تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834346213
اقتصاد مقاومتی از محدوده شعار و کاغذ فراتر برود
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
عضو هیأت علمی پژوهشگاه اندیشه:
اقتصاد مقاومتی از محدوده شعار و کاغذ فراتر برود
عضو هیأت علمی پژوهشگاه اندیشه گفت: قدم نخست برای اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی این است که از محدوده شعار و کاغذ فراتر رود.
به گزارش جام نیوز، عضو هیئت علمی پژوهشگاه اندیشه گفت: قدم نخست برای اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی است که از محدوده شعار و کاغذ فراتر است.
تاسیس شرکت دانشبنیان کلید اقتصاد مقاومتی
اقتصاد مقاومتی جز در چارچوب علمی و با نگرش تکنیکی محقق نخواهد شد. واقعیت آن است که اقتصاد ایران امروز متأثر از مؤلفههای فراوانی است که برای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی باید در آن تجدیدنظر شود و تنها با استفاده از اقتصاد دانشبنیان و با تزریق دانش به لایههای ضخیم اقتصاد بیمار ایران است که میتوان انتظار تحقق اقتصاد مقاومتی را داشت.
اقتصاد واقعی ایران متشکل از بنگاههای کوچک و متوسطی است که برای رسیدن به خوداتکایی و فرهنگ مقاومتی نیازمند تقویت هستند و باید با ابزارها و چاشنیهایی تقویت شوند که بدون تحمیل هزینه برای صاحبان بنگاهها، ارزش افزوده و ثروتآفرینی داشته باشند.
اقتصاد دانشبنیان و شرکتهای دانشبنیان بهمنظور همافزایی علم و ثروت و توسعه اقتصاد دانشمحور، تجاریسازی و با استفاده از حوزههای فناوری برتر به کمک اقتصاد بیمار ایران میآید و میتواند با افزایش بهرهوری، کشور را برای رسیدن به خوداتکایی آماده کند.
در این باره با ناصر جهانیان، عضو هیئت علمی پژوهشگاه اندیشه به گفتوگو نشستهایم. متن کامل گفتوگو پیش روی شما قرار دارد:
تحقق اقتصاد مقاومتی را در چه ظرفی عملیاتی و قابل اجرا میدانید؟
اقتصاد مقاومتی در ظرفی تحقق پیدا میکند که پتانسیلهای درونی و اقتصادی آن بهعنوان مؤلفههای مؤثر بهصورت جداگانه آسیبشناسی شده و برای آن برنامهریزی شود. فضای فعلی اقتصادی ایران با بستر تحقق اقتصاد مقاومتی فاصله دارد؛ لذا اکنون باید مؤلفههای مؤثر را بهصورت جداگانه شناسایی و برای تقویت آنها برنامهریزی کرد. اقتصادی که بتواند مزیتهای خود را بشناسد و برای نقاط ضعف خود برنامه ارائه دهد، مقاومسازی شده است. این آسیبشناسی قدم نخست برای اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی است که از محدوده شعار و کاغذ فراتر است.
اتکاء به درون با توجه به واقعیتهای اقتصادی را چگونه ارزیابی میکنید؟
هرچند اقتصاد فعلی ایران، اقتصاد توسعهیافتهای محسوب نمیشود، اما نمیتوان از مزیتها و پتانسیلهای اقتصادی کشور صرفنظر کرد. اقتصاد ایران متشکل از بخش دولتی و خصوصی است که یا بنگاههای بزرگ هستند یا بنگاههای متوسط و کوچک. آنچه باید مورد توجه قرار گیرد و برای توسعه با ابزارهای اقتصادی به آن نگریست، بنگاههای متوسط و کوچک است. نظام اقتصادی در بنگاههای کوچک و متوسط، اشتغالزایی، نیروی کار و سرمایه را متمرکز میبیند؛ بنابراین برای تقویت اقتصاد کشور باید بنگاههای کوچک و متوسط را تقویت کرد و با افزایش تولید و ارزش افزوده به استقبال فرصتآفرینی و اتکا به مزیتهای درون رفت.
برای تقویت بنگاههای کوچک و متوسط، مهمترین ابزار اقتصادی چه میتواند باشد؟
اقتصاد دانشبنیان یکی از مؤثرترین مؤلفههایی است که باید برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی به اشتراک گذاشته شود. دانش بهعنوان ذخیره انباشتهشدهای از مهارتها و اطلاعات بر خلاف سایر کالاهای فیزیکی مثل داراییهای مادی و منابع طبیعی مستهلک نشده و به اشتراک گذاشتن آن باعث از بین رفتن ارزش آن نمیشود، لذا برای گسترش رفاه اجتماعی، کاهش فقر و توسعه پایدار، ایجاد اقتصاد دانشبنیان و شرکتهای دانشبنیان که میتوانند بهصورت مؤسسههای خصوصی یا تعاونی بنا شوند، باید در دستور کار قرار گیرند.
شرکتهای دانشبنیان چگونه به کمک اقتصاد کشور میآیند؟
این شرکتها بهمنظور همافزایی علم و ثروت و توسعه اقتصاد دانشمحور و رسیدن به اهداف علمی و اقتصادی، تجاریسازی، توسعه و طراحی بازار و دانشهای مرتبط به تجارت نظیر بازاریابی و بازارسازی با استفاده از فناوریهای برتر و با ارزش افزوده فراوان بهویژه با استفاد از نرمافزارهای مختلف تشکیل میشوند. این شرکتها که میتوانند در بخشهای مختلف صنعت، کشاورزی، خدمات و حتی مسائل نانو و هوا و فضا فعالیت کنند، از طریق فناوریهای نوین و نیروی انسانی کارآمد به کمک بنگاههای اقتصادی آمده و با شناخت صحیح از وضعیت موجود و دیدن بستههای تقویتی که با چاشنی دانش روز غنی شدهاند، بنگاههای متوسط و کوچک را تقویت میکنند.
بنگاههای اقتصادی کوچک عموماً توان اقتصادی محدود دارند و باید متناسب با سرمایه محدود خود بازاررسانی کنند. شرکتهای دانشبنیان با در نظر گرفتن محدودیتها و با شناخت از وضعیت بازار با استفاده از نرمافزارهایی که در اختیار دارند، میتوانند بازار جدیدی برای این بنگاهها تعریف کنند، بهطوری که محصولاتی تولید شود که متناسب با ذائقه بازار بوده و برای فروش و ارزش افزوده و در نتیجه بازگشت سرمایه، مشکلی وجود نداشته باشد.
اقتصاد دانشبنیان و رابطه آن با اقتصاد مقاومتی را چگونه ارزیابی میکنید؟
دانش یکی از عوامل مؤثر بر تحولات اقتصادی و اجتماعی بهشمار میآید و میتواند از الگوهای اولیه رشد اقصادی مطرح شود، لذا اقصاد دانشبنیان در افزایش تولید، بهرهوری بالاتر و توزیع عادلانه درآمد نقش مؤثری دارد و میتواند با استفاده از دانش و فناوری در جریان توسعه اقتصادی رونق اقتصاد داخلی را به همراه داشته باشد؛ لذا کاربردی کردن دانش و استفاده مؤثر از آن در ظرفیتها و ارتقاء درجه بهرهبرداری از منابع را در اقتصاد مقاومتی فراهم میکنند و شرکتهای دانشبنیان بهعنوان نقش محوری در ساختار اقتصاد دانشبنیان میتوانند زمینه پویایی و انعطاف بالای اقتصادی را فراهم کنند.
به عبارت دیگر، نیاز امروز اقتصاد کشور پیش از آنکه تزریق نقدینگی باشد، تزریق دانش برای استفاده از پتانسیلهای موجود است. بازار و بازارسازی یکی دیگر از معضلات تجارت فعلی ایران است که با دیدن نرمافزارهایی نظیر آنچه اکنون در شبکههای اینترنتی دیده میشود، میتوان برای بازارسازی برنامه ارائه کرد؛ لذا اقتصاد مقاومتی تنها با اقتصاد دانشبنیان و از طریق شرکتهای دانشبنیان، زمینه اجرا پیدا خواهد کرد.
اقتصاد بدون نفت در چارچوب اقتصاد دانشبنیان چگونه تفسیر میشود؟
نفت یکی از مزیتها و پتانسیلهای اقتصادی کشور است که نمیتوان از آن بهآسانی گذشت، اما برای استفاده از این پتانسیل، باید به جای خامفروشی، به تکنولوژی و فروش محصولات ثانویه علمبر متمرکز شد. به این معنا که به جای تهاتر کردن نفت با سایر کالاها، با ورود دانش به حوزه نفت و تمرکز بر اقتصاد دانشبنیان، نفت را بهعنوان یکی از کالاهای «علمبر» بهشمار آورد و برای توسعه اقتصادی کشور برنامه داد. صادرات نفت بهصورت خام هیچگاه نمیتواند منجر به توسعهیافتگی ایران شود، چرا که الفبای توسعهیافتگی با خامفروشی در تضاد محض قرار دارد. شرکتهای دانشبنیان تشکلشده در حوزه نفت و پتروشیمی هستند که میتوانند با نیروی متخصص و پیوند بین دانشگاه و نفت برای ارزش افزوده و ارزآوری بیشتر این محصول برنامه ارائه کنند.
ایران به شکل اجباری اقتصاد بدون نفت را در سال گذشته تجربه کرد و بودجه سال جاری بر اساس مالیات بسته شد؛ لذا میتوان گفت به جای آنکه نفت بهعنوان تنها منبع فروش دیده شود، سایر پتانسیلهای اقتصادی نظیر مالیات را تقویت میکنند.
نقش شرکتهای دانشبنیان در نظام مالیاتگیری چگونه خواهد بود؟
اینکه تاکنون نظام مالیات ایران نتوانسته بهعنوان یکی از بازوهای درآمدی دولتها محسوب شود، نشاندهنده ضعف نظام مالیاتگیری کشور است، به این معنا که به جای آنکه شرکتها و زیربخشهای اقتصادی با توان بیشتر و ثروت و ارزش افزوده بیشتر به دولت مالیات دهند، توانستهاند از طرق مختلف از چشم دولت دور بمانند. البته در همه کشورها تخلف در نظام مالیاتی برقرار است، اما برای حذف تخلف و شفافیت در نظام مالیات باید سیستم جدیدی تعریف شود که درآمد خالص و ارزش افزوده ایجادشده شرکتها را بهصورت شفاف برای دولت بازنمایی و جانمایی کند؛ لذا شرکتهای دانشبنیان میتوانند متناسب با بستر اقتصادی فعلی ایران برای نظام مالیاتگیری برنامهریزی کنند. نظامی که در آن درآمد و هزینه مشخص است و بهصورت آنلاین و روز به سیستم مالیاتی کشور مرتبط شده، الگویی است که در بسیاری از کشورها اکنون شکل اجرایی پیدا کرده است.
آیا میتوان شرکتهای دانشبنیان را راهکاری برای درآمدهای نفتی ارزیابی کرد؟
اهمیت شرکتهای دانشبنیان و اثرگذاری آن بر اقتصاد مقاومتی در حدی است که رهبر معظم انقلاب نیز آن را بهعنوان یکی از راهکارهایی برای جایگزینی درآمدهای نفتی یاد کردند؛ لذا شرکتهای دانشبنیان بهعنوان یکی از عوامل اساسی رشد و تولید سرانه ملی، ایجاد خودکفایی و افزایش بهرهوری مورد توجه قرار دارند. از سوی دیگر، ایجاد شرکتهای دانشبنیان با توجه به پتانسیل علمی و نیروی انسانی کارآمدی که اکنون در دانشگاههای کشور وجود دارد، چندان دور از دسترس نیست. در واقع اقتصاد ایران تاکنون اقتصادی بر پایه دانش نبوده است، لذا با ایجاد ارتباط بین سیستم اقتصادی و دانشگاه و نخبگان اقتصادی میتوان شرکتهای دانشبنیان را پایهگذاری کرد.
اولویت ایجاد شرکتهای دانشبنیان را در کدام زیربخشها توصیف میکنید؟
بهنظر میرسد شرکتهای دانشبنیان باید در حوزههای نفتی، مالیاتگیری و کشاورزی در اولویت قرار گیرند. از یکسو، نفت و مالیات بهعنوان بازوهای قدرتمند درآمدی دولت هستند که باید بهروزرسانی شده و درآمدافزایی داشته باشند و از سوی دیگر، بخش کشاورزی بهعنوان محور استقلال و امنیت غذایی است که بهشدت رنجور و آسیبپذیر است؛ لذا شرکتهای دانشبنیان در این زیربخشها با افزایش بهرهوری و ارزش افزوده باید در اولویت قرار گیرند./فارس/110
۱۹/۰۳/۱۳۹۴ - ۱۷:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]
صفحات پیشنهادی
عضو هیأت علمی پژوهشگاه اندیشه: اقتصاد مقاومتی از محدوده شعار و کاغذ فراتر برود
عضو هیأت علمی پژوهشگاه اندیشه اقتصاد مقاومتی از محدوده شعار و کاغذ فراتر برودعضو هیأت علمی پژوهشگاه اندیشه گفت قدم نخست برای اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی این است که از محدوده شعار و کاغذ فراتر رود به گزارش خبرگزاری فارس عضو هیئت علمی پژوهشگاه اندیشه گفت قدم نخست برای اجراتوسعه دریامحور بر پایه اقتصاد مقاومتی در برنامه ششم
راهاندازی بانک تخصصی دریایی در سال جاری توسعه دریامحور بر پایه اقتصاد مقاومتی در برنامه ششم معاون دریایی سازمان بنادر با بیان اینکه راهاندازی بانک تخصصی دریایی در سال جاری در دستور کار قرار گرفته است از تلاش برای توجه به اقتصاد مقاومتی در تدوین برنامه ششم خبرداد و گفت حتماً ابعد سیاسی اقتصاد مقاومتی
رشد و شکوفایی اقتصادی بعد سیاسی اقتصاد مقاومتی رویکرد مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی تنها به رشد و شکوفایی اقتصادی محدود نمی گردد بلکه ایشان به دنبال تقویت انقلاب می باشند که مبادا وابستگی اقتصادی به خارج از مرزها مسیر انقلاب را تغییر دهد به گزارش سرویس اقتصادی جاممعاون دریایی سازمان بنادر در گفتوگو با فارس خبر داد راهاندازی بانک تخصصی دریایی در سال جاری/ توسعه دریامحور
معاون دریایی سازمان بنادر در گفتوگو با فارس خبر دادراهاندازی بانک تخصصی دریایی در سال جاری توسعه دریامحور بر پایه اقتصاد مقاومتی در برنامه ششممعاون دریایی سازمان بنادر با بیان اینکه راهاندازی بانک تخصصی دریایی در سال جاری در دستور کار قرار گرفته است از تلاش برای توجه به اقتصابدون رعایت اصول اقتصاد مقاومتی شرایط از وضع موجود بدتر میشود
عضو هیئت رئیسه اتاق تهران بدون رعایت اصول اقتصاد مقاومتی شرایط از وضع موجود بدتر میشود عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تهران گفت در صورتی که در توسعه روابط تجاری اصول اقتصاد مقاومتی رعایت نشود اقتصاد ما دربازارهای جهانی حل شده و شرایط از وضعیت فعلی بدترمیشود به گزارش جام نیوزتجویزی برای پیشبرد اقتصاد مقاومتی
چگونه اقتصاد ایران را مقاوم کنیم تجویزی برای پیشبرد اقتصاد مقاومتی در داخل چه کارهایی باید انجام دهیم و چه سیاستهای اقتصادی را اتخاذ کنیم تا بتوانیم بر تهدیدهایی که از بیرون بر ما تحمیل میشوند غلبه پیدا کنیم چگونه میتوان ساختارهای اقتصادی را ترمیم و اقتصاد را مقاوم سازی کرداستفاده از ظرفیت نخبگان در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج اردستان خواستار شد استفاده از ظرفیت نخبگان در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج اردستان گفت استفاده از ظرفیت نخبگان در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی در شهرستان اردستان یکی از موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد به گزارش جام نیوز حافزایش توان داخلی همسو با سیاستهای اقتصاد مقاومتی
ساطعی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران تاکید کرد افزایش توان داخلی همسو با سیاستهای اقتصاد مقاومتی عضو هیات مدیره شرکت ملی نفتکش ایران با اشاره به اینکه سیاستهای اقتصاد مقاومتی توان داخلی را بیش از حد تصور افزایش داده است گفت علیرغم تمامی محدودیتهای ناشی از تحریمهای ظالمانه بابخش خصوصی بالاترین نقش را در اقتصاد مقاومتی دارد
رئیس انجمن سرمایهگذاری خارجی بخش خصوصی بالاترین نقش را در اقتصاد مقاومتی دارد رئیس انجمن سرمایهگذاری خارجی با بیان اینکه بخش خصوصی بالاترین نقش را در اقتصاد مقاومتی دارد گفت سرمایهگذاری خارجی جزء لاینفک ترقی کشورها محسوب میشود به گزارش جام نیوز سید حسین سلیمی ظهر امروز دهمدلی و اقتصاد مقاومتی
همدلی و اقتصاد مقاومتی رهبر معظم انقلاب دیروز در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و آنجا که به بحث اقتصاد مقاومتی اشاراتی داشتند به نکته ظریف اما قابل توجهی اشاره کردند که میتواند از اصلیترین آسیبهای اجرا نشدن اقتصاد مقاومتی باشد ایشان از دو ترکیب استفاده کردنگره منابع اقتصاد مقاومتی باز شدنی است
استقبال کارشناسان اقتصادی از بیانات مقام معظم رهبری گره منابع اقتصاد مقاومتی باز شدنی است اقتصاد در حالی که مقام معظم رهبری در بیانات دیروزشان به راهحلهایی برای بازشدن گره کمبود منابع برای تقویت تولید و تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره کردند کارشناسان اقتصادی اجرای تمامی این راهحلدراقتصاد مقاومتی همزبانی وجود دارد اما مشکل همدلی است
تراز حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی پیش از ظهر امروز چهارشنبه در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی اهتمام ویژه به موضوع اقتصاد مقاومتی بخصوص در بررسی قانون برنامه ششم و بودجه سال ۱۳۹۵ و پافشاری بر مواضع و مبانی اصلی نظام و انقلاب را از مهمترین وظایف نمامعاون فرهنگی مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور: توجه به شعار سال در موضوع اقتصاد مقاومتی، گرهگشای مشکلات است
معاون فرهنگی مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور توجه به شعار سال در موضوع اقتصاد مقاومتی گرهگشای مشکلات استمعاون فرهنگی مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور توجه همگان به شعار سال در موضوع اقتصاد مقاومتی را گرهگشای بسیاری از مشکلات عنوان کرد به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج حجتالاسلام حسیناقتصاد مقاومتی نیازمند مدلسازی است
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه اقتصاد مقاومتی نیازمند مدلسازی است عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی نیازمند مدلسازی است گفت تحرک نظام اقتصادی ایران نشان از وجود یک سیستم خودکنترلی اصلاحی دارد به گزارش جام نیوز سهراب دلانگیزان در کارگمهمترین شرط اقتصاد مقاومتی تولید و مصرف کالای ایرانی است/ سالها پیش باید برای اقتصاد مقاومتی برنامه مینوشتیم
تراز در کوتاهمدت اقتصاد مقاومتی میتواند تمام مشکلات و چالشهای کشور را مرتفع کند اکنون در بهترین حالت دولت میتواند از این فشارها به عنوان فرصتی برای به فعلیت درآوردن پتانسیلهای بالقوه کشور استفاده کند پایگاه خبری تحلیلی تراز رئیس پژوهشكده توسعه بازرگانی داخلی مؤسسه مطالعشركتهاي دانشبنيان كليد اقتصاد مقاومتي
شركتهاي دانشبنيان كليد اقتصاد مقاومتي اقتصاد مقاومتي جز در چارچوب علمي و با نگرش تكنيكي محقق نخواهد شد واقعيت آن است كه اقتصاد امروز ايران متأثر از مؤلفههاي فراواني است كه براي عملياتي كردن اقتصاد مقاومتي بايد در آن تجديدنظر شود و تنها با استفاده از اقتصاد دانشبنيان و با تزردولت گزارشی از اجرای اقتصاد مقاومتی نداده است
دیبرکل خانه اقتصاد ایران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران دولت گزارشی از اجرای اقتصاد مقاومتی نداده است دبیرکل خانه اقتصاد ایران گفت تاکنون دولت گزارشی را از اجرای اقتصاد مقاومتی در بخشهای مختلف ارائه نداده است مسعود دانشمند در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران اظهار داش-
اقتصادی
پربازدیدترینها