تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):يك عالم برتر از هزار عابد و هزار زاهد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805195344




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نیازمند دانشکده ویژه برای مساجد هستیم


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نیازمند دانشکده ویژه برای مساجد هستیم
معاون مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: باید برای تربیت امام جماعت و رسیدگی به مدیریت و اداره امور مساجد برنامه‌ریزی کنیم تا مسجد جایگاه واقعی خود را به مرور زمان باز یابد.


به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ستاد خبری دهه تکریم و غبارروبی مساجد؛ جواد منصوری، معاون مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت:‌ مسجد جایگاه و اهمیت بالایی نزد اسلام دارد. سومین اقدامی که پیامبر(ص) پس از ورود به یثرب انجام دادند، پایه‌گذاری مسجد بود. این مسئله باید خیلی مورد بررسی دقیق قرار بگیرد که اساساً پیامبر (ص) مسجد را با چه اهدافی ساخت، آیا این تصور تنها به خاطر اقامه نماز بود یا خیر؟ 


وی در ادامه افزود: با عملکردی که بعدها مساجد پیدا کرد مشخص شد که در واقع از دیدگاه پیامبر(ص) و اسلام، مسجد مرکز جامعه و حکومت دینی مسحوب می‌شود. مسجد باید تعیین‌کننده سیاست‌ها باشد و همه مسئولان و نخبگان مملکت می‌بایست در مسجد تصمیم‌گیری کنند. 


منصوری با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب صحبت از این بود که ما مجدداً مسجد را به جایگاه اصلی خود بازگردانیم و هر مسجد مرکز و محل فعالیت‌ها در محل باشد، افزود: قرار شد امام جماعت در مسجد هر محل حکم هدایت گر و ناظر و معلم، مدیر و قاضی را در مراحل اولیه داشته باشد. در واقع این امام جماعت، پدر هر محله بود. طرحی هم در این زمینه تهیه شد اما متأسفانه به دلیل دیدگاه‌های دولت و درگیری‌های مسئولان کشور در توطئه‌های داخلی عملا این طرح به اجرا نرسید.


منصوری اظهار داشت: حتی پس از آغاز انقلاب فرهنگی با کمال تأسف و تعجب حسابی روی مسجد باز نشد. در حالی که می‌توانستیم مساجد را محور آموزش و تحول اخلاقی، فرهنگی و دینی جامعه قرار بدهیم. چرا مسجد محل حل و فصل مشکلات و رسیدگی به امور مردم در هر محله نباشد؟ 


وی با تأکید بر اینکه در تمام برنامه‌ریزی‌های کشور به مسائل بسیار کوچک و کم اهمیت بها می‌دهیم و برای آنها ادارات ، بودجه‌ها و پرسنل زیادی می‌گماریم، یادآور شد: اما مراکز زیارتی، حسینیه‌ها و مساجد در برنامه‌ریزی‌های کلان جایگاهی ندارد و دولت در این زمینه بی‌توجه است.


وی با تأکید بر اینکه اگر مسجد جایگاه خود را پیدا کند ما بسیاری آسیب‌های اجتماعی،  ناهنجاری‌ها و عقب‌ماندگی‌های اخلاقی و فرهنگی و ناامنی‌های اجتماعی‌مان حل می‌شود، گفت: اما متأسفانه نه تنها به این موضوع توجه نشده است، حتی ملاحظه می‌کنید که اگر شخص محترم و خدمت‌گزاری مثل حاج آقای قرائتی نبود، امروز مقوله‌ای به اسم نمازجماعت در مدارس تعریف نشده بود و صدها مسجد و نمازخانه بین‌راهی نداشتیم. 


نخستین فرمانده سپاه ادامه داد: زمانی که بسیج مستضعفین را پایه‌گذاری کردیم قرار بر این بود که هر مسجد با ۲۰ عضو، یک فرمانده و یک جانشین فرمانده، امنیت هر منطقه را تأمین کنند و به این ترتیب در سراسر کشور به طور خودجوش ارتش 20 میلیونی را شکل می‌دادیم اما متاسفانه حتی بسیج هم باوجود خدمات فوق‌العاده‌ای که داشت چنین سازماندهی را در کشور انجام نداد که مسجد محوریت محله را بر عهده بگیرد.


منصوری در بخش دیگری از سخنانش گفت: در هر حال در کشور ما برای این مسئله علی رغم صحبت‌های زیاد و اهمیتی که برای آن دیده شده و چندین کتاب و رساله نوشته شده است، اما الان جریان عامی نشده و رسانه ملی و دولت به این مسئله به طرق مختلف نپرداختند و عملا ما در این زمینه پیشرفتی نداشتیم.


وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) می‌فرمایند که برای برگزاری نماز به مساجد هجوم ببرید، گفت: یعنی همه در موقع اذان و نماز به سمت مسجد بروند، عملاً امروز مساجد ما بسیار کم‌تحرک هستند و شرکت‌کنندگان در برنامه‌های مساجد کم شده‌اند. متوسط عمر نمازگزاران مساجد حدود 50 سال است و این یک ضعف به شمارمی‌رود، مگر در مساجدی که امام جماعت فرد ویژ‌ه‌ای باشد و استثنائاً حضور جوانان را ببینیم.


منصوری در پایان اظهار داشت: باید در کشور یک دانشکده ویژه‌ برای مسجد داشته باشیم که در این دانشکده برای تربیت امام جماعت و رسیدگی به مدیریت و اداره امور مساجد برنامه‌ریزی کنیم تا مسجد جایگاه واقعی خود را به مرور زمان باز یابد و دولت هم باید نسبت به این مسئله از بی‌تفاوتی و حتی بعضا کارشکنی خارج شود.















۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن