تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر با اين شمشيرم بر بينى مؤمن بزنم كه مرا دشمن بدارد با من دشمنى نمى كند و اگر هم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804824113




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دولت شهامت به خرج دهد و یارانه‌ها را حذف کند


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: باید دولت شهامت به خرج بدهد و یارانه ها را به جز برای آنها که در دو و یا حداکثر سه دهک پائین هستند کلاً حذف کند.

به گزارش تراز ، حمید زنگنه استاد اقتصاد کلان و بانکداری دانشگاه وایدنر آمریکا یادداشت اختصاصی برای خبرگزاری تسنیم ارسال کرده است که در ادامه می آید:

بانک جهانی رشد اقتصاد ایران در سالهای 1390 تا 1396 را به ترتیب منفی 6.6، منفی 1.9، 1.2، 0.9، 1.0، و 2.2 برآورد کرده است.  اگر اقتصاد ایران در سال  1358 را 100 بگیریم با رشد متوسط 5 درصدی متداوم باید 6.05 برابر می شد و با رشد متوسط 4 در صدی متداوم باید 4.27 برابر می شد ولیکن در حال حاضر 2.14 برابر شده است.

همانطوری که آمار نمودار پائین نشان می دهد، افت عظیم درآمد ملی در سالهای 90-91 بوده و ارتباطی با دوره دولت روحانی و کنترل تورم ندارند.  ضربه شدیدی که اقتصاد ایران در آن دو سال خورد چنان بود که هنوز پایان نیافته و رشد کند ناشی از آن بنظر می رسد که در امسال و سال آینده نیز(حداقل اگر تحریمها برداشته نشوند) ادامه داشته باشند.  این رشد کند درآمد ملی در حال حاضر را می توان یکی از نتایج مبارزه با تورم محسوب کرد ولی باید توجه کرد که مردم طبقه های پائین اقتصادی که حقوق و مزایای آنها با تورم افزایش نمی یابند بیش از هر چیز دیگر از کنترل تورم بهره مند می شوند و در نتیجه نباید مخمصه مستضعفین را بهانه کرد و با چاپ بی رویه پول آتش کوره تورم را گرمترو وحشی تر نمایند.  پائین آوردن شتاب نرخ تورم از دستاوردهای بسیار مهم دولت روحانی بوده و نباید آن را از دست داد.

 چند نرخی ارز لزوما به معنی ترویج و تداوم رانت خواری است

چند نرخی ارز یعنی آنها که دسترسی و نفوذ دارند به بهانه های مختلف می توانند ارز ارزان بخرند و دیگران مستقیما و یا از طریق خرید کالا ها باید قیمت بالایی برای این ارزها بپردازند درنتیجه بازرگانان و صرافیهایی که با نفوذند مانند سایر بخشهای مورد توجه از مستضعفین «رانت» کسب می کنند. نرخ ارز را باید تک نرخی کرد و از کوچه و بازار به بانکها منتقل کرد.

*یارانه ها را حذف کنید

یارانه های همگانی همیشه سیاست بدی برای ایران بوده اند و این پندار همچنین خواهد ماند. هیچ دلیلی نیست که ثروت مملکت را به باد داد تا عده ای که احتیاج ندارند چیزکی که خود قابل نمی دانند به دست بیاورند. باید دولت شهامت به خرج بدهد و یارانه ها را به جز برای آنها که در دو و یا حداکثر سه دهک پائین هستند کلا حذف کند. باید یارانه های دهکهای بالا را خرج ایجاد راهسازی و سایر زیر بناهای اقتصادی کرد که من آنها را شالوده اقتصاد مقاومتی می نامم. پرداخت یارانه به دهکهای بالای جامعه به عقیده من در جهت مخالف آنچه اقتصاد مقاومتی می نامند است.

*دست دولت را از قیمت گذاریها کوتاه کنید

اگر واقعا به اقتصاد مقاومتی اعتقاد وجود دارد باید اجازه دهد که قیمتها بازاری شود و کلیه سوبسیدها را حذف کنند. یکی از دلایل شکست تولید داخلی و استثمار خارجیها بر ایران ناتوانی در رقابت است.  تولید کنندگان داخلی باید کالا با قیمت نازل دولتی ارائه بازار کنند که میسر نیست و در نتیجه یا باید سوبسید بگیرند و یا از دوره خارج شوند و یا به قاچاق و بازار سیاه بپردازند. بنابراین قیمتها را آزاد کنید و سوبسید ها را قطع کنید و بازار قاچاق خود به خود از بین می رود و در نتیجه هم اشتغال ایجاد می شود و هم تولید داخلی افزایش می یابد.  این است فهم من از اقتصاد مقاومتی.   

*بانکها را مجبور به رقابت و شفاف سازی کنید

برخی متولین از طریق بانکها خون مستضعفین را می مکند و اسباب کار این زالوها، سیاستهای دولتی است که ظاهرا برای «رفاه مردم» قلمداد می کنند. این پرده ها را کنار بزنید و بگذارید مردم همه چیز را ببینند. اجازه دهید بانکها برای به دست آوردن پول مردم با یکدیگر رقابت کنند.  

* حمید زنگنه - استاد اقتصاد کلان و بانکداری دانشگاه وایدنر آمریکا


منبع: تسنیم



يكشنبه 17 خرداد 1394 ساعت 03:36





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن