واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دفاع قائم مقام وزير جهاد از نوسان قيمت مرغ و واردات پرتقال
يك شركت كارگزار دولتي به سفارش ستاد تنظيم بازار اقدام به واردات پرتقال از مصر و تركيه كرد.
از ابتداي اسفند تاكنون قيمت مرغ، گوشت و تخممرغ گران شده و وزارت جهاد كشاورزي همچنان به دليل ضعف در تنظيم بازارمواد مصرفي مردم مورد نقد فعالان اقتصادي است. اين درحالي است كه قائم مقام وزير جهادكشاورزي از افزايش قيمت مرغ در ماههاي پرمصرف دفاع كرده و ميانگين نوسان قيمت آن را حدود ۷ درصد ميداند.
براساس قانون انتزاع تأمين محصولات كشاورزي از توليد تا عمده فروشي به عهده وزارت جهاد كشاورزي است و تغيير قيمتها در خردهفروشي به عهده سازمانهاي نظارتي است اما آنچه در اسفند ماه بازار محصولات كشاورزي و مواد مصرفي با آن مواجه شده از ضعف وزارت جهاد كشاورزي در تنظيم بازار اين كالاها حكايت دارد ، به طوري كه عمدهفروشان مرغ، گوشت و تخممرغ مستقر در ميدان بهمن در يك هفته گذشته با بالا نگه داشتن قيمت اين محصولات تلاش كردند كه از افت قيمت در ماه پاياني سال جلوگيري كنند. در اين ميان نكته قابل توجه دفاع قائم مقام وزير جهاد كشاورزي از نوسان قيمت در ماههاي پرمصرف است. علياكبر مهرفرد روز گذشته در جمع خبرنگاران با اشاره به نوسان ۷ درصدي قيمت مرغ در سه سال اخير گفت: از ابتداي اسفند تا ۱۵ فروردين اوج تقاضا براي مرغ و محصولات پروتئيني است اما از نيمه فروردين بازار كساد ميشود، از اين رو طبيعي است كه توليدكنندگان بخواهند زيان خود را در ساير ماههاي سال جبران كنند. وي همچنين با تأييد گزارش «جوان» در خصوص واردات و پهلوگيري كشتي پرتقال مصري آقازاده دولتي گفت: با توجه به سرمازدگي مركبات شمال شركت نهاده دامي به عنوان كارگزار و مباشر دولتي انتخاب شده كه از مصر و تركيه پرتقال وارد كند و سود و زيان آن متوجه دولت خواهد شد. وي از اعلام ميزان واردات اين پرتقالها امتناع كرده و افزود: اين پرتقال با تعرفه 5 درصدي و رعايت شرايط قرنطينهاي وارد ميشود و اين بدان معنا نيست كه واردات پرتقال آزاد شده است. قائممقام وزير جهاد كشاورزي در امور بازرگاني و صنايع كشاورزي يادآوري كرد: تراز تجاري بخش كشاورزي در سال ۱۳۹۲تا ۱۳۹۴به ميزان 4 ميليارد و 700 ميليون دلار بهبود يافت و به منفي 3 ميليارد و 400 ميليون دلار رسيد و پيشبيني ميشود، تراز تجاري كشاورزي تا پايان امسال به كمتر از 3 ميليارد دلار منفي ميرسد.
مهرفرد نيز از نبود ساختار توليد و توزيع سخن گفت و افزود: دولت نبايد خريد تضميني كند بلكه زنجيره توليد تا توزيع و مصرف بايد توسط تشكلها اداره شود. وي تأكيد كرد: زنجيره توليد تا مصرف محصولات كشاورزي خوب سامان نيافته و كشاورزان ما خرد هستند كه تشكلهاي بخش خصوصي بايد در اين زمينه به ميدان بيايند زيرا كشاورزان ما يك هلدينگ ندارند و اگر يك ساعت شير را از آنها نخرند، بيچاره ميشوند. وي اضافه كرد: از يك كشاورز خرد نميتوانيد انتظار داشته باشيد كه به بازار جهاني راه يابد و بايد سيستم بازاريابي حرفهاي داشته باشد، تشكلها بايد كار را جلو ببرند و دولت نظارهگر باشد.
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]