واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران: اجرای بیش از 40 کنوانسیون بین المللی در بخش حمل و نقل دریایی الزامی است تهران - ایرنا - مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران گفت: اجرای بیش از 40 کنوانسیون بین المللی در بخش حمل و نقل دریایی کشور الزامی است در غیر این صورت هیچیک از کشتی های ما نمی توانند در بنادر خارجی پهلو بگیرند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، علی اکبر صفایی روز شنبه در نشست با خبرنگاران افزود: حوزه دریا و بنادر کشور محل اجرای کنوانسیون های بین المللی است و هیچ بخشی در کشور با اجرای این همه کنوانسیون های بین المللی مواجه نیست.
وی با اشاره به برگزاری بیست وسومین همایش ارگان های دریایی کشور در محمودآباد، افزود: در این همایش که هر ساله به منظور ایجاد هماهنگی های لازم در بین نهادها و ارگان های دریایی برگزار می شود، چالش های پیش روی بخش حمل و نقل دریایی کشور مورد بحث و بررسی قرار می گیرد تا راهکارهای متخصصان و کارشناسان در حوزه بخش های دولتی و خصوصی برای رفع آنها ارائه شود.
مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران، اظهار داشت: این همایش در چهار محور ایمنی و محیط زیست دریایی و الزامات ناوگان تجاری صیادی و مسافری در بستر توسعه اقتصاد مقاومتی روزهای چهارم و پنجم خرداد ماه برگزار خواهد شد.
وی نقش بنادر، پشتبانی بندری و زنجیره تامین در توسعه دریا محور را از دیگر محورهای این همایش عنوان کرد و افزود: بررسی وضعیت سرمایه های انسانی در صعنت حمل و نقل دریایی از دیگر محورهای این همایش است.
وی تصریح کرد: همزمان با برگزاری این همایش کارشناسان و متخصصان صعنت حمل ونقل دریایی در چهار میزگرد تخصصی راهکارهای توسعه اقتصاد ملی در حوزه دریا را مورد بررسی قرار می دهند تا براساس سیاست کلان اقتصادی کشور طرح های دریایی مختلفی در این حوزه اجرایی شود.
وی اظهار داشت: تاکنون برگزاری 22 همایش دستاوردهای خوبی برای حوزه دریا و دریانوردی داشته و حضور بخش های دولتی و خصوصی تاکنون دستاوردهای بزرگی را در این حوزه به وجود آورده است به طوری که ظرفیت ناوگان دریایی کشور از 5 تا 6 میلیون تن در سال هم اکنون به بیش از 20 میلیون تن افزایش یافته است.
وی ادامه داد: افزایش ظرفیت بنادر کشور نیز از دیگر دستاوردهای برگزاری این همایش است که ظرفیت 50 تا 60 میلیون تنی آن هم اکنون به بیش از 150 میلیون تن در سال رسیده است.
مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران تصریح کرد: تا چند سال پیش حضور بخش خصوصی در حوزه دریا و بندر کشور بسیار کمتر بود اما هم اکنون بخش خصوصی کشور در بخش های مختلف حوزه دریایی سرمایه گذاری کرده و باعث توسعه دریایی کشور در این بخش شده است.
وی اظهار داشت: تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه دریایی نیز از دیگر دستاوردهای این همایش بوده به طوری که هم اکنون جوانان متخصص ایرانی بر روی کشتی ها و بنادر کشور حضوری موفق دارند.
صفایی در ادامه خواستار حذف مالیات از دستمزد دریانوردان و احیای ماده 9 قانون نظام وظیفه مبنی بر معافیت سربازی دریانوردان شد و گفت: بدون تردید با رفع تحریم های ناعادلانه هدف شرکت ملی نفتکش ایران حضور در بازارهای جهانی خواهد بود که زمینه را برای گسترش فعالیت های این شرکت در بنادر جهان فراهم می کند.
به گفته این مقام مسئول، شرکت ملی نفتکش ایران همواره به دنبال خرید شناورهای مورد نیاز خود از سازندگان داخلی است و هم اکنون سفارش دو فروند کشتی فرآورده ور در بندرعباس در حال ساخت است و ساخت 3 کشتی 60 هزار تنی دیگر به شرکت صدرا سفارش شده که تاکنون این شرکت به تعهدات خود در این زمینه عمل نکرده است.
وی با بیان آنکه بیش از 93 درصد تجارت خارجی کشور از طریق حمل و نقل دریایی انجام می شود، گفت: هیچ بخشی همانند صنعت حمل و نقل دریایی در تجارت جهانی کشور تاثیرگذار نبوده و این نشان می دهد بخش دریا و دریانوردی در ارایه خدمات مناسب همواره پیشرو بوده است.
یادآور می شود، بیست و سومین همایش ارگان های دریایی با شعار توسعه کشور و اقتصاد مقاومتی در حوزه دریا با حضور ارگان ها، نهادها، سازمانها و دستگاه های اجرایی به میزبانی شرکت ملی نفتکش ایران در محمودآباد برگزار می شود.
اقتصام**د.الف/1108**1558
02/03/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]