واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه:
اقتصاد مقاومتی نیازمند مدلسازی است
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی نیازمند مدلسازی است، گفت: تحرک نظام اقتصادی ایران نشان از وجود یک سیستم خودکنترلی اصلاحی دارد.
به گزارش جام نیوز، سهراب دلانگیزان در کارگاه آموزشی اقتصاد مقاومتی در دانشگاه رازی کرمانشاه اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی برای اجرا نیازمند مدلسازی است.
وی بیان داشت: مطرح شدن اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب بهعنوان بالاترین مقام کشور موجب ایجاد موجی از همراهی با این تفکر شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه موضوع اقتصاد مقاومتی برای برخی از افراد به یک موضوع تبدیل شده است، اضافه کرد: آنها دغدغه مدلسازی اقتصاد مقاومتی دارند.
دلانگیزان تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی یک الگوی عقیدتی نیست، بلکه باید فرصتی مطرح شود تا دیگران حتی غیر مسلمانان هم از آن استفاده کنند.
وی با بیان اینکه در هر نظامی چارچوبها و باید و نبایدهایی وجود دارد، اضافه کرد: در حوزه اقتصادی رفتار جوامع در حوزه بنگاه، خانوار، نهادی، بازاری، منطقهای، کشوری و... متاثر از باید و نبایدهای فرهنگی، فلسفی و اعتقادی است.
این کارشناس مسائل اقتصادی بیان داشت: هنجارها و باورهایی بهعنوان روابط نظام اقتصادی در این حوزه شکل میگیرد که نمیتوان آنها را اثبات کرد.
دلانگیزان به دو نظام اصلی اقتصادی در جهان اشاره کرد و متذکر شد: نظام افراطی اقتصاد بازار یا لیبرالیسم اقتصادی بر پایه آزادی فردی و نظام برنامهریزی متمرکز یا سوسیالیسم اقتصادی بر جامعهمحوری بنا شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه پذیرنده بودن، خودکنترلی و خوداصلاحی را از مهمترین ویژگیهای نظام بازار آزاد عنوان کرد و افزود: در جنبش والاستریت که برخی آن را پایانی بر نظام بازار میدانستند دیدیم که چگونه بهدلیل ویژگیهای مذکور این نظام به فعالیت خود ادامه داد.
وی با اشاره به اهمیت مدلسازی در باب اقتصاد مقاومتی، خاطرنشان کرد: مدلها جریان حرکت بهسمت اهداف را کانالیزه میکنند.
دلانگیزان اقتصاد مقاومتی را مدلی در چارچوب اقتصاد مختلط عنوان کرد و بیان داشت: دولت در سیستم اقتصاد مختلط باید انحصارات را کنترل و کالاهای عمومی را عرضه کند و مانع از تخریب محیط زیست شود.
این اقتصاددان اشارهای به شکلگیری سیستم اقتصاد مختلط داشت و ادامه داد: در سنتزی که در سالهای 1250 توسط پل ساموئلسون بهعنوان یکی از ایدئولوگهای نظام بازار مطرح شد، ایرادات این نظام از میان رفت.
وی یادآور شد: ساموئلسون در این سیستم سه وظیفه تخصیصی، توزیعی و تثبیتی را برای دولت در نظر میگیرد و نظام اقتصاد مختلط را شکل میدهد.
دلانگیزان با اشاره به تجربه برخی کشورها در زمینه مقاومسازی اقتصاد داخلی خود، گفت: در خصوص اقتصاد مقاومتی نباید از تجارب دیگر کشورها در انتخاب چارچوبها برای مقاومسازی اقتصاد غافل ماند.
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه بیان داشت: در سالهای اخیر پکیجهایی از سیستمهای مختلف اقتصادی در کشور اجرا شد.
وی اقتصاد سوسیالیستی را مدل اقتصاد ایران در دهه 60 عنوان کرد و افزود: در این دهه بنای رفتارهای اقتصادی دولت در یک فضای بسته شکل گرفت.
دلانگیزان حرکت بهسمت بازار آزاد را شاخصه اقتصاد ایران در دهه 70 برشمرد و یادآور شد: در سالهای بین 77 تا 85 نیز اعتقاد بر آزادیهای سیاسی و اجتماعی برای کمک به اقتصاد وجود داشت.
این اقتصاددان بیان داشت: حرکت بهسمت خصوصیسازی با ابلاغ فرمان مقام معظم رهبری در دولت نهم و دهم ایجاد شد و نخستین گفتمان اقتصاد مقاومتی در سالهای 89 شکل گرفت.
وی بیان داشت: این تحرک نشان میدهد که جمهوری اسلامی ایران یک نظام خودکنترلی اصلاحی دارد که بهعنوان یک عنصر قدرتمند برای ایران محسوب میشود./فارس/110
۱۳/۰۳/۱۳۹۴ - ۱۰:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]