تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر کس اندوه و مشکلى را از مومنى بر طرف نماید خداوند در روز قیامت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798764274




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تناقض‌ حذف پايان‌‌نامه دوره کارشناسي ارشد با نياز امروز جامعه دانشگاهي


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: تناقض‌ حذف پايان‌‌نامه دوره کارشناسي ارشد با نياز امروز جامعه دانشگاهي
روزنامه آفرینش نوشت:

چندسالي است كه در مقاطع تكميلي در بسياري از دانشگاه‌ها، شيوه جديدي با عنوان شيوه آموزش‌محور رواج يافته كه در آن، دانشگاه به جاي ارائه واحد پايان‌نامه به دانشجويان ارشد، اين واحد را حذف كرده و به جاي آن، واحد‌هاي آموزشي به دانشجو ارائه مي‌دهد.

در برخي از دانشگاه‌ها، دانشجويان در بدو ورود، در يكي از دو شيوه آموزش‌محور يا پژوهش‌محور پذيرفته مي‌شوند و تكليف آنها از همان ابتداي ورود مشخص است؛ آنهايي كه به صورت آموزش‌محور پذيرفته شده‌اند، به جاي اخذ پايان‌نامه، واحدهاي درسي را مي‌گذرانند و از پايان‌نامه معافند. درمقابل، آنها كه با عنوان پژوهش‌محور پذيرفته شده‌اند، لازم است بنا به سنت گذشته، واحد پايان‌نامه را اخذ كرده و در زمان مشخصي از آن دفاع كنند.

در برخي دانشگاهها هم اين مساله به عهده دانشجويان گذاشته شده است؛ آنها كه مايل باشند مي‌توانند واحد پايان‌نامه را انتخاب كنند و آنها كه تمايلي به گذراندن پايان‌نامه ندارند، مختارند به جاي آن، چند واحد درسي را انتخاب كرده و بگذرانند.
اين انتخاب، احتمالا براي برخي دانشجويان خوشايند است چون با توجه به ماهيت واحد پايان‌نامه و سختي‌هايي كه معمولا بايد براي به بار نشستن آن متحمل شد، بسياري از آنها ترجيح مي‌دهند با پاس كردن چند واحد درسي، بدون دست و پنجه نرم كردن با مرارت‌هاي پايان‌نامه، مدرك تحصيلي خود را دريافت كنند.

نكته‌اي كه در اين جا حائز اهميت است، تناقض شيوه آموزش‌محور با نفس و ماهيت دوره ارشد و مقاطع تكميلي است. درواقع، دوره ارشد و دكتري، در اكثر رشته‌ها، با دوره كارشناسي تفاوتهاي اساسي دارد. دوره كارشناسي بيشتر مبتني بر آموزش، كلاس و واحدهاي آموزشي است.

حال آن كه، در مقاطع تكميلي، معمولا، پژوهش كه موجب متمركزتر شدن افراد بر رشته تخصصي خود مي‌شود، جايگاه بسيار مهمي دارد. ازطرفي، به دليل ضعف دانشگاههاي ما در زمينه پژوهش، دانشجويان، معمولا با روحيه تحقيق و پژوهش بيگانه‌اند.

در ترم آخر كارشناسي ارشد كه عمدتا زمان اخذ واحد پايان‌نامه است، بسياري از دانشجويان، براي بار نخست به صورت جدي، وارد قلمرو پژوهش مي‌شوند و انجام امور تحقيقي پايان‌نامه، مي‌تواند به نوعي، سنگ‌بناي ورود واقعي آنها به عرصه پژوهش باشد.

حال، وقتي اين واحد، در دوره ارشد، حذف مي‌شود، فرصت آشنايي و ورود به حيطه پژوهش و تحقيق، عملا از دانشجويان سلب مي‌شود. ممكن است گفته شود حذف اين واحد، اشكالي ندارد. چرا كه بسياري از دانشجويان اصولا به تحقيق علاقه‌اي ندارند و تنها براي اخذ مدرك است كه وارد مقطع تكميلي شده‌اند. همين طور، اكنون، بسياري از دانشجويان كه ملزم به ارائه پايان‌نامه هستند، امور مربوط به رساله خود را به ديگران، موسسات و... محول مي‌كنند و خود، نقشي در نگارش آن ندارند.

 اما به هر حال، به نظر مي‌رسد حذف پايان‌نامه، نه فقط با ماهيت مقاطع تكميلي بيگانه باشد، بلكه با نياز اول جامعه علمي و آكادميك ما نيز در تناقض است.

امروز، جامعه علمي ما با مشكلاتي روبروست كه به دليل بي‌مهري‌ به عرصه پژوهش، صرفا آموزشي بودن، تكيه بر تئوري‌ها و بي‌توجهي به جنبه مهارت‌آموزي در بيشتر رشته‌ها و... به وجود آمده‌اند.

لذا، نياز نخست جامعه دانشگاهي ما، پر كردن خلأهاي مربوط به مقوله پژوهش است. اينك بعد از تمام آزمون و خطاها، فضاي آكادميك ما، به دانشجوياني نياز دارد كه علاوه بر آموزش، در عرصه پژوهش هم از تجربه، مهارت و قوت كافي برخوردار باشند و لازمه اين امر، باز كردن درهاي پژوهش به روي دانشجويان مقاطع تكميلي و حتي كارشناسي است. نه اينكه، همان آب‌باريكه پژوهش را نيز بسته و پژوهش را كه نياز اول دانشگاههاي كشور است امري صرفاً تزئيني، تفنني و غيرلازم جلوه دهيم!



تاریخ انتشار: ۰۷:۰۴ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - 23 April 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن