واضح آرشیو وب فارسی:فارس: قاسم پورحسن در رونمایی از شرح نجات ابنسینا:برخی به غلط تصور میکنند «نجات»، خلاصه کتاب «شفا» ابنسینا است
استاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: شاید نخستین بار است که پس از هزاره ابن سینا دو جلد کتاب رسمی و آکادمیک به همراه واکاوی اندیشههای ابن سینا منتشر شده و این برای ما بسیار مهم است.
به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، آیین رونمایی شرح الهیات نجات شیخ الرئیس ابوعلی سینا اثر آیتالله سیدحسن سعادت مصطفوی مدیرگروه فلسفه دانشگاه امام صادق(ع) پیش از ظهر امروز (چهارشنبه ۵ خرداد) با حضور غلامرضا اعوانی، مهدی محقق، کریم مجتهدی، حسین کلباسی اشتری، عبدالله نصری، محمد محمدزاده، آیتالله غلامرضا فیاضی، حجتالاسلام حسن معلمی، و جمعی دیگر از فضلا و اساتید حکمت و معرفت در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، قاسم پورحسن با ارزنده شمردن ارج نهادن بر تجلیل از آثار مهم و ارزشمند فارسی گفت: آقای دکتر مصطفوی دلدادگی نیرومندی به ابن سینا دارند، یکی از شرحهای کتاب مهم ابن سینا هم کتاب نجات است که امروز از آن تجلیل میکنیم. وی در ادامه افزود: شاید نخستین بار است که پس از هزاره ابن سینا دو جلد کتاب خوب درباره او به صورت رسمی آکادمیک منتشر شده، البته رونماییها و گرفتن بودجه داشتیم اما به نحو علمی کمتر واکاوی اندیشههای ابن سینا صورت گرفته است. پورحسن با اشاره به اینکه خیلیها تصور میکنند کتاب نجات، خلاصه کتاب شفا ابن سینا است، گفت:تصور بنده این است که دکتر سعادت مصطفوی چنین تفکری ندارد و این دو اثر را مجزا از هم میداند همانطور که جوزجانی ابتدای کتاب خود میگوید نجات کتاب مستقلی است و ابن سینا در ابتدای حکمت العروضیه که آن را در بیست و یک سالگی خود نوشته، چنین چیزی را میگوید متأسفانه از حکمت العروضیه نیز تنها یک نسخه موجود است و آن هم افتادگیهای زیادی دارد. وی در ادامه افزود: کتاب نجات از این حیث اثر مستقلی است که در نیمه دوم سده شانزدهم به ضمیمه کتاب قانون در سه بخش اصلی کتاب ابن سینا چاپ شده است، جوزجانی میگوید که یک بخش یا بخشهایی از نجات پیش از شفا نوشته شده و به نظر من به طور خاص اختصاص به مقاله ششم طبیعات مربوط به بحث نفس دارد. بنابراین این خیلی مهم است که ما نجات را اثر مستقلی بدانیم. پورحسن با بیان اینکه ما یک شرح به طور مستقل بر نجات میبینیم آنچنان که در اثری گزارش شده است این شرح ناقص است، اظهار داشت: الهیات نجاتی که دربارهاش صحبت میکنم مقاله اولش امور بالمعنی العام و دوم بالمعنی الاخص است، در آنجا هم آمده که این شرح خیلی وفادار به متن نیست شرح آقای مصطفوی و سایرین انجام دادند وفادار به متن است. وفادار بودن به متن را حاج آقا خیلی تأکید میکردند که اگر بعدها معلم شدید اینطور نباشد که فقط در کلاس سخنران کنید و به متن اصلی بی توجه باشید. این استاد فلسفه اظهار داشت: از همه مطالب جالب تر نقدی است که شهرستانی بر کتاب نجات دارد این نقد هم کمتر مورد توجه قرار گرفته و در کتابخانه استانبول موجود است. خود کتاب نجات دارای 4 بخش؛ منطق، طبیعیات، ریاضیات و الهیات است.
در ادامه حسینعلی قبادی، رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی طی سخنانی عنوان کرد: دکتر مصطفوی مایه مباهات فرهنگ، معرفت و تمدن ایرانی ـاسلامی هستند. وی در ادامه افزود: پژوهشگاه علوم انسانی به عنوان یک جایگاه پژوهشی در شأنش است که دائم چنین میزبانیهایی را داشته باشد و به نسلهای آینده نیز این پیام را برساند که ایران سرزمین معرفت، دیانت و تفکر است که میتواند میراثهای خود را بازآفرینی کند. قبادی با تأکید بر اینکه ملتی میتواند به توسعه برسد که بتواند میراثهای خود را بازتولید و تولید کند، یادآور شد: کار درخشان حضرت آیتالله مصطفوی معنایی چند برابر برای ما دارد که باید ارزش این کار تفسیر شود و از اینکه بتواند پیام توان میراثی این سرزمین را به نسلهای آینده هم برساند. وی همچنین یادآور شد: ما باید تلاش کنیم با پشتوانه اساتید به سمت قطب علمی علوم انسانی جهان یا حداقل در آسیا حرکت کنیم.امیدوارم این جلسه مقدمهای برای آن هدف بزرگ بشود. انتهای پیام/ک
95/03/05 :: 13:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]