تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 14 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): كسى كه خود را پيشواى مردم قرار داده، بايد پيش از آموزش ديگران، خود را آموزش دهد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825925526




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مشروح گفت‌وگوي تفصيلي فارس با باهنر:همه تحريم‌ها هم رفع شود، تورم حل نمي‌شود/ تغييرات گسترده در دولت يازدهم اشتباه بود/تكذيبيه هاشمي ابراز پشيماني بود


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مشروح گفت‌وگوي تفصيلي فارس با باهنر:همه تحريم‌ها هم رفع شود، تورم حل نمي‌شود/ تغييرات گسترده در دولت يازدهم اشتباه بود/تكذيبيه هاشمي ابراز پشيماني بود
دبيركل جامعه مهندسين با بيان اينكه راديكال‌هاي اصلاح‌طلب تلاش دارند در دولت روحاني نفوذ كنند، گفت: ما دولت آقاي روحاني را از به كار گرفتن نيروهاي تند، خشن و ساختارشكن برحذر مي‌داريم.


اشاره: «ليمو و عسل براي سرفه خوب است»؛ اين جمله اي بود كه باهنر در حين مصاحبه در واكنش به سرفه‌هاي پاييزي يكي از همكاران گفت و تاكيد داشت كه دواي درد سرماخوردگي همين است.

محمدرضا باهنر 61 ساله و اهل شهرستان كرمان است، دبيركل جامعه اسلامي مهندسين كه عضويت در مجمع تشخيص مصلحت نظام را نيز بر عهده دارد، از دور دوم مجلس تاكنون نماينده مردم تهران در مجلس بوده است و از مجلس هفتم نيز نايب رئيسي مجلس را در كارنامه خود دارد.

باهنر در انتخابات رياست جمهوري 92 به همراه متكي و آل اسحاق از سوي جبهه پيروان، كانديداي انتخابات رياست جمهوري شد كه با پيوستن حجت الاسلام پورمحمدي و ابوترابي فرد از جامعه روحانيت مبارز، ائتلاف 5 نفره موسوم به ائتلاف حداكثري اصولگرايان را تشكيل دادند.

عده‌اي باهنر را باسابقه‌‌ترين و موثرترين فرد در مجلس و استاد لابي‌گري مي‌دانند هرچند كه خودش معتقد است لابي‌گري به اين مفهوم كه به هر قيمتي و با هر ابزاري كار خود را پيش ببرد، شرعاً درست نيست لذا لابي در اينجا به معناي رايزني است.

مرد كهنه كار پارلمان كه اين روزها بازار نقد و تحليلش از عملكرد اقتصادي و انتصابات دولت روحاني گرم است، در اين گفت و گو كه يك ساعت و نيم به طول انجاميد، درباره آخرين وضعيت جبهه پيروان، جانشيني مرحوم عسكراولادي،‌ عملكرد 100 روزه دولت تدبير و اميد، سياسي‌كاري در وزرات علوم، ائتلاف 5 نفره در انتخابات 92 و دولت محمود احمدي نژاد صحبت‌هايي را مطرح كرد.

آنچه در ادامه مي‌آيد مشروح گفت‌وگوي خبرنگاران حوزه احزاب با محمدرضا باهنر است، گفت‌وگويي كه باهنر از آن به عنوان يك گپ‌وگفت دوستانه ياد كرده است.

فارس: باتوجه به اتمام دوره 100 روزه دولت روحاني، ابتدا تحليلي از انتخابات 24 خرداد 92 و عملكرد 100 روز اخير دولت تدبير و اميد بفرماييد.

باهنر: بنده از انتخابات 24 خرداد يك تحليل بسيار ساده و نرم دارم؛‌ طي 16 سال گذشته افكار عمومي در 8 سال ابتدايي گرفتار تندروي‌هاي ساختارشكنانه و اصلاح‌طلبانه بود و 8 سال دوم درگير تندروي و كندروي‌هاي احمدي‌‌نژادي بود بنابراين افكار عمومي دو مقطع 8 ساله را كه در هر دوي آنها رفتارهاي تند ديده مي‌شد، پشت سر گذاشت. اين دفعه مردم به اعتدال پناه بردند و آقاي روحاني توانست در صحبت‌هاي خود براي توده مردم اين باور را ايجاد كند كه رويه‌اش اعتدال است. كساني كه آقاي روحاني را مي‌شناختند كه البته بنده نيز جزو آنها بودم، مي‌دانند كه وي ذاتاً فرد معتدلي است و زماني كه گروه‌هاي چپ و راست مطرح بودند، او رويه معتدلي داشت.

فارس:‌ شناخت شما از چه دوره كاري است؟

باهنر: آقاي روحاني 20 سال در مجلس حضور داشت و ما تقريباً 16 سال هم‌دوره بوديم. ايشان آن زمان هم جلسه‌اي با عنوان جلسه عقلا تشكيل مي‌داد و از معتدلين دو گروه دعوت مي‌كرد و با همه آنها ارتباط برقرار مي‌كرد؛ شايد 30درصد رفتارهاي مجلس سياسي باشد ولي 70 درصد آن تخصصي، اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي و امنيتي است. آقاي روحاني از اين خلأها استفاده كرده و كارها را خوب پيش مي‌برد. دركارهاي سياسي كه جناح‌ها با يكديگر اختلاف و دعوا دارند مي‌توان با اعتدال و تفاهم كارها را پيش برد از اين رو جلسه عقلايي كه آقاي روحاني برگزار مي‌كرد كارآمد بود. بنابراين مردم از دو دوره 8 ساله افراط و تفريط خسته شده و به اعتدال پناه بردند.

* روحاني فقط از معتدلين يك جناح استفاده كرده است

فارس: اين اعتدالي كه آقاي روحاني در عرصه عمل و اجرا به دنبال آن بوده چقدر با شعار اعتدال كه در زمان انتخابات مطرح كرد، همخواني دارد؟

باهنر: انتظار‌ها از دولت آقاي روحاني، انتظار اعتدال است. در اينكه او در اين 100 روز چه كار كرده و از نيروهاي معتدل در بين وزرا و استانداران استفاده كرده يا خير، دو حاشيه وجود دارد، اول اينكه آقاي روحاني گفته بود كه من فراجناحي هستم و اين به معناي آن است كه از معتدلين دو جريان بايد استفاده شود در حاليكه چنين چيزي ديده نمي‌شود و عموماً از يك جريان استفاده شده است؛ يعني بيشتر از جريان اصلاح‌طلبان و كارگزاران استفاده شده است و نيروهاي راديكال به ميدان نيامده‌اند اما ممكن است برخي موارد رد پاي آنها ديده شود اما در سطح كلان اينطور نيست.

*تغييرات گسترده در دولت روحاني اشتباه بود

فارس:‌ حاشيه دوم چيست؟

باهنر: حاشيه دومي كه بنده چند دفعه درباره آن صحبت كرده‌ام اين است كه به نظرم اگر از دولت آقاي روحاني اين تغييرات وسيع سر نمي‌زد بهتر بود؛ در كشوري كه يك حزب شكست مي‌خورد و حزب ديگري روي كار مي‌آيد، فرض كنيد ما در كشور 150 تا 200 پست سياسي داريم و طبيعي است كه هر دولتي وقتي روي كار بيايد اين 200 پست سياسي را تغيير داده و افرادي از جريان خود را روي كار مي‌آورد اما اگر اين 200 پست بخواهند به عمق رفته و به 20 هزار و 50 هزار تغيير برسند، تغيير اتوبوسي اطلاق مي‌شود اما ديگر كار از اين حرف‌ها گذشته است.

فارس:‌ يعني اين تغيرات نادرست بود؟

باهنر:‌ به صورت جزئي كه نگاه كنيم شايد اين استدلال درست باشد اما در صورت كلان اين جابه‌جايي‌هاي گسترده كار اشتباهي است؛ به عنوان نمونه شما فرض كنيد كه وقتي وزير تغيير مي‌كند اين حق را دارد كه معاونين خود را تغيير دهد و هر معاون نيز بخواهد مديران كل خود را تغيير دهد و به همين ترتيب، مديركل، رئيس ادارات و آنها نيز رؤساي مدارس را تغيير مي‌دهند و مدير مدرسه هم مي‌گويد من بايد سرايدار را تغيير دهم و اينطور كه نگاه مي‌كنيم تغييرات به 50هزار نفر مي‌رسد. اين تغييرات تصاعدي، يك خسارت جدي به نيروي انساني كشور وارد مي‌كند و كشور را از بيش از نيمي مديران مجرب محروم مي‌كند در حاليكه واقعاً هيچ ضرورتي ندارد.

فارِس: در اين باره شما آيا نكته‌اي هم متذكر شده‌ايد؟

باهنر: بنده به دست‌اندركاران وزارت كشور گفته‌ام كه در اين 30 استاندار سابق آيا فردي كه هم‌فكر و توانمند باشد نبوده كه شما بايد حتماً همه 30 استاندار را تغيير دهيد، زماني كه آنها تغيير مي‌كنند بلافاصله معاونين عوض مي‌شوند و به همين ترتيب جلو مي‌رود.

فارس: در حاليكه گفته بودند اين دولت داس ندارد؟

باهنر: داس. همينطور جلو مي‌رود، ممكن است بگويند دولت‌هاي گذشته نيز چنين كاري كرده‌اند و ما نيز اين رويه را ادامه مي‌دهيم اما اين استدلالي منطقي نيست چراكه چنين روندي بايد درجايي تمام شود كه اين امر گذشت، ايثار و خرد مي‌خواهد.

فارس:‌ آيا در دولت يازدهم...؟

باهنر:‌ من فكر مي‌كنم اگر آقاي روحاني بتواند اين دو نكته را مراعات و كنترل كند به طوري كه اين تغييرات مديريت شود، بهتر است. شما نيز در رسانه خود گزارش مي‌زديد كه مثلاً‌ تعداد تغييرات از 1000 عدد گذشت و كنتور مي‌اندازد و در واقع اين موضوع يكي از مسائلي است كه آقاي روحاني هرجا بتواند جلوي آن را بگيرد، خوب است.

فارس:‌ به نظر شما چرا بايد جلوي اين رويه گرفته شود؟

باهنر:‌ ما در خيلي از نظام‌هاي اداري كشورها يك طبقه به اسم بروكرات داريم كه اداري هستند اين بروكرات‌ها كارشناس محسوب مي‌شوند اما بعضي وقت‌ها دوستان حزب‌اللهي، سياسي و متدين به بروكرات‌ها به عنوان نيروهاي سبك نگاه مي‌كردند. در حاليكه آنها طبقه كارشناس و قوي هستند كه در هر كشوري نيز كار مي‌كنند. اگر بخواهم مثال عاميانه‌اي بزنم بروكرات مثل خلبان يك هواپيما است، يعني اگر مالك يك هواپيما تغيير كرد ضرورتي ندارد كه خلبان آن نيز تغيير كند، آن ايرلاين تعيين مي‌كند كه اين خلبان، هواپيما را به مشهد يا قشم ببرد. خلبان تحت امر قرار دارد، اتفاقي كه الآن در حال رخ دادن است اين است كه دولت بروكرات‌ها يا خلبان‌ها را تغيير مي‌دهد در حاليكه در همه كشورها قوام سازمان بروكراسي كشور، به همين كارشناسان مجرب است لكوموتيوران به سمتي مي‌رود كه مدير قطار مي‌گويد اما ما در مديريت كشور اين مسئله را نتوانستيم جا بياندازيم. اين موضوع خسارت بسيارسنگيني دارد و بسياري از مديران مجرب كشور را خانه‌نشين ميكند و دنبال كارهاي ديگر مي‌برد و حتي برخي از مديران قوي مسئله‌دار مي‌شوند چرا كه مي‌بينند بجاي افراد متخصص مثل خودشان جانشين ضعيف‌تر گذاشته اند و از اين رو منتقد وضع موجود مي‌شوند.

فارس:‌ خب به نظر شما اين تغييرات گسترده در دولت يازدهم برخلاف شعار اعتدال نيست؟ انتظاري كه از دولت روحاني مي‌رفت آيا اين نبود كه چنين تغييرات گسترده‌اي را انجام ندهد؟

باهنر: آقاي روحاني همان زمان و در زمان انتخابات تأكيد داشت كه من اتوبوسي نمي‌آيم اما برخي بدون بليط سوار اتوبوس شده‌اند.

فارس: گفتند من داس نياورده‌ام.

باهنر: بله. به هرحال گفت كساني كه بدونه بليط سوار اتوبوس شده‌اند بايد پياده شوند. اعتدال نيز در برخي موارد ايجاد ضرورت مي‌كند. يعني برخي از مديران راديكال هستند و زماني كه دولت اعتدال روي كار مي‌آيد طبيعي است كه بايد آنها را تغيير دهد اما من مي‌خواهم بگويم كه سطح و حجم اين تغيير چگونه باشد. اگر يك نيروي معتدل بردارند و به جاي او يك فرد راديكال بگذارند طبقه بروكرات و كارشناس نمي‌تواند كاري انجام دهد و متصل مي‌شود. مديران بايد اين تعهد را داشته باشند و بروكرات‌ها نيز بايد سياست‌هاي دولت را مورد توجه قرار دهند و خود را با سياست‌هاي دولت جديد تنظيم كنند.

* روحاني را از به كار گرفتن نيروهاي تند، خشن و ساختارشكن برحذر مي‌داريم

فارس: با توجه به اينكه اصلاح‌طلبان سعي داشتند دولت يازدهم را به نفع خود مصادره كنند و حتي در اين زمينه براي دولت و آقاي روحاني خط و نشان كشيدند و تأكيد داشتند كه بايد بيش از اين از افراد اصلاح‌طلب در دولت استفاده شود، نظر شما درباره رويكرد اصلاح‌طلبان در برابر دولت روحاني چيست؟

باهنر: وقتي يك دولت روي كار مي‌آيد جريانات سياسي به صورت عقلايي بايد در دولت نفوذ كنند و اگر نتوانستند بايد موضع بگيرند و مقابله كنند؛ اين يك رفتار طبيعي است البته اين رفتار عقلايي نيست و يك حزبي كه در اقليت قرار مي‌گيرد به ويژه ما كه در كشور اسلامي هستيم و اجازه كارشكني و چوب لاي چرخ گذاشتن نداريم؛ طبيعي است وقتي رقيب يك جريان سياسي روي كار مي‌آيد تلاش دارد كه در آن نفوذ كند لذا اصلاح‌طلبان و راديكال‌هاي آنها از اين موضوع استثناء نيستند و تلاش دارند در دولت روحاني نفوذ كنند بنابراين ما دولت آقاي روحاني را از به كار گرفتن نيروهاي تند و خشن و ساختارشكن برحذر مي‌داريم.

فارس: يعني شما معتقديد تاكنون از اين افراد تند و ساختارشكن در دولت يازدهم استفاده نشده است؟

باهنر: ما تحليل كلان ارائه مي‌دهيم؛‌ بله ممكن است فتنه‌گري را در جايي گذاشته باشند اما اگر بخواهيم در اين مسائل ريز شويم زمان چنين بحث‌هايي نيست. دولت آقاي روحاني شعار اعتدال داده و در مجموع نيز از نيروهاي معتدل استفاده كرده است اما اشكالش اين است كه فقط از نيروهاي معتدل يك جناح استفاده كرده و به شعار فراجناحي عمل نكرده است و نكته دوم اين است كه تغييراتش از نظر كمي تا اين حد ضرورت نداشته است و با تغييرات كمتر نيز مي‌توان اعمال سياست كرد.

فارس: باتوجه به اظهاراتي كه آقاي روحاني در جلسه رأي اعتماد سجادي وزير پيشنهادي ورزش داشت و درباره كساني كه به او رأي نداده بودند، گفت مردم به خشونت و افراطي‌گري رأي ندادند نظر شما در اين درباره چيست؟ آيا اين توهين به افرادي كه به روحاني رأي ندادند، نبود؟

باهنر: بنده اگر بخواهم حسن‌ظن داشته باشم بايد گفت كه رئيس‌جمهور بايد همينطور عمل كند؛ آقاي روحاني احتمالاً اراده‌اش اين بود كه دولت گذشته را نقد كند. مردم از يك افراط به يك اعتدال پناه آورده‌اند. اما متأسفانه آقاي روحاني سهو كلام داشت و مخاطب خود را 49 و نيم درصدي كه به او رأي نداده‌اند قرار داد كه اين اشتباه بود اما من برداشتم اين است كه آقاي روحاني نظرش اين بود كه بگويد مردم از افراط به اعتدال رأي دادند اما بيانش طوري بود كه تمام كساني كه به او رأي نداده‌اند را پوشش داد البته شايد ايشان در آينده اين نكته را اصلاح كند.

* صحبت روحاني و سجادي در راي نياوردن وزيرش موثر بود

فارس: برخي از نمايندگان معتقد بودند كه همين لحن رئيس‌جمهور در رأي نياوردن وزير پيشنهادي او مؤثر بوده است.

باهنر: يك زماني فردي 50 رأي اضافه مي‌آورد يا فردي حدود 30 رأي كم مي‌آورد و انتخاب نمي‌شود لذا آنجا خيلي نمي‌شود به جزئيات پرداخت اما اينكه آقاي سجادي تنها 3 رأي كم آورد بله خيلي از اين مسائل در آن اثر داشت. صحبت آقاي روحاني و خود آقاي سجادي در اين رأي كاملاً مؤثر بود اينكه نماينده‌ها اصرار داشتند با توجه به استعفايش از مجلس ششم عذرخواهي كند و اين كار را انجام نداد نيز مؤثر بود هرچند كه به نوعي از آن قضيه ابراز برائت كرد اما اگر عذرخواهي كرده بود 20 رأي به آن اضافه مي‌شد اما رفتارهاي جزئي در رأي او مؤثر بود.

* روحاني نياز ندارد كار سياسي انجام دهد

فارس: توصيه شما به دولت آقاي روحاني براي حركت در چارچوب اعتدال و آنچه كه مردم به خاطر آن به روحاني رأي دادند چيست؟ و‌ باتوجه به نقاط ضعف دولت‌هاي گذشته اگر بخواهيم آسيب‌شناسي داشته باشيم دولت يازدهم بايد به چه مواردي توجه كند؟

باهنر: من فكر مي‌كنم آقاي روحاني خيلي نياز ندارد كه كار سياسي انجام دهد چون مسائل مبتلا به اين كشور اقتصادي است و همه نيز مي‌دانند كه مهمترين دغدغه مردم، اقتصاد خانوار است. درحال حاضر مهمترين دغدغه خانوارها قيمت‌ها و اشتغال است. اينكه دولت آقاي روحاني بخواهد به دنبال اعتدال و جواب دادن به شعارها برود بايد روي همين موضوعات متمركز شود. درباره عملكرد 100 روز دولت روحاني صحبت خواهم كرد. آقاي روحاني گفت كه من بعد از 100 روز اعلام مي‌كنم كه شاخص‌هاي كلان كشور چگونه است. ما در مسائل اقتصاد كلان به هيچ عنوان مسائل پيچيده و انبوهي نداريم و براي اعتدال و پيشرفت و رفاه كشور چند شاخص داريم؛ سطح عمومي قيمت‌ها، نرخ بيكاري، رشد اقتصادي، توسعه انساني است و دولت‌ها بر اين مبنا رفتارشان ارزيابي مي‌شود كه آيا توانسته‌اند اين مشكلات را كنترل كنند يا خير. زماني كه مي‌گوييم سال گذشته رشد اقتصادي ما منهاي 5درصد بوده و عدد بسيار بدي است مي‌توان در اين موضوع ريز شد و آمارهاي بسياري ارائه داد.

فارس: دولت مي‌گويد كه ما تورم را كنترل كرديم.

باهنر: كنترل تورم از زبان كارشناسان فرق مي‌كند.

فارس: يعني دولت تورم را كنترل كرده و اين اتفاق افتاده است؟

باهنر: فرض كنيم رشد اقتصادي در بخش‌هاي مختلفت چه بوده است؛ يعني تورم را دولت يازدهم حدود 40درصد تحويل گرفت و تورم منتهي به يك سال گذشته به حدود 35 درصد رسيد كه اين رقم بالايي است و ما در دوران پس از انقلاب فقط در يك دوره كوتاهي و در دولت دوم هاشمي در جريان تعديل اقتصادي اين تجربه را داشتيم و اين دولت و مجلس با يك برنامه اصلاحي ظرف 6 ماه اين مسئله را حل كرد. ما غير از آن برهه كوتاه كه تورممان به 49 و نيم درصد رسيد مردم هيچگاه تورم 35 تا 40 درصدي را تجربه نكرده‌اند لذا فشار سنگيني به مردم وارد شد. از سوي ديگر رشد اقتصادي و نرخ بيكاري نيز مطلوب نيست. نرخ بيكاري در بين جوانان ما به بالاي 25درصد مي‌رسد و اين شاخص بسيار شاخص بدي است و آنها عموماً فارغ‌التحصيلان دانشگاه‌ها هستند كه عملاً اين بيكاري با توسعه آموزشي ما، به تأخير افتاده است. در اين جهت دولت بايد به طور متمركز و متراكم روي مسائل كار كند.

اگر دولت بخواهد متراكم شود بايد به چند نكته توجه كند، اگر دنبال علت تامه براي اين مسائل هستند، آقايان اشتباه مي‌كنند و ما به دولت آقاي احمدي‌نژاد نيز گفتيم؛ مثلاً اگر فرض كنند كه ما در ژنو ودر مذاكرات موفق شويم همه مشكلات حل مي‌شود، حتماً اشتباه مي‌كنيم.

* تحريم‌ها علت‌ تامه مشكلات اقتصادي نيست

فارس: يعني گره زدن مشكلات اقتصادي به تحريم‌ها كاري غلط است؟

باهنر: من معتقدم تحريم‌ها علت‌تامه نيست. اما بخشي از علت محسوب مي‌شود حتي برخي موارد آنها را كمي كرده‌ام مثلاً بالاي 16 درصد تورم در كشور ما ساختاري و عدم تعادل بودجه عمومي دولت است و به دولت‌هاي مختلف نيز ربطي ندارد. البته به يك جراحي اساسي نياز دارد و ما اميد داريم كه دولت آقاي روحاني اين كار را كليد بزند؛ مجلس آمادگي دارد بودجه عمومي دولت را به سيستم بودجه عملياتي ببرد. اگر امروز شروع كنيم ممكن است تا چهار سال آينده مشكلات حل شود. مازاد بر آن حدود 10 واحد از تورم ما به مسكن مهر باز مي‌گردد چراكه مسكن مهر يك معضل جدي در جلوي پاي دولت است.

*همه تحريم‌ها هم رفع شود، تورم حل نمي‌شود

فارس:‌ چرا؟

باهنر:‌ چون نمي‌تواند آن را تعطيل كند و به افراد زيادي متعهد است. و حدود 8درصد اين تورم نيز به تحريم‌ها باز مي‌گردد يعني نه واژه آقاي احمدي‌نژاد كه انشالله خداوند او را سلامت نگه دارد و هدايت كند كه تحريم‌ها ورق‌پاره است حرف درستي بود و ... آقاي احمدي‌نژاد واقعاً سرمايه به درد بخوري بود اما اشتباهاتي داشت، چرا كه آدم‌هاي بزرگ اشتباهات بزرگ مي‌كنند. نه اينكه تحريم‌ها ما را به شعب‌ابي‌طالب برده است درست است؛ رهبري فرمودند كه ما در موقعيت بدر و خيبر هستيم نه شعب ابي‌طالب اما همان دولت مي‌خواست آقا را قانع كند كه ما در شعب ابي‌طالب هستيم تا تسليم شويم. بنابراين دولت آقاي روحاني بايد به عوامل و علت‌هاي وضعيت موجود از جمله تورم و بيكاري و كاهش رشد اقتصادي توجه كند و به آنها به صورت متناسب وزن بدهد. اگر با اغراق به آنها وزن بدهد دوباره انحراف صورت مي‌گيرد. يعني اگر بگويد همه تورم مربوط به تحريم است، چنانچه همه تحريم‌ها هم رفع شود، تورم حل نخواهد شد.

فارس: منظور ما از گره زدن مشكلات به تحريم نيز همين نكته بود.

باهنر: بله. بنده نيز گفتم كه تحريم‌ها علت تامه نيست، و اينكه اگر 100 روز گذشت و دولت آقاي روحاني نيز گزارش داد ما نبايد دائم به گذشته نگاه كنيم و تا پايان 4 سال هر مشكلي كه وجود داشت بگوييم كه اي كاش خدا دولت قبلي را عاقبت به خير مي‌كرد بايد رو به آينده حركت كنيم، هزينه‌هايي به كشور تحميل شده كه بايد ببينيم چه كار مي‌توانيم انجام دهيم؛ بنده به دولت آقاي روحاني خيلي اميدوار هستم البته نه آن اندازه كه افكار عمومي به دولت اميدوار است. مثلاً اگر دولت روحاني تورم 35درصدي را تا آخر سال 30درصد تحويل دهد خيلي خوب كار كرده است. در حاليكه مردم مي‌خواهند اين تورم حل شود و قيمت‌ها نيز پائين بيايد يعني افكار عمومي چنين چيزي را مي‌پسندد كه البته اين موضوع عملياتي نيست. همين كه رشد تورم كاهش پيدا كند و رشد منفي اقتصادي ما در سال 92 به صفر برسد بسيار خوب است و اگر به منهاي دو درصد نيز برسد خوب است. اينكه كسي فكر كند امسال رشد اقتصادي مثبت شود اصلاً امكان‌پذير نيست چرا كه رشد اقتصادي به سرمايه‌گذاري‌هاي دو سال قبل بازمي‌گردد.

*روحاني وعده 100 روز نداد

فارس: باتوجه به اين زمان‌بندي‌ها كه اشاره كرديم چرا دولت آقاي روحاني وعده 100روزه داد.

باهنر: او وعده 100 روزه نداد، خود آقاي روحاني نيز اين موضوع را تكذيب كرد. ممكن است بنده كه دوساعت صحبت مي‌كنم واژه‌اي را اشتباه كنم ما در زبان ديپلماسي در دنيا ادبيات خاصي داريم.

فارس:‌ يعني چي ادبيات خاص داريم؟

باهنر:‌ مثلاً فرض كنيد يكي از همسايگان ما شليكي كند و گلوله به خاك ما بيفتد، طبيعي است كه ما واكنش نشان مي‌دهيم اما اگر طرف مقابل بگويد كه من عذرخواهي مي‌كنم حتماً مسئله تمام مي‌شود يا حداقل اگر بگويد من اين كار را نكرده‌ام در حاليكه همه مي‌دانند او اين اقدام را انجام داده، اين كار در زبان ديپلماسي دنيا پذيرفته شده و نوعي عذرخواهي است. حالا وقتي رئيس‌جمهور دو ساعت سخنراني مي‌كند يك موضوعي را هم مي‌گويد. رئيس‌جمهور گفت من قصدم اين نبوده است بلكه گفته ام در 100 روز اول مي‌گويم كه كشور را با چه شاخص‌هايي تحويل مي‌گيرم و سپس برنامه خود را ارائه مي‌دهم.

*نظر باهنر درباره اقدامات 100 روزه دولت

فارس:‌ خب ارزيابي شما از اين 100 روز...؟

باهنر:‌ عرض مي‌كردم. دولت در همين 100 روز كارهاي خوبي انجام داده است؛ مسكن مهر يك بخش كاملاً مثبت و يك بخش كاملاً منفي دارد، در مسكن مهر براي حدود يك ميليون جمعيت مسكن ساخته شده و ما در منطقه خودمان در كرمان از اين خانوارها داريم كه نسل اندر نسل خانه نداشته‌اند و در چادر زندگي مي‌كرده‌اند و اگر دولت نهم و دهم براي آنها خانه نمي‌ساخت تا چند نسل ديگر نيز خانه‌دار نمي‌شدند. اما قسمت منفي اين است كه 17ميليون خانواده بايد تورم ناشي از مسكن مهر را تحمل كنند بنابراين آيا اين كار بايد بشود يا نه، من حرف سومي هم دارم مبني بر اينكه مي‌شد 600 هزار خانه ساخت و تا اين حد تورم را به كشور تحميل نكرد. اين كار راه حل اقتصادي داشت اما اين كار را هم نكردند. البته نبايد درباره كارهايي كه آقاي دكتر احمدي‌نژاد كرده فقط قسمت‌هاي خالي ليوان را ديد. در ضمن اينكه 10 واحد درصد تورم به اقتصاد خانوار تحميل كرده، حدود يك ميليون خانوار را در كشور از فقر و فلاكت نجات داده است حالا فرهيختگان بايد بنشينند و درباره آن قضاوت كنند و دائم نگويند كه همه چيز خراب شده، لذا بايد عادلانه تحليل كنيم. دولت آقاي روحاني چند كار را انجام داده و به نتيجه رسانده كه كارهاي خوبي بوده و برخي كارها را نيز كليد زده است مثلاً در همين تغييرات قيمت ارز ديديدم بنگاه‌هاي كشور براي اينكه ال سي باز كنند و مواد اوليه از خارج بياورند و كالا توليد كنند با يكسري مقرارت هزينه ال‌ سي‌ها تا 14 برابر افزايش پيدا كرد، يعني اگر يك بنگاه سال گذشته 100 ميليون تومان مي‌خواست كه بنگاهش بچرخد، ناگهان اين 100 ميليون تومان به يك و نيم ميليارد تومان براي همان مقدار توليد تبديل شد. بسياري از بنگاه‌ها توليد 100 درصدشان به 20 درصدتبديل شد و اين حالت انواع و اقسام خسارت‌ها را داراست. يعني توليد كشور كاهش پيدا مي‌كند و بنگاه در آستانه ورشكستگي قرار مي‌گيرد. در حال حاضر دولت آقاي روحاني اين 130 درصد ال سي را به 30درصد كاهش داده است و اين خدمت بسيار مثبتي بود. اما اينكه چقدر به آن عمل مي‌شود قدرت مديريتي است كه بايد اعمال كنند.

فارس:‌ درباره موضوع هدفمندي چطور؟

باهنر:‌ در رابطه با بحث هدفمندي يارانه‌ها بايد گفت كه اين موضوع درحال حاضر يكي از مشكلات كشور است اين 45 هزار تومان حق بسياري از خانواده‌ها بوده است اما از اول مي‌توانستيم اين پول را به اين شكل دست مردم ندهند و آن را صرف درمان، بيكاري كنند اما به هر حال اين طرح كليد خورده و در حال حاضر نمي‌توان آن را تعطيل كرد و 45 هزار توماني كه به ملت داده شده، مردم روي آن حساب كرده‌اند اما اين هدفمندي با اين روش نمي‌تواند ادامه پيدا كند چرا كه قرار بود اين طرح، باري را از روي دوش مردم بردارد اما هر ماه يارانه‌ها براي دولت 700 تا 800 ميليارد تومان كسري ايجاد مي كند.

* نحوه جبران كسري بودجه دولت

فارس: با توجه به فرمايش شما اين كسري چگونه بايد جبران شود؟

باهنر:‌ دولت سه راه بيشتر ندارد؛ يا بايد هزينه‌ها را كم كند و يك عده از اقشار را حذف كند يا بايد درآمد هدفمندي را اضافه كند و فراورده‌ها را افزايش دهد يا كاري كه احمدي‌نژاد انجام مي‌داد را ادامه دهد، يعني از بانك مركزي و جاهاي ديگر خط اعتباري بگيرد و در عين حال هر ماه يك تا دو درصد تورم را به جامعه تحميل كند از اين رو اينجا بايد تصميم شجاعانه گرفت نه تصميم بي‌باكانه؛ آقاي احمدي‌نژاد تصميمات بي‌باكانه مي‌گرفت و يك زماني مي‌گفت كه سرعت من 160كيلومتر است و هركس مي‌تواند با من بيايد در حاليكه ما به او مي‌گفتيم اين سرعت ممنوعه است. در حال حاضر حرف ما اين است كه دولت بايد درباره هدفمندي يارانه‌ها تصميم شجاعانه بگيرد.

* آمادگي مجلس براي بازنگري در طرح هدفمندي يارانه ها

فارس: مجلس در اين زمينه به دولت چه كمكي مي‌كند؟

باهنر:‌ مجلس آمادگي كامل دارد، با بازنگري طرح هدفمندي اشتباهات گذشته را جبران كرده و به وعده‌هايي كه به مردم داده تا آنجايي كه ممكن است پا برجا بماند. در اقتصاد بعضي از افراد كه خيلي عاطفي برخورد مي‌كنند علاقه‌مندند به يكسري راه‌حل‌هاي اقتصادي برسند كه هيچكس ضرر نكند. در حاليكه من معتقدم در عالم خلقت هيچ راه حل اقتصادي وجود ندارد كه هيچكس از آن ضرر نكند. البته وقتي تصميمي اتخاذ مي‌شود بايد شجاعانه عمل كرد ولو اينكه عده‌اي متضرر شوند. اگر قرار باشد آقاي روحاني به دنبال راه حلي بگردد كه هيچ كس هم ضرر نكند، چنين راه حلي پيدا نخواهد كرد.

فارس: آقاي نهاونديان اخيراً گفته بود كه ما تورم را كنترل كرديم؛ اين دولت چه كار خاصي انجام داده كه مي‌گويد تورم كنترل شده است؟

باهنر: تورم نقطه به نقطه كه 45 درصد بود در حال پائين آمده است اما افكار عمومي نگاهش با بحثي كه كارشناسان مطرح مي‌كنند، فرق دارد ما مي‌گوييم در گذشته اجناس در هر ماه 2درصد گران مي‌شد اما الآن هر ماه يك و نيم درصد گران مي‌شود و زماني كه آقاي نهاونديان مي‌گويد تورم در حال كاهش است مردم فكر مي‌كنند كه قيمت‌ها بايد ارزان شود در حاليكه بايد بدانند قيمت‌ها باز هم گران مي‌شود اما شيب آن كم شده است لذا تورم نقطه به نقطه ماهي يك و نيم درصد كاهش پيدا كرده و براي كل تورم نيز اين اميدواري را دارم كه كاهش يابد.

فارس: شيب تورم غير واقعي كم شده يا كار واقعي صورت گرفته كه به دليل آن تورم كاهش پيدا كرده است.

باهنر: خير، تورم واقعي است.

فارس: چه كاري صورت گرفته است؟

باهنر: تورم صدها عامل دارد، مثلاً فرض كنيد مي‌گويند يك تصميمي مي‌گيرند مبني بر اينكه به جاي اينكه براي گشايش اعتبار 130 درصد بگيريم، 30 درصد مي گيريم؛ يعني برخي تصميمات لازم نيست كه پولي بدهيم و پولي بگيريم ولي از اين نوع تصميمات بايد زياد گرفته شود.

فارس: با توجه به اظهارات آقاي هاشمي درباره بحث سوريه و انتشار فيلم سخنراني ايشان كه به سمع و نظر نمايندگان مجلس هم رسيد آيا تكذيب اين فيلم هم شامل همان ادبيات ديپلماسي كه مطرح كرديد مي‌شود؟

باهنر: اين موضوع فرق مي‌كند يك موقع بنده چيزي مي‌گويم و وقتي سؤال مي‌كنند كه چرا اين حرف را زديد مي‌گويم خوب كردم كه گفتم اما يك زماني مي‌گويم من اين حرف را نزده‌ام كه همان عذرخواهي است؛ همين روزها عده‌اي به ما پيامك مي‌زنند كه چرا حصر خانگي به اين شكل است. ما مي‌گوييم آنها جنايت و ظلم كردند و حداقلش اين است كه بگويند ما اشتباه كرديم اما همين را هم حاضر نيستند بگويند بنابراين برخي‌ها چه توقعي دارند كه مي‌گويند حصر خانگي بايد كم شود؟ حصر خانگي فردي كه اين همه ظلم كرده و حاضر نيست بگويد اشتباه كرده‌ام و يا حتي بگويد كه من نبودم در حاليكه همه مي‌دانيم آنها بوده‌اند؛ بنابراين آقاي هاشمي هم اين حرف را نبايد بزند، اگر تحقيقات پليسي كنيم ثابت مي‌شود كه او اين اظهارات را انجام داده اما وقتي مي‌گويد من اين حرف را نزدم و آن را تكذيب مي‌كنم با كسي كه حرف اشتباه خود را تأئيد مي‌كند، فرق دارد.

فارس:‌ يعني همين كه مطرح شود من نبودم كافي است؟

باهنر:‌ ما تحليل‌گران سياسي بايد بين اين دو نوع موضع تفاوت قائل باشيم نه اينكه اگر كسي گفت من نگفته‌ام يا از اشتباه خود عذرخواهي كند تمام جرمش بخشيده شود.

* تكذيب فيلم سوريه از سوي رفسنجاني ابراز پشيماني بود

فارس: بنابراين معتقديد تكذيب آقاي هاشمي نوعي ابراز پشيماني بود؟

باهنر: بله. اظهارات او ابراز پشيماني بود لذا نبايد در اينجا سخت‌گيري كرد. برخي مي‌گويند فلاني ضد ولايت فقيه است در حاليكه خود آن فرد مي‌گويد من ولايت فقيه را قبول دارم، اينكه هنر نيست، اگر همين فرد جايي اشتباهي كرد به او تذكري مي‌دهيم لذا خود ابرازي خيلي مهم است. اوايل انقلاب برخي منافقين جنايت‌هاي عجيبي مرتكب مي‌شدند اما وقتي به زندان رفته بودند برخي از آنها مي‌گفتند غلط كرديم و ديگر چنين كارهايي نمي‌كنيم اما برخي از آنها مدعي بودند كه ما فردي را كشته‌ايم و خوب كاري كرده‌ايم. لذا حتماً بايد بين اين دو نوع موضع تفاوت قائل شد.

فارس: با توجه به موضوعي كه درباره حذف سه دهك مطرح مي‌شود آيا شما موافق هستيد كه حذف يارانه از نمايندگان شروع شود؟

باهنر: ما معتقديم هدفمندي يارانه‌ها براي برخي از اقشار جامعه ضرورت ندارد، اينجا دو سؤال مطرح مي‌شود اول اينكه از چه درآمدي به بالا، مثلاً خانواده‌اي كه 4 ميليون‌تومان به بالا در ماه درآمد دارد ضرورت ندارد ماهي 45 هزار تومان دريافت كند البته نمي‌خواهم بگويم كسي كه درآمد 4 ميليوني دارد مرفه زندگي مي‌كند اما اين 45 هزار تومان قطعاً اثري در زندگي او ندارد.

فارس:‌ آيا چنين افراد و خانواده‌هايي قابل شناسايي هستند؟

باهنر: آنچه كه مجلس را تا حدودي به عقب‌نشيني وادار كرد اين بود كه دولت اعلام كرد اين افراد قابل شناسايي نيستند. آنها مي‌گفتند كه ما حداكثر 5 درصد خانواده‌هاي مرفه كشور را مي‌توانيم شناسايي كنيم؛ از طرفي ديگر حذف يارانه‌ها آثار منفي رواني در كشور دارد، البته شايد اين نكته‌اي كه مي‌خواهم بگويم اغراق باشد اما بخش كشاورزي هم گفت: زماني كه ما براي آمار گرفتن به روستاها مي‌رويم برخي واقعيت‌ها را پنهان مي‌كنند مثلاً به طرف مي‌گوييم اموالت چيست، اگر سه گاو داشته باشد مي‌گويد من هيچ چيز ندارم و مي‌گويد اين گاوها متعلق به همسايه است چون احساس مي‌كنند اگر دولت بفهمد سه گاو دارد ديگر به او يارانه نخواهد داد. در حاليكه داشتن سه گاو كه هيچ اگر كسي 30 گاو هم داشته باشد بايد يارانه بگيرد، از نظر كليت قضيه ما تفاهم داريم اما شناسايي اين افراد سخت بوده و وضعيت رواني جامعه را تحت تأثير قرار مي‌دهد كه بايد بسيار در اين زمينه دقت كرد.

* جوان متاهلي كه با حقوق 900 تومان زندگي مي كند اشك مرا در مي آورد

فارس:‌ آيا سقف حذف خانوارها از دريافت يارانه بايد همين 4 ميليون تومان باشد؟

باهنر: من نمي‌خواهم نرخ‌گذاري كنم اما من افرادي را مي‌بينم كه فارغ‌التحصيل دانشگاه‌هاي معتبر هستند و سربازي خود را نيز رفته‌اند اما در جايي كه مشغول به كار است 900 هزار تومان دريافت مي‌كند و در عين حال متأهل است، اشك من از اين موضوع در مي‌آيد كه او چطور مي‌خواهد با 900 هزار تومان در تهران زندگي كند. يك اتاق 50 متري كه بخواهد اجاره كند بايد 800-900 تومان كرايه بدهد اما با 800 هزار تومان در كرمان ما خوب مي‌توان زندگي كرد. اگر يك فرد در تهران سرپناه داشته باشد و دو نفر هم باشند مي‌توانند با ماهي يك ميليون تومان زندگي كنند اما اگر سرپناه نداشته باشد با كمتر از 2 تا 2 و نيم ميليون تومان هم نمي‌تواند زندگي كند. البته اين ارقام براي همه كشور ثابت نيست.

* حقوقم ماهي 2 ميليون و 800 هزار تومان است

فارس:‌آقاي باهنر! حقوق شما ماهيانه چقدر است؟

باهنر: سؤال سخت نكنيد! حقوقي كه ما دريافت مي‌كنيم با كسري حدود 2 ميليون و 500، 2 ميليون و 800 هزار تومان است.

فارس: آيا درآمد جانبي هم داريد؟

باهنر: درآمد جانبي خير، بنده مهندس معمار هستم ولي تقريباً‌ ظرف 27 سالي كه نماينده بودم يك نقشه شهرداري هم امضاء نكرده‌ام چرا كه زماني امضاي نقشه‌هاي شهرداري هم قيمت داشت اما برخي نمايندگان كه پزشك هستند بعد از ظهرها به مطب مي‌روند و كار مي‌كنند كه اشكال ندارد اما واقع قضيه اين است كه برخي فكر مي‌كنند نمايندگان مجلس جزء اقشار تاپ هستند، اينگونه نيست مگر اينكه خداي نكرده كسي بخواهد سوءاستفاده كند خواهد توانست خيلي اقدامات انجام دهد اما من زماني كه خود را به عنوان كسي كه 27 سال نماينده مجلس و عضو مجمع تشخيص مصلحت بوده‌ام با دوستان و همكلاسي‌هايم كه در دانشگاه علم و صنعت بوده‌ايم مقايسه مي‌كنم واقعا روي 150 تا 200 ميليارد تومان حاضر نيستند سهام خود را بفروشند البته ما هيچ منتي نداريم چرا كه هرچه هستيم بدهكار مردميم و از هيچكس طلبكار نيستيم، نظام براي ما هزينه بالايي كرده است اما من در خانواده خودم جواناني را ديده‌ام كه در 30 سالگي دو برابر بنده حقوق مي‌گيرند.

* شوراي مركزي جبهه پيروان هيچ ديداري با ناطق نوري نداشت

فارس: در خصوص مطرح شدن ديدار اعضاي شوراي مركزي جبهه پيروان با آقاي ناطق هم در صورت امكان توضيحي دهيد.

باهنر: بنده موضوع ديدار جبهه پيروان با آقاي ناطق را كاملاً تكذيب مي‌كنم و ما هيچ ديداري با ايشان نداشتيم.

فارس: يعني شما هيچ ملاقاتي با آقاي ناطق نوري نداشته‌ايد و او را در مجمع هم نمي‌بينيد.

باهنر: ممكن است به دفتر او يا جاهاي ديگر هم بروم اما مذاكره‌اي با ايشان تحت عنوان جبهه صورت نگرفته است.

فارس: مذاكرات غيررسمي با آقاي ناطق داشته‌ايد؟

باهنر: شايد يكي از اعضاي جبهه نزد ايشان رفته باشد كه البته من همان را هم خبر ندارم. ولي تحت عنوان جبهه هيچ ملاقات و پيشنهادي صورت نگرفته و من هم چنين پيشنهادي را به آقاي ناطق ندادم، يكي از دلايلم كه پيشنهاد ندادم ميدانستم كه ايشان نمي‌پذيرد، يقين دارم كه نمي پذيرد و در حال حاضر وارد اين بحث‌ها معلوم نيست كه بشوند.

* مديريت جلسات جبهه پيروان با بنده است

فارس: در حال حاضر مديريت جلسات با شماست؟

باهنر: معمولا مديريت جلسات با بنده است، زماني كه مرحوم عسكراولادي زنده بود، جلسه را به عهده بنده واگذار مي‌كردند. هنوز با اعضاي جبهه نيز رايزني نداشته‌ام؛ البته تكذيب هم نمي‌كنم ممكن است دو عضو جبهه نشسته باشند و با يكديگر بحث كرده باشند، اما من رايزني نكردم و اطلاع هم ندارم.

فارس:‌ مطرح شدن افرادي غير از آقاي ناطق براي دبيركلي جبهه پيروان درست است؟

باهنر: خير؛ اصولا رئيس جبهه بايد از اعضاي جبهه باشد، اينطور نيست كه كسي از بيرون بيايد و رئيس جبهه شود.

فارس: شما پيش از اين گفته بوديد كه بايد مرحوم عسگراولادي به صورت نمادين دبيركل جبهه پيروان باقي بماند، برنامه جبهه پيروان براي بحث دبيركلي چيست؟

باهنر:‌ اين بحث كه مرحوم عسگراولادي به صورت نمادين دبيركل باقي بماند را من خود مطرح كردم، ما چون با آقاي عسگراولادي نزديك كار كرده بوديم نمي‌توانيم جايگزيني براي ايشان تصور كنيم، آقاي عسگراولادي هنوز وجوه ناشناخته‌اي براي مردم دارد كه بايد شناخته شود از اين رو پيشنهاد كرديم كه ايشان به صورت نمادين دبيركل باقي بماند. البته چنين چيزي در دنيا وجود دارد و مجلس لبنان بعد از مفقود شدن امام موسي صدر تا مدتها رئيس نداشت و جانشين انتخاب مي‌كردند و در حال حاضر نيز اينگونه است. البته آنها معتقد بودند كه امام موسي صدر زنده است و باز مي‌گردد. البته برخي شوخي مي‌كنند و مي‌گويند بقا بر ميت جايز نيست!

فارس: با توجه به اينكه انتخابات مجلس دهم در پيش است و در عين حال جبهه پيروان نيز با توجه به جامعيت در جريان اصولگرايي فكر نمي‌كنيد كه اين جريان بايد از دبيركل حقيقي برخوردار باشد!

باهنر: آن چيزي كه بنده عرض كردم اگر اتفاق بيفتد، نايب‌رئيس در واقع همان رئيس خواهد بود و از اختياراتش كم نخواهد شد؛ فرض كنيد پيشنهاد بنده پذيرفته شود و آقاي عسگراولادي به صورت نمادين رئيس باقي بماند، همه اختيارات يك رئيس را خواهد داشت البته شايد پيشنهاد بنده مقبول واقع نشود.

* درباره رياست بنده براي جبهه پيروان بحث نشده است

فارس: البته گفته مي‌شود كه در حال حاضر اجماع بر روي شما وجود دارد.

باهنر: هنوز هيچ بحثي در اين زمينه نداشته‌ايم. البته نيروهاي ديگري نيز در جبهه حضور دارند كه قابل طرح هستند.

*نظر باهنر درباره عبور از لاريجاني

فارس: با توجه به اظهارات آقاي كرباسچي مبني بر محوريت آقاي ناطق به جاي آقاي عارف به نظر مي‌رسد جرياني درصدد است كه بحث عبور از لاريجاني را كليد بزند، نظر شما چيست؟

باهنر: در عالم سياست هيچ چيزي از جمله اين مسئله منتفي نيست درحال حاضر لازم نيست عبور از لاريجاني را كليد بزنند همان زماني كه وي مي‌خواست رئيس شود يك عده مخالف بودند و در دوره‌هاي متناوب او رقيب داشت اما انتخابات يعني همين و بسيار طبيعي است؛ در حال حاضر كه آقاي روحاني رئيس‌جمهور است قطعاً برخي براي 4 سال آينده و برخي براي 8 سال آينده خود را گرم مي‌كنند و جريانات سياسي اينگونه هستند كه اين نكته تازه‌اي نيست حتي در جريان اصولگرايي نيز ممكن است يك عده خود را رقيب آقاي لاريجاني بدانند؛ قاعدتاً اصلاح‌طلبان به مجلس آينده اميدوارتر شده‌اند اما بنده به عنوان كسي كه درهمه انتخابات كار كرده‌ام، فكر مي‌كنم صحبت از مجلس آينده خيلي زود باشد.

فارس: با توجه به اشاره‌اي كه درباره برنامه اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس داشته‌ايد، آيا اصولگرايان نيز بايد برنامه‌هاي خود را آغاز كنند يا خير؟

باهنر: اما اينكه كسي بخواهد عملياتي كار كند، و كانديدا پيدا و معرفي كند، خيلي زود است.

* جبهه پيروان از ائتلاف با پايداري در انتخابات بعدي نا اميد نيست

فارس: در انتخابات مجلس دهم اگر لازم باشد با جرياناتي مثل جبهه پايداري تعامل كنيد، اين كار را انجام مي‌دهيد؟

باهنر: بايد مذاكره كنيم و نااميد نيستيم اما اگر قرار باشد ائتلافي شود،‌ خيلي كار مي‌برد.

فارس: باتوجه به اينكه حجت‌الاسلام آقاتهراني دبيركل جبهه پايداري اعلام كرد كه اين جبهه منشور اصولگرايي كه به امضاي آيات عظام مهدوي كني و يزدي رسيده است مي‌توان اين را به عنوان يك نقطه اشتراك قرار داد؟

باهنر: بله ما هم گفتيم نا اميد نيستيم و بايد مذاكره شود.

فارس: پيش از اين يكي از اعضاي شوراي مركزي جبهه پيروان گفته بود اگر به آقاي ناطق اصرار كنيم او دبيركلي جبهه پيروان را مي‌پذيرد.

باهنر: اين برداشت‌هاي متفاوت است، چرا كه بنده در زمان‌هاي مختلف با آقاي ناطق خيلي بحث كردم، آقاي ناطق مي‌گويد من در موقعيتي نيستم كه به فعاليت‌هاي جدي سياسي برگردم و اگر ما هم نمي‌رويم به معناي اين نيست كه وي را قبول نداريم بلكه از پذيرش دبيركلي از سوي ايشان نا اميد هستيم.

فارس: بنابراين تكليف جريان راست سنتي چه خواهد بود؟

باهنر: به نظر بنده اصولگرايان و اصلاح‌طلبان جامعيت گذشته را ندارند و هر كدام از آنها گروه گروه شده‌اند از اين رو بايد هماهنگ شوند؛ يك زماني كه بنده مي‌گفتم بايد به سمت دو يا سه حزب فراگير برويم به خاطر همين بود؛ در حال حاضر يك عده افراد همفكر دور يكديگر جمع مي‌شوند اما چون تصميم‌هاي آنها ضابطه‌مند نيست هر لحظه امكان جدايي وجود دارد، گروه سه نفره آقايان قاليباف، ولايتي و حداد كه از قبل با يكديگر تفاهم كرده بودند آخر نتوانستند به تفاهم برسند چرا كه ضابطه‌مند نبود و هركس مي‌تواند بگويد كه من نيستم اما زماني كه حزب باشد اين طور نمي‌شود. در دنيا تجربه شده و در كشورهاي خارجي كه كار حزبي دارند مثل آمريكا كه دو حزب جمهوري‌خواه و دموكرات دارند از دو سال مانده به انتخابات فقط در يك حزب دموكرات 10 كانديدا وجود دارد كه با يكديگر بحث مي‌كنند اما طبق نظام‌نامه‌اي كه دارند سر آخر يك نفر در مي‌آيد. از اين گذشته وقتي كسي كانديدا و رئيس‌جمهور شد از ساير افراد نيز استفاده خواهد كرد اما در كشور ما كه اينگونه نيست هركس در هر زماني مي‌تواند زير ميز بازي بزند. از اين رو با توجه به اينكه نظام مردم‌سالاري ديني در كشور ما برقرار است همه مسئولان يا مستقيم يا با واسطه توسط مردم انتخاب مي‌شوند ناچار از داشتن چند حزب قدرتمند هستيم البته به معناي اين نيست كه جلوي ساير احزاب گرفته شود اما حزب‌ها بايد جمع و جور شده و اصلاح‌طلبان بايد با اصولگرايان و معتدلين يك حزب تشكيل دهند كه ضابطه‌مند و در چارچوب نظام جمهوري اسلامي باشد.

فارس: آيا در حال حاضر جبهه پيروان مي‌خواهد متولي حزب فراگير باشد؟

باهنر: بحث جدي نداشته‌ايم.

فارس: با توجه به اشاره‌اي كه به ائتلاف سه‌گانه داشتيد، در انتخابات رياست‌جمهوري شما نيز ائتلافي 5 نفره را تشكيل داديد كه به نوعي حزبي و ضابطه‌مند بود اما برخي به تصميم نهايي معترض بودند.

باهنر: ما به آيت الله مهدوي كني اختيار تام داده بوديم. لذا در جلسه‌اي كه تشكيل داديم و خدمت جامعه روحانيت رسيديم از 5 نفر، سه نفر نتيجه پذيرفتند اما آقاي متكي استدلالي ديگري داشت و نتيجه را نپذيرفت اما از قبل گفته بوديم كه تشكيلاتي هستيم.

* متكي به جلسات جبهه پيروان نمي آيد

فارس: در حال حاضر آقاي متكي در جلسات جبهه پيروان حضور پيدا مي‌كند؟

باهنر: خير به جلسات جبهه نمي‌آيد.

* متكي از جبهه پيروان استعفاي رسمي نداده است

فارس: جبهه پيروان استعفاي آقاي متكي را با توجه به مخالفت عسگراولادي مي‌پذيرد؟

باهنر: آقاي متكي استعفاي رسمي نداده و از حزب خود يعني كانون فارغ‌التحصيلان استعفاء داد. البته شوراي مركزي جبهه توسط خودش انتخاب نمي‌شود بلكه ما 15 تشكل هستيم كه دبيركل هر حزب عضو شوراي مركزي جبهه است. آقاي متكي اگر عضو احزاب جبهه بماند عضو جبهه محسوب مي‌شود.

* تشكيل بنيادي به نام مرحوم عسكراولادي

فارس: جبهه پيروان قصد ندارد براي مرحوم عسكر اولادي كار ويژه اي انجام دهد؟

باهنر: چرا ما در اين زمينه مي‌خواهيم كار كنيم و شايد يك بنياد يا موسسه‌اي به نام مرحوم عسگر اولادي تشكيل دهيم، ايشان ابعاد بسيار مختلفي داشت، از اول نهضت ايشان فعال بود؛ رژيم پهلوي قصد داشت كه حضرت امام را دادگاهي كند؛ آقاي عسگراولادي قضيه را دنبال و با مراجع مذاكره كرد و نامه گرفت تا اعلام رسمي كردند كه حضرت امام جز مراجع هستند. لذا اين اقدام مانع شد كه رژيم پيش از تبعيد بتواند به حضرت امام تعدي كند. از آغاز ردپاي آقاي عسكراولادي بود تا يوم من هذا، به جز يك ماهي كه مرحوم عسكراولادي در بيمارستان بود هيچ لحظه‌اي از فكر مردم غافل نبود او در سن 82 سالگي و پيش از مريضي جمعه‌ها چون بيكار بود از صبح به دفتر امداد مي‌رفت تا 7 بعد از ظهر ارباب رجوع را مستقيم مي‌ديد. مركز اسناد زندگي نامه‌اي از او چاپ كرده كه البته كافي نبود، لذا اين مراكز بايد بسيج شوند و همين خاطرات را جمع آوري كنند.

فارس: از مرحوم عسكر اولادي بيشتر بگوئيد.

باهنر:‌ ايشان مكلا بود؛ جلسات ما هميشه با قرآن شروع مي‌شد و وقتي قاري استخاره مي‌گرفت و آيات قرآن را مي‌خواند، آقاي عسگراولادي شروع به تفسير كرد و آنچنان مسلط بود كه احاديث جانبي آيات را هم مي‌گفت؛ دروس حوزوي خوانده بود؛ اما بين علما هم كمتر ديده‌ام كه شخصي اينطور تسلط داشته باشد، حافظه عجيبي داشت از همه مهمتر شاقول ولايت را در زمان امام و چه در زمان رهبري مورد توجه داشت و يك لحظه از مقابل چشم‌هاي خود دور نگه نمي‌داشت و هميشه كارهاي خود را با شاقول ولايت تنظيم مي‌كرد. ايشان واقعا جز مصاديق عاش سعيدا و مات سعيدا بود.

* فرجي دانا بايد به رفتارهاي خود پاسخ دهد







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن