محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853348554
معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتوگوي تفصيلي با فارس افشا كردپشت پرده مركز نگهداري معتادان شفق/ اولتيماتوم به دانشگاههاي علوم پزشكي پايتخت
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتوگوي تفصيلي با فارس افشا كردپشت پرده مركز نگهداري معتادان شفق/ اولتيماتوم به دانشگاههاي علوم پزشكي پايتخت
معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر از تخلفات صورت گرفته در مركز نگهداري معتادان شفق پرده برداشت و از عملكرد دانشگاههاي علوم پزشكي پايتخت، شهرداري و استانداري تهران در ساماندهي معتادان شديداً انتقاد كرد و گفت: شفق ديگر محل نگهداري معتادان نيست.
افشاي آنچه در مركز نگهداري شفق در جنوب تهران ميگذرد. جمع آوري تكراري معتادان در اين مركز و رهاسازي آنها در همان روز موجي از انتقاد عليه مسئولان مبارزه با مواد مخدر در دستگاههاي مختلف ايجاد كرد،مبارزهاي كه به آب در هاون كوبيدن مي نمود. حالا با بابك دين پرست، معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر كه اخيراً و بعد از انتشار گزارش رهاسازي آنها به دستور عبدالرضا رحماني فضلي، جانشين رئيس جمهور در ستاد مبارزه با مواد از اين مركز بازديد كرده است، به گفت و گو نشستيم و البته او نيز حرفهاي زيادي براي گفتن داشت.
بابك دينپرست در گفتوگوي تفصيلي با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، در ابتدا به تعريف مراكز نگهداري معتادان مشمول ماده 15 و 16 قانون مبارزه با مواد مخدر پرداخت و گفت: طبق قانون مصوب سال 89 كه به تصويب مجمع تشخيص مصلحت رسيد درمان اعتياد و كاهش آسيب به دو گروه تقسيم شد.
در دسته اول مراكز داوطلبانهاي كه تحت عنوان ماده 15 از آنها نام ميبريم، معتادان موظفند به اين مراكز مراجعه كنند. طبق آييننامهاي كه بر اساس تبصره يك ماده 15 وجود دارد اين مراكز به 8 بخش تقسيم ميشود. مراكز سرپايي،مراكز گذري، مراكز اقامتي ميان مدت، اقامتي بلندمدت، مراكز بستري و مشاوره.
اما در دسته دوم كه مشمول ماده 16 قانون ميشوند براي نگهداري دو گروه از معتادان ارجاع داده شده در نظر گرفته شدهاند معتاداني كه فاقد گواهي درمان هستند يعني به مراكز داوطلبانه مراجعه نكردهاند يا معتادان متجاهر.
فارس: معتادان متجاهر چه كساني هستند؟
دينپرست: معتاد متجاهر طبق قانون مبارزه با مواد مخدر به معتادي گفته ميشود كه رفتار، گفتار و اعمال وي عرفاً دلالت بر اعتيادش داشته باشد.
طبق مفاد قانوني سال 67 حتي برخي معتادان مستوجب تحمل كيفر 12 ساله در زندانها بودند اما امروز و تا اين لحظه هيچ فردي را به دليل اعتياد به زندان نميفرستيم اگر چه طبق تبصره 3 ماده 16 اگر فرد معتاد از قوانين و ضوابط تخطي كند از 91 روز تا 6 ماه روانه زندان ميشود.
با اين توضيح مراكز ماده 16 مانند شمشير دو لبه هستند كه تصويب وضعيت آنها در طول سه دهه گذشته با تغييراتي همراه بوده است. در اين مدت شاهد تشكيل مراكز اين چنيني و تعطيل آنها پس از مدت كوتاه بودهايم.
در سال 89 كه قانون مبارزه با مواد مخدر ابلاغ شد تب راهاندازي مراكز را ستاد تجربه كرد و به شدت دنبال آن بود كه در همه استانها اين مراكز را داشته باشيم اما در سال 91 اين كار را متوقف كرديم.
فارس: دليل توقف راهاندازي اين مراكز چه بود؟
دينپرست: ماهيت قانون دليل اين امر بود براي اينكه فرد بتواند به مراكز ماده 16 مراجعه كند و گواهي داشته باشد لازمهاش مراجعه به مراكز داوطلبانه ماده 15 بود و در استانهايي كه بستر مناسب براي ايجاد مراكز داوطلبانه وجود نداشت نميتوانستيم اجازه راهاندازي اين مراكز نگهداري را بدهيم.
فارس: چه تعداد مراكز داوطلبانه در كشور داريم و به كدام استانها اجازه راهاندازي مراكز اجباري را داديد؟
دينپرست: بيش از 5300 مركز داوطلبانه در كشور داريم و فقط در 18 استان اجازه راهاندازي مركز ماده 16 را داديم، خيلي از استانها دنبال آن بودند اما ما مجوز را صادر نكرديم.
فارس: به دليل درآمدزايي آن به دنبال مجوز بودند؟
دينپست: نه، راه اندازي مراكز 16 راحتتر ميتواند چهره شهر را از اعتياد پاك كند نگاه آن تقريباً سياسي است حضور معتاد در كف خيابان و ارتكاب به جرم خود نيروي انتظامي و قضايي را وارد عمل ميكند به همين دليل آنها ترغيب ميشوند كه به سمت اين مراكز بروند اما ما به عنوان سيستم تخصصي و ناظر اولويت را به مراكز داوطلبانه دادهايم اما گروهي از معتادان كه نميخواهند و نميتوانند به مراكز داوطلبانه مراجعه كنند لازمهاش ارجاع به مراكز ماده 16 است.
در اين زمينه هم به استانهايي كه خواهان اين مراكز بودند گفتهايم كه فقط براي 20 تا 50 معتاد خياباني اجازه راهاندازي نميدهيم چرا كه نگهداري معتاد بسيار پرهزينه است.
فارس: كدام استانها در حال حاضر مراكز اجباري دارد؟
دينپرست: استانهاي تهران، فارس، آذربايجان غربي، مازندران، گلستان، خراسان رضوي، خراسان جنوبي، خراسان شمالي، البرز، اراك، سيستان و بلوچستان، همدان و كرمان اين مراكز را دارند. صدور فرايند اين مراكز هم مراحلي دارند ابتدا بايد كميته درمان شوراي هماهنگي مبارزه مواد مخدر به رياست دانشگاه علوم پزشكي ضرورت راهاندازي اين مراكز را تأييد كند. يعني كميته بگويد با وجود مراكز درمان داوطلبانه راهاندازي مراكز اجباري ضروري است.
دومين الزام اين است كه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان به رياست استاندار اين ضرورت را تأييد كند و سپس ستاد وارد عمل شود.
اين مراكز دو وجه مهم دارند مشكلي كه در تهران با آن مواجهيم به دليل يك وجه اين مراكز بوده كه انتظامي- قضايي است و وجه دوم وضعيت بهداشت و درمان آنها است.
ما در مقابل تمام استانها فقط به 18 استان مجوز داديم چون نميخواهيم وجه انتظامي و قضايي بر بهداشت و درمان غلبه كند تا مجبور به بستن اين مراكز نشويم به همين دليل در سال 90 اولين دستورالعمل نحوه راهاندازي مراكز اجباري را در ستاد ابلاغ كرديم و پس از آن نيز پروتكل درماني به تأييد وزارت بهداشت در استانها ابلاغ شد و در مرداد سال گذشته آن را تحت عنوان الحاقيه به روز كرديم و به استانها مجدد فرستاديم تا هيچ گونه بهانهاي براي اينكه از اجراي دستورالعمل شانه خالي كنند وجود نداشته باشد.
بنابراين تمام ضوابط از مرحله شناسايي فرد معتاد تا جمعآوري، غربالگري، صدور حكم قضايي براي ارجاع به مركز، پذيرش، سمزدايي، درمان نگهدارنده يا پرهيز مدار اقدامات مددكارانه، توانمندسازي، ترخيص و اقدامات پس از آن ابلاغ شد.
با اين حال براي اجراي دقيق آييننامه كميته هماهنگي مركز را راهاندازي كرديم كه اعضاي آن دانشگاه علوم پزشكي، دستگاه قضايي، نيروي انتظامي، بهزيستي و شوراي هماهنگي ستاد مبارزه با مواد مخدر است كه اين كميته به رياست دانشگاه علوم پزشكي هر استان تشكيل ميشود.
فارس: با اين تعاريف قانوني وضعيت شفق چرا به اينجا رسيد؟
دينپرست: قرار شد اين كميته 5 نفره تمام اتفاقات را در مراكز ماده 16 نظارت و رصد كند و مراكزي كه پذيرش، غربالگري و نگهداري معتادان را انجام مي دهند دقيقاً نظارت شوند.
مركز شفق در تهران نيز بايد فقط مركز غربالگري ميشد اما اكنون مركز نگهداري شده است. ما در تهران دو مركز در جاجرود و صابرين براي نگهداري معتادان داريم يك مركز هم در ملارد با عنوان اخوان تا چند وقت ديگر فعال ميشود اما اينكه چرا ما در تهران اين مشكلات را داريم به دليل پيچيدگي ماهيت خود استان است.
با وجود اينكه 0.8 درصد وسعت كشور به تهران محدود ميشود اما بيش از 16 درصد جميعت كشور را در خود جاي داده است و اين ناهمگوني را در تعداد معتادان متجاهر نيز ميبينيم به طوري كه در ماههاي پاياني سال 90 و 91 و در 6 ماهه ابتدايي امسال شاهد اين هستيم كه 41 هزار نفر را تحت عنوان معتادان به مراكز اجباري در مراكز 18 گانه استانها پذيرش كرديم كه از اين تعداد 53 درصد يعني 21 هزار و 500 معتاد مربوط به استان تهران است.
به تبع آن 36 درصد احتمال هزينههاي مربوط به نگهداري و پشتيباني هم به تهران اختصاص داده ميشود ما امسال 3 ميليارد تومان هزينه كرديم اين بيانگر آن است كه استان ويژهاي داريم.
اما دومين علتي كه چالش ايجاد كرده، ناتواني شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر در انجام مهمترين وظيفه قانوني خود يعني ايجاد هماهنگي بين دستگاهها است. انتظار ما از استاندار تهران اين است كه بر عملكرد دستگاهها نظارت كند و آييننامه ماده 16 را اجرايي كند اين اتفاق در ساير استانها در حال انجام است اما هجمه اعتياد در تهران باعث بروز مشكلاتي ميشود در حالي كه با كمي مداخله جدي ميتوانيم اين بحرانها را حل كنيم.
فارس: در زمان دولت قبلي نظارت استاندار چگونه بود؟
دينپرست: البته اين را بايد بگوييم كه وضعيت جمعآوري و نگهداري معتادان در ماده 16 قابل مقايسه با يك سال گذشته نيست پيشرفتهاي زيادي كردهايم اما در مورد سلامت مردم سخن ميگوييم نه در مورد ساختن يك ساختمان در تهران، در مورد اين حرف ميزنيم كه آزادي افرادي را ميخواهيم سلب كنيم. آنها را به عنوان معتاد جمعآوري كنيم و در محلي نگهداري كنيم چون بحث سلامت و آزاديهاي فردي مردم مطرح است موضوع بسيار مهم ميشود و هر گونه تخطي بخشودني نيست.
شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر تهران نتوانسته از ظرفيت قانوني براي سر خط كردن دستگاهها استفاده كند اما علت ديگر موضع انفعالي دانشگاههاي علوم پزشكي استان تهران است.
اين دانشگاهها به تبع وظايف ذاتي مسئول تأمين سلامت مردم هستند و صرفنظر از اين وظيفه يك وظيفه عمومي در حوزه مواد مخدر دارند و آن اين است كه رؤساي اين دانشگاهها رئيس كميته درمان شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استانها هستند و وظيفه اختصاصي ديگري هم دارند با اين عنوان كه رئيس هماهنگي اجراي ماده 16 هم هستند.
من از دانشگاههاي علوم پزشكي ايران، تهران و شهيد بهشتي گلايهمند هستم كه چرا به وظايف قانوني خود عمل نميكنند اما زماني كه از آنها علت را جويا ميشويم ميگويند نامهنگاريهاي زيادي كردهاند و بايد مركز شفق بسته شود.
انتظار من از دانشگاهها اين نيست بلكه بايد طبق مفاد آييننامه ابلاغي ستاد هر گونه اقدام خارج از چارچوب را به منزله مداخله غيرمجاز در امور پزشكي بدانند و نسبت به هر كسي كه به اين قانون تخطي ميكند اعلام جرم كند اما وقتي با آنها صحبت ميكنيم 5 نامه نشان ميدهد در حالي كه در مورد جان مردم حرف ميزنند. بنابراين اين آقايان به مراكز ماده 16 نيامدند و اين اتفاق افتاد.
فارس: با اين وجود وضعيت بهداشت شفق را قبول ندارند.
دينپرست: بخشي از مواردي را كه گفتهاند قبول داريم اما بارها با مسئولان دانشگاه علوم پزشكي و معاونان درمان وزارت بهداشت جلسه داشتيم و حتي در حضور وزير كشور و استاندار اعلام كردهايم كه حاضريم همه هزينههاي مورد نياز براي استاندارد كردن مركز شفق بدهيم اما آن قدر رفتارهاي كودكانه در سطح اين مسئولان وجود دارد چه در شورا و چه در دانشگاهها كه حاضر نيستند از اين فرصت طلايي استفاده كنند و آنها فقط از دور نشسته و ميگويند اين مركز استاندارد نيست.
ما هم قبول داريم كه اين مركز ايراداتي دارد اما به عنوان ستاد آمادگي تخصيص اعتبار را دادهايم چرا اين حرفها را ميزنند آيا شفق واقعاً قابليت استانداردسازي را ندارد اگر ندارد اعلام كنند تا آن را ببنديم. بنابراين ناتواني شوراي هماهنگي و سكوت غيرمسئولانه دانشگاههاي علوم پزشكي در تهران نتيجهاش وضعيت اكنون شفق شد.
اين حق مسلم مردم است كه شهر زيبا داشته باشند و معابر شهرشان از معتاد پاك باشد چرا كه بسيار آزار دهنده است. اكنون كه پل 11 كيلومتري را در تهران از افتخارات كشورمان ميبينيم بسيار ناپسند است كه در كنارش معتادان بسياري در اتوبانها را شاهد هستيم.
اكنون در اتوبانها نبايد نگران برخورد خودروها باشيم بلكه بايد مراقب باشيم تا به يك معتاد نزنيم و ديه 160 ميليوني ندهيم. آيا واقعاً در جمعآوري معتادان ناتوانيم؟ تبعات غيرامنيتي ناشي از حضور معتادان را هم داريم ما در استانهايي كه مراكز ماده 16(اجباري) را راهاندازي كرديم جرايم 30 تا 40 درصد كاهش يافت. اين معتادان نه شغل دارند، نه خانه و نه پول و براي گذراندن معاش زندگيشان به سرقت دست ميزنند، زورگيري ميكنند و هر كاري را فكر كنيد انجام ميدهند از معتاد چه انتظاري ميتوان داشت.
به اين دليل دستگاه قضايي - انتظامي وارد عمل ميشود چرا كه از سوي ديگر مطالبات مسئولان كشور نيز جمعآوري اين معتادان است بارها در مجمع نمايندگان تهران استنتاق شدهايم با اين وجود مشكلات باعث ميشود وجه انتظامي و قضايي غالب شود.
بر همين اساس برخي دستگاهها به سمت اقدامات خارج از اصول قانوني ميروند و فقط هدف، جمعآوري معتادان از كف خيابان ميشود آن هم به هر قيمتي.
فارس: و بعد هم نيروي انتظامي آنها را رها ميكند.
دينپرست: نگهداري معتادان را تحت هر شرايطي انجام ميدهم اما همه اينها برخلاف قانون و سياستهاي مورد نظر ستاد است. هميشه نگراني ما اين بوده كه وجه انتظامي بر درمان پيشي بگيرد اما در تهران اين اتفاق افتاد و در اين آشفته بازار، دانشگاههاي علوم پزشكي وارد عمل نشدند و اوضاع را اصلاح نكردند.
دستگاههاي قضايي و انتظامي نيز واقعاً از نظر خودشان قانون را اجرا ميكنند اما فرايند غربالگري با وزارت بهداشت است. وقتي اين وزارتخانه به وظايفش عمل نميكند به رهاسازي معتادان به سطح جامعه منجر ميشود كه مورد نظر سؤال شما بود.
فارس: شناسايي اين معتادان براي جمعآوريشان چگونه است؟
دينپرست: در شناسايي اين افراد هم خلط مبحث پيش ميآيد. فرد بيخانمان كه معتاد ميشود را معتاد بيخانمان ميگويند و وجه اعتيادش غالب ميشود. زن خياباني خودفروش كه گاهي مواد مخدر هم مصرف ميكند را زن معتاد خودفروش ميگويند. بيمار مزمن رواني را كه اعتياد هم دارد، معتاد رواني ميخوانند و فردي كه بيماريهاي شديد عفوني، مسري، مراقبتي و حتي عفونتهاي شديد دارد را معتاد بيمار ميخوانند در نتيجه همه اين افراد را جمع ميكنند و در يك جا نگهداري ميكنند.
دستگاههاي مسئول در اين رابطه به وظايف خود عمل نميكنند و آن وقت است كه داد همه بلند ميشود كه چرا معتادان كف خيابان هستند. بايد بپرسيم ساماندهي زنان خياباني با كجاست، ساماندهي متكديان بر عهده چه كسي است. آيا با ستادمبارزه با مواد مخدر است.
ساماندهي بيماران رواني طبق قانون بر عهده چه نهادي است؟ متأسفانه در برخورد با اين گروهها وجه اعتياد غالب ميشود چون راحتترين كار همين است. به جاي اينكه بيمار مزمن رواني را در بيمارستان رواني بستري كنند چون جا ندارند به شفق ميفرستند، زن خياباني را چون جا ندارند به شفق ميآورند. بيمار عفوني را كه وظيفه وزارت بهداشت است درمان كند به شفق ميبرند. ما هم اين اوضاع را نميپذيريم و بعد هم رسانهها وضعيت شفق را به تصوير ميكشند.
دستگيريهاي غيرهوشمندانه و بدون توجه به معيار اصلي جمعآوري باعث ميشود اين افراد به شفق روانه شوند در حالي كه نگهداري اين افراد با شاخصهاي قانوني، اين مراكز همخواني ندارد.
فارس: چه تعداد از معتادان در مركز شفق نگهداري ميشود؟
دينپرست: در 6 ماهه اول امسال 3 هزار و 66 معتاد در شفق پذيرش شدهاند اما اكنون به 5 هزار نفر رسيده است و جالب است بدانيد كه 17 درصد آنها تكراري هستند در گذشته فقط 3 ماه اين افراد را نگهداري ميكرديم اما اكنون پروتكل آن رعايت نميشود اين افراد طبق قانون بايد پس از خروج از اين مراكز 91 روز تا 6 ماه در زندان بمانند اما چون زندانها جا ندارند دوباره به شفق برميگردند.
همچنين 41 درصد از اين معتادان كه در مركز شفق نگهداري ميشوند غيربومي هستند يعني هيچ محل اقامتي مشخصي در تهران ندارند، شغل ثابتي ندارند و زماني كه در شفق درمان ميشوند پس از خروج نه شغل دارند و نه خانه پس كف خيابان ميمانند. در حالي كه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر ميتواند اين معتادان غيربومي را به مراكز اجباري در همان استانها ارجاع دهند البته يك بار ما اين مصوبه را در تهران اجرا كرديم اما متوقف شد.
فردي كه از استانهاي ديگر در مركز تهران نگهداري ميشود پدر و مادرش پس از درمان نميآيند تا فرزندشان را ببرد چرا كه اعتماد نميكند كه درمان شده اما اگر در شهر خودش نگهداري شود درصد ماندگاري بهبود يافتگان هم بيشتر ميشود.
فارس: چرا ارجاع به مراكز استانها ادامه نيافت؟
دينپرست: به دليل بيبرنامگي. مطمئن هستم اگر رايزنيهاي لازم بين اين شوراها انجام شود و استاندار با همتاي خود در استان ديگر صحبت كند چهره شهر درست ميشود و شاهد اين چرخه معيوب نخواهيم بود.
فارس: وضعيت دو مركز ديگر در تهران مانند شفق است؟
دينپرست: براي تكميل درمان معتادان اين ماده ،پس از 18 ماه آييننامه مراقبت درمان پس از خروج را كه ناظر بر دستگاهها بود،ابلاغ كرديم. اين آييننامه معجزه نميكند اما ميتواند بخشي از بار اعتياد را كاهش دهد و شاهد عود كمتري در بين معتادان باشيم و ديگر استانها بهانهاي نخواهند داشت.
دليل ديگر مشكلات شفق ناهماهنگي در شهرداري است. متأسفانه شهرداري تهران كمكم نقش كمرنگ خود را در حوزه اعتياد بيرنگ كرده است. ساماندهي افراد بيخانمان وظيفه جدي شهرداري است كه تا يك سال گذشته به خوبي كار ميكرد و اعتبار خوبي ميگذاشت اما دو سال است كه قول داده 5 مركز ماده 16 را در 5 نقطه از تهران براي ما تعيين كند و در اختيارمان بگذارد ما فقير نيستيم اما در تهران امكان مستقيم ساخت و ساز نداريم.
ما در استانهايي مثل فارس، مازندران و همدان اين مراكز را ساختيم اما در تهران سخت است تا مكاني را براي معتادان اجاره كنيم چون اجاره نميدهند. اين اختيار را به استانداري هم داديم تا هر چقدر پول ميخواهد براي اجاره بپردازد مطمئن هستيم در استان تهران آن قدر ساختمانهاي بلااستفاده وجود دارد كه به دليل نگاههاي صنفي برخي مسئولان كه فكر ميكنند اموال دولت، ارث پدرشان است ما جايي براي معتادان نداريم.
ما در حال حاضر ماهانه 400 ميليون تومان فقط هزينه نگهداري معتاد در تهران ميدهيم. مركز اخوان در ملارد هم آماده است اما دانشگاه علوم پزشكي ايران پس از جداسازي از دانشگاه تهران 4 ماه است كه ميخواهد به ما مجوز بدهد. در حالي كه با راهاندازي اين مركز در فاز دوم ميتوانيم تا هزار معتاد را نگهداري كنيم و مشكل شفق در اين صورت حل خواهد شد ما اگر سرمان هم برود جايي را اجاره نميكنيم كه سر سوزن مسائل بهداشت و درمان را رعايت نكند.
فارس: چرا مجوز مركز اخوان صادر نميشود؟
دينپرست: تمام مراحل صدور مركز اخوان طي شده بود اما به جدايي دانشگاه علوم پزشكي ايران برخورد كرد و ماهها است وقتي مراجعه ميكنيم ميگويند ما هنوز كارتنهايمان را باز نكردهايم.
فارس: نتيجه بازديد از مركز شفق به كجا رسيد؟
دينپرست: هيئتي متشكل از معاون نيروي انتظامي،نماينده ستاد مبارزه با مواد مخدر، معاون سياسي استاندار، دو نفر از اعضاي اتاق مشورتي و نمايندگاني از وزارت بهداشت و بهزيستي در هفته گذشته از شفق بازديد كردند.
گزارش اين بازرسي در جلسه مشورتي دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر ارائه شد و دستورات جدي آن صادر شد به اين گونه كه حتماً همه استانداردهاي لازم براي مراكز اجباري استان تهران لحاظ شود همچنين استاندار موظف شد جلسات هماهنگي براي رفع مشكلات مركز شفق را برطرف كند.همچنين قرار شد مركز اخوان نيز به زودي با تجهيز، فاز دومش طبق استانداردهاي بينالمللي راهاندازي شود.
فارس: براي راهاندازي فاز دوم مركز اخوان در ملارد چقدر اعتبار نياز است؟
دينپرست: هر چقدر كه پول لازم باشد در اختيارشان قرار ميدهيم حتي اعتبار بيشتر هم بخواهند ميدهيم ما ميتوانستيم اين مركز را با 10 نفر هم راهاندازي كنيم اما چون دانشگاه علوم پزشكي ايران مجوز نداد ما هم اجازه نداديم چون نمي خواهيم كاري مشابه شفق اتفاق بيفتد.
فارس: از جلسهتان با معاون درمان وزارت بهداشت بگوييد؟
دينپرست: در جلسهاي كه به همين منظور برگزار كرديم قرار شد گروهي را به مركز شفق اعزام كنند در اين زمينه مشكلي كه وجود دارد اين است كه دانشگاههاي علوم پزشكي ميگويند ما از وزارت بهداشت مستقل هستيم اين هم بلايي است كه از وزارت بهداشت تمكين نميكند و گر نه وزارت بهداشت ميخواهد مشكل را حل كند.
بنابراين شرايط استانداردسازي مركز شفق قرار شده بدون غرض و مرض بررسي شود و با درك شرايط خاص استان تهران استانداردسازي شود.
به اين ترتيب مركز شفق فقط به عنوان مركز غربالگري خواهد بود و اگر معتادان با شرايط مراكز ماده 16 مطابقت داشتند به مركز اخوان در ملارد ارجاع داده ميشود بنابراين شفق ديگر مركز نگهداري معتادان نخواهد بود به همين منظور قرار شده صدور مجوز براي مركز اخوان هم به زودي صادر شود.
فارس: آيا براي اجراي اين موارد مهلت زماني صادر شده است؟
دينپرست: تا پايان اين هفته بايد تمام اين اقدامات انجام شود البته ما 42 روز پيش در جلسه كميته درمان و حمايتهاي اجتماعي ستاد اين موارد را مصوب كرده بوديم كه وزارت بهداشت تيمي را به مركز شفق بفرستد اما اين وزارتخانه توجهي نكرد.
فارس: پس فكر ميكنيد به اين مهلت جديد توجه كند؟
دينپرست: با وزارت بهداشت اتمام حجت كردهايم همانگونه كه طي نامهاي با استانداري هم اتمام حجت كرديم با رويكرد جدي و با پيگيري مستمر دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر مطمئن هستيم كه با هيچ كسي رو دربايستي نداريم حتي ما نامهاي به معاون امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر نوشتهايم كه تمام تذكرات قبلي به استانداري، دانشگاههاي علوم پزشكي و دستگاههاي عضو داده شود تا در صورت نياز عليه همه دستگاهها و مسئولاني كه در راستاي اجراي وظايف خود كوتاهي كردهاند و مرتكب تسامح و تساهل شدهاند اعلام جرم شود.اگر توافقات انجام شده اجرايي نشود مطمئن باشيد وزير كشور از اين مسئله كوتاه نميآيد.
فارس: اعلام جرم در قانون چگونه تعريف شده چون متأسفانه قانون اجرا نميشود.
دينپرست: در قانون مبارزه با مواد مخدر آمده هر گونه اقدام خارج از پروتكل درماني به معناي مداخله در امور درماني است و افرادي كه مرتكب اين كار ميشوند مورد پيگرد قانوني قرار ميگيرند و اينكه ميگوييد متأسفانه قانون اجرايي نميشود بايد بگويم ضمانت ما اهتمام و اعتقاد دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر است. اميدوارم شاهد استمرار اين پشتيباني باشيم چرا كه با كسي تعارف ندارد و زماني كه ساختار دولت زير سؤال ميرود نميتوانيم از دستگاهها بيخود حمايت كنيم.
گفت و گو از مرضيه سعادت
انتهاي پيام/
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]
صفحات پیشنهادی
معاون كاهش تقاضا ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام كرد؛ فعاليت پنج هزار و 233 مركز درماني مجاز اعتياد در كشور
معاون كاهش تقاضا ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام كرد فعاليت پنج هزار و 233 مركز درماني مجاز اعتياد در كشور بابك دين پرست گفت تا به اكنون پنج هزار و 233 مركز درماني مجاز اعتياد در كشور وجود دارند كه مشغول ارائه خدمات درماني اعتياد هستند به گزارش سرويس اجتماعي برنا به نقل از روابهشدار قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتوگو با فارسنسل چهارم مواد مخدر از گروه روانگردانها است
هشدار قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتوگو با فارسنسل چهارم مواد مخدر از گروه روانگردانها است قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت زنگ خطر ورود نسل چهارم مواد مخدر به كشور زده شده است اين مواد مخدر از گروه روانگردانها بوده و پايه گياهي و دارويي دارددبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتوگو با فارس:كمبود فضا باعث رهاسازي معتادان از سوي نيروي انتظامي ميشود/
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتوگو با فارس كمبود فضا باعث رهاسازي معتادان از سوي نيروي انتظامي ميشود نميخواهيم معتادان را انبار كنيم دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت به دليل اينكه فضا و امكانات براي نگهداري معتادان كافي نيست و حجم بازداشتيها هم زياد ميشود نيروي انرئيس كميته راهبردي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر خوزستان:تبديل ستاد مبارزه با موادمخدر به معاونت در كشور ضر
رئيس كميته راهبردي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر خوزستان تبديل ستاد مبارزه با موادمخدر به معاونت در كشور ضروري است رئيس كميته راهبردي شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر خوزستان گفت تبديل ستاد مبارزه با موادمخدر به معاونت در كشور ضروري است به گزارش خبرگزاري فارس از اهواز غلامحمدير عامل خانه سينما در نشست وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با استراتژي هاي فرهنگي مي توان به نيا
مدير عامل خانه سينما در نشست وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با استراتژي هاي فرهنگي مي توان به نيازهاي جامعه پاسخ داد مديرعامل خانه سينما گفت اگر امروز قرار باشد ما درباره يك پديده فرهنگي فعاليتي انجام دهيم مي توان با استراتژي فرهنگي نياز نيازهاي جامعه را پيش بيني كرمدير كل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر:در عرصه مطالعات اجتماعي اعتياد فقر پژوهشي داريم
مدير كل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر در عرصه مطالعات اجتماعي اعتياد فقر پژوهشي داريم مدير كل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت در حوزه مطالعات اجتماعي به شدت ضعف داريم و فقر پژوهش در اين حوزه وجود دارد كه اميدواريم بتوانيم با سرمايهگذاري بيشتر اايوبي در نشست وزير كشور و دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر با سينماگران: سينما مي تواند عاملي براي مقابله با آ
ايوبي در نشست وزير كشور و دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر با سينماگران سينما مي تواند عاملي براي مقابله با آسيب هاي اجتماعي باشد رئيس سازمان سينمايي گفت بنده معتقدم سينما مي تواند عاملي براي مقابله با آسيب هاي اجتماعي باشد همان طور كه سينماگران بدون ادعا سفيران صلح در كشورهايدبيركل ستاد مبارزه مواد مخدر در ديدار با هنرمندان خبر دادكاهش ۴۱ درصد تلفات انساني در حوزه مواد مخدر
دبيركل ستاد مبارزه مواد مخدر در ديدار با هنرمندان خبر دادكاهش ۴۱ درصد تلفات انساني در حوزه مواد مخدر دبيركل ستاد مبارزه مواد مخدر اعلام كرد طي ۸ ماه گذشته ۱۹درصد افزايش كشفيات مواد مخدر داشتهايم و كاهش ۴۱ درصدي تلفات و هزينههاي انساني را در اين حوزه شاهد بودهايم به گزارش خبروزير كشور و دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر: زنگ خطر افزايش دوبرابري آمار زنان معتاد در جامعه به صدا در آمدقا
وزير كشور و دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر زنگ خطر افزايش دوبرابري آمار زنان معتاد در جامعه به صدا در آمدقانون حجاب و عفاف از مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي است عبدالرضا رحماني فضلي گفت آمار خانمهاي معتاد از 2 5 درصد به 8 9 درصد رسيده و اين زنگ خطري در جامعه است زيرا محور خمناظره اعتياد/۱۹مؤيدي: چيزي به نام ستاد مبارزه با مواد مخدر نداريم/ طاهري: ضعف قانون شيشه را گسترش داد
مناظره اعتياد ۱۹مؤيدي چيزي به نام ستاد مبارزه با مواد مخدر نداريم طاهري ضعف قانون شيشه را گسترش داد رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر در ادامه مناظره با گله از عدم تشكيل جلسات ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت عملاً در كشور چيزي به نام اين ستاد وجود ندارد كه طاهري در پاسخ يادآور شد آدبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر: معتادان رها ميشوند تا در فرصتي ديگر جمعآوري شوند
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر معتادان رها ميشوند تا در فرصتي ديگر جمعآوري شوند به گزارش خبرگزاري خبرآنلان عبدالرضا رحماني فضلي كه پيش از اين در نشستهايي نسبت به ورود مواد مخدر جديد و دو برابر شدن اعتياد زنان هشدار داده بود و همچنين از اهالي سينما خواسته بود به موضوع موادمویدی: عملاً چیزی به نام ستاد مبارزه با مواد مخدر نداریم
مویدی عملاً چیزی به نام ستاد مبارزه با مواد مخدر نداریم رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا با بیان اینکه به اندازهای که پلیس مساله مواد مخدر را جدی گرفته سایر دستگاههای فرهنگی آن را جدی نگرفتهاند اظهار کرد سونامی و سیل تولید مواد مخدر با ترفندهای سیاسی و اقتصادی در مقابلدبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر:6 ميليون نفر به طور مستقيم درگير مواد مخدرند/ زنگهاي خطر اعتياد در زنان بايد
دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر 6 ميليون نفر به طور مستقيم درگير مواد مخدرند زنگهاي خطر اعتياد در زنان بايد به صدا در آيند دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت حدود يك ميليون و 325 هزار معتاد در كشور وجود دارد كه اگر آن را در بُعد خانوار 5 نفره ضرب كنيم 6 ميليون نفر از افراد-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها