واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یک کارآفرین مطرح کرد
اقتصاد مقاومتی را با دست خالی معنا کردیم/ اشتغالزایی در محروم ترین نقطه خراسان جنوبی
یک کارآفرین از اشتغالزایی و اقتصاد مقاومتی میگوید که در محروم ترین نقطه استان خراسان جنوبی توانسته برای افراد درآمد زایی کند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از بسیج سازندگی، عبارت «مومن در هیچ چارچوبی نمی گنجد» را مصداقی دیگر پیدا شده این بار در خراسان جنوبی، شهرستان سربیشه، بخش مود، حوزه مقاومت بسیج ناحیه مالک اشتر؛ جایی که بسیجیانش دست به ابتکاری جالب و غافلگیر کننده زدهاند. با باقر نوفرستی برادر شهید و فرمانده حوزه مقاومت بسیج ناحیه مالک اشتر برای گفت و گو درباره فعالیت گروه های جهادی در حوزه مقاومتش تماس گرفته بودیم، اما او ترجیح داد از اقتصاد مقاومتی و ابتکار عمل متهورانه رفقای بسیجی اش شروع کند که 6 ماهی می شود در محوطه حوزه مقاومت بسیج عملیاتی شده است.
* 6 ماهه به نتیجه رسیدیم
باقر نوفرستی می گوید: "6 ماه پیش بود که با شورای حوزه جلسه ای تشکیل دادیم درباره اقتصاد مقاومتی. همه بچه ها متفق القول گفتند با حرف زدن و شعار دادن، نمی توان مردم را پای کار تولید و اقتصاد مقاومتی آورد، باید خودمان دست بکار و وارد عمل شویم تا مردم هم بیایند. پیشنهاد شد که هر کس هر مقدار می تواند پول بگذارد برای آغاز کار تولید و تعدادی از بچه ها هم مامور شدند که مطالعه کنند جهت پیدا کردن عرصه های مناسب تولیدی."
وی می افزاید: "در نهایت به این نتیجه رسیدیم که کار اقتصاد مقاومتی را با پرورش شترمرغ شروع کنیم. حوزه مقاومت بسیج ما وسعت زیادی دارد. تصمیم گرفتیم بخشی از آن را نرده کشی کنیم و در آن شترمرغ پرورش دهیم. در ابتدای کار شروع به خرید 7 شتر مرغ کردیم. خیلی خوشحالم که به شما بگویم بعد از گذشت 6 ماه، امروز 10 واحد پرورش شترمرغ در بخش مود راه اندازی شده است، در حالی که هرگز در این منطقه پرورش شتر مرغ مطرح نبوده است. حتی پیرمردهای مود هم به حوزه مقاومت مراجعه می کنند و خواهان آموزش چگونگی پرورش شتر مرغ هستند. از آن ها می پرسم مگر شما هم می خواهید پرورش شتر مرغ راه بیندازید. می گویند: مگر اشکالی دارد؟!"
*بهره برداری چند منظوره
اشکالی ندارد! در واقع پرورش شترمرغ توسط ریش سفیدهای مود، عجیب تر از پرورش شترمرغ در حوزه مقاومت بسیج توسط بسیجی ها که نیست؟ اما بهره برداری بسیجیان حوزه مالک اشتر از فضای بلااستفاده حوزه شان به همین جا ختم نمی شود. باقر نوفرستی ادامه می دهد: "بعد از اینکه کار پرورش شتر مرغ روی روال افتاد، در بخش دیگری از حوزه مقاومت یک گلخانه راه انداختیم، در ابتدا با کاشت نشاء درختان شروع کردیم و سپس به تولید پسته، خیار و گوجه فرنگی رسیدیم. گلخانه مان هم اکنون به سوددهی رسیده است. در بخش دیگری از حوزه هم که بلااستفاده بود، با همت بسیجی ها یک اتاق ساختیم برای پرورش بلدرچین و به زودی پرورش بلدرچین را کلید می زنیم."
بسیج سازندگی 2-3 سالی می شود که برای خودش در عرصه اقتصاد مقاومتی ماموریت های زیادی تعریف کرده و از فعالان عرصه های تولیدی مرتبط با امنیت غذایی مثل پروش ماهی قزل آلا، بلدرچین، قارچ، ورمی کمپوست، مرغ، شترمرغ، انواع دام، زنبور عسل و ... با پرداخت وام و ارائه مشاوره های کارشناسی و علمی حمایت به عمل می آورد. در نتیجه تا به امروز 60 هزار واحد تولیدی اقتصاد مقاومتی در کشور راه اندازی شده است. با این وجود واحد تولیدی بسیجیان حوزه مقاومت مالک اشتر بدون دریافت هیچ وامی و صرفا با مشارکت بسیجیان راه اندازی شده است. باقر نوفرستی می گوید: "حوزه مقاومت بودجه بسیار محدود و ناچیزی دارد. از همان ابتدا با بچه ها قرار گذاشتیم که وقتی پروژه ها به سوددهی رسید، اصل پولشان را پس بدهیم و از آن به بعد همه عواید کار تولیدی به فعالیت های محرومیت زدایی حوزه مقاومت اختصاص یابد." به او می گوییم حالا مگر چه اشکالی دارد سرمایه گذاران اولیه در سود تولیدات سهیم باشند؟ می گوید: "اشکالی ندارد، اما قرار بچه ها از ابتدا بر این بود که وقتی کار به نتیجه رسید، عواید آن صرف فعالیت های حوزه شود و همین کار را انجام می دهیم."
* برخی تنگ نظری ها
وی درباره مشکلاتش می گوید: "برخی تنگ نظری ها آدم را ناراحت می کند. وقتی این کار را شروع کردیم برخی افراد در ناحیه بسیج می گفتند این ها کار با امکانات دولتی کار شخصی می کنند، این سخن برای من خیلی دردناک بود، اما گوشمان بدهکار این اتهامات نبود، اگر قرار باشد، پرداختن به این تنگ نظری ها معطل مان کند، هیچ وقت به اقتصاد مقاومتی و تولید نمی رسیم. البته در کنار این تنگ نظری ها، با همراهی های دلسوزانه و شفقت آمیز هم مواجه شدیم. مثلا فرمانده سپاه استان از کاری که انجام دادیم بسیار خوشحال شدند و گفتند صرف اینکه باعث ترویج کار و تولید در منطقه شده اید، کارتان عالی بوده است و انشاءلله موفق باشید. فرمانده محترم ناحیه هم گفته بودند من اگر شده از جیب خودم هم خرج کنم، به این بچه ها برای راه اندازی کار تولیدی شان کمک می کنم."
حوزه مالک اشتر در بخش مود، گروه های جهادی فعالی هم دارد. باقر نوفرستی در این باره می گوید: "گروه های جهادی استان به صورت مرتب در روستاهای منطقه مشغول فعالیت و اجرای پروژه هستند و هم اکنون احداث چند خانه عالم، پایگاه مقاومت بسیج و یک حسینیه را در دستور کار دارند. برای ساخت حسینیه، بسیجیان عضو گروه های جهادی هر هفته 5 شنبه و جمعه عازم منطقه می شوند و به ساخت و ساز می پردازند."
نمی دانیم اقدام بسیجیان حوزه مالک اشتر بخش مود در استفاده از محوطه بی استفاده حوزه شان، چه اندازه قابلیت تعمیم دارد، اما مهمتر از آن، عزم آن ها برای تولید و کمک به اقتصاد ملی در حد توانشان است آن گونه که ریسک استفاده از فضای حوزه شان را به جان خریده و البته موفق شده اند رضایت و تمجید فرماندهان استانی شان را جلب کنند و در منطقه شان جریان ساز باشند. انتهای پیام/ب
94/02/29 - 16:58
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]