محبوبترینها
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
سه برند برتر کلید و پریز خارجی، لگراند، ویکو و اشنایدر
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826078689
چرا نباید زیاد در محضر علما نشست؟
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
چرا نباید زیاد در محضر علما نشست؟ وقتی به دیدار علما میروید، استفاده کنید ولی زیاد ننشینید که هم آنها اذیت نشوند و هم شما بروید. آقا میفرمودند: یک دلیل این مطلب این است که غرق در عالم ربّانی شدن که خودش نورآور است، حال انسان را عوض میکند.
به گزارش فرهنگ نیوز ، آیتالله روحالله قرهی مدیر حوزه علمیه امام مهدی(عج) حکیمیه تهران به مناسبت ماه مبارک رمضان به شرح دعای ابوحمزه ثمالی پرداخت که مشروح آن در ادامه میآید:
«مَعْرِفَتِی یَا مَوْلَایَ دَلِیلِی عَلَیْکَ وَ حُبِّی لَکَ شَفِیعِی إِلَیْکَ وَ أَنَا وَاثِقٌ مِنْ دَلِیلِی بِدَلَالَتِکَ وَ سَاکِنٌ مِنْ شَفِیعِی إِلَى شَفَاعَتِک»
* تفاوت عمل حبیّه و عمل تکلیفیّه
شفاعت ذوالجلال و الاکرام برای اهل معرفت است، نه اهل عمل. یعنی انسان اگر هم اهل عمل باشد، عملی، عمل است که با معرفت باشد. عملی که للحبّ است، نه عملی للتکلیف. عمل تکلیفیّه با عمل حبّیه متفاوت است. عمل تکلیفیّه دو حال بیشتر ندارد، یا برای ترس از جهنّم است که انسان میترسد اگر انجام ندهد، عقاب ببیند، یا به طمع بهشت است. امّا عمل حبّیه میشود لله، برای خودش. پروردگار عالم هم قرآن کریم و مجید الهیاش، وقتی سرتاسر آیات را میبینیم، تبیین میفرماید: آنجایی خریدار هست که لله است، فی سبیل الله است. آن موقع است که خداوند متعال عمل را عمل میداند.
* علّت اعمال اولیاء
لذا خود این شفاعت دلالت بر حبّ خداست و انسانی هم که خدا را دوست دارد طبیعتاً نه برای طمع بهشت و نه ترس از جهنّم عمل میکند بلکه همه کارها را از باب تبعیّت مطلقه انجام میدهد و نکته مهم اینجاست. حالا چرا؟ چون دوستش دارد. «إِنْ کُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونی»، اگر راست میگویید خدا را دوست دارید، «إن» شرطیه است، پس او را تبعیّت کنید. نمیفرماید: «إن کنتم تخافون من النّار فاتبعونی» یا «إن کنتم تحبّون بالجنه فاتبعونی»، بلکه میفرماید: «إِنْ کُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونی»، اگر خودش را دوست دارید، حالا تبعیّت کنید. پس خود این تبعیّت و اعلام عمل هم عندالاولیاء نه خوف از جهنّم است و نه طمع به بهشت.
لذا برای همین است که آن در روایت شریفه که در اخلاق خواندیم، بیان میفرماید: نه طمع بهشت عامل شده من تو را عبادت کنم و نه ترس از جهنّم و بعد اینطور ادامه میدهد که اگر بهشتی و جهنّمی هم نبود که انسان به طمع بهشت یا به خوف از نار عبادت کند، خودت قابلیّت عبادت داشتی. یعنی اگر کسی معرفت به تو پیدا کند، متوجّه میشود که باید عبادتت را بکند ولو اصلاً بهشت و جهنّمی هم نباشد.
شاید اگر بهشت و جهنّمی نباشد، انسان صورت ظاهر دیگر تکلیفی هم انجام ندهد. بگوید: من برای چه انجام بدهم؟ دیگر خیالم راحت است که اوّلاً عذاب نمیشوم و ثانیاً جایی هم نیست که بخواهم بروم. فرض بگیریم، فرض محال که عالم بعد از اینجا نباشد نعوذبالله عالم عبث باشد، «من مات، مات»، هرکه مرد، مرد و اصلاً هیچ چیزی بعد از مرگ نیست، نه برزخی و نه قیامتی که من از جهنّم بترسم یا به بهشت طمع کنم امّا باز اهل المعرفه وقتی نسبت به پروردگار عالم شناخت پیدا کردند، متوجّه میشوند طمع بهشت و ترس از جهنّم هم نباشد - که ما معمولاً میترسیم - به خودی خود انسان باید پروردگار عالم را عبادت کند.
لذا زینالعابدین، امام العارفین در این فراز میفرمایند: «حُبِّی لَکَ شَفِیعِی إِلَیْکَ» خود این حبّ است، نه عمل و پروردگار عالم هم حبّ را میپذیرد نه عمل را. عمل که تکلیفیّه است گرچه اگر تکلیفیّه هم نبود، خود این حبّ باعث میشد انسان عمل را انجام بدهد.
* عندالاولیاء گناه صغیره و عمل مستحب موجودیّت ندارد
لذا در جلسه قبل عرض کردیم عندالاولیاء گناه صغیره موجودیّت ندارد - گرچه روایات تقسیم به صغیره و کبیره میکنند - و آنها میگویند خود ااینکه انسان جرأت پیدا کند مخالفت با فرمان ذوالجلال والاکرام کند، کبیره است و کدام کبیرهای بالاتر از ااینکه من جرأت به بیادبی در محضر خالق یکتا کردم و خود این بالاترین گناه است.
در مثال مناقشه نیست من و شما اگر جلوی پدر و مادر دراز بکشیم یا بنشینیم و پایمان را دراز کنیم، گناهی نکردیم و این به عنوان گناه نیست امّا عند اهل المعرفه این عمل، جلوی پدر و مادر مادی، معنوی و یا استاد به عنوان پدر، گناه است. گناه ثبت نکردند امّا ااینکه تو به خودت جرأت دادی که بیادب شوی، گناه است.
لذا بیان کردیم همانگونه که عندالاولیاء گناه صغیره و کبیره موجودیّت خارجی ندارد و همه کبیره است، همه عبادات هم برای آنها فرض و عنوان مستحب ندارند. نماز شب را برای خودشان فرض میدانند. خواندن قرآن را برای خودشان فرض میدانند.
خدا گواه است ما غافلیم و عالم آنها را نمیفهمیم، ما در یک عالم دیگریم، آنها در یک عالم دیگر. ما درک نمیکنیم آنها در چه عالمی هستند ولی آنها در عالم خودشان اینها را به عنوان واجب میدانند، نه مستحب. چرا؟ نکته مهمّش اینجاست که نکته من النکات است. چون اتّفاقاً وجوبشان هم بر اساس حبّ است و اتّفاقاً آن فرضیه الهی را هم که بیان میشود، آن نماز و روزهشان هم بر اساس حبّ است؛ چون حبّ الهی دارند، به این حالت را رسیدند.
لذا در زیارت جامعه کبیره به حضرات معصومین(ع) عرضه میداریم که «بِمُوَالاتِکُمْ تُقْبَلُ الطَّاعَةُ الْمُفْتَرَضَة» یعنی اصلاً به واسطه حبّ شماست که پروردگار عالم طاعت واجب را میپذیرد.
پس آنچه که عامل است اولیاء نماز واجب را هم بخوانند، حبّ به خداست. بله، فرض هست، منتها هم آن فرضیه حبّ است و هم این مستحب برایشان فرض است.
* لطف خدا در مخفی نگاه داشتن ثواب اعمال
لذا با این مطلب که شفاعت نه به عمل، بلکه به حبّ است، فرمایش حضرت هم این است: «وَ أَنَا وَاثِقٌ مِنْ دَلِیلِی بِدَلَالَتِکَ» و من از دلیل خودم، چون تو راهنمای منی، مطمئن هستم. میدانم این راهی که تو گفتی راه حبّ است، من را به معرفت و شفاعت میرساند، نه عملم. «وَ سَاکِنٌ مِنْ شَفِیعِی إِلَى شَفَاعَتِک» و من ساکن عمل خویش نیستم، ساکن شفاعتم. میدانم این آمدنها وسیله حبّ است که این حبّ «شَفِیعِی إِلَیْکَ» است. پس من ساکن این شفاعتم، نه ساکن عمل خودم. این نکته خیلی ظریف است.
ما عمل را داریم انجام میدهیم. بلند میشویم و نیمه شب میآییم. بالاخره یک عدّه میخوابند امّا شما از خواب گرانت میزنی و داری هر شب میآیی امّا به عمل نیست و تازه من و شما هیچ چیزی از ثواب اعمالمان هم نمیدانیم و اتّفاقاً این هم لطف خداست.
یک مطلبی بگویم که این هم از آن نکته من النکات است. ابوالعرفا، آیتالله ادیب میفرمودند: لطف خدا این است که من و شما هیچ یک از ثوابهای اخروی را ندانیم. چون اگر ثواب را بدانیم به طمع ثواب انجام میدهیم امّا وقتی نمیدانیم به طمع خودش و برای خودش میآییم. الان شما عشق به مناجات آمدید.
کما ااینکه در فرازی از اذن دخول برای حضرات معصومین بیان میکنید: میگویید ما سلامی را که میدهیم، شما جواب میدهید امّا خدا حجاب قرار داده که ما آن را نشنویم. برای چه؟ «بلذیذ مناجاتهم» برای ااینکه ما این لذّت مناجات با شما را داشته باشیم؛ چون امکان دارد اصلاً صدای شما را که بشنویم یا مدهوش شویم و یا اصلاً چیز یادمان برود، ادامه مناجات را بخوانیم. دیگر انسان مجنون میشود. چه خوش است صوت قرآن ز تو دلربا شنیدن؛ آن کسی که صدای آقا را میشنود، دیگر خودش قرآن نمیخواند. حالش متغیّر است. فقط یک گوشه مینشیند و نگاه میکند.
* چرا نباید زیاد در محضر علما نشست؟
یک موقع آقا این را بیان میفرمودند که در روایتی که در فضل دیدار علما ربّانی داریم که هم در اصول کافی هست و هم شهید ثانی آن آیت حق، در منیهالمرید آورده است که وقتی به دیدار علما میروید، استفاده کنید ولی زیاد ننشینید که هم آنها اذیت نشوند و هم شما بروید. آقا میفرمودند: یک دلیل این مطلب این است که غرق در عالم ربّانی شدن که خودش نورآور است، حال انسان را عوض میکند.
همانطور که چندین بار عرض کردم امام راحل و عظیمالشّأن فرمودند: من آنقدر که از چهره آیتالله العظمی شاهآبادی علم گرفتم، از زبانشان نگرفتم. ما فکر میکردیم نگاه به عالم ربانی فقط عبادت است اما فهمیدیم علم هم میآورد امّا با ااینکه علمآور است، آقا میفرمودند: وقتی شما محو آنها میشوید، یادت میرود که خودت عمل انجام دهی.
این مصداق کوچکی است نسبت به آن که انسان صوت ائمه را نمیشنود که نکند خودش یادش برود. لذا وقتی از آنها فارغ شوی، یک لحظه تأمل میکنی که چرا ایشان اینطور شدند، چرا آیتالله بهجت، بهجت شده؛ چرا آیتالله بهاءالدّینی، آیتالله خوشوقت، ابوالعرفا، شیخناالاعظم، حضرت مفید عزیز و دیگران اینطور شدهاند. یک تأمّلی میکنید میبینید به عمل صالح است، به حب الی الله است و آن وقت هم آن اعمال را انجام میدهی. پس یک دلیل و برهان این است.
لذا این نکتهی بسیار مهمّی است که انسان بداند «وَ أَنَا وَاثِقٌ مِنْ دَلِیلِی بِدَلَالَتِکَ وَ سَاکِنٌ مِنْ شَفِیعِی إِلَى شَفَاعَتِک»، نه «ساکن من عملی»، شما را میآورند. بله، شما بلند میشوید میآیید امّا نباید امید من و شما به شبخیزیمان باشد. امیدمان این است که از طریق این عمل، اعلان حبّ است.
* انجام عمل واجب اولیاء هم برای وجوبش نیست
من یک رمزی به شما بگویم. کنز خفی الهی، آیتالله مولوی قندهاری میفرمودند: آن مرد الهی و عظیمالشّأن، سلطان العارفین، آیتالله العظمی ملّا فتحعلی سلطانآبادی فرمودند: شما میتوانید در اعمالی که انجام میدهید اینطور میتوانید به خدا بگویید و همیشه اینطور با خدا صحبت کنید که پروردگارا! عمل من فرض است و من انجام میدهم امّا این عمل فرضیّه من هم برای فرضیّه نیست، بلکه برای حبّ به تو است. پس من امید به حبّ تو دارم، نه امید به عمل خودم.
یعنی من این عمل فرضیه را به این دلیل انجام میدهم که تو را دوست دارم. من شبها میآیم چون تو را دوست دارم. امیدم به شبخیزی خودم نیست. امیدم به این است که چون تو را دوست دارم، حالا آمدم تو هم عنایت میکنی. یک لحظه به اشکم امید ندارم. به نالهام امید ندارم. به الهی العفوهایم امید ندارم. به هیچ کدام از اعمالم امید ندارم امیدم. فقط به واسطهی حبّ به توست که این کارها را انجام میدهم و امیدم این است که تو، خودت دستم را بگیری، « شَفِیعِی إِلَیْکَ». پس من «وَ سَاکِنٌ مِنْ شَفِیعِی إِلَى شَفَاعَتِک» هستم، نه «ساکن من عملی الیک». نه، هیچ کدام از اینها نمازها، نه هیچ یک از این روزهها. پس چرا روزه گرفتی؟ روزه میگیرم که اعلان حبّ کنم. همان که سلطانالعارفین بیان فرمودند. من انجام میدهم که اعلان حبّ کنم، همین. چون اگر به عمل دل ببندیم، آن موقع باید اعمال خودمان را حساب کتاب کنیم که کجا نقص دارد و کجا ندارد و میبینیم پر از نقص است. کسی جرئت دارد بگوید یک رکعت نماز من هست که در آن هیچ خللی نیست و صاف صاف است برای پروردگار عالم؟ لذا دل به عمل نمیبندم، دل به شفاعت تو میبندم و ساکن در شفاعت تو هستم، نه ساکن در عمل خودم. اینها را هم انجام میدهم که اعلان کنم حبّ تو را دارم. بلند میشوم میآیم که اعلان کنم حبّ تو را دارم.
لذا این هم نکته هم نکته من النکات است که اولیا خدا هیچ موقع کوچکترین نگاهی به عقبهی خودشان نسبت به اعمالشان نمیکنند.
* دست خالی آیتالله العظمی بروجردی در آخر عمر!
ااینکه آیتالله العظمی بروجردی آخر عمر گریه میکنند و میگویند: دستم خالی است، وقتی میگویند: آقا! شما این همه روحانی، این همه مجتهد پرورش دادید، برای این است که اصلا نگاه نمیکنند ببینند چه کار کردهاند. میگویند: من به یک چیز دیگر امید دارم. نمیگویند: من عمل انجام دادم، من این همه روحانی پرورش دادم، در آلمان چنین ساختم، تشیّع را گسترش دادم، آن هم در خفقان رضا شاهی و بعد هم پهلوی. یعنی حتّی ایشان با ااینکه آنطور کار با عظمتی کردند و جهاد ایشان، جهاد علمی بود و تشیّع را گسترش دادند، نمیگویند: من این کار را کردم.
لذا اولیاء خدا اینگونه هستند که کوچکترین نگاهی به عقبه خودشان نسبت به اعمال نمیکنند؛ چون میترسند اگر نگاه کنیم آنوقت باید ببینیم پر از نقص و اشکال است. آن هم چه کسانی؟ اولیاء خدا! لذا امیدشان به لطف خداست.
اینها همه برای من و شما درس است که به ما یاد میدهند عبد بشویم. عبدی که با ااینکه اعمالش را انجام میدهد ولی همان لحظه انجام و قبل و بعد از عمل کوچکترین چشم داشتی به این اعمال نداشته باشد. اولیاء نمیگویند: من این همه سخنرانی کردم؛ کردی که کردی. خلایق را هدایت کردم؛ کدام هدایت؟! این همه کتاب نوشتم؛ کو؟! این همه درس دادم؛ کو؟! این همه نماز خواندم و روزه مستحبّی گرفتم؛ کو؟! عند الاولیاء اینها اصلاً نیست.
* فقرای حقیقی
لذا یک مطلب دیگری که باز این هم نکته من النکات - چون نیمه شب ماه مبارک رمضان است، این خیلی نکتۀ من النکات عرض میکنیم – این است که پس عند الاولیاء اصلاً عملی به عنوان عمل خارجی وجود ندارد که بخواهند روی آن حساب کنند و اصلاً عملی نمیبینند. بالاخره یک کسی باید عملی ببیند که روی آن حساب کند امّا اولیاء خدا در بساط خودشان عملی نمیبینند.
لذا اینها فقر حقیقیاند. اتّفاقاً ثروتمندترین افراد، فقرا هستند؛ فقرای عند الله، «یا أَیُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَراءُ إِلَى اللَّهِ» چون چیزی در بساط خودشان نمیبینند که بگویند من چیزی دارم. اصلاً بالاتر از آن، حتّی فرض ذهنی هم نمیکنند که چیزی دارند. حتّی در ذهنشان فرض نمیکنند که من چنین بودم، دست کسی را گرفتم، پول خرج کردم، تدریس کردم، جهاد کردم، جنگیدم، شهید شدم، مجروح شدم و ... . آنها هیچ نمیبینند و حتّی تصّور ذهنی هم نمیکنند تصوّر ذهنی هم نمیکنند اینها نکات بسیار مهمّی است.
معالأسف ما خیلی از چیزها را نمیفهمیم. بعضی در حال خودشان به مقاماتی میرسند و متوجّه میشوند چه خبر است. به آقای فراهانی، یکی از جانبازهای ویلچری عزیز گفتند: الحمدالله شما جانباز هستید و ...، گفت من که جانباز نیستم، چیزی نمیبینم که داشته باشم. اوّل فکر کردیم او شکسته نفسی میکند امّا دیدیم نه، راست میگوید، چیزی نمیبیند و شکست نفسی نمیکند. یعنی انسان به جایی میرسد که دیگر در خودش چیزی نمیبیند.
این هست که حالا میگوید: «حُبِّی لَکَ شَفِیعِی إِلَیْکَ وَ أَنَا وَاثِقٌ مِنْ دَلِیلِی بِدَلَالَتِکَ وَ سَاکِنٌ مِنْ شَفِیعِی إِلَى شَفَاعَتِک» من حالا ساکن و منتظر شفاعت تو هستم که تو این شفاعت را عنایت کنی، همین.
شما بدانید اولیاء خدا در آخرین لحظات عمرشان، با همه آن اعمالی که انجام دادند، خودشان را از کسانی هم که هیچ عملی انجام ندادند، بلکه نعوذبالله و نستجیربالله یک عمر هم گناه کردند، دست خالیتر می بینند. واقعاً دست خالی میبینند. ااینکه من به شما عرض میکنم نه ااینکه تصوّر کنید که حالا مثلاً به نظر میآید اینطوری است، نه، حالا من خیلی نمیتوانم مطلب را باز کنم امّا من حال اینها را در آن لحظات آخر دیدم که میبینند هیچ ندارند. احساس تهی بودن نسبت به عمل دارند و فقط هم چشم امیدشان به شفاعت است. اینها نکات مهمّی است.
* چه کسانی معنای حقیقی شفاعت را درک میکنند؟
لذا این هم باز نکته من النکات است که شاید بشود گفت: تنها کسانی که معنی حقیقی شفاعت و شفیع بودن را درک میکنند، اولیاء خدا هستند که جالب است خودشان هم فردای قیامت باذن الله تبارک و تعالی دست شفاعت دارند و یک عدّه را شفاعت میکنند. چرا؟ چون این بزرگواران در آن لحظات آخر عمر شریفشان بیشتر از همه احساس تهی و خالی بودن و هیچ نداشتن، میکنند. و لذا چشم امیدشان به شفاعت است.
امثال ما هیچ کاری نکردیم ولی یک کار کوچک هم کرده باشیم، دائم چشممان به آن کار است. عرض کردم ما هزاران هزار گناه انجام میدهیم و فراموش میکنیم. که یکی از الطاف خفیّه پروردگار عالم نسبت به بشر این است که نسیان آورده. لذا یادمان میرود پارسال چه گناهی کردیم، امسال چه گناهی کردیم، دو هفته پیش چه کردیم و ...، همه را فراموش میکنیم. امّا اگر یک کار خیر انجام دهیم، معالأسف بیست سال پیش هم باشد، مدام در ذهنمان رژه میرود که من فلان موقع، فلان جا، فلان کار را کردم امّا اولیاء خدا اصلاً اینطور نیستند. اصلاً دیگر کار خیر خود را نمیبییند که بگویند من فلان کار را کردم.
برای همین اوّل هم تمرین میکنند. چگونه؟ اینکه اگر بخواهند کمکی هم کنند، مخفیانه است. از طرق دیگران کمک میکنند و اصلاً خودشان هیچ موقع ورود پیدا نمیکنند. لذا میگویند هیچ کار خیری ندارند و اصلاً در ذهنشان هم نمیآید. اینها نکات بسیار مهمّی است که باید انسان بداند. این حال اولیاء است. جدّی فقط آنها معنای شفاعت را میفهمند در حالی که به حقیقت من مذنب باید شفاعت را درک کنم امّا آنها بیشتر متوجه میشوند؛ چون من مذنب گاهی یک عمل ناقصی هم که کنار این همه گناهانم انجام میدهم، که آن هم باز لطف خداست امّا باز یک چشمداشتی به آن عمل ناقصم هم دارم که خدایا! اگر این همه گناه کردم، بالاخره یک عمل خیری هم که انجام دادم. میگویم: إنشاءالله آن عمل من را نجات میدهد. یادم میرود که عمل من را نجات نمیدهد، شفاعت ذوالجلال و الاکرام است که من را نجات میدهد.
لذا این فراز میخواهد بگوید که عمل هیچ کس، چه خوبان عالم، چه آنهایی که ادّعا میکنند یک عملی انجام دادند که آن نجاتشان میدهد، آنها را نجات نمیدهد إلّا لطف خودش. «یا لطیف ارحم عبدک الضعیف».
خدایا! معرفت حقیقی اولیائت را به ما مرحمت بفرما.
خدایا! نگاه به اعمال پستمان را برای ما ولو به لحظهای عملیاتی مگردان.
نگاه به لطف و کرم و شفاعتت را دائم در وجود ما قرار بده.
منبع: فارس
94/4/9 - 13:41 - 2015-6-30 13:41:54
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]
صفحات پیشنهادی
شرح دعای ابوحمزه ثمالی توسط آیتالله قرهی چرا نباید زیاد در محضر علما نشست/ ماجرای دست خالی آیتالله بروجردی د
شرح دعای ابوحمزه ثمالی توسط آیتالله قرهیچرا نباید زیاد در محضر علما نشست ماجرای دست خالی آیتالله بروجردی در آخر عمروقتی به دیدار علما میروید استفاده کنید ولی زیاد ننشینید که هم آنها اذیت نشوند و هم شما بروید آقا میفرمودند یک دلیل این مطلب این است که غرق در عالم ربّانی شدشرح دعای ابوحمزه ثمالی توسط آیتالله قرهی دعای ما در حق چه کسی مستجاب است/ چرا نباید به اعمال مقبول دل بست
شرح دعای ابوحمزه ثمالی توسط آیتالله قرهیدعای ما در حق چه کسی مستجاب است چرا نباید به اعمال مقبول دل بستذوالجلال و الاکرام فرمود به زبان دیگری من را به خوانید فرمودند به کدام زبان فرمود به زبان غیر شما برای من دعا کنید دعایتان میگیرد من اگر برای خودم با این زبانی که گنحاجیآبادی در نشست «صبح ناشر» عنوان کرد چرا مدیران فرهنگی برای نمایشگاه فرانکفورت سر و دست میشکنند؟
حاجیآبادی در نشست صبح ناشر عنوان کردچرا مدیران فرهنگی برای نمایشگاه فرانکفورت سر و دست میشکنند ناشران دفاع مقدس از گلوی زن و بچه میزنند تا کار فرهنگی کنندمدیر انتشارات هزاره ققنوس گفت چرا مدیران فرهنگی برای رفتن به نمایشگاه فرانکفورت سر و دست میشکنند اگر به دیدن و یاد گرنشست شهرسازی در شهر مهدوی معماری ما نظیر علوم انسانی دچار خلأهای زیاد است
نشست شهرسازی در شهر مهدویمعماری ما نظیر علوم انسانی دچار خلأهای زیاد استیک پژوهشگر قرآن و مهدویت گفت در زمانه ما همان خلأیی که در بحث علوم انسانی و برخی مباحث دیگر وجود دارد در معماری و دانشهای دیگر هم وجود دارد همه کسانی که در این راه تلاشی کردهاند از اتصال کار خود به قرآشعرخوانی شاعران در محضر امین شعر انقلاب/ 15 دستِ مرا بگیر و بگو یا علی مدد!/ تا کی نشستن و غم و، تا کی «ن
شعرخوانی شاعران در محضر امین شعر انقلاب 15دستِ مرا بگیر و بگو یا علی مدد تا کی نشستن و غم و تا کی نمیشود معصومه فراهانی شعری زیبا در حضور رهبر انقلاب خواند که در بخشی از آن آمده است دستِ مرا بگیر و بگو یا علی مدد تا کی نشستن و غم و تا کی نمیشود به گزارش خبرنگار کتاب ونمیفهمم چرا نباید فشارها را بر ایران زیاد کنیم؟
باب منندز نمیفهمم چرا نباید فشارها را بر ایران زیاد کنیم در جلسه سنای ایالات متحده آمریکا موضوع ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران یا همان PMD بررسی شد به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز باب منندز سناتور دموکرات از نیوجرسی آمریکا در اظهاراتی در سنا دربارهگفتاری از استاد شیخ حسین انصاریان چرا طلاق زیاد است/ اثر لقمه حلال در اجابت دعا
گفتاری از استاد شیخ حسین انصاریانچرا طلاق زیاد است اثر لقمه حلال در اجابت دعاپیامبر در پاسخ به فردی گفت غذای خود را حلال کن مستجابالدعوه میشوی حال چه مقدار زندگی خانوادگی امروز ما با قرآن کریم هماهنگ است که اگر اینطور است چرا این همه طلاق و اختلاف داریم خبرگزاری فارس ـ استادر نشست شورای اداری چرام مطرح شد نارضایتی شهردار سرفاریاب از وضعیت بهداشت در این شهر
در نشست شورای اداری چرام مطرح شدنارضایتی شهردار سرفاریاب از وضعیت بهداشت در این شهرشهردار سرفاریاب در نشست شورای اداری چرام از وضعیت بهداشت در سرفاریاب اعلام نارضایتی کرد به گزارش خبرگزاری فارس از چرام چنگیز برهانی عصر امروز در نشست شورای اداری چرام با انتقاد از اجرایی نشدن برخنشست علما و اساتيد حوزه با آيت الله مکارم
۳۱ خرداد ۱۳۹۴ ۷ ۳۵ق ظ نشست علما و اساتيد حوزه با آيت الله مکارم موج - قم - نشست علما و اساتيد حوزه علميه با حضرت آيت الله مکارم شيرازي پيرامون لزوم توجه بيشتر به تفسير قرآن کريم برگزار شد به گزارش خبرگزاري موج از قم نشست علما و اساتيد حوزه علميه با آيت الله مکارم شيرازي شنبهدر نشست شورای اداری شهرستان چرام مطرح شد بررسی وضعیت عشایر در حوزههای بهداشت و درمان، دامپزشکی و راه و شهرساز
در نشست شورای اداری شهرستان چرام مطرح شدبررسی وضعیت عشایر در حوزههای بهداشت و درمان دامپزشکی و راه و شهرسازیفرماندار چرام خواستار بررسی وضعیت عشایر در حوزه بهداشت و درمان دامپزشکی راه و شهرسازی شد به گزارش خبرگزاری فارس از چرام ابراهیم فتاحپور ظهر امروز در نشست شورایچرا دستمزد وکلا زیاد و دادن پروانه وکالت کم است؟/ کانون وکلا: باید جلوی "رقابت مضره" وکلا را بگیریم
چرا دستمزد وکلا زیاد و دادن پروانه وکالت کم است کانون وکلا باید جلوی رقابت مضره وکلا را بگیریم جامعه > مشکلات مردم - دادن پروانه وکالت در جامعه کم شده و مردمی که نیاز به خدمات وکیل دارند مجبورند هزینه های زیادی برای داشتن وکیل خوب بپردازند کانون وکلا می گوید اچرا نباید با صدای بلند حرف بزنیم!؟
چرا نباید با صدای بلند حرف بزنیم پژوهشگران در مطالعات خود دریافتند بخش هائی از مرکز کنترل و پردازش گفتاری در مغز که بروکا نام دارد در زمانی که انسان با صدای بلند حرف می زند غیرفعال می شود آفتاب پژوهشگران و دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا با همکاری محققان دانشگاه جانز هاپکینزنشست مشترک فرهادی با مسئولان بسیج دانشجویی اذعان وزیر علوم به افت روند پیشرفت علمی کشور/نباید دانشگاهها را اس
نشست مشترک فرهادی با مسئولان بسیج دانشجوییاذعان وزیر علوم به افت روند پیشرفت علمی کشور نباید دانشگاهها را اسیر جنجالهای سیاسی کرد انتقاد از برگزاری کنسرتهای مختلطوزیر علوم در نشست مشترک با جمعی از مسئولین بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران ضمن اذعان به افت شیب علمی کشور ادامه ایپیش از ظهر امروز نشست شورای آموزش و پرورش شهرستان چرام برگزار شد
پیش از ظهر امروزنشست شورای آموزش و پرورش شهرستان چرام برگزار شدنشست شورای آموزش و پرورش شهرستان چرام برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از چرام پیش از ظهر امروز نشست شورای آموزش و پرورش با حضور فرماندار چرام امام جمعه رئیس آموزش و پرورش و اعضای شورا در محل آموزش و پرورش این شهرچرا ایران نباید بمب اتم داشته باشد؟
پاسخ حسین موسویان به یک سؤال چرا ایران نباید بمب اتم داشته باشد باید در نظر داشت که ایران برای رفع هرگونه شبهه احتمالی درخصوص برنامه های اتمی خود 11 سال است که بیش از هفت هزار نفر- ساعت اجازه بازرسی از مراکز خود را داده است به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز "حسین موسویاعلاقه زياد قضات بازنشسته به حرفه وکالت/جذب بي رويه دانشجوي حقوق در دانشگاه ها
۹ تير ۱۳۹۴ ۱۷ ۴۱ب ظ در نشست خبري اتحاديه کانون هاي وکلا و کانون وکلاي مرکز مطرح شد علاقه زياد قضات بازنشسته به حرفه وکالت جذب بي رويه دانشجوي حقوق در دانشگاه ها موج - دکتر علي نجفي توانا گفت ميزان علاقه مندي قضات و کارمنداني که بازنشسته مي شوند به حرفه وکالت بسيار زياد است و معضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با فارس: دولت در بحث رتبهبندی معلمان نباید بر اساس شاخصهای قانون مدیریت
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با فارس دولت در بحث رتبهبندی معلمان نباید بر اساس شاخصهای قانون مدیریت خدمات کشوری عمل کندعضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت اعتراضات معلمان ریشه در حقوق و دستمزد دارد و توقع داریم دولت در بحث رتبهبندی معلمان متناسب عمل کند ایرج ندیمی عضو کمیسیو-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها