واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه سمانصیریان: دنبال قدردانی و تجلیل نباشید!/ هنر به انسانها متکی است
علی نصیریان گفت: قدردانی، تجلیل و فرش قرمز همگی حرفهایی مفت هستند که توصیه میکنم هیچگاه دنبال آنها نباشید، زیرا هنر بدون اینها معنا پیدا میکند. سعی کنید جوهرهای را که خداوند در شما قرار داده متبلور کنید، ایده آل ما ملت ایران هستند. پشتوانه ما حضور شماست.
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، علی نصیریان بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون در آیین اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه سما تجیل شد. قبل از حضور نصیریان به روی سن بخشهایی از سریال و فیلمهای شاخص وی (بوی پیراهن یوسف)، (شکارچی شنبه) و... برای حضار پخش شد.
در ادامه این مراسم، داریوش مؤدبیان بازیگر و کارگردان تئاتر به روی سن آمده و طی اظهاراتی در مورد این مراسم گفت: بر همه هنرمندان جوان و مهمانان و همچنین علی نصیریان استاد بزرگوارم درود میفرستم. من افتخار این را داشتهام که نزدیک به 50 سال کنار استاد نصیریان فعالیت کنم و در پایان آرزوی سلامتی برای ایشان دارم. همچنین پرویز شیخطادی در ابتدای صحبتهای خود گفت: با حضور در این مراسم اتفاق جالبی برایم افتاد یادم آمد اولین بار که نمایشنامهای را دیدم همه سؤال میکردند که دلیل جذابیت این نمایش چیست و من به طور قطع گفتم حضور علی نصیریان و داریوش مؤدبیان از دلایل جذابیت این تئاتر است و الان که در این مراسم حضور پیدا کردم این دو عزیز را در کنار هم دیدم و این خاطره برای تداعی شد.
وی با اشاره به حضور نصیریان در فیلم (شکارچی شنبه) گفت: وقتی فیلمنامه این اثر نوشته شد بسیاری از دوستان که ادعای فرهنگ و روشنفکری داشتند برای بازی در نقش اصلی این فیلم نیامدند. خیلیها بیماری را بهانه کردند و برخیها رقمهای عجیب و غریب قرارداد تا جایی که دیگر از ساخت فیلم پشیمان شده بودیم و دوستان پیشنهاد دادند که خود من هم به عنوان کارگردان و هم به عنوان بازیگر نقش اصلی در (شکارچی شنبه) حضور پیدا کنم اما بعد از سه روز متوجه شدم که دوستان با علی نصیریان تماس گرفته و او حاضر به ایفای این نقش شده بود. این کارگردان سینمایی افزود: روز اولی که ایشان سر صحنه آمدند تمام شرایط سخت حضور در این فیلم را برایشان توضیح دادم و گفتم اگر حضور در این نقش شما را اذیت میکند حتماً به ما بگویید و ایشان در جواب گفت همیشه پای اعتقاداتم میایستم و علی نصیریان در این فیلم برای من پدری کرد. علی نصیریان در ادامه این مراسم در ابتدای صحبتهایش گفت: از مؤسسه فرهنگی هنری شهید آوینی و تمام دوستانم در عرصه هنر که من را لایق تقدیر دانستند سپاسگزاری میکنم.
وی درباره حضورش در فیلم شکارچی شنبه گفت: زمانی که متن این فیلم را برای من ارسال کردند مشغول بازی در فیلم دیگری در شمال بودم همیشه برای انتخاب نقشهایم دو نکته مهم بوده است نخست فیلمنامه و کلیت ساختار و محتوا و زبان و دیگری هم نقشی که قرار است بازی کنم. همان زمان که فیلمنامه را خواندم آنقدر برایم جذاب بود و تأثیر زیادی روی من گذاشت و برخورد اول با قصه یکی از گزینههای انتخاب فیلمهایم است. نصیریان ادامه داد: این نقش برایم بسیار جذاب و پیچیده بود برای هر بازیگری پیچیدگی و زیروبمهای یک شخصیت مهم است که نحوه برقراری ارتباط با آن تأثیرگذار است هرچه نقش پیچیدهتر باشد جذابیت آن برای بازیگر بیشتر خواهد شد و باعث میشود تا بازیگر بتواند بیشتر روی آن شخصیت مانور دهد. وی درباره همکاری با شیخ طادی گفت: از قبل با ایشان همکاری داشتم اما نه در مقام کارگردان. در ابتدا که با ایشان صحبت کردم گفتند بسیاری از افراد بعضیها گفتند که مرا با پول آوردند در صورتی که ساختار کار تبلیغاتی نبود و براساس واقعیتی پژوهش شده صورت گرفته بود. همچنین تمام اتفاقات، کراکتر، دیالوگ و... همگی تحقیق شده بود و مستندی در قالب روایت فیلم درآمده بود و من از نتیجه فیلم «شکارچی شنبه» راضی بودم.
بازیگر فیلم «پست چی سه بار در نمیزند» با اشاره به جشنواره فیلم کوتاه سما نیز بیان داشت: از اینکه چنین جشنوارهای برگزار شده است، بسیار خوشحال هستم چراکه در این جشنواره جوانهای بسیاری به فیلم سازی پرداختند. وی ضمن قیاس نسل جدید و قدیم در هنر کشور گفت: زمانیکه ما شروع به کار کرده بودیم، واقعا امکانات محدودی داشتیم و در خرابههای پارک شهر (تماشاخانه سنگلج) تمرین میکردیم، اما الان خداراشکر امکانات خیلی بهتر شده است و اغلب فرهنگسراها در اختیار تئاتر و نمایش کشور و جوانان در این ع رصه هستند. امیدوارم این دوره از جشنواره نیز استعدادهای خود را بشناسد. این جوانها از صفر و فیلم کوتاه شروع کرده و امیدواریم که به موقعیتهای بالاتری دست پیدا کنند. این بازیگر ادامه داد: هنر، متکی به انسانها است نه امکانات. هیچگاه نباید به دنبال امکانات خوب بود چراکه هیچ وقت ثروت اندوزی کار ما نبوده است. فیلمهای ایرانی نیز متکی به آدمها بوده است و اوایل دولت فقط به ما امکانات فیلم برداری میداد. بازیگر سریال «شهرزاد» خطاب به کارگردانهای جوان خاضر در سالن نیز افزود: تقدیر، تجلیل و فرش قرمز به عبارتی همگی حرفهایی مفت هستند که توصیه میکنم هیچگاه به دنبال آنها نباشید، آنهم به این دلیل که هنر بدون اینها معنا پیدا میکند. سعی کنید تا جوهرهای که خداوند در شما قرار داده را متبلور کنید، ایده آل ما ملت ایران هستند. پشتوانه ما حضور شما است. انتهای پیام/ج
95/01/27 :: 11:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 227]