واضح آرشیو وب فارسی:الف: افت 17 درصدی ارزش پول ملی طی چند روز اخیر/ثابت نگه داشتن نرخ ارز غلط است
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: 17 درصد از ارزش پول ملی کشور در چند روز گذشته کاسته شده است.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۶
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا پورابراهیمی در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: صادر کنندگان در پی افزایش نرخ و تولیدکنندگان در پی کاهش آن هستند.
وی با بیان اینکه نرخ ارز باید بر اساس ساختار عرضه و تقاضا مشخص شوند، افزود: به نظر می رسد دست هایی پنهان در بازار دخالت می کنند تا فاصله نرخ ارز مبادله ای و آزاد بیشتر شود تا در این میان به سود بیشتری برسند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: اگر سیاست های بانک مرکزی در زمینه نرخ ارز بازتعریف شود ظرفیت های خوبی برای تک نرخی شدن ارز در کشور وجود دارد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: ادامه وضعیت دو نرخی مبادله ای و آزاد ارز در کشور غیرقابل قبول است و موجب رانت می شود.
پورابراهیمی افزود: ورود بانک مرکزی به بازار ملتهب ارز، مثبت و تأثیرگذار است. در شش ماهه اول امسال گردش ارزی کشور 44 میلیارد دلار و در 9 ماهه 64 میلیارد دلار بود.
نماینده بانک مرکزی هم در این برنامه گفت: تقویت ارزش دلار در بازارهای جهانی افزایش تقاضا برای دلار تجارتی و مسافرتی، افزایش واردات و فعالیت های دلالان ارز ازجمله علت های نوسانات نرخ ارز در دو ماه اخیر است.
صمد کریمی افزود: بانک مرکزی با اعمال سیاست هایی هیجانات و شوک در بازار ارز را کنترل می کند.
وی گفت: بازار تجارت غیررسمی یا همان قاچاق، حجم بسیار بالایی در کشور دارد که با حجم تجارت رسمی برابری می کند و بازار را تحت تأثیر قرار می دهد.
کریمی افزود: بانک مرکزی با ابلاغ ضوابط خرید و فروش ارز تلاش می کند تا خرید و فروش آن را به بازار رسمی هدایت کند.
وی گفت: در سال 94 با احتساب تجارت غیررسمی، حجم بخش غیرنفت در تأمین ارز کشور 64 درصد بود.
نماینده بانک مرکزی افزود: گسترش روابط کارگزاری بانکی، افزایش سرعت نقل و انتقالات وجوه و افزایش درجه نقدینگی در بانکها ازجمله سیاست های ارزی بانک مرکزی است که در دست اجراست.
یک استاد دانشگاه هم در این برنامه گفت: دولت و بانک مرکزی در سال های اخیر تلاش کرده اند تا سیاست تثبیت نرخ اسمی ارز را اجرا کنند که غلط است و باید سیاست تثبیت نرخ رسمی ارز مورد توجه قرار گیرد.
مرتضی الله داد افزود: نرخ ارز از سال 92 تا کنون چندان افزایش نیافته بود و بانک مرکزی تلاش می کرد با وصول درآمدهای نفتی بازار ارز را کنترل کند.
وی گفت: در سه سال گذشته نرخ ارز در کشور ثابت نگه داشته شد و این اتفاقی نادرست است.
الله داد با غیرقابل توجیه بودن اتفاقات بازار ارز در سال 91 افزود: تا هفت هشت سال پیش، ارز با منشأ داخلی و خارجی وجود نداشت و از آن سال این پدیده خودنمایی کرد.
این استاد دانشگاه گفت: بانک مرکزی و دولت وقتی در مشکلات قرار می گیرند سیاست های دوگانه ای را به اجرا می گذارند که در بلندمدت به کشور زیان می رساند.
وی با بیان اینکه وزارت نفت بیشتر از بانک مرکزی در بازار ارز موفق بود افزود: این وزارتخانه از بهمن 94 تا تیر 95 ظرفیت فروش نفت کشور را دو برابر کرد و دلارهای بیشتری را در اختیار بانک مرکزی قرار داد در حالی که بانک مرکزی با سیاست شناور در بازار ارز عملکرد خوبی نداشت.
الله داد با اشاره به اینکه ثابت نگه داشتن نرخ ارز در بلندمدت در تولید کشور اثر منفی می گذارد گفت: تولید کنندگان داخلی که مواد اولیه را از خارج وارد می کنند با افزایش نرخ ارز مخالفند اما بخش دیگری از تولید کشور با ثابت نگه داشتن این نرخ در بلند مدت ضرر خواهند کرد.
این استاد دانشگاه افزود: بعد از برجام بانک مرکزی دو بار اعلام کرد که نرخ ارز را تک رقمی خواهد کرد و پس از آن یک مسئول در این بانک گفت: زمان تک نرخی شدن ارز مشخص نیست و این نوع اطلاع رسانی برای بازار ارز درست نیست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]