس و در جوار قبور مطهر شهيدان اين شهر برگزار شد به گزارش خبرگزاري فارس از نطنز همزمان با اربعين حسيني مراسم قرائت زيارت اربعين با حبازشناسي فلسفه قيام در زيارت اربعين/ چندين نشانه شيعه
بازشناسي فلسفه قيام در زيارت اربعين چندين نشانه شيعه خبرگزاري مهر ـ گروه دين و انديشه زيارت اربعين زيارتي عميق و مهم است كه شيعه در نشر قيام عاشورا و بازشناسي فلسفه قيام و معرفي امام مظلوم و شهيدش آنرا پاسداري مي كند زيارت اربعين امام حسين ع يكي از نشانه هاي شيعه است مرحومزيارت اربعين را با اين تفاسير بخوانيد
زيارت اربعين را با اين تفاسير بخوانيد در سلام هاي اوليه زيارت امام صادق عليه السلام به نوعي اصالت خانوادگي امام حسين عليه السلام را بيان مي نمايد كه ايشان فرزند رسول خدا كه حبيب خداست مي باشد به گزارش خيمه گاه باشگاه خبرنگاران روز بيستم ماه صفر روز اربعين و به قول شيخين -نشست «كاركردهاي تاريخي زيارتنامههاي عاشورايي با تأكيد بر زيارت اربعين» برگزار شد
نشست كاركردهاي تاريخي زيارتنامههاي عاشورايي با تأكيد بر زيارت اربعين برگزار شد گروه خبرنگاران افتخاري حامد رئيسي نشست كاركردهاي تاريخي زيارتنامههاي عاشورايي با تأكيد بر زيارت اربعين شامگاه يكم ديماه در دبيرخانه دينپژوهان كشور برگزار شد به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزهمزمان با اربعين حسيني صورت گرفتقرائت زيارت اربعين در امامزاده سليمانشاه كوهبنان
همزمان با اربعين حسيني صورت گرفتقرائت زيارت اربعين در امامزاده سليمانشاه كوهبنان همزمان با اربعين حسيني مراسم قرائت زيارت اربعين در امامزاده سليمانشاه كوهبنان و در جوار قبور مطهر شهيدان اين شهرستان برگزار شد به گزارش خبرگزاري فارس از كوهبنان همزمان با اربعين حسيني مراسم قرائتپاسخ به شبهات وهابيت/16آيا پيادهرفتن به زيارت ائمه(ع) جايز است
پاسخ به شبهات وهابيت 16آيا پيادهرفتن به زيارت ائمه ع جايز است حضرت امام جواد ع فرمود هيچ كس پدرم را زيارت نميكند كه متحمل سختي شود مثل باران يا سرما يا گرما مگر آنكه خداوند بدن او را بر آتش حرام خواهد نمود سلفيگري تكفيري به گرايش گروهي از سلفيون گفته ميشود كه مخالفان خزيارتنامهخواني اربعين در شبكه سه
زيارتنامهخواني اربعين در شبكه سه به مناسبت فرارسيدن اربعين حسيني شبكه سه سيما مراسم زيارتنامه خواني اربعين را به طور مستقيم از حرم حضرت معصومه س پخش ميكند به گزارش حوزه راديو و تلويزيون باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي رسانه ملي همزمان با فرارسيدن اربعين حسيني مراسمروايت كمند اميرسليماني از بيقرار/ چهار بار به زيارت امام رضا (ع) رفتم
روايت كمند اميرسليماني از بيقرار چهار بار به زيارت امام رضا ع رفتم كمند امير سليماني بازيگر بي قرار از فضاي كار در اين سريال كه در مشهد تصويربرداري شد و همچنين اقبال مردم به سريال هاي مناسبتي در ايام مختلف سخن گفت كمند اميرسليماني درباره بازي خود در سريال بي قرار به نوروايت عطيه عوفي از زيارت اربعين جابربن عبدالله انصاري
روايت عطيه عوفي از زيارت اربعين جابربن عبدالله انصاري وقتي شيعيان زائر و سوگوار به قتلگاه رسيدند با صحنههاي دلخراشي رو به رو شدند قبرهاي گمنام خيمههاي سوخته زمين خون آلود و تفتيده نيزهها و شمشيرهاي شكسته همگي بيانگر اوج جنايت يزيديان و منتهاي مظلوميت عاشورائيان بود به گاعمال روز اربعین+ متن کامل زیارت
اعمال روز اربعین متن کامل زیارت در روز اربعین بیستم ماه صفر زیارت امام حسین علیه السلام مستحبّ است و مورد تأکید قرار گرفته است به گزارش نامه نیوز ر روایتی که شیخ طوسی از امام حسن عسکری علیه السلام نقل کرده چنین آمده است نشانههای مؤمن پنج چیز است به جای آوردن پنجاه واهميت اربعين گرفتن براي امام حسين (ع)
اهميت اربعين گرفتن براي امام حسين ع رئيس مؤسسه معارف وحي و خرد گفت درجريان واقعه كربلا به خاطر اهميت و حساسيت و تأثيري كه اين رخداد عظيم بر همه شئونات اسلامي و ديني گذارده است اهل بيت از اين مسئله استفاده كردند روي موضوع عدد 40 و اربعين گيري براي امام حسين ع تأكيد ويژه اي كردهپخش زيارت نامه خواني اربعين حسيني از شبكه سه
پخش زيارت نامه خواني اربعين حسيني از شبكه سه به مناسبت فرارسيدن اربعين حسيني شبكه سه سيما مراسم زيارتنامه خواني اربعين را به طور مستقيم از حرم حضرت معصومه س پخش مي كند به گزارش حوزه راديو و تلويزيون باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي شبكه سه سيما همزمان با فرارسيدن اربعين-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها