تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):امّتم همواره در خير و خوبى اند تا وقتى كه يكديگر را دوست بدارند، نماز را برپا دارند،...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829438233




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حذف ماليات از ثروتمندان از قانون ماليات‌هاي مستقيم در دولت یازدهم | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در حالي كه فقط با ماليات 30 درصدي از دهك دهم (ثروتمندان) حدود 47هزار ميليارد تومان در سال 94 منابع درآمدي براي دولت حاصل مي‌شد، اما دولتمردان در اصلاحیه قانون ماليات‌هاي مستقيم دو مسئله مهم ماليات بر مجموع درآمد و ماليات بر ثروت حذف شد تا در دولت یازدهم، ثروتمندان مالياتي پرداخت نكنند و از ماليات پرداختي كارمندان و كارگران فقير بهره مند شوند.

به گزارش تراز ، در حالي كه مشاور اقتصادي دولت يازدهم مي‌دانست با ماليات 30 درصدي فقط از دهك دهم (ثروتمندان) حدود 47هزار ميليارد تومان در سال 94 منابع درآمدي براي دولت حاصل مي‌شود، اما در همين دولت در اصلاحيه قانون ماليات‌هاي مستقيم دو مسئله مهم ماليات بر مجموع درآمد و ماليات بر ثروت حذف شده است تا در دولت ثروتمندان، ثروتمندان مالياتي پرداخت نكنند و از ماليات پرداختي كارمندان و كارگران فقير بهره مند شوند.دولت يازدهم را عده‌اي دولت ملاكان، بانكداران و در مجموع ثروتمندان معرفي مي‌كنند و وقتي كمي به سياستگذاري‌ها و اقداماتش دقت مي‌كنيم مي‌بينيم كه در همه حال نتيجه سياستگذاري‌ها و اقدامات به سود ثروتمندان تمام شده است. مثلاً در بخش سپرده‌هاي بانكي عموم 900هزار ميليارد تومان سپرده بانكي موجود در بانك‌ها متعلق به ثروتمندان است كه طي چهار سال دولت روحاني اگر سالانه 25درصد سود كسب كرده باشند طي چهار سال سپرده بانكي‌شان دوبرابر شده است. در اين بين اما نكته بر سر ماليات‌ستاني عادلانه است. چندي پيش تئوريسين اقتصادي دولت يازدهم مسعود نيلي با بيان اينكه از قشر ثروتمند جامعه ماليات نمي‌گيريم، گفت: دهك دهم درآمدي (ثروتمندترين دهك در ايران) در سال 94، ۲۸درصد ازهزينه مصرفي كل ۵۶۰ هزار ميليارد توماني كشور را دهك دهم خرج كرده است كه بالغ بر157هزار ميليارد تومان مي‌شود.
 مشاور اقتصادي رئيس‌جمهور با بيان اينكه در دانمارك از ثروتمندان 50 درصد ماليات اخذ مي‌كنند، گفت: در ايران از دهك ثروتمند در عمل مالياتي گرفته نمي‌شود در حالي كه اگر از دهك دهم (ثروتمندترين دهك) كه در سال 94بالغ بر 157هزار ميليارد تومان هزينه مصرفي داشته است تنها ۳۰‌‌درصد ماليات اخذ كنيم ۴۷ هزار و ۱۰۰ ميليارد تومان درآمد مالياتي خواهد بود، اين در حالي است كه منابع مورد اشاره تئوريسين اقتصادي دولت يازدهم تقريباً با يارانه پرداختي نقدي به مردم برابري مي‌كند و با اين حجم از منابع مي‌توان يارانه طبقات پايين جامعه را چندين برابر كرد اما دولت يازدهم از زير بار اخذ ماليات از ثروتمندترين افراد ايراني هميشه شانه خالي كرده است. با توجه به كوتاهي دولت حسن روحاني در اخذ ماليات از ثروتمندان جامعه مي‌توان مدعي شد تنها يك دهك ثروتمند ايراني به دليل اخذ نكردن ماليات از اين دهك متناسب با استانداردهاي بين‌المللي معادل كل يارانه نقدي يك‌سال مردم ايران از معافيت مالياتي برخوردار است به عبارتي يك دهك به اندازه كل مردم ايران يارانه نقدي دريافت مي‌كندو دولت يازدهم براي اصلاح اين روند هيچ‌گاه به سمت اخذ ماليات از ثروتمندان متناسب با استانداردهاي جهاني حركت نكرده است. با توجه به اين گفته تئوريسين اقتصادي دولت يازدهم بايد از وي و دولت يازدهم پرسيد شما كه اين موارد را مي‌دانيد پس چرا از ثروتمندان ماليات اخذ نكرديد.
 
نكته جالب آنكه در همين دولت يازدهم اصلاحيه قانون ماليات‌هاي مستقيم پس از مدت‌ها بررسي سال 1394 به مجلس رفت و سرانجام پس از رفت و برگشت بين مجلس و شوراي نگهبان براي اجرا در سال 1395 ابلاغ شد اما در فرايند اصلاحيه‌ها وزير اقتصاد دولت يازدهم ماليات بر ثروت و مجموع درآمد را از قانون خارج كرد و به اين ترتيب فراغت بخش ثروتمند از پرداخت ماليات تداوم پيدا كرد. تمام بخش‌هاي لايحه ماليات‌هاي مستقيم در دولت دهم تهيه و تدوين شد و وزير امور اقتصادي و دارايي وقت، آن را تحويل مجلس داد اما دولتمردان يازدهم و برخي مجلسي‌ها چون قصد داشتند در آن تغييراتي مانند خروج بخش ماليات بر مجموع درآمد و ماليات بر ثروت را ايجاد كنند، ابلاغ اين قانون را دو سال معطل نگه داشتند. قانون ماليات بر مجموع درآمد از سال ١٣٤٥ كه نخستين قانون ماليات مستقيم تدوين شد، در قانون ديده شده بود اما به دليل دشوار بودن اجراي اين بند از قانون، هميشه اجرا به تعويق مي‌افتاد. بعدها اما به دليل اينكه اجراي اين قانون باعث شفافيت درآمد مي‌شد اين بخش از قانون به اجرا درنيامد. 
ماليات بر درآمد و ثروت از اصلاحيه حذف شد
اصلاحيه قانون ماليات‌هاي مستقيم پس از مدت‌ها بررسي سال ١٣٩٤ به مجلس رفت و سرانجام پس از رفت و برگشت بين مجلس و شوراي نگهبان براي اجرا در سال ١٣٩٥ ابلاغ شد اما در اين اصلاحيه هم دو مسئله مهم ماليات بر مجموع درآمد و ماليات بر ثروت حذف شده است. بعد از تغيير دولت، وزير اقتصاد اين بخش‌ها را از قانون خارج كرد و به اين ترتيب فراغت بخش ثروتمند از پرداخت ماليات تداوم پيدا كرد.
ماليات بر ارزش افزوده، ماليات‌ستاني از يك حق مسلم نتيجه امروز اين است كه ٥ درصد از دارايي‌ها كه فعاليت اصلي اقتصاد از آن محل ناشي مي‌شود، زير بار بيشترين فشار مالياتي است. هرچند جلوگيري از فرار مالياتي و لغو معافيت‌ها ٦٠ درصد خاكستري اقتصاد را ماليات‌پرداز مي‌كند اما يك پيشنهاد منطقي هم مي‌تواند آن باشد كه فشار بر آن ٥ درصد كاهش يابد و منطق ماليات بر ثروت حاكم شود. آن وقت صورت‌هاي اصلي ثروت (ملك و سپرده) هم به همين منوال تحت تأثير فشار مالياتي قرار مي‌گيرند. امروز تحت عنوان ماليات برارزش افزوده از همه اشكال مصرف در ايران ماليات‌ستاني مي‌شود در حالي كه مصرف يك حق است. دولت لازم است به جاي فشار بيجا بر همه اشكال مصرف و ايجاد تورم نهايي در سبد مصرف‌كننده روي اشكال خاصي از مصرف متمركز شود كه لزوماً به كار اقتصاد نمي‌آيد يا اولويت مصرف ايران نيست. مانند ماليات بر سفر خارجي، ماليات بر سيگار، ماليات بر كربن و. . . البته واجب است اين اقدامات با كاهش ماليات بر ارزش افزوده كلي همراه باشد. دريافت اين دو رده مالياتي به مراتب كم‌هزينه‌تر، بي‌فسادتر و شفاف‌تر است.
صمصامي سرپرست اسبق وزارت اقتصاد و دارايي با انتقاد از ضعف ماليات ستاني عادلانه در كشور گفت: سياستگذار اقتصادي بايد بداند كه سيستم بانكي در چه وضعي، چه كساني، چه ميزان وام دريافت مي‌كنند، معوقات بانكي دست چه كساني است، ‌چه كساني ماليات مي‌دهند و چه كساني ماليات نمي‌دهند، با اين اطلاعات مشخص مي‌شود كه در اقتصاد ايران چه اتفاقي افتاده است، بنابر اين نياز اوليه اقتصاد ايران شفافيت اقتصادي در چارچوب شكل‌گيري بانك‌هاي اطلاعاتي است.
صمصامي با اشاره به مقوله ماليات و ماليات‌ستاني اظهار داشت: هم اكنون به جاي اينكه ماليات به كمك توليد بيايد در مقابل توليد قرار مي‌گيرد، چون داده‌هاي مناسبي وجود ندارد و پايه‌هاي مالياتي گسترش نيافته است. اخيراً دكتر عبده‌تبريزي نيز از افزايش 5/2 برابري ماليات‌ها طي پنج سال گذشته انتقاد كرده است و مدعي شده نبايد در دوران ركود از همان پايه‌هاي مالياتي پيشين ماليات بيشتري را اخذ مي‌كرديم. در پايان دولت يازدهم بايد توضيح دهد كه چرا از ثروتمندان طي چهار سال گذشته مالياتي اخذ نكرده است چراكه با اين كار مي‌توانست با بازتوزيع ثروت در بين اقشار ضعيف، فقر را از كشور ريشه‌كن كند.


منبع: جوان

تراز شبکه اجتماعی اخبار اقتصادی تراز نیوز تلگرام بازار اقتصاد ایران


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf





زمانبندی انتشار: 24 ارديبهشت 1396 - 15:09





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن