تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین عبادت بعد از شناختن خداوند،‌ انتظار فرج و گشایش است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829278310




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهی به رویکرد دولت یازدهم در حوزه قانون هدفمندکردن یارانه‌ها | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: پرداخت یارانه نقدی ۴۵۵۰۰ تومانی در طول فعالیت دولت یازدهم ثابت ماند اما درآمدهای دولت از بخش هدفمندی یارانه ها و افزایش تعرفه های مصرفی برق، گاز، آب و بنزین با افزایش چندباره بهای مصرفی حامل های انرژی بیشتر شد.

به گزارش تراز ، در چهار سال گذشته دولت يازدهم در حالي يارانه نقدي را ثابت نگه داشت و عده‌اي را نيز حذف كرد كه پرداخت يارانه نقدي 45 هزار و 500 توماني در طول فعاليت دولت يازدهم ثابت ماندو عده‌اي هم از گردونه دريافت يارانه حذف شدند اما درآمدهاي دولت از بخش هدفمندي يارانه‌ها و افزايش تعرفه‌هاي مصرفي برق، گاز، آب و بنزين با افزايش چندباره بهاي مصرفي حامل‌هاي انرژي بيشتر شد، و در يك كلام بايد گفت هدفمندي يارانه‌ها عروسي دولت يازدهم بود چون كلي منابع براي دولت به همراه داشت اما عده‌اي براي انحراف افكار عمومي پرداخت يارانه نقدي را مصيبت عظما معرفي كردند.حسن روحاني رئيس‌جمهور دولت يازدهم در خردادماه سال ۹۲ در گفت‌وگوي ويژه خبري صدا و سيما اظهار داشت:‌«صدقه گرفتن افتخار نيست صدقه دادن افتخار است؛ ما اگر زندگي مردم را خوب كنيم مردم با افتخار ماليات به دولت مي‌دهند، نياز ندارند دست به سوي دولت دراز كنند، من مي‌خواهم كاري كنم دولت به سوي مردم دست دراز كند...» اين بخش از صحبت‌هاي رئيس‌جمهور در خصوص هدفمندي يارانه‌ها و واريز يارانه نقدي به حساب مردم بود. يارانه نقدي 45 هزار و 500 توماني كه در طول فعاليت دولت يازدهم ثابت ماند اما درآمدهاي دولت از بخش هدفمندي يارانه‌ها و افزايش تعرفه‌هاي مصرفي برق، گاز، آب و بنزين بيشتر شد. البته عده زيادي از يارانه‌بگيران نيز از سوي دولت حذف شدند و وزير اقتصاد و دولتمردان يازدهم شب پرداخت يارانه نقدي را مصيبت عظماي دولت معرفي كردند.
اما جالب است بدانيم كه با ثابت ماندن يارانه 45هزار توماني در طول چهار سال گذشته و كاهش قدرت خريد اين يارانه به زير 10هزار تومان اما هدفمندي يارانه‌ها براي دولت يازدهم منابع قابل ملاحظه‌اي را به همراه داشته است زيرا با آزاد‌سازي پيوسته قيمت آب، برق، گاز، بنزين و... درآمدهاي دولت از محل اجراي قانون هدفمندي رشد كرده است. 
  سه بار افزايش بهاي برق
در طول فعاليت دولت يازدهم تا امروز، سه بار تعرفه مصرف برق افزايش يافته است. يك بار در اسفند سال ۹۲ افزايش ۲۴ درصدي تعرفه مصرفي برق خانگي تصويب و از ابتداي سال ۹۳ اجرايي شد. بار ديگر افزايش ۱۰ درصدي تعرفه برق خانگي از ابتداي اسفند ۹۳ اجرا و در قبوض منتشر شده در سال ۹۴ اعمال شد. سومين مرحله افزايش تعرفه‌هاي برق نيز با افزايش ۱۰ درصدي تمامي پله‌هاي مصرف برق در قبوض از ابتداي مهرماه ۹۵ اجرايي شد.
با وجود فاصله بين قيمت تمام شده توليد برق با قيمت تكليفي فروش آن، افزايش درآمدهاي دولت از قبوض برق با سه مرحله افزايش تعرفه‌ها، به كاهش يارانه دولتي در اين بخش منجر شده است. 
   2 بار افزايش بهاي گاز
در طول فعاليت دولت يازدهم تا امروز، تعرفه مصرف گاز دو مرتبه افزايش يافته است. يك بار در فروردين ماه سال ۹۳ شاهد افزايش ۲۰ درصدي تعرفه‌هاي مصرف گاز در بخش خانگي و بار ديگر در خردادماه سال ۹۴ شاهد افزايش ۱۵ درصدي تعرفه‌هاي گاز در بخش خانگي بوديم.
در مهرماه سال ۹۵ نيز مصوبه‌اي در قالب «آيين‌نامه اجرايي تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۹۵» صادر شد كه طبق آن مصرف گاز در فصول گرم سال با نرخ ثابت ۱۵۰ تومان محاسبه شود كه اين مصوبه موجب افزايش گازبهاي مصرفي افراد كم‌درآمد و كم‌مصرف و كاهش گازبهاي افراد پرمصرف مي‌شد كه براي يك دوره در مهرماه و آبان ماه ۹۵ اين مصوبه به اجرا رسيد اما از ابتداي سال ۹۶ ملغي شد.
«حميدرضا عراقي» مديرعامل شركت ملي گاز ايران در تشريح چرايي صدور چنين مصوبه‌اي گفت: «طبق تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۹۵ محاسبه قيمت پلكاني در هشت ماهه گرم سال به محاسبه ثابت بهاي گاز به ميزان ۱۵۰ تومان در هر مترمكعب تبديل شد كه اين هم براي تأمين پول يارانه نقدي بوده چراكه شركت ملي گاز ايران سالانه موظف به دادن ۸ هزار ميليارد تومان پول براي تأمين يارانه نقدي است.»
   2 بار افزايش بهاي آب و يك بار افزايش عوارض قبوض آب
قيمت آب يك‌بار از ابتداي سال ۹۳ با افزايش ۲۰ درصدي همراه شد و بار ديگر از مهرماه ۹۴ افزايش ۱۰ تا ۳۰ درصدي در پله‌هاي مختلف مصرفي داشت. در آبان ۹۴ نيز به يكباره در قبوض آب صادر شده سه پارامتر جديد به بخش عوارض اضافه شد. 
   2 بار افزايش بهاي بنزين و گازوئيل
ارديبهشت ماه سال ۹۳ بنزين آزاد با رشد ۴۳ درصدي به ۱۰۰۰ تومان در هر ليتر و بنزين سهميه‌اي با رشد ۷۵ درصدي به ۷۰۰ تومان در هر ليتر رسيد. نرخ گازوئيل سهميه‌اي هم با ۱۰۰ تومان افزايش از ۱۵۰ تومان به‌ازاي هر ليتر به ۲۵۰ تومان و قيمت گازوئيل آزاد نيز با ۱۵۰ تومان افزيش از ۳۵۰ تومان براي هر ليتر به ۵۰۰ تومان رسيد. نرخ سوخت بار ديگر در خرداد ماه ۹۴ افزايش يافت و گازوئيل سهميه‌اي به نرخ ۳۰۰ تومان در هر ليتر و گازوئيل آزاد به نرخ ۶۰۰ تومان در هر ليتر رسيد. نرخ بنزين نيز با حذف نرخ‌هاي سهميه‌اي، با رقم ۱۰۰۰ تومان تك‌نرخي شد.
علاوه بر اين حامل‌هاي اصلي انرژي، بهاي مصرفي ديگر حامل‌هاي انرژي نيز همچون گاز مايع، نفت سفيد و … در طول دولت يازدهم با افزايش چندباره همراه بود. اين در حالي است كه ميزان يارانه نقدي در همان مقدار پاياني دولت دهم باقي مانده و دولت به اذعان كارشناسان، از محل افزايش درآمدهاي ناشي از افزايش تعرفه‌هاي مصرفي حامل‌هاي انرژي، كمك چنداني به بخش توليد نكرده است. 
  اعتراف روحاني به درآمدهاي سرشار هدفمندي
در نهايت اگر‌چه دولت يازدهم زير بار كسب درآمدهاي چند ده هزار ميلياردي از محل هدفمندي يارانه‌ها نمي‌رفت اما در سومين مناظره دوازدهمين دوره رياست جمهوري حسن روحاني پذيرفت كه درآمد دولت از محل هدفمندي يارانه‌ها در حدود 70 تا 80 هزار ميليارد تومان است كه تنها نيمي از اين درآمد در قالب يارانه نقدي بين مردم توزيع مي‌شود و برخلاف قانون يارانه‌اي هم به توليد اختصاص نيافته است. 
  رئيس كميسيون تلفيق سال 95 مجلس: قدرت خريد يارانه يك پنجم شده است
حميدرضا حاجي بابايي، رئيس كميسيون تلفيق لايحه برنامه ششم توسعه نيز در تاريخ ۸ دي ۱۳۹۵ در سخناني ارزش يارانه‌هاي نقدي ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان را در سال ۱۳۹۵ معادل 8 هزار تومان دانست، اين امر نشان مي‌دهد دولت يازدهم فشار را بر تمامي خانوارهاي يارانه‌بگير و به ويژه فقرا بيشتر كرد. 
  هدفمندي قاچاق سوخت را كاهش داد
از سوي ديگر افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي چون بنزين و گازوئيل تا حدي بوده است كه گزارش‌هاي ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز نشان مي‌دهد كه قاچاق سوخت به شكل صادرات غير قانوني‌اش كاهش داشته است، پس اگر فرض كنيم كه حجم قاچاق هم كاهش يافته است اين امر از محل افزايش بهاي سوخت در داخل ايران بوده است كه درآمدش را دولت يازدهم به جيب زده است.


منبع: جوان

تراز شبکه اجتماعی اخبار اقتصادی تراز نیوز تلگرام بازار اقتصاد ایران


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf





زمانبندی انتشار: 26 ارديبهشت 1396 - 11:02





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن