تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 27 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):دانشمندی که از علمش سود برند ، از هفتاد هزار عابد بهتر است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806805193




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

غذاهای محلی استان یزد


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
غذاهای محلی استان یزد




در این سری مجموعه مطالب خوشمزه قصد کرده ایم غذاهای محلی و معروف هر استان را به تفکیک به شما معرفی کرده و آموزش دهیم. امروز با غذاهای محلی استان یزد ما را همراهی کنید.





برترین ها: هر شهر و استانی برای خودش نشانه هایی دارد که به نحوی شناسنامه آن شهر محسوب می شوند. از صنایع دستی گرفته تا مکان های گردشگری و غذاهای محلی، همه و همه نمادی از یک شهر و استان محسوب می شوند که اتفاقا مردمان آن منطقه تعصب خاصی نسبت به آنها دارند. البته گاهی به دلیل سیر و سفرهایی که همیشه باب بوده، این تحفه ها دست به دست چرخیده و به شهرهای دیگر قرض داده شده اند. برای مثال غذاهای محلی هر شهر و استانی، ممکن است در مکان هایی دیگر پخته و استفاده شوند و حتی دست مایه تغییر شده باشند. اما باید این نکته را به خاطر سپرد هر غذایی شناسنامه و اصالتی برای خودش دارد که همیشه با آن باقی می ماند.

در این سری مجموعه مطالب خوشمزه قصد کرده ایم غذاهای محلی و معروف هر استان را به تفکیک به شما معرفی کرده و آموزش دهیم. امروز با غذاهای محلی استان یزد ما را همراهی کنید.


آش شولی

آش شولی یکی از آش‌های یزدی است که در حین سادگی، خوشمزه نیز هست. در اصل چاشنی این آش، سرکه است ولی می‌توانید آن را با رب انار هم میل کنید.

مواد اولیه:

سبزی (نصف آن اسفناج و نصف دیگر شوید، تره، جعفری و چند شاخه شنبلیله) یک و نیم کیلوچغندر دو عدد بزرگپیاز سه عددنعناع خشک دو قاشق غذا خوریآرد یک و نیم لیوانعدس یک لیوانروغن به میزان لازم برای پیاز و نعناع داغنمک به میزان لازمزردچوبه دو قاشق مربا خوریسرکه به میزان دلخواه

غذاهای محلی استان یزد



طرز تهیه:

1. ابتدا چغندر را پوست کنده، سپس آن را به صورت خلالی برش داده و با مقداری آب می گذاریم روی شعله تا نیم پز شود.

2. بعد از نیم پز شدن چغندر، عدس و سبزی خرده شده را به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا کاملا بپزد.

3. در این فاصله نعناع و پیاز داغ را درست کرده و به آن زردچوبه را اضافه می کنیم.

4. به آرد حدود 4 تا 5 لیوان آب اضافه کرده و سپس با دست، کاملا آن ها را با هم مخلوط می کنیم.

5. وقتی سبزی و عدس پخته شد نصف پیاز داغ را به قابلمه اضافه کرده ومی گذاریم چند قل بخورد.

6. بعد از آن، ابتدا حدود 4 لیوان آب جوش به آش اضافه می کنیم و سپس آرد آب گرفته را به آرامی به آش اضافه می کنیم و همزمان هم، خوب به هم می زنیم تا آرد گلوله نشود.

7. اگر آش خیلی غلیظ شد باز هم آب به آن اضافه می کنیم و سپس آن را خوب به هم می زنیم تا غلظت آن چیزی شبیه سوپ شود.

8. بعد از این که نمک و فلفل آش را اندازه کردیم، به آن نعنا داغ و بقیه ی پیاز داغ و سرکه را اضافه می کنیم (البته کمی از آن را برای تزئین نگه می داریم) و می گذاریم تا چند قل بزند تا بوی تند سرکه کم شود.

9. اگر سرکه دوست نداشتید می توانید آش را با رب انار میل نمایید.



آش گندم

این آش گندم دو نوع طرز پخت دارد که هر دو نوع رو براتون گذاشتم.

روش اول:

مواد اولیه:

پیاز داغ 5 قاشق غذاخوریسیر داغ 3 قاشق غذاخورینخود اش 250 گرملوبیا چیتی 250 گرمگندم پوست کنده 400 گرمسبزی های آش 1 کیلوگرمنعنا خشک 1 قاشق غذاخوریکشک به مقدار لازمنمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:

1. از شب قبل حبوبات (لوبیا و نخود  را در آب خیس کنید، درون قابلمه گندم شسته شده و حبوبات خیس خورده شده را بریزید و بگذارید تا بپزند و نرم شوند).

2. پس از پختن و نرم شدن حبوبات میتوانید سبزی اش را که شسته اید و خرد کرده اید (میتوانید سبزی های اش را درشت چرخ کرده یا با چاقو ریز کنید) بهمراه پیاز داغ و سیر داغ به اش اضافه نمائید (در هنگام سرخ کردن پیازو سیر زردچوبه و فلفل را اضافه کنید تا با پیاز و سیر تفت بخورند).

3. پس از اضافه کردن تمام مواد حرارت گاز را ملایم کنید و اجازه دهید تا آش کاملا جا بیفتد و غلظت پیدا کند سپس آش را در ظرف کشیده و با کشک، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزئین کنید.

نکات:

1. در صورت تمایل میتوانید در انتهای پخت درون اش مقداری کشک اضافه کنید، این آش گوشت ندارد اما اگر دوست داشتید میتوانید کمی گوشت قرمز را جداگانه بپزید و همزمان با اضافه کردن سبزی ها اضافه نمائید.

2. برای تهیه نعنا داغ کمی نعنای خشک را در مقداری اب خیس کنید سپس اب اضافه را گرفته و درون روغن تفت دهید تا رنگ نعنا تغییر کندو کمی تیره تر شود.

3. سبزی های آش شامل ترکیبی از جعفری، تره، گشنیز و اسفناج است، اگر اسفناج در دسترس نبود از برگ چغندر میتوانید استفاده کنید.


غذاهای محلی استان یزد



روش دوم:

مواد اولیه:

گندم پوست کنده  نصف پیمانهجو پوست کنده  یک سوم پیمانهنخود  یک سوم پیمانهعدس یک سوم پیمانهماش یک سوم پیمانهسبزی آش 1 کیلو گرمروغن زیتون  به میزان لازملوبیاسفید، قرمز، چیتی، چشم بلبلی  از هر کدام یک سوم پیمانهنمک، فلفل قرمز، زیره، آویشن، زردچوبه، پونه   به میزان لازم
طرز تهیه:

1. برای درست کردن آش گندم بایستی حبوبات و غلات را ۲۴ ساعت قبل بخیسانید و بعد همه ی آنها را به مدت یک ساعت جداگانه بپزید.

2. پس از آن سبزی خورد شده را همراه با ادویه جاتی که گفته شد به آنها اضافه کرده و یک ساعت دیگر با حرارت ملایم بگذارید بپزند تا خوب جا بیفتد و هنگام سرو به دلخواه باروغن زیتون میل کنید.


آش آبغوره

آش آبغوره که علاوه یزد، در شهر تبریز نیز طبخ می شود، خواص بی شماری دارد و برای سلامتی بسیار مفید است. غوره و آب آن، از جمله موادی هستند که علاوه بر مصرف آنها به عنوان چاشنی غذا در آش‌ ها، خورش‌ ها و خوراک‌ ها، خواص بسیاری مانند عطش‌ زدایی، صفرابری و کاهش قند و کلسترول خون دارند.

مواد اولیه:

پیاز 3 عددسبزی آش 1بلغور گندم 1 پیمانهعدس 1 پیمانهلوبیا چشم‌ بلبلی 1 پیمانهبرنج 1 پیمانهآب مرغ یا آب‌ گوشت 2 پیمانهآب جوشیده 4 پیمانهآبغوره 2 پیمانه (باتوجه به ذائقه‌ تان می توانید آن را کم یا زیاد کنید)غوره نصف پیمانه (در صورت تمایل)پودر نعنای خشک ‌شده 2 قاشق سوپ‌ خورینمک و فلفل سیاه به میزان دلخواه روغن مایع سرخ‌کردنی 4 قاشق سوپ‌ خوری

غذاهای محلی استان یزد



طرز تهیه:

1. معمولا برای درست‌ کردن آش‌ ها پیش از آغاز مراحل آشپزی، اولین کار شستن و خیساندن حبوبات به مدت چند ساعت و دومین کار پاک‌ کردن سبزی آش شامل تره، جعفری، گشنیز، برگ چغندر و یا اسفناج (با توجه به فصل) و همچنین شست‌ و شو و خرد کردن آن است (توجه داشته باشید سبزی آش نباید ریز خرد شود).

نکته: هریک از حبوبات را در ظرف‌ جداگانه خیس کنید، زیرا با توجه به متفاوت‌ بودن سرعت پخت آن ها، هر کدام را جداگانه و به‌ صورت مرحله‌ ای به مواد داخل آش اضافه می‌کنیم.

2. پس از انجام مراحل اولیه، پیازها را به صورت ریز یا خلالی خرد کرده و سپس داخل قابلمه بزرگی حاوی مقداری روغن تفت دهید تا طلایی‌ رنگ شود. مقداری از پیاز داغ را جدا برداشته و برای تزئین روی آش کنار بگذارید. سپس ۲ قاشق سوپ‌ خوری پودر نعنا‌ خشک را به پیاز داغ اضافه کرده و کمی تفت دهید.

3. آب مرغ یا آب گوشت را به مخلوط پیاز داغ و نعنا ‌داغ اضافه کرده و شعله اجاق‌ گاز را کمی زیادتر کنید تا آب مرغ یا گوشت به جوش آید.

4. با توجه به اینکه بلغور گندم در مقایسه با دیگر حبوبات دیرتر می‌پزد، ابتدا بلغور گندم را به مواد داخل قابلمه بیفزایید و بگذارید حدود یک ربع بجوشد. بعد از آن لوبیا چشم‌ بلبلی و عدس را به طور همزمان اضافه کرده و شعله اجاق‌ گاز را کم کنید و بگذارید تا حبوبات نیم‌ پز شوند. در مرحله بعد برنج را اضافه کرده و هر از گاهی مواد داخل آش را هم بزنید تا آش ته نگیرد. در صورت نیاز می‌توانید مقداری آب جوشیده نیز به مواد بیفزایید.

5. پس از آن که مطمئن شدید حبوبات کاملا پخته‌ اند، سبزی آش را اضافه کنید. پس از اضافه‌ کردن سبزی، دوباره در قابلمه را بگذارید تا سبزی پخته‌ شده و آش کاملا جا بیفتد.

نکته: این آش به خاطر داشتن بلغور گندم و برنج، آشی لعاب‌ دار است پس دیگر نیازی به اضافه‌ کردن آرد نیست.

6. در پایان آبغوره و در صورت دلخواه غوره را هم به آش اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه بجوشد.

7. پس از طی این مدت، آش را در ظرف مخصوص کشیده و با پیاز داغ، نعنا ‌داغ و در صورت دلخواه حبوبات پخته‌شده آن را تزئین کنید.

نکته: در صورت تمایل می‌توانید ۱۰۰ گرم گوشت چرخ‌ کرده را به همراه یک عدد پیاز کوچک رنده‌ شده و کمی نمک، فلفل و زعفران با هم خوب ورز داده و به شکل کوفته‌ های ریز درآورید. سپس کوفته‌ ها را در مقداری روغن تفت داده و برای تزئین روی آش بریزید.


آش ماش

آش ماش از غذاهای محلی استان یزد به ویژه شهرستان مهریز به شمار می رود. البته این آش در استان گلستان هم طبخ می شود. مواد آن سبزی و ماش و گاهی سیب‌ زمینی ریز است. در منشاد این آش را در زمستان برای صبحانه می‌ پزند و در زمان مراسم عزاداری و روز دفن میت یکی از نزدیکان صاحب عزا می‌ پزد و به خانه عزادار می‌ برد.ایرانیان قدیم ماش را « مِچ » می گفتند و زمانی که به زبان عربی وارد شد ماش نام گرفت.

مواد اولیه:

ماش 1 پیمانهبرنج نصف پیمانهسبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) 1 و نیم پیمانه خرد شدهرب گوجه 1 قاشق غذاخورینمک، فلفل، زرچوبه به مقدار لازمپیاز داغ به مقدار لازمنعناع داغ به مقدار لازم

غذاهای محلی استان یزد



طرز تهیه:

1. این که می گویم این آش زود آماده می‌شود برای این است که ماش احتیاج به خیساندن ندارد. برنج را قبل از شروع به کار خیس نمایید. ماش را با ۲ قاشق پیاز داغ و نمک و زرچوبه و ۴ لیوان آب داغ می‌گذاریم بپزد.

2. وقتی ماش باز شد و نیم پز شد، برنج خیس خورده را به آن اضافه می‌کنیم و با درنظر گرفتن اینکه برنج آب می برد، آبش را اندازه می‌کنیم. هر از گاهی هم می‌ زنیم تا برنج ته نگیرد. برنج باید خوب از هم باز شود. وقتی حسابی نرم شد، سبزی را اضافه می‌کنیم. رب گوجه و نمک و فلفل را در روغن کم، تفت می‌دهیم و در آش می‌ریزیم.

3. ادویه آش را میزان می‌کنیم و می‌گذاریم آش جا بیفتد. در روغن داغ، نعناع خشک را می‌ریزیم و هم می‌زنیم و زود از روی حرارت برمی داریم تا سیاه نشود.

4. موقع سرو، روی آش را با کمی کشک، پیاز و نعناع داغ تزیین می‌کنیم. این آش سیر داغ ندارد.


قلیه کدو

قلیه کدو یزدی که با کدو حلوایی یا همان کدوی تنبل تهیه می شود یکی از خورش های سنتی استان یزد به شمار می رود. این غذا به دلیل داشتن کدو حلوایی سرشار از آنتی اکسیدان و به خودی خود نوعی ضد سرطان طبیعی است.

مواد اولیه:

لوبیا قرمز 50 گرمماش 150 گرمکدو حلوایی پوست کنده 350 گرمروغن 100 گرمپیاز سرخ شده 3 قاشق سوپخورینمک، فلفل و زردچوبه به مقدار کافیشکر 100 گرمدارچین 1 قاشق مرباخوریگردو و پودر نارگیل به میزان لازم

غذاهای محلی استان یزد



طرز تهیه:

1. لوبیا قرمز و ماش را شب قبل خیس کنید. ابتدا لوبیا را بپزید، نیم‌ پز که شد ماش را اضافه کنید تا هر دو کاملا پخته شود.

2. کدو حلوایی را پوست بکنید و در مقداری روغن سرخ کنید.

3. تمام مواد پخته شده را همراه با پیاز سرخ کرده، نمک، فلفل، زردچوبه و مقداری آب در ظرفی بریزید و در آن را بگذارید تا کاملا پخته و له شود.

4. شکر و دارچین را اضافه کنید و پس از چند جوش هنگامی که غذا جا افتاد در ظرف مورد نظر بکشید و با مقداری گردو و نارگیل پودر شده تزیین کرده و با نان میل کنید.


خورش قیمه یزدی

خورش قیمه خورشی بسیار خوشمزه و معروف است اما در یزد به شیوه ای متفاوت طبخ میشود و البته مزه آن به خوشمزگی قیمه اصیل و حتی به قول یزدی ها بهتر هم هست!

مواد اولیه:

زردچوبه یك قاشق مربا خوریپودر هل سبز 1 قاشق چای خوریدارچین یك قاشق چایخوریپیاز 2 عددنخود 1 پیمانهلیمو عمانی 3 عددگوشت (خورشتی) نیم كیلوزعفران (ساییده) 1 قاشق چایخوری

غذاهای محلی استان یزد



طرز تهیه:

1. نخود ها را در آب بریزید و اجازه دهید آب جوش بیاید سپس شعله را خاموش كنید و نخودها را از صافی رد كرده و پوست آنها را جدا كنید و اگر دوست دارید آنها را به دو قسمت تقسیم كنید.در ظرفی جدا گانه مقداری روغن را داغ كنید و نصف پیاز را رنده كرده و آن را به خوبی سرخ كنید تا طلایی شود.

2. حالا گوشتها را به آن بیفزایید و انقدر تفت دهید تا رنگ گوشت سفید شود.و سپس زردچوبه را به گوشت بیفزایید و اجازه دهید با مقدای آب بپزد.

3. وقتی گوشت نیم پز شد نخودها را به آن اضافه كنید و اجازه دهید غذایتان خوب بپزد.

4. وقتی غذایتان تقریبا پخت لیمو عمانی ها را به آن اضافه كنید و در ظرفی جدا نصف دیگر پیاز را خرد كرده و سرخ كنید و با اضافه كردن هل و دارچین و زعفران آب كرده آن را به غذا اضافه كنید و اجازه دهید كمی دیگر جا بیفتد.

نكات:

1. میتوانید نخودها را پوست نگرفته هم به خورش اضافه كنید كه البته بدون پوست مسلما بهتر خواهد شد.

2. اگر دوست دارید به غذایتان آبغوره یا آبلیمو اضافه كنید.

3. این غذا در دستور اصلی رب ندارد ولی اگر خواستید در پیازداغ اولیه دو قاشق رب گوجه فرنگی هم تفت دهید.

4. حتما نخودها را از شب قبل خیس كنید.

5. برخی افراد به این خورش گلاب هم میزنند كه سلیقه ای است.


خورش به آلو یزدی

خورش به آلو یکی از غذاهای سنتی یزد است که در فصل پاییز محبوبیت زیادی پیدا می کند. با توجه به این که در پخت خورش بِه، آلو و شکر مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از کمی آب لیمو ترش نیز طعم این خورش را ملس و دلچسب می‌کند. این خورش در زمره خورش‌ های ملس به حساب می‌آید و در نتیجه طرفداران خاص خود را دارد.

مواد اولیه:

آلو خیس شده 250 گرملپه نصف پیمانه (75 گرم)پیاز خلال شده 1 عدد (140 گرم)روغن مایع مخصوص سرخ کردن به مقدار لازممغز ران گوسفند یا گوساله خرد شده 400 گرمزردچوبه پودر شده 1 قاشق سوپ خوری (6 گرم)زعفران ساییده و حل شده در آب جوش 1 قاشق سوپ‌ خوری (14 میلی‌لیتر)بِه خردشده 2 عدد (520 گرم)رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپ‌ خوری (30 گرم)شکر 3 قاشق سوپ‌ خوری (39 گرم)آب لیموترش 2 قاشق سوپ‌ خوری (28 میلی‌لیتر)فلفل سیاه پودر شده و نمک به مقدار لازمزنجبیل پودر شده نصف قاشق چای‌ خوری

غذاهای محلی استان یزد



روش تهیه:

1. آلو را در ظرفی حاوی آب به مدت یک ساعت خیس کنید.

2. لپه را نیز در مقداری آب خیس کرده (در مدت زمان خیساندن، دو تا سه بار آب آن را عوض کنید)، سپس هنگام پخت، در آبکش بریزید.

3. پیاز را در تابه‌ ای حاوی روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود.

4. گوشت را به پیاز اضافه کرده، حرارت را زیاد کنید و تفت دهید تا حدی که آب آن کشیده شود. لپه را به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید و به مدت دو تا سه دقیقه تفت دهید،‌ سپس زردچوبه را به آن بیفزایید.

5. شش پیمانه آب به گوشت اضافه کرده، زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید. زعفران را به آن افزوده، درب ظرف را بگذارید تا گوشت بپزد.

6. به و رب گوجه‌ فرنگی را به طور جداگانه در تابه‌ ای حاوی روغن تفت دهید و به همراه آلو (و آب آن) در نیم ساعت آخر پخت به خورش بیفزایید.

7. سپس شکر، آب‌ لیمو، نمک، فلفل و زنجبیل را نیز به خورش اضافه کنید، درب ظرف را بگذارید تا خورش جا بیفتد،‌ سپس در ظرف مورد نظر ریخته و به همراه پلو سرو کنید.

نکته:

1. دقت داشته باشید که حتماً لپه را تفت دهید؛ زیرا این کار مانع از وا رفتن لپه می‌شود.

2. در صورت تمایل می‌توانید نصف پیمانه (75 گرم) لپه را با پیاز سرخ شده تفت دهید، سپس به گوشت اضافه کنید.


کوفته لپه یزدی

کوفته لپه یکی از غذاهای سنتی یزد است که گرچه بی شباهت به کوفته تبریزی نیست، اما جزئیات آن متفاوت است.

مواد اولیه:

سبزی معطر 350 گرمکشمش نصف پیمانهلپه 350 گرمزرشک یک پیمانهپیاز سرخ شده 4 قاشق غذاخوریتخم مرغ خام 4 عددتخم مرغ پخته 5 عددگوشت چرخ کرده یک کیلونمک و ادویه مقداریرب گوجه 2 قاشق سوپخوری

غذاهای محلی استان یزد



طرز تهیه:

1. ابتدا لپه را می‌ پزیم سپس آبکشی می‌کنیم. سپس سیب‌ زمینی‌ ها را پخته و  پوست می‌ کنیم و بعد رنده می‌ کنیم و به لپه‌ ها اضافه می‌کنیم.

2. گوشت چرخ کرده، نمک و ادویه، نصف پیاز داغ موجود، تخم مرغ و زرشک را که از قبل خیسانده و آبکش کرده‌ ایم، با هم مخلوط کرده و ورز می‌ دهیم و مانند کوفته تبریزی به دور تخم‌ مرغ‌ های آبپز که پوست کنده‌ ایم گلوله کرده و کوفته بزرگی درست می‌کنیم.

3. بقیه پیاز سرخ شده را درون تابعه بزرگی ریخته و رب گوجه رنگی، نمک، ادویه و هر چاشنی که دوست داشتیم اضافه می‌ کنیم و کمی تفت می‌ دهیم. سپس دو لیوان آب افزوده می‌گذاریم جوش بیاید سپس کوفته‌ ها را درون قابلمه چیده مانند بقیه کوفته‌ ها می‌گذاریم پخته شود.

نکته:

نکته مهم این غذا این است که نباید کوفته ها از هم وا رفته و بشکفند. برای جلوگیری از آن باید آب کوفته نباید خیلی چرب باشد و نباید کاملا روی کوفته ها را بپوشاند. شعله اجاق نباید زیاد باشد و غذا نباید در حین پخت قل بزند.


کوفته نخودچی یزدی

کوفته نخودچی یا کوفته یزدی یکی از غذاهای سنتی محبوب میان مردم استان یزد به شمار می رود.

مواد اولیه:

گوشت چرخ کرده گوسفند یک کیلوپیاز دو عددتخم مرغ چهار عددآرد نخودچی پنج تا شش قاشق غذا خوریسبزیجات معطر شامل تره و جعفری به میزان دلخواهنمک، فلفل و زردچوبه به اندازه کافی

غذاهای محلی استان یزد



طرز تهیه:

1. یکی از پیازها را رنده کنید و با گوشت مخلوط کرده و بعد از آن آرد نخودچی و تخم مرغ را اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید. به ازای هر نفر باید یک تخم مرغ به مواد کوفته اضافه کنید.

2. سبزی ها را بعد از آن که خوب شستید، ساتوری کرده و به همراه نمک و فلفل به بقیه مواد اضافه کنید. بعد از آنکه همه مواد را مخلوط کردید و خوب ورز دادید، بگذارید حداقل نیم ساعت بماند تا اصطلاحا خودش را بگیرد. سپس آن را در اندازه یک سیب یا پرتقال کوچک گرد کنید.

3. حالا باید پیازها را خرد کنید و داخل همان ظرفی که قرار است، کوفته ها را بپزید، کمی تفت دهید و زردچوبه به آن اضافه کنید و بعد با دقت کوفته ها را در ته ظرف بچینید و دوباره کمی تفت دهید. اگر ظرف بزرگ نداشتید و مجبور شدید که کوفته ها را روی هم قرار دهید، ظرف را تا بالا پر آب نکنید؛ چون احتمال وا رفتن کوفته ها بیشتر می شود.

4. بعد از آن که در ظرف را گذاشتید، شعله اجاق را کم کنید تا برای حدود دو تا سه ساعت کوفته تان حسابی مغز پخت شود. می توانید هویچ و سیب زمینی را هم پوست بکنید و در آب کوفته بریزید تا هم غذا خوش طعم تر شود و هم کوفته را با آنها تزئین کنید.

5. اگر دوست دارید غذایتان خوش طعم تر شود می توانید بعد از به جوش آمدن غذا یک قاشق رب گوجه فرنگی هم به آن اضافه کنید. البته خود یزدی ها معمولا کوفته شان زرد رنگ است.

6. بعد از آنکه از پختن غذا مطمئن شدید، آن را در ظرف بپیچید و با همان هویج و سیب زمینی آب پز شده و برگ جعفری تزئین کنید.

نکات:

1. بعد از آن که مواد کوفته را با هم مخلوط کردید خوب ورزش دهید تا خودش را بگیرد.

2. یزدی های قدیمی به جای آرد نخودچی از نخود یا لپه خام استفاده می کردند. آن را از روز قبل خیس می کردند، بعد آن را له کرده و در کوفه می ریختند.








تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۵ - ۰۷:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سبک زندگی
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن