واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وزیرکشاورزی نباید زیربار واردات محصولات با تعرفه 5 درصد برود
رئيس كميسيون كشاورزي مجلس با بيان اينكه واردات محصولات كشاورزي با تعرفه ۵درصد، زدن تير خلاص به توليد داخل و به نفع واردكنندگان است، از تصويب آن بهرغم مخالفت وزارت جهاد كشاورزي خبر داد وگفت:اگر جاي حجتي بودم مصوبه را اجرا نميكردم يا استعفا ميكردم.
به گزارش تسنيم، علي محمد شاعري در گفتوگوي ويژه خبري درباره كاهش تعرفه واردات هشت كالاي اساسي و حساس به كشور گفت: با وجود حمايتهاي دولت از بخش كشاورزي اما اين حمايتها در مقايسه با ديگر كشورها جدي و شرايط كشاورزان مناسب نيست. كشاورزي يك فعاليت آسيب پذير و نيازمند حمايت جدي دولت است. حمايت از كشاورزي و تخصيص يارانه به اين بخش بايد توسط دولت انجام شود تا امنيت غذايي به مخاطره نيفتد. وي افزود: مصوبه دولت مبني بر كاهش تعرفه واردات محصولات كشاورزي مخالف سياستهاي سه ساله دولت در اين بخش بوده است و اين مصوبه كارشناسي و فني نيست. در سه سال اخير توليد محصولات كشاورزي 20 ميليون تن افزايش يافته و نشان دهنده ظرفيت مناسب توليد اين محصولات در كشور است. وزارت جهاد كشاورزي مخالفت شديد خود را با مصوبه جديد كاهش تعرفه واردات محصولات كشاورزي اعلام كرده است و ما نيز در مجلس مخالف اين موضوع هستيم. شاعري با بيان اينكه واردات محصولات كشاورزي با تعرفه 5 درصد، زدن تير خلاص به توليد داخلي است، افزود: كاهش تعرفه و واردات محصولات كشاورزي در آستانه كشت بهاره، مصوبه دولت براي حمايت از محصولات خارجي است. بخش كشاورزي مدافع سرسخت در دولت ندارد و اگر بنده جاي وزير جهاد كشاورزي بودم يا اين مصوبه را اجرا نميكردم يا استعفا ميكردم.
وي افزود: دولت در تنظيم بازار مركبات نيز موفق نبوده است و بايد با اعمال سياستهاي حمايتي، كمبود محصولات كشاورزي را جبران كند. البته وزارت جهاد كشاورزي بازار محصولات كشاورزي را در اختيار ندارد و كساني كه انحصار واردات را در اختيار دارند بازار را در دست گرفتهاند. واردكنندگان ذرت، برنج و محصولات تراريخته كشاورزي به تعداد انگشتان دست نيستند. وي با بيان اينكه طرح «بازار در مقابل بازار» از سياستهاي موردنظر وزارت جهاد كشاورزي و كميسيون كشاورزي مجلس است، گفت: نبايد دروازههاي كشور را به روي واردات محصولات كشاورزي ساير كشورها گشود. اين كار با سياستهاي اقتصاد مقاومتي در تناقض است. وي افزود: بايد صادرات در مقابل واردات انجام شود نه اينكه بازار خود را در اختيار ديگر كشورها قرار دهيم. به عنوان نمونه توليد برنج امسال كشور 2 ميليون و 300 هزار تن برآورد شده كه بر اساس ميزان مصرف سرانه و نياز 600 هزار تني جامعه، تا پيش از مرداد كمبود برنج وارد و انبار شده است. چه نيازي وجود داشت كه در آستانه سال زراعي 95 و 96 تعرفه واردات برنج از 32 درصد به 5 درصد كاهش يابد. شاعري با بيان اينكه ضريب خودكفايي گوشت در كشور 90 درصد است، گفت: اكنون حدود 870 هزار تن مصرف داخلي گوشت است اما با اعمال سياستهاي حمايتي دولت ظرفيت توليد يك و نيم ميليون تن گوشت در كشور وجود دارد. حدود 95 درصد واردات روغن نياز داريم كه بيشتر اين روغنهاي وارداتي تراريخته است و مشخص نيست چه بر سر سلامتي مردم ميآورد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]