تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827256782




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پس لرزه‌های افت ارزش پول ملی بر اقتصاد کشور/ سود برجام چه بود؟ | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در دوران پسا برجام می‌بایست بازار ارزی کشور به ساحل آرامش می‌رسید، اما امروز شاهد آن هستیم که از زمان لغو تحریم‌ها و اجرای برجام، نه تنها آرامشی را به خود نمی‌بیند، بلکه روزهای طوفانی‌تری را تجربه می‌کند.

به گزارش تراز ، علیرضا پورجعفری: هفته گذشته بازار تبادل ارز کشور شاهد تغییرات زیادی بود. از جمله مهمترین این تغییرات کاهش ارزش ریال ایران در برابر دلار آمریکا است. مطابق با اظهارت دولتی‌ها قاعدتا در دوران پسا برجام می‌بایست بازار ارزی کشور به ساحل آرامش می‌رسید، اما امروز شاهد آن هستیم که از زمان لغو تحریم‌ها و اجرای برجام، ارزش ریال ایران در مقابل دلار آمریکا ۱۹ درصد افت ارزش پیدا کرده است و نه تنها آرامشی را به خود نمی‌بیند، بلکه روزهای طوفانی‌تری را تجربه می‌کند.

واکنش اقتصاد بین الملل به کاهش ارزش ریال
روزنامه انگلیسی دیلی تایمز از کاهش 19درصدی ارزش ریال ایران در برابر دلار آمریکا خبر داد. همچنین بانک جهانی اعلام کرد، ریال ایران بین ۲۷پول ملی مقام دوم از نظر افت ارزش را در سال٢٠١٤ داشته است.
پول ملی ایران در حالی طی سال٢٠١٤ رتبه دوم افت ارزش را داشته است که در سال٢٠١٣ با افت ١/٣٢درصدی در جایگاه نخست از این نظر قرار گرفته بود. ارزش ریال ایران در برابر دلار طی سال٢٠١٢ نیز ١٣درصد و در سال قبل از آن ١/٥درصد کاهش یافته بود.

دلیل کاهش ارزش ریال در برابر دلار چیست؟
اولین دلیل کاهش ارزش ریال در برابر دلار، کاهش قابل توجه ذخایر ارز خارجی ایران به دلیل تداوم مناقشات غرب با ایران و اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه کشورمان برای مدت زمان طولانی است. تأثیر این بحران در سال 2012 و با اعمال تحریم‌های نفتی علیه ایران به عنوان اصلی‌ترین منبع ارز خارجی این کشور و بلوکه شدن منابع ارزی ایران در خارج تشدید شد. منابع بلوکه شده‌ای که بعد از برجام هنوز یا به صورت کامل تحویل ایران نشده‌اند یا نصفه و نیمه به داخل رسیده‌اند و محل خرج شدنشان از قبل تعیین شده است.
به گفته کارشناسان، دلیل عمده دیگر این افت ارزش، چند نرخی بودن ارز به شکل نرخ ارز دولتی، نرخ ارز آزاد، نرخ ارز مرجع و نرخ ارزی که دولت در درون خود از آن استفاده می‌کرده است.
همچنین رشد نقش بازارهای موازی و آزاد در ایران و همچنین عدم توانایی دولت در تشدید کنترل خود بر بازار ارز، نکته‌ی دیگری است که می‌تواند از دلایل این مسئله باشد. در واقع باید اذعان کرد که این عدم توانایی دولت بر سیستم‌های نظارتی، خود عاملی بر بحران زایی بازار ارز است.پیامدهای جبران ناپذیر کاهش ارزش ریال
سال‌های اخیر سال‌های بحران خیزی برای بازار ارزی ایران بوده که این موضوع این روزها بسیاری از مسئولان و کارشناسان را نگران کرده است. در این راستا افزایش مدام نرخ تورم مهمترین تأثیر اقتصادی کاهش ارزش تومان در برابر دلار در ایران بوده است. چرا که افزایش قیمت مواد اولیه و کالاهای وارداتی ریشه در افزایش قیمت دلار دارد و در واقعیت شاهد آن هستیم که در نهایت قیمت تمام شده‌ی کالاهای مصرفی مردم با افزایشی چشم گیر رو به رو شده است.
از سوی دیگر سرمایه‌گذاران نیز از اقتصادهایی که با بی‌ثباتی نرخ ارز دست و پنجه نرم می کنند، فراری هستند.
 این مسأله به ضرر اقتصادی بزرگی برای کشورها منجر می‌شود، چرا که به دلیل نبود سرمایه‌گذاری نیازهای تولید از طریق واردات تأمین شده و منافع ناشی از آن به خارج منتقل می‌شود و در این فضا باید عملا باید فاتحه‌ی ادامه‌ی کار تولیدی‌های داخل و اشتغال زایی برای جوانان کشور را یک جا با هم خواند!
اما تکانه‌های گاها منفی که در سایه این موضوعات به وجود می‌آید، مستقیما اثرش بر زندگی مردم است. از جمله پیامدهای اجتماعی تغییرات نرخ ارز در کشورها و کاهش ارزش پول ملی، نزول روزافزون استانداردهای زندگی مردم و کاهش قدرت خرید و درآمد آن‌ها است.
 این مسأله با کاهش رشد اقتصادی و تعطیلی کارخانه‌ها بیشتر شده و با افزایش تورم و نرخ بیکاری بحران اقتصادی در کشورها را تشدید می‌کند.آیا گرانی دلار زمینه ورشکستگی اقتصاد است؟
اگر نگاهی به افت ارزش ریال در برابر دلار در طول دهه‌های گذشته داشته باشیم، می‌بینیم در فاصله ۶ سال، قیمت هر دلار آمریکا در بازار ارز ایران حدود چهار برابر شد.این در حالیست که در هفته گذشته قیمت دلار به بالاترین حد خود در چند سال اخیر و دوران پسا برجام رسید.اخیرا در خبری منتسب به بانک جهانی عنوان شده است که قیمت دلار در ایران به 5 هزار تومان خواهد رسید و در نهایت اقتصاد ایران ورشکست خواهد شد. این ادعا در حالیست که آخرین گزارش بانک جهانی مربوط به پیش‌بینی روندهای اقتصاد ایران در سال 2016 بود که اتفاقا چشم‌اندازی با ثبات از آن ارائه کرده بود.نکته دیگر آنکه اگرچه نهادهای بین المللی به‌صورت دوره‌ای گزارش‌های تخصصی از وضعیت اقتصادی کشورها منتشر می کنند اما نه در مورد ایران و نه در مورد هیچ کشور دیگری چنین ارزیابی‌هایی ارائه نمی‌دهند.کنترل بازار در عرضه و تقاضا راه حلی برای ثبات ارزش پول ملی
در این وضعیت و با توجه به تغییرات لحظه‌ای نرخ ارز در این روزها به نظر می‌رسد یکی از راهکارهایی که می‌تواند به بازگشت ارزش پول ملی  کمک کند، مسئله افزایش تولید داخلی و بی نیازی از واردات است. در این زمینه ابراهیم رزاقی کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با روزنامه صبح نو گفت:« کنترل بازار در عرضه و تقاضا هم کمک می‌کند تا ارزش پول ملی ثابت بماند اما در کشور متاسفانه عرضه به نسبت تقاضا کم است لذا عرضه را از طریق کالاهای وارداتی افزایش می‌دهیم که این موضوع از سال 48 باب شده و سبب افزایش تورم است.»
این موضوع در حالیست که متاسفانه دولت‌ها به منویات رهبری و قانون اساسی بی‌توجهند و اقتصاد را بر پایه نفت می‌بینند و برای اقتصاد مقاومتی برنامه‌ای ندارند. لذا باید اذعان کرد که تنها راه بازگشت به شرایط قبل توجه به درون با نگاه اقتصاد مقاومتی است.



تراز شبکه اجتماعی اخبار اقتصادی تراز نیوز تلگرام بازار اقتصاد ایران


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf





زمانبندی انتشار: 12 دى 1395 - 12:59





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن