محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854917756
نهایت سرعت بشر چقدر است؟
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
نهایت سرعت بشر چقدر است؟
شناسهٔ خبر: 2881485 - چهارشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۵:۰۶
مجله مهر > دیگر رسانه ها
اگر قرار باشد بشر در زمینههای فضایی به نتایج مطلوبتری دست پیدا کند، باید محدودیت سرعت را کنار بزند. اَدم هادازی به دنبال این است که ببیند چه زمانی رکورد سرعت شکسته میشود. فرادید نوشت: ذهن ما انسانها همواره درگیر مسئله سرعت بوده است. قرنها پیش، انسان به دنبال افزایش سرعت خود بود تا بتواند از دست حیوانات درنده سریعتر فرار کند. اما حالا شرایط فرق کرده است. در چند ماه اخیر شنیده شد که چند دانشجوی آلمانی توانستند رکورد سرعت خودروهای الکتریکی را جابجا کنند. از طرفی دیگر هم نیروی هوایی ایالات متحده، جتهای مافوق صوتی را طراح کرده که میتوانند پنج برابر سرعت صوت حرکت کنند؛ سرعتی معادل ۶۱۰۰ کیلومتر بر ساعت.
در این جتها هیچ انسانی نخواهد بود. البته این بدان معنا نیست که انسان نمیتواند در چنین سرعتی پرواز کند. در واقع انسان تاکنون چندین بار موفق شده تا سرعتهای بالا را امتحان کند. اما آیا بدن ما برای سرعتهای بالا محدودیتی دارد؟ رکورد سرعت رکورد کنونی سرعت در دست سه فضانوردی است که با هم ماموریت آپولو ۱۰ را انجام دادند. این سه فضانورد ۴۶ سال قبل یعنی در سال ۱۹۶۹ به سرعت ۳۹.۸۹۷ کیلومتر بر ساعت نسبت با سیاره زمین رسیدند. جیم برِی یکی از اعضای شرکت هوافضایی لاکهید مارتین میگوید: «صد سال پیش، بشر فکرش را هم نمیکرد که به سرعت ۴۰ هزار کیلومتری در فضا برسد.» اما ما میتوانیم دوباره به آن رکورد و حتی بیشتر از آن دست پیدا کنیم. برِی برای ناسا کار میکند و قرار از در پروژهی آتی خود آن رکورد ۴۶ ساله را بشکانند. فضاپیما اوریون جزو آخرین فضاپیماهای ناسا است و قرار است در ماموریت سال ۲۰۲۱ خود به مریخ هم سفر کند. طراحان اوریون در حال حاضر به شکلی برنامهریزی کردهاند که سرعت آن تا ۳۲ هزار کیلومتر بر ساعت برسد. اما تنها با تکیه بر ساختار اوریون میتوان رکورد آپولو ۱۰ را زد. اما حتی فضاپیمای اوریون هم برای نشان دادن قدرت سرعت بشر طراحی نشده است. بری میگوید: «ما عملا هیچ محدودیت سرعتی نداریم، جز سرعت نور.» سرعت نور به یک میلیارد کیلومتر بر ساعت میرسد. آیا ما میتوانیم فاصله رکورد ۴۰ هزار کیلومتری تا آن را پر کنیم؟ آیا میتوانیم؟خوشبختانه سرعت از نظر فیزیکی برای ما مشکلساز نیست. مادامی که سرعت نسبتا ثابت و در یک جهت باشد، ما میتوانیم آن را همراهی کنیم. انسان، در تئوری، میتواند تا نزدیکی «محدودیت سرعت کیهانی» یعنی سرعت نور سفر کند. اما حتی اگر ما از نظر تجهیزات نیز بتوانیم به سرعتهای بالا دست پیدا کنیم، آیا میتوان با خطرات احتمالی آن کنار بیایم؟ حال اگر پا را از سرعت نور فراتر بگذاریم، آیا باز هم میتوانیم خطرات آن را میتوانیم بپذیریم؟ مشکلی به نام نیروی گرانش! بشر میتواند به سرعت ۴۰ هزار کیلومتر بر ساعت برسد و از آن سرعت مدام بالاتر یا پایینتر رود. اما تغییر سریع سرعت میتواند برای ارگانیسم انسان مهلک باشد. اگر از سرعتهای بسیار بالا به یکباره به سرعت صفر برسیم، چه پیش خواهد آمد؟ دلیل آن چیست؟ یکی از ویژگیهای هستی «اینرسی» یا همان «لختی» است. اینرسی خاصیتی از یک جسم است که در برابر تغییر سرعت یا جهت حرکت جسم مقاومت میکند. مفهوم اینرسی قانون اول نیوتون نیز آمده است: «قانون اول نیوتن میگوید هرگاه شی با سرعت ثابت در حال حرکت باشد مادامی که نیروی خارجی به آن وارد نشود به حرکت خود ادامه خواهد داد.» بری میگوید: «سرعت ثابت برای بدن انسان مشکلآفرین نیست. ما باید نگران تاثیر افزایش سرعت بر بدن باشیم. حدود یک قرن پیش و همزمان با اختراع هواپیما، علائم عجیبی در خلبانها دیده شد. از دست رفتن موقتی بینایی، سنگینی و بیوزنی از جمله این مارد بود. عامل اصلی آن نیز نیروی گرانش بود. آزمایشهای این چنینی که در حالت عمودی بدن (هر دو حالت: از سر تا پا و از پا تا سر)، انجام میشود نیز نتایج عجیبی را به همراه داشته است. تارگی چشم و اختلال در بینایی، بیهوش کامل و حتی احتمال سکته نیز وجود دارد و مشخص نیست که در سرعت و شرایط دیگر چه اتفاقاتی خواهد افتاد.
یک انسان معمولی میتواند تا حدی نیروی گرانشی را تحمل کند. خلبانها با کمک لباسها و آموزشهای ویژه نیز میتوانند حد بیشتری را کمک کند. انسان میتوان به صورت موقت نیروهای گرانشی بالاتر را نیز تجربه کند، اما تعداد کسانی که میتوانند نیروی گرانشی بالاتر را برای مدت بیشتری تحمل کنند انگشتشمار است. کاپیتان اِلی بیدینگ جی.آر. توانست در سال ۱۹۵۸ نیروی گرانشی ۸۲.۶ را برای یک دهم ثانیه تحمل کند. او هوشیاری خود را از دست داد، اما تنها جای چند کبودی بر روی بدن ماند.
در فضا وضعیت چگونه است؟ فضانوردان نیز بسته به فضاپیمای خود، نیروی گرانشی بیشتری را تجربه کرده است. آنها هنگام برخاستن فضاپیما و هنگام ورود مجدد به جو، نیرویی معادل سه تا هشت نیروی گرانشی را تجربه میکنند. از طرفی دیگر، بیشتر نیروی گرانشی از جلو به سمت پشت بدن وارد میشود و به لطف تجهیزات جدید، شرایط خیلی بهتر شده است. احساس فضانوردی که با سرعت حدودی ۱۶ هزار کلیومتر بر ساعت در فضا در حرکت است، با احساس یک مسافر هواپیمای بازرگانی تقریبا مشابه است.
اگر نیروهای گرانشی برای سفرهای طولانیمدت اوریون مشکلزا نباشد، سنگهای کوچک فضایی مشکلزا خواهند بود. سرعت این خرده سنگها میتواند تا ۳۰۰ هزار کیلومتر بر ساعت برسد و قدرت نفوذ بالایی هم خواهد داشت. دانشمندان برای حفاظت از فضاپیمای ارویون و فضانوردان آن از یک لایه محافظتی به ضخامت ۱۸ تا ۳۰ سانتیمتر استفاده کردهاند. آنها علاوه بر لایه محافظتی، از تجهیزات حفاظتی هوشمندی هم استفاده کردهاند. بری میگوید: «ما باید برای هر خرده سنگ برنامهای داشته باشیم.»
تامین غذای فضانوردان، مشکلات روانی و همچنین آثار پرتوها بر بدن از جمله مشکلات سفرهای طولانی مدت فضایی است. اما سرعت بالاتر میتواند حل این مشکلات را تا حدی حل کند.
نسل بعدی سفرهای فضاییبیشک سرعت بالاتر مشکلاتی را نیز به همراه دارد. سیستمهای پیشرانشِ قدیمی نمیتوانند سرعتهای بالاتر را تضمین کنند. بری میگوید: «خوشبختانه ما توانستیم سیستمهای پیشرانش جدیدتری را طراحی کنیم که میتوانند در سرعتهای بالاتر نیز کارایی داشته باشند، اما باید منتظر انقلابی در سیستمهای پیشرانش باشد.»
اریک دیویس پژوهشگر برنامه پیشرانشیِ ناسا بوده است. این پروژه شش سال به طول انجامید و در سال ۲۰۰۲ نیز به پایان رسید. او سه شیوه اصلی رسیدن به این سرعتهای بسیار بالاتر را در سه مورد خلاصه میکند: شکاف، همجوشی و نابودی پادماده.روش اول جداسازی اتمها است، مانند کاری که در راکتورهای هستهای صورت میگیرد. روش دوم نیز همجوشی است که در آن، اتمها با هم ترکیب شده و اتم سنگینتری را میسازند. انرژی خورشید نیز از طریق همین فعل و انفعالات تامین میشود، اما بشر فعلا به آن دسترسی ندارد.
روش سوم اما به نظر بهترین گزینه است. وقتی دو ماده به هم نزدیک میشوند، آنها یکدیگر را از بین برده و انرژی به جای میماند. امروزه تکنولوژی کافی برای تولید و نگهداری آن نیز وجود دارد، اما باید اذعان داشت که تولید پادماده در اندازه کافی نیازمند تجهیزات نسل جدید است که خود چالشی بزرگ است.
در نهایت اما با کمک موتورهای با سوخت پادماده میتوانیم در طول ماهها و سالهای به سرعتهای بیشتر و بیشتری برسیم و فضانوردان را از گزند نیروهای گرانشی در امان نگاه داریم. اما سرعتهای بسیار بالا ناگزیر بر روی بدن تاثیراتی هم دارد. البته برای مشکلات احتمالی نیز راه حلهای مطرح شده است. اما برخی معتقدند که تا زمانی که تن به آب نزدهایم، نباید نگران غرق شدن باشیم.
سریعتر از نور؟ حتی اگر فرض کنیم که شنا کردن را هم همین حالا خوب یاد بگیریم، اما آیا ما خواهیم توانست فضازمان را کاوش کنیم. بیاید کمی ابعاد دیدمان را گسترش دهیم: آیا خواهیم توانست پا را از سرعت نور نیز فراتر بگذاریم؟
حرکت مافوق نور یک سامانه پیشرانشی است که در فیلمها و کتابهای علمی - تخیلی از جمله فیلم «پیشتازان فضا» مطرح شده است. یک فضاپیما با استفاده از این سامانه میتواند «وارپ» کند و به سرعتهای فراتر از نور برسد. اما آیا این کار شدنی است؟ این مفهوم به فرمی از ماده نیاز دارد که جرم آن منفی است.
دیویس میگوید: «از نظر فیزیکی هیچ محدودیتی برای وجود جرم منفی وجود ندارد. اما مشکل اینجا است که هیچ نمونهای از آن تاکنون دیده نشده و ما هم در طبیعت چنین چیزی را مشاهده نکردهایم.» در مقالهای که سال ۲۰۱۲ توسط محققان دانشگاه سیدنی منتشر شده نیز آمده است که «حباب وارپ» به انرژی زیادی نیاز دارد و به احتمال فراوان با ذرات کیهانی نیز تعامل خواهد داشت. بنابراین ذراتی میتوانند وارد آن شوند و فضاپیما را پر از پرتو کنند.
محدودیت سرعت؟ آیا ما به خاطر محدودیتهای بیولوژیکیمان باید کمتر از سرعت نور حرکت کنیم؟ پاسخ این سوال نه تنها فقط برای ثبت رکوردی جدید نیاز است، بلکه ما برای سفرهای بین ستارهای نیز به آن نیاز داریم. با کمک تجهیزات و آزمایشهای جدید این مهم دستیافتنی است و تنها باید منتظر ماموریتهای آتی ناسا بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]
صفحات پیشنهادی
نهايت سرعت + دانلود
نهايت سرعت دانلود اتومبیل هایتان را روشن کنید پاهایتان را از روی گاز و نگاهتان را از جاده بر ندارید تا رسیدن به سرعت نیترو سریع ترین شتاب ممکن گاز بدهید به گزارش دريچه فناوري گروه فضاي مجازي باشگاه خبرنگاران جوان Extreme Racers یک بازی اتومبیل رانی هیجان انتحصیل در تحصیلات تکمیلی در جنوبشرق استان تهران سرعت می یابد
رییس دانشگاه آزاد اسلامی ورامین – پیشوا خبر داد تحصیل در تحصیلات تکمیلی در جنوبشرق استان تهران سرعت می یابد شناسهٔ خبر 2876480 - پنجشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۵ استانها > تهران شرق استان تهران- رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ورامین – پیشوا گفت با اخذ مجوزهای جدید تحصیل در تحصیلاتمنطق شهید دمیدن روح به اندام جامعه بشری و ارزشهای انسانی است
جمعه ۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۱ نماینده ولیفقیه معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت منطق شهید منطق سوختن و روشن کردن است منطق او دمیدن روح به اندام جامعه بشری و ارزشهای انسانی و حماسهآفرینی است به گزارش ایسنا حجتالاسلام والمسلمین سید محمدعلی شهیدی در نخستینآیتالله اراکی: حقوق بشر زمینه خوبی برای فعالیتهای تقریبی است
آیتالله اراکی حقوق بشر زمینه خوبی برای فعالیتهای تقریبی استدبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه مسئله حقوق بشر زمینه خوبی برای فعالیتهای تقریبی است گفت تلاشهای حقوق بشری یکی از بهترین و مؤثرترین عرصههای فعالیتهای تقریبی است به گزارش خبرگزاری فارس آیتورزش زورخانهاي، ميراث فرهنگي و معنوي بشر
۱۲ مرداد ۱۳۹۴ ۱۶ ۵۲ب ظ به مناسبت روز ورزش زورخانه اي ورزش زورخانهاي ميراث فرهنگي و معنوي بشر موج-ورزش و انجام حرکات پهلواني جزو فعاليتهاي اصلي روزمره ايرانيان در دوران باستان بوده است به گزارش خبرگزاري موج ورزش زورخانهاي يا ورزش باستاني و پهلواني نام مجموعه حرکات ورزشيپرسش و پاسخ دینی/ مفهوم «آزادی» در حقوق بشر اسلامی با اعلامیه حقوق بشر چه تفاوتی دارد
پرسش و پاسخ دینی مفهوم آزادی در حقوق بشر اسلامی با اعلامیه حقوق بشر چه تفاوتی داردابهامات و اختلافات بسیار گستردهای بر سر واژه آزادی همچون بسیاری از اصطلاحات و تعابیر موجود در علوم انسانی به دلیل ویژگی خاص آن علم پدید آمده سبب شده است تا ارائه یک تعریف بدون اختلاف و نیل به تفاهگزارش فارس از نمایش و نقد مستند «چند قطره خون» معرفی شرکت فرانسوی ناقل ایدز در ایران/ فابیوس در مورد
گزارش فارس از نمایش و نقد مستند چند قطره خونمعرفی شرکت فرانسوی ناقل ایدز در ایران فابیوس در مورد حقوق بشر حرف نزند من دلواپسمسازنده مستند چند قطره خون گفت شرکت فرانسوی sanofi avantis که در گذشته با نام دیگری در بازار ایران فعالیت داشته است دوباره به کشور بازگشته است این شرکت داخیابان قهر و سرعت
خیابان قهر و سرعت روزنامه افسانه چاپ شیراز در شماره 2798 یادداشتی با عنوان خیابان قهر و سرعت بر ضرورت چاره اندیشی برای آمار تلفات سانحه های رانندگی در کشور تاکید کرده است در این یادداشت به قلم حمید مقدس فرد آمده است بر اساس آمار شدت حوادث ترافیکی منجربه فوت و معلولیت و جرحآیا درباره حقوق بشر آیاتی در قرآن هست
آیا درباره حقوق بشر آیاتی در قرآن هستاز دیدگاه قرآن کریم انسان کرامت ذاتی دارد برای به فعلیت رساندن این خصلت ذاتی مقاماتی گرانقیمت به او عطا شده که به هیچ یک از دیگر موجودات داده نشده است به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس روز چهاردهم مردادماه به روز حقوق بشامام جمعه همدان: دنیا پرستی بزرگترین آفت زندگی بشریت است
امام جمعه همدان دنیا پرستی بزرگترین آفت زندگی بشریت است همدان- ایرنا- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر همدان گفت دنیا پرستی بزرگترین آفت زندگی بشریت است که می تواند انسان را به خسران های جبران ناپذیر دچار کند آیت الله غیاث الدین طه محمدی روز جمعه در خطبه های آیین عبادگرانترین و ارزانترین خانه های تهران چقدر اختلاف دارند؟
گرانترین و ارزانترین خانه های تهران چقدر اختلاف دارند شناسهٔ خبر 2878343 - یکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۲۸ مجله مهر > دیگر رسانه ها گزارش مرکز آمار از معاملات مسکن ثبت شده در تهران نشان میدهد که گرانترین خانه مسکونی معامله شده متر مربعی ۲۴ میلیون تومان و ارزانترین آن متر مربقاچاقچیان از بازار موبایل چقدر سود میبرند؟
قاچاقچیان از بازار موبایل چقدر سود میبرند شناسهٔ خبر 2875796 - چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۷ مجله مهر > دیگر رسانه ها قاچاقی بودن 90 درصد تلفنهای همراه وارداتی در بازار و آمار گمرک از میزان واردات موبایل به کشور نشان میدهد حدود 720 هزار دستگاه موبایل قاچاق با ارزشی حدودراه اندازی بنیاد حامی هنر فارس روند تولید و انتشار آثار فاخر جامعه هنرمندان را سرعت می بخشد
راه اندازی بنیاد حامی هنر فارس روند تولید و انتشار آثار فاخر جامعه هنرمندان را سرعت می بخشد شیراز - ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با اشاره به به اینکه روند حقوقی و قانونی ثبت بنیاد حامی هنر فارس انجام شده است گفت راه اندازی این بنیاد موجب خواهد شد تا هنرمندان بدوسیدعلی کاظمی در گفتوگوی مشروح با فارس: آیا مفهوم حقوق بشر جهانشمول است/ کرامت انسانی یا غریزه انسان، کدام حق
سیدعلی کاظمی در گفتوگوی مشروح با فارس آیا مفهوم حقوق بشر جهانشمول است کرامت انسانی یا غریزه انسان کدام حق استمدیرکل اسناد و امور مترجمان قوه قضائیه گفت واقعیت این است که حقوق بشر بینالمللی و غربی ابزار سیاسی در دست برخی دولتهاست و آنها خود تعیین میکنند کجا حقوق مردم را رعاعلامیه جهانی حقوق بشر از نظر عقلی قابل قبول نیست
اعلامیه جهانی حقوق بشر از نظر عقلی قابل قبول نیست حجت الاسلام و المسلمین رمضانی گفت نوشتار بندهایی از حقوق به عنوان موادّ بدون توجّه به مبانی و منابع لازم از نظر عقلی غیر قابل قبول است از این رو ضرورت دارد این نقیصه به صورت جدّی مورد توجه قرار گیرد به گزارش حوزه قرآن و عترت&توسعه بیمارستان خوانساری با فروش اوراق وقف هم سرعت نگرفت
توسعه بیمارستان خوانساری با فروش اوراق وقف هم سرعت نگرفت توسعه بیمارستان خوانساری با فروش اوراق وقف هم سرعت نگرفت یکی از عنوان های برجسته شماره 625 هفته نامه راوی استان مرکزی است که به وعده های محقق نشده برخی مسوولان در عرصه سلامت پرداخته است قرار بود 10 میلیارد تومان از محل فرراه رسیدن به برکت بی نهایت خداوند
راه رسیدن به برکت بی نهایت خداوند حضرت امام رضا علیه السلام فرمودند خداوند عزّ و جلّ به یكى از پیامبران خود وحى فرمود كه هرگاه اطاعت شوم خشنود مى گردم و چون خشنود گردم بركت مى دهم و بركت من پایانى ندارد به گزارش فرهنگ نیوز بخش وجود جسمانی آدم در بدو تولد یک ساختمانی د-
سینما و تلویزیون
پربازدیدترینها