تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن هرگاه سخن گويد ياد (خدا) مى كند و منافق هرگاه سخن گويد بيهوده گويى مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805509281




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یادداشت جمال میرصادقی برای بهرام صادقی/ طنزنویس بدبینی که شاهکار خلق می‌کرد


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


یادداشت جمال میرصادقی برای بهرام صادقی/ طنزنویس بدبینی که شاهکار خلق می‌کرد فرهنگ > ادبیات - اعتماد نوشت: بهرام صادقی زودتر از من به مجله «سخن» نوشته می‌داد. بعدتر من هم کارم را شروع کردم و به «سخن» داستان می‌دادم. من «میرصادقی» بودم و او «صادقی».

همين تشابه اسمي باعث شده بود كه ما را با يكديگر اشتباه بگيرند، مطالب من را به نام او ببينند و مطالب او را به نام من. هميشه پيش مي‌آمد كه در جمعي، مراسمي و محفلي، يك‌نفر بيايد و به من بگويد: « آن نوشته طنزتان خيلي خوب بود». من هميشه درمقابل اين تعريف و تمجيدها، توضيح مي‌دادم كه آن نوشته‌ها براي من نيست و كار بهرام صادقي است. براي صادقي هم همين اتفاق مي‌افتاد. از داستان‌هاي من تعريف مي‌كردند و مي‌گفتند كه خوب است. صادقي اما، برخلاف برخورد جدي من در اين مواقع، با شوخي و طنز به آنها جواب مي‌داد.

مثلا مي‌گفت: « بله، خودم هم خيلي زحمت كشيدم» يا شده بود كه از مرارت‌ها، سختي‌ها، شب نخوابيدن‌ها براي نوشتن آن داستان، خاطره تعريف كند و روايت بگويد و برخوردي طنز و متفاوت با من داشته باشد. صادقي همين بود، نويسنده‌اي كه طنز را درخشان و شاهكار مي‌نوشت و به همان اندازه هم در زندگي اين نگاه طنزآلود را همراه خود داشت.

نويسنده‌اي كه نگاه بسيار بدبينانه‌اي به جهان داشت و با همين نگاه بدبينانه آنچه را مي‌ديد و مي‌خواست روايت كند با طنز بيان مي‌كرد. از اين نظر، نويسنده‌اي بي‌همتا در ادبيات ايران بود؛ نويسنده‌اي وام‌دار طنز فنيك يا كلبي‌مسلك كه نگاه بدبين به جهان دارند، خشك و‌تر را باهم مي‌سوزانند و در عمل شاهكارهايي خلق مي‌كنند كه ماندگار مي‌شود.

نه جمال‌زاده، نه فريدون تنكابني و نه ديگر نويسندگان ايراني، هيچكدام در طنزنويسي به پاي صادقي نمي‌رسيدند. نوشته‌هاي صادقي طنز بود و هيچ هجوي نداشت و همين يك مورد براي ناپيدا بودن و خاص بودن او در ادبيات ايران كافي است. او هرآنچه را مي‌ديد و به مذاقش خوش نمي‌آمد به شكل غيرمستقيمي در طنزهايش بيان مي‌كرد.

حالا شايد آن نگاه بدبينانه به جهان، همه‌چيز را براي صادقي خوش‌نيامدني و نامطمئن مي‌كرد، اما ذات نويسنده همين بود و گريزي هم از آن نداشت. سرنوشت صادقي با چنين نگاهي گره‌خورده بود و شايد همين نگاه در زندگي شخصي او هم تاثير گذاشت و باعث شد تا پزشكي را رها كند، زندگي سختي داشته باشد و در نهايت هم در جواني مرگ را در آغوش بگيرد. اينكه چرا اين اتفاق براي بهرام صادقي رخ‌داد و چطور نويسنده‌اي به اين بزرگي و با اين همه توانايي اين‌چنين از دست رفت و روزگار خوشي را نگذراند، اتفاقي نيست كه به راحتي درباره آن حرف بزنم و بررسي و تحقيق‌هاي زيادي لازم دارد، اما آدميزاد است ديگر، بايد در قالبي گنجانده شود و اگر اين قالب را پيدا نكند، زندگي‌اش سخت مي‌شود و شرايط زندگي او را دور مي‌كند. اتفاقي كه براي بهرام صادقي هم رخ داد و ادبيات ايران، خيلي زود يكي از توانمندترين، بااستعدادترين و البته خاص‌ترين نويسندگان خود را از دست داد.طنزنويس بدبيني كه شاهكار خلق مي‌كرد.

۵۸۵۸

کلید واژه ها: ادبیات ایران - ادبیات -




سه شنبه 15 دی 1394 - 08:36:31





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن