واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: كاهش 17 درصدي ارزش پول ملي در روزهاي اخير
رئيس كميسيون اقتصادي مجلس گفت: 17 درصد از ارزش پول ملي كشور در روزهاي اخير كاسته شده است. نماينده بانك مركزي هم حجم بازار تجارت غيررسمي يا همان قاچاق را با حجم تجارت رسمي برابر دانست.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما، محمدرضا پورابراهيمي در ارتباط تلفني با برنامه گفتوگوي ويژه خبري شبكه دو سيما افزود: صادركنندگان در پي افزايش نرخ و توليدكنندگان در پي كاهش آن هستند. نرخ ارز بايد بر اساس ساختار عرضه و تقاضا مشخص شود.
پورابراهيمي افزود: به نظر ميرسد دستهايي پنهان در بازار دخالت ميكنند، تا فاصله نرخ ارز مبادلهاي و آزاد بيشتر شود تا در اين ميان به سود بيشتري برسند.
وي گفت: اگر سياستهاي بانك مركزي در زمينه نرخ ارز بازتعريف شود ظرفيتهاي خوبي براي تك نرخي شدن ارز در كشور وجود دارد.
رئيس كميسيون اقتصادي مجلس تصريح كرد: ادامه وضعيت دو نرخي مبادلهاي و آزاد ارز در كشور غيرقابل قبول است و موجب رانت ميشود. از اين رو، ورود بانك مركزي به بازار ملتهب ارز، مثبت و تأثيرگذار است.
وي گفت: در شش ماهه اول امسال گردش ارزي كشور 44 ميليارد دلار و در 9 ماهه 64 ميليارد دلار بود.
نماينده بانك مركزي هم در اين برنامه گفت: تقويت ارزش دلار در بازارهاي جهاني افزايش تقاضا براي دلار تجارتي و مسافرتي، افزايش واردات و فعاليتهاي دلالان ارز ازجمله علتهاي نوسانات نرخ ارز در دو ماه اخير است.
صمد كريمي افزود: بانك مركزي با اعمال سياستهايي هيجانات و شوك در بازار ارز را كنترل ميكند.
وي گفت: بازار تجارت غيررسمي يا همان قاچاق، حجم بسيار بالايي در كشور دارد كه با حجم تجارت رسمي برابري ميكند و بازار را تحت تأثير قرار ميدهد. كريمي افزود: بانك مركزي با ابلاغ ضوابط خريد و فروش ارز تلاش ميكند تا خريد و فروش آن را به بازار رسمي هدايت كند.
وي گفت: در سال 94 با احتساب تجارت غيررسمي، حجم بخش غيرنفت در تأمين ارز كشور 64 درصد بود.
نماينده بانك مركزي افزود: گسترش روابط كارگزاري بانكي، افزايش سرعت نقل و انتقالات وجوه و افزايش درجه نقدينگي در بانكها از جمله سياستهاي ارزي بانك مركزي است كه در دست اجراست.
يك استاد دانشگاه هم در اين برنامه گفت: دولت و بانك مركزي در سالهاي اخير تلاش كردهاند تا سياست تثبيت نرخ اسمي ارز را اجرا كنند كه غلط است و بايد سياست تثبيت نرخ رسمي ارز مورد توجه قرار گيرد.
مرتضي اللهداد افزود: نرخ ارز از سال 92 تاكنون چندان افزايش نيافته بود و بانك مركزي تلاش ميكرد با وصول درآمدهاي نفتي بازار ارز را كنترل كند.
وي گفت: در سه سال گذشته نرخ ارز در كشور ثابت نگه داشته شد و اين اتفاقي نادرست است.
اللهداد با غيرقابل توجيه بودن اتفاقات بازار ارز در سال 91 افزود: تا هفت، هشت سال پيش، ارز با منشأ داخلي و خارجي وجود نداشت و از آن سال اين پديده خودنمايي كرد. اين استاد دانشگاه گفت: بانك مركزي و دولت وقتي در مشكلات قرار ميگيرند سياستهاي دوگانهاي را به اجرا ميگذارند كه در بلندمدت به كشور زيان ميرساند. وي با بيان اينكه وزارت نفت بيشتر از بانك مركزي در بازار ارز موفق بود افزود: اين وزارتخانه از بهمن 94 تا تير 95 ظرفيت فروش نفت كشور را دو برابر كرد و دلارهاي بيشتري را در اختيار بانك مركزي قرار داد در حالي كه بانك مركزي با سياست شناور در بازار ارز عملكرد خوبي نداشت. اللهداد با اشاره به اينكه ثابت نگه داشتن نرخ ارز در بلندمدت در توليد كشور اثر منفي ميگذارد گفت: توليدكنندگان داخلي كه مواد اوليه را از خارج وارد ميكنند با افزايش نرخ ارز مخالفند، اما بخش ديگري از توليد كشور با ثابت نگه داشتن اين نرخ در بلندمدت ضرر خواهند كرد. اين استاد دانشگاه افزود: بعد از برجام بانك مركزي دو بار اعلام كرد كه نرخ ارز را تك رقمي خواهد كرد و پس از آن يك مسئول در اين بانك گفت: زمان تك نرخي شدن ارز مشخص نيست و اين نوع اطلاعرساني براي بازار ارز درست نيست.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]