محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830168273
رضا نباتي در گفتوگو با فارس:آموزش درس قرآن در دوره ابتدايي بايد توسط آموزگار پايه تدريس شود
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رضا نباتي در گفتوگو با فارس:آموزش درس قرآن در دوره ابتدايي بايد توسط آموزگار پايه تدريس شود
مؤلف كتابهاي قرآن مدارس با بيان اينكه وظيفه آموزش و پرورش تربيت پزشك، مهندس يا حافظ قرآن نيست بلكه بايد زمينهاي براي كسب حداقل سواد دانشآموزان ايجاد كند، گفت: تدريس قرآن توسط معلم غيرپايه در مقطع ابتدايي ترويج فرهنگ سكولار است.
به گزارش خبرنگار فعاليتهاي قرآني خبرگزاري فارس، آموزش قرآن در مدارس پيوسته مورد نقد جامعه قرآني قرار دارد، به طوري كه برخي از فعالان قرآني از نحوه آموزشهاي قرآن در مدارس گلايهمند هستند و دليل ناكارآمدي و عدم تربيت قرآني در جامعه را مدارس ميدانند، اما مسئولان آموزش و پرورش معتقدند كه وظيفه آموزش و پرورش آموزشهاي تخصصي قرآن نيست و بايد به تحقق اهداف آموزش عمومي قرآن طبق رويكردها و مباني كه در اسناد بالادستي آمده بپردازد تا همه دانش آموزان بتوانند از اين حق آموزش به صورت يكسان بهره ببرند.
رضا نباتي مؤلف كتابهاي قرآن دوره ابتدايي دفتر برنامهريزي و تأليف كتابهاي درسي وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار فعاليتهاي قرآني خبرگزاري فارس با اشاره به بدفهمي آموزش قرآن در كشور به ويژه در بين جامعه قرآني گفت: تصور جامعه قرآني از آموزش قرآن در مدارس، آموزشهاي تخصصي قرآن است، در صورتي كه وظيفه اصلي آموزش و پرورش در آموزش قرآن تحقق سياستهاي ابلاغي مقام معظم رهبري و اهداف سند تحول بنيادين، و همچنين سند برنامه درسي ملي است.
*وظيفه آموزش و پرورش ايجاد زمينهاي براي كسب حداقل سواد قرآني همه دانشآموزان است
وي با بيان اينكه در دوران تحصيل بايد سواد قرآني دانشآموزان ايجاد و تقويت شود، افزود اين سه سند بر تحقق فرهنگ و سواد قرآني دانشآموزان تأكيد دارد، يعني آموزش و پرورش مكلف به افزايش توانمنديهاي قرآني عمومي افراد است، نه اين كه در حوزههاي تخصصي قرآن ورود پيدا كند.
نباتي با اشاره به اينكه سواد قرآني داراي چهار ركن است، اظهار داشت: منظور از سواد قرآني، كسب حداقل دانش و مهارت پايه از آموزش قرآن است كه هر شهروند مسلمان ايراني بايد از آن برخوردار باشد؛ به زبان عاميانه كف يادگيري قرآن.
مؤلف كتابهاي قرآن وزارت آموزش و پرورش، كسب مهارت خواندن را اولـين و مهمترين ركن از اركان آموزش قرآن عنوان كرد و گفت: خواندن قرآن در مدارس به معناي قرائت قرآن با رعايت فنون چهارگانه قرآن يعني تجويد، صوت و لحن، وقف و ابتداء نيست، بلكه منظور فقط صحيحخواني آيات قرآن كريم است.
نباتي با اشاره به مطلبي با عنوان «مدارس كشور فاقد آموزشهاي تخصصي قرآن است» كه در روز شنبه 16 آذر ماه بر خروجي خبرگزاري فارس قرار گرفت، ادامه داد: وقتي ميگوييم آموزشهاي تخصصي در مدارس وجود ندارد، افراد فكر ميكنند كه در مدارس بايد به آموزشهاي تخصصي همچون آموزش هنر قرائت يا حفظ قرآن كريم پرداخته شود در حالي كه اين تصور نادرستي است، چرا كه همه دانشآموزان استعداد، علاقه و پشتكار لازم را براي فراگيري اين فنون ندارند و در اسناد بالا دستي هم به اين امور اشاره نشده است.
*توجه به آموزشهاي تخصصي در مدارس تضييع حقوق اكثريت دانشآموزان است
وي در ادامه تصريح كرد: با توجه به اينكه آموزش و پرورش يك حق عمومي است، تمامي شاگردان به يك اندازه از آموزش قرآن سهم دارند و اگر ما به آموزش هاي تخصصي قرائت، تجويد و ساير هنرهاي قرآني توجه كنيم، مجبوريم اعتبارات و نيروي انساني فراواني را در اين قسمت متمركز كنيم و در نتيجه از ساير قسمتها و نيز از اهداف اصلي باز بمانيم و اين در حقيقت جفا در حق مردم است.
اين مؤلف كتابهاي قرآن با اشاره به تفاوت استعدادهاي دانشآموزان، خاطر نشان كرد: طبق مباني روانشناسي يادگيري، هوشهاي چندگانه و همچنين تفاوتهاي فردي، تمامي فراگيران توانايي رسيدن به اين جايگاه را ندارند، بنابراين اگر ما به آموزشهاي خاص در آموزش و پرورش تأكيد كنيم، باعث سرخورده شدن بسياري از دانش آموزان و نيز اعتراض خانوادههاي آنها ميشويم كه اين امر به نفع نظام و قرآن نيست.
* وظيفه آموزش و پرورش تربيت مهندس، پزشك يا حافظ و قاري قرآن نيست
نباتي با بيان اينكه اين نگاه كه تمامي دانشآموزان بايد در آموزش و پرورش حافظ و قاري قرآن شوند تصوري اشتباه است، تصريح كرد: براي يادگيري هر رشته و هنري حداقل سه چيز لازم و ضروري است؛ استعداد، علاقه و انگيزه و پشتكار. اگر كسي استعداد حافظ يا قاري شدن را نداشته باشد، يعني به اصطلاح علمي هوش موسيقايي و يا هوش فضايي نداشته باشد هر چقدر هم ما در اين رابطه هزينه كنيم، علاوه بر اتلاف بودجه و فشار بر افراد، حق عمومي مردم را ضايع كردهايم.
مؤلف كتابهاي قرآن دفتر تأليف وزارت آموزش و پرورش با انتقاد از انتظارات برخي افراد در زمينه آموزش قرآن مدارس، گفت: انتظاراتي كه برخي از افراد از آموزش و پرورش دارند، درست نيست. آموزش و پرورش وظيفه تربيت مهندس، پزشك، حافظ يا قاري قرآن را ندارد بلكه وظيفه آموزش و پرورش، آموزش حداقلهاي دانش و مهارتهاي قرآني است؛ به طور مثال، ما در آموزش و پرورش همان طور كه مسئول آموزش سواد رياضي، سواد اجتماعي، سواد بهداشتي يا سواد كامپيوتر هستيم، مسئول آموزش سواد قرآني هم هستيم. بنابراين آموزش و پرورش بايد با توجه به اسناد و اهداف بالا دستي مورد نقد قرار گيرد.
*وجود واحد روخواني قرآن در دانشگاهها نشان از ضعف نظام آموزشي است
نباتي در ادامه با اشاره به اهميت توجه به درس قرآن در مدارس، خاطر نشان كرد: هماكنون در دانشگاهها واحد روخواني قرآن تدريس ميشود، در حالي كه آموزش روخواني قرآن وظيفه مدارس است و دانشآموزان بايد در پايان سوم ابتدايي به روخواني قرآن مسلط شده باشد.
اين مؤلف كتابهاي درسي قرآن مقطع ابتدايي، آموزش روخواني قرآن در دانشگاهها را ضعف آموزشي دانست و گفت: تدريس روخواني قرآن وظيفه آموزش و پرورش در پايه سوم ابتدايي است و آموزش و تدريس آن در دانشگاه بر خلاف عقل و منطق و همچنين نشان از يك ضعف اساسي است.
وي با اشاره به اينكه بسياري از اهالي جامعه قرآني از روي دلسوزي، به برنامه هاي آموزش قرآن در مدارس خرده ميگيرند، تصريح كرد: اگر دانشآموزي در پايه سوم ابتدايي توانايي خواندن قرآن را نداشته باشد بايد وزارت آموزش و پرورش پاسخگو باشد، اما توجه به حافظ يا قاري شدن دانشآموزان در اهداف آموزش و پرورش پيشبيني نشده است، بنابراين نبايد كسي انتظار پرداختن به اينگونه آموزشهاي تخصصي در مدارس را داشته باشد.
*بدفهمي اهداف آموزش قرآن در مدارس سبب ايجاد تداخل در فعاليتها ميشود
نباتي افزود: بدفهمي اهداف آموزش قرآن در وزارت آموزش و پرورش و بيتوجهي به آنها يكي از بزرگترين مشكلات است، در اين راستا برنامه «خانه قرآن» كه هر روز از شبكه راديويي قرآن پخش ميشود و تا پايان سال نيز ادامه دارد ضمن ارائه نحوه تدريس كتابهاي درسي قرآن دورههاي سهگانه تحصيلي، تلاش دارد تا فرهنگ آموزش قرآن كشور را بهسازي كند، البته اين برنامه نيازمند اطلاعرساني بيشتري است.
* تربيت 10 ميليون حافظ قرآن بدون برنامهريزي و كارشناسي غير ممكن است
وي با بيان اينكه آموزش و پرورش موظف به اجراي بند 4-4 سياستهاي ابلاغي مقام معظم رهبري در رابطه با آموزش و پرورش است، نه اين كه موضوع تربيت 10 ميليون حافظ قرآن را محور برنامههاي خود قرار دهد، گفت: هدف اصلي آموزش و پرورش، آموزش مقدماتي حفظ يعني حفظ نسبي برخي از سورههاي كوچك، پيامها و عبارتهاي قرآني مشهور قرآن است و نبايد از آموزش و پرورش توقع داشت كه 10 ميليون حافظ قرآن تربيت كند، چرا كه تحقق اين امر بدون برنامهريزي دقيق و كارشناسانه غير ممكن است.
*هدف آموزش و پرورش تحقق سياستهاي ابلاغي مقام معظم رهبري در رابطه با قرآن است
مؤلف كتابهاي قرآن دوره ابتدايي دفتر برنامهريزي و تأليف كتابهاي درسي وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: بند 4/4 سياست ابلاغي مقام معظم رهبري در رابطه با انس دانشآموزان با قرآن كريم و آشنايي با فرهنگ و سواد قرآني و همچنين آموزش روخواني، روانخواني و مفاهيم قرآني است و آموزش و پرورش بايد سعي در تحقق اين اهداف داشته باشد؛ زيرا به طور حتم در آينده نزديك مقام معظم رهبري و اسناد بالادستي اين اهداف را از آموزش و پرورش مطالبه خواهند كرد و نه تربيت ده ميليون حافظ قرآن را.
*جايگاه هدفگذاري و برنامهريزي در آموزش قرآن در حد بسيار خوبي است
نباتي با بيان اينكه آشفتگي فعاليتهاي قرآني در كشور، نتيجه نبود اهداف بالادستي است، تصريح كرد: وزارت آموزش و پرورش در حوزه برنامهريزي، سياستگذاري، تدوين اسناد و تهيه كتابهاي درسي نمره كامل و امتياز خوبي دارد، اما در حوزه اجرا قسمتهايي كه بايد براي رسيدن به اين اهداف تلاش كنند، كمي ضعيف عمل كردهاند و دليل آن هم نبود اسناد بالادستي بوده است، اما امروز ديگر بهانهاي براي پراكنده كاري و اعمال سليقه وحود ندارد.
* فعاليتهاي فوق برنامه و پرورشي بايد در راستاي تحقق اسناد بالادستي باشد
مؤلف كتابهاي قرآن دوره ابتدايي دفتر برنامهريزي و تأليف كتابهاي درسي وزارت آموزش و پرورش با بيان اينكه نبايد در ساعات درس قرآن مدارس به انجام فعاليتهاي ديگر پرداخته شود، خاطر نشان كرد: براي اجراي هر طرح و برنامهاي بايد از شوراي عالي آموزش و پرورش مجوز گرفته شود تا قابليت اجرا داشته باشد، در صورتي كه اين امر محقق نميشود و استانها، مناطق و مدارس بدون هماهنگي فعاليتهاي فوق برنامه و غير ضروري كه وظيفه آموزش و پرورش نيست را اجرايي و هزينههاي زيادي را تحميل ميكنند.
* آموزش درس قرآن در دوره ابتدايي بايد توسط آموزگار پايه تدريس شود
نباتي با اشاره به اهميت تدريس درس قرآن در مدارس ابتدايي توسط آموزگار پايه، اظهار داشت: درس قرآن چه در مدارس دولتي و چه در ساير مدارس، بايد توسط معلم پايه تعليم شود و طبق قانون تنها آموزگار پايه بايد به آموزش قرآن در مقاطع ابتدايي بپردازد، در دوره ابتدايي، آموزش تخصصي وجود ندارد، بلكه ايجاد ارتباط عاطفي با دانشآموزان و آموزش مهارتهاي اوليه و در نهايت تحقق تربيت اسلامي مورد نظر است. در اين دوره، اهداف عمومي و پايه پيگيري ميشود در حالي كه در پايههاي بالاتر، موضوعات كمي تخصصيتر شده و از دبيران درسي كه به درس مورد نظر تسلط دارند، استفاده ميشود.
*تدريس قرآن توسط معلم غير پايه در مقطع ابتدايي، ترويج فرهنگ سكولار است
وي تصريح كرد: اگر در دوران ابتدايي آموزش قرآن را از آموزگار پايه بگيريم، فرهنگ سكولار را ترويج كردهايم، يعني ما آموزگار را از قرآن و معنويت آن دور ميكنيم كه اين نگاه با سند تحول بنيادين و شكوفايي فطرت انساني و اسلامي كه هدف اصلي برنامههاي درسي است، در تضاد است.
مؤلف كتابهاي قرآن دوره ابتدايي دفتر برنامهريزي و تأليف كتابهاي درسي وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: آموزگاران پايه فارغالتحصيل تربيت معلم هستند و دوره آموزشهاي علوم، فارسي، رياضي و قرآن گذراندهاند و تعهد دارند كه قرآن را نيز همچون ساير دروس به مدت 30 سال تدريس كنند.
نباتي افزود: تدريس قرآن توسط معلم غير پايه به دليل اين است كه آموزشهاي تخصصي همچون قرائت و حفظ، بدون دليل وارد آموزش و پرورش شده است اما بايد متذكر شد كه آموزشهاي تخصصي قرآن در چشمانداز و اهداف وزارت آموزش و پرورش نيست. بنابراين، اين چنين نگاههايي نياز به اصلاح دارد كه اميدواريم در دولت جديد به يكپارچه كردن فعاليتهاي قرآني آموزش و پرورش بر اساس اسناد بالادستي تأكيد و توجه شود تا بتوانيم آموزش قرآن را متناسب با اهداف تعيين شده پيگيري كنيم.
انتهاي پيام/
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]
صفحات پیشنهادی
گفتوگوي مشروح فارس با عليرضا راهداريبسياري از راههاي آموزش جرم و جنايت در اينترنت/ فعاليت القاعده در فضاي سا
گفتوگوي مشروح فارس با عليرضا راهداريبسياري از راههاي آموزش جرم و جنايت در اينترنت فعاليت القاعده در فضاي سايبر چگونه است عليرضا راهداري گفت تروريستها از طريق اينترنت مهارتها و دانش خود را با يكديگر در سطح جهان به اشتراك ميگذارند آموزش روشهاي جرم و جنايت براي اهداف تروريستيمعاون پژوهش آموزش و پرورش شهر تهران در گفتوگو با فارس:۸۶۴ اقدام پژوهي توسط معلمان تهران انجام شد/ اجراي درس پ
معاون پژوهش آموزش و پرورش شهر تهران در گفتوگو با فارس ۸۶۴ اقدام پژوهي توسط معلمان تهران انجام شد اجراي درس پژوهي معاون پژوهش برنامهريزي و نيروي انساني آموزش و پرورش شهر تهران گفت ۸۶۴ اقدام پژوهي توسط ۱۷۰۰ معلم تهراني انجام شده است عباس نجار معاون پژوهش برنامهريزي و نيروآموزگار در گفتوگو با فارستوقف 6 ماهه پروندههاي مالياتي اصحاب فرهنگ/ آئين نامهاي كه بايد اصلاح شود
آموزگار در گفتوگو با فارستوقف 6 ماهه پروندههاي مالياتي اصحاب فرهنگ آئين نامهاي كه بايد اصلاح شود دبير اتحاديه ناشران و كتابفروشان تهران درباره نامه وزير ارشاد به رئيس جمهور در راستاي توقف پروندههاي مالياتي اصحاب فرهنگ به مدت 6 ماه توضيح داد محمود آموزگار دبير اتحاديه ناشرانحجتالاسلام رودگر در گفتوگو با فارس:«اصول و قواعد تفسير عرفاني قرآن كريم» آماده انتشار ميشود
حجتالاسلام رودگر در گفتوگو با فارس اصول و قواعد تفسير عرفاني قرآن كريم آماده انتشار ميشود عضو هيئت علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي از نگارش اثري با عنوان اصول و قواعد تفسير عرفاني قرآن كريم خبر داد و گفت اين اثر به صورت اختصاصي به مباحث عرفاني قرآن پرداخته است حجتالبرگزاري دوره تخصصي حفظ قرآن در مدرسه علميه امام صادق(ع)
برگزاري دوره تخصصي حفظ قرآن در مدرسه علميه امام صادق ع گروه حوزههاي علميه معاون تهذيب حوزه علميه استان البرز از برگزاري دوره تخصصي حفظ قرآن در مدرسه علميه امام صادق ع خبر داد حجتالاسلام والمسلمين حسين ملكي در گفتوگو با خبرگزاري بينالمللي قرآن ايكنا با اشاره به برگزاري بردوره آموزشي«روش جذابسازي بيان تفسير قرآن» برگزار ميشود
دوره آموزشي روش جذابسازي بيان تفسير قرآن برگزار ميشود گروه حوزههاي علميه به همت مدرسه علميه جامعهالزهرا س دوره آموزشي روش جذابسازي بيان تفسير قرآن به صورت غيرحضوري و در فضاي مجازي برگزار ميشود به گزارش خبرگزاري بينالمللي قرآن ايكنا در راستاي تعميق و ترويج فرهنگ نوحجتالاسلام عليرضا قائمينيا در گفتوگو با فارس:براي وحدت حوزه و دانشگاه دست از سياسيكاري برداريم
حجتالاسلام عليرضا قائمينيا در گفتوگو با فارس براي وحدت حوزه و دانشگاه دست از سياسيكاري برداريم عضو هيئت علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي گفت نبايد برخي مشكلات را مانع همگرايي حوزه و دانشگاه بدانيم اگر برخوردهاي علمي در اين زمينه صورت گيرد دست از شعارها برداريم و سياسي نحسين بهبودي در گفتوگو با فارس:جشنواره محصولات قرآني بهمنماه برگزار ميشود
حسين بهبودي در گفتوگو با فارس جشنواره محصولات قرآني بهمنماه برگزار ميشود مدير امور مؤسسات سازمان دارالقرآن هدف از برگزاري جشنواره محصولات قرآني را تقويت جايگاه مؤسسات در ابداع طراحي و توليد محصولات قرآني عنوان كرد و گفت اين جشنواره نيمه اول بهمنماه در مركز دانشجويي فرهنگيگفتوگوي مشروح فارس با حافظ روستايي كل قرآن كريمحكايت هجرت قرآني يك دختر روستايي/ تربيت 15حافظ كل قرآن با امكا
گفتوگوي مشروح فارس با حافظ روستايي كل قرآن كريمحكايت هجرت قرآني يك دختر روستايي تربيت 15حافظ كل قرآن با امكانات محدود سكينه سبزيان حافظ كل قرآن متولد يكي از روستاهاي شهرستان فسا است او اكنون در 30سالگي با هجرتي قرآني ترك وطن كرده و در سيستان و بلوچستان به تعليم كلام نوراني قرآحميدرضا ديبايي در گفتوگو با فارسآغاز كارهاي اجرايي «نخستين جشن رسانهها در حوزه سينما»/ انتشار فراخوان به زود
حميدرضا ديبايي در گفتوگو با فارسآغاز كارهاي اجرايي نخستين جشن رسانهها در حوزه سينما انتشار فراخوان به زودي معاون ارتباطات و امور رسانهاي بنياد سينمايي فارابي از آغاز مراحل اجرايي نخستين جشن رسانهها در حوزه سينما و انتشار فراخوان آن در هفته آينده خبر داد حميدرضا ديبايي درضا رضايي در گفتوگوي مشروح با فارس عنوان كردماجراي برگزاري نمايشگاه چاپ كشورهاي عضو اكو را در ايران/ ضرورت دع
رضا رضايي در گفتوگوي مشروح با فارس عنوان كردماجراي برگزاري نمايشگاه چاپ كشورهاي عضو اكو را در ايران ضرورت دعوت از برندهاي شاخص رضا رضايي گفت چندين بار با برگزاركننده نمايشگاه صنعت چاپ آلمان صحبت كردم تا نمايشگاه كشورهاي عضو اكو را در ايران برگزار كنند ابتدا موافقت كردند اماآموزگار در گفتوگو با فارس مطرح كردتشكيل كارگروهي براي بازنگري در آئين نامه تخلفات ناشران
آموزگار در گفتوگو با فارس مطرح كردتشكيل كارگروهي براي بازنگري در آئين نامه تخلفات ناشران دبير اتحاديه ناشران و كتابفروشان تهران گفت با شرايط فعلي بايد تغييراتي درآئين نامه تخلفات ناشران رخ دهد و اصلاحات صورت گيرد مسلما بايد ساز و كاري انديشيده شود تا كارگروهي پيگير اين مسئله بگفتوگوي فارس با بهروز قزلباش درباره ميرشكاكمثل يك نارنجك ضامنكشيده كه ثانيههايش درست كار نميكند
گفتوگوي فارس با بهروز قزلباش درباره ميرشكاكمثل يك نارنجك ضامنكشيده كه ثانيههايش درست كار نميكند تنبلي را نميپذيرفت ميگفت نياز فراواني وجود دارد و بايد كار كرد و نبايد تنبل بود آرام بودن و كبريت بيخطر بودن را قبول نداشت ميگفت نميشود شما طرفدار انقلاب باشي ولي موضع ندا-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها