واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کیهان در یک نگاه؛ چهارشنبه 30 اردیبهشت ماه تهران- ایرنا- روزنامه کیهان روز چهارشنبه 30 اردیبهشت ماه خبر نخست خود را به گزارش اندیشکده بروکینگز نسبت به بازرسی فراگیر از ایران اختصاص داد.
به گزارش ایرنا، در بخشی از این خبر آمده است: اندیشکده بروکینگز در گزارشی با اذعان به کارکرد جاسوسی بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی، اشراف دستگاه های اطلاعاتی غرب بر سایر حوزه های جمهوری اسلامی - اعم از علمی و صنعتی- را یکی از نتایج توافق احتمالی و بازرسی های گسترده عنوان کرد.
هفته گذشته مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در مصاحبه با آسوشیتدپرس مدعی شد: «طبق پروتکل الحاقی ما می توانیم از هر مرکز نظامی در ایران که لازم بدانیم بازرسی به عمل بیاوریم.»
وی در ادامه افزود: «در مقاطع زمانی مختلف و در کشورهای گوناگون سابقه بازرسی از مراکز نظامی وجود داشته است. خب چرا درباره ایران بازرسی نظامی صورت نگیرد؟ اگر ما ضرورتی برای بازرسی از مراکز نظامی ایران ببینیم آن را مطرح خواهیم کرد و ایران نیز طبق پروتکل باید آن را بپذیرد!»
اما قسمت خطرناک ماجرا این است که از اظهارات آمانو اینگونه برمی آید که پروتکل الحاقی پایان ماجرا نیست! وی در پاسخ به این سوال که آیا عمل به پروتکل الحاقی برای راستی آزمایی از ایران کافی است یا خیر پاسخ داد: هنوز هیچ چیز معلوم نیست. این کاملا به سطح همکاری ایران با آژانس بستگی دارد!
اگرچه کشورهای زیادی اجرای پروتکل الحاقی را پذیرفته اند اما باید توجه داشت برخورد آژانس با کشورها به هیچ وجه یکسان نبوده و در این برخورد به جای معیارهای فنی، ملاحظات سیاسی هستند که کمیت، کیفیت و نتیجه را مشخص می کنند.
در ادامه این خبر با عنوان «زیر بار زیاده خواهی نمی رویم»، به اظهارات «مجید تخت روانچی» معاون وزیر امور خارجه و عضو تیم مذاکره کننده هسته ای ایران در دیدار با «لابه» معاون وزارت خارجه شیلی اشاره و به نقل از وی آمده است: به دنبال یک توافق خوب هستیم و به هیچ وجه زیر بار زیاده خواهی های طرف مقابل نخواهیم رفت.
از سوی دیگر،«ژرارد آروئاد» سفیر فرانسه در آمریکا گفت: حدس من این است؛ توافق احتمالی با ایران در لحظات آخر و یا حتی بعد از ضرب الاجل با مقادیر مناسبی از «ملودرام» خواهد بود؛ خونسرد باشید.
همچنین «هنری پرکت» مسئول اسبق میز ایران در وزارت خارجه آمریکا گفت: توافق هسته ای جادوی حل مشکلات آمریکا و ایران نیست.
عکس نخست این روزنامه نیز به همین خبر مربوط می شود؛ در توضیح این عکس و ادامه گزارش بالا آمده است: تیم مذاکره کننده هسته ای ایران امروز (چهارشنبه) به ریاست «عراقچی» با «هلگا اشمید» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در وین برای ادامه نگارش پیش نویس توافق نهایی هسته ای دیدار می کند؛ در این دور از نشست وین، معاونان وزرای خارجه 1+5 حضور ندارند.
دور قبلی این مذاکرات سه شنبه هفته گذشته 22 اردیبهشت ماه به مدت چهار روز در شهر وین برگزار شد و روز پنجشنبه 24 اردیبهشت ماه رایزنی سه جانبه ایران و آمریکا و معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار و روز جمعه 25 اردیبهشت ماه نیز نشست عمومی ایران و 6 کشور در سطح معاونان و مدیران کل سیاسی برگزار شد.
عراقچی پس از این مذاکرات عنوان کرد: ما باید حداقل دو هفته دیگر در سطح معاونان کار کنیم تا به نقطه ای برسیم که اگر لازم باشد وزیران مجدداً ورود پیدا کنند. حتماً یک سری از مسائل اختلافی باقی خواهد ماند که تصمیم گیری در خصوص آنها به تصمیم گیری در سطح سیاسی احتیاج خواهد داشت.
وی افزود: سعی می کنیم هر چقدر که می شود تفاوت ها را کمتر بکنیم تا به جایی برسد که فقط آن مواردی که احتیاج به تصمیم گیری سیاسی دارد، وزیران وارد صحنه شوند. اگر به همین ترتیب کار بکنیم، فکر می کنم حدود دو هفته دیگر، به آن نقطه برسیم.
ستون یادداشت این روزنامه به قلم حسین شمسیان با تیتر «راه باز است» مطلبی درباره نرخ تورم و نقدینگی موجود در جامعه را به بحث گذاشته است.
در بخشی از این یادداشت آمده است: «به عرض ملت بزرگ ایران برسانم، اولین عامل بزرگ که موجب تورم شده، رشد بی حساب نقدینگی در جامعه بود. در سال 84 نقدینگی، 68 هزار میلیارد تومان بود، در پایان دولت رقمی در حدود 470 هزار میلیارد تومان ... جلوگیری از رشد افسار گسیخته نقدینگی که اثرات بدی بر تورم داشته و مشکلاتی جدی به وجود می آورد و از سویی اقتصاد را از رونق خواهد انداخت در دستور کار دولت قرار دارد... مشکل این نقدینگی آن است که سیل مخربی است که شما نمی دانید به چه سمتی حرکت می کند. به سمت ارز یا مسکن؟ این سیل به هر سمتی حرکت کند، مخرب است و قیمت ها را آنچنان افزایش می دهد که از کنترل دولت خارج می کند.»
«آغاز عملیات باز پس گیری مرکز الانبار با همکاری ارتش و نیروهای مردمی عراق»، «بشار اسد: پیروزی در برابر تروریست ها بدون حمایت ایران ممکن نبود»، «انجمن تولیدکنندگان: واردات باید همراه با انتقال تکنولوژی باشد» و «تظاهرات مسلحانه میلیونی در صنعا با شعار مرگ بر آل سعود» از دیگر عناوین خبری این شماره روزنامه کیهان است.
شبد ** 1095 ** 2023
30/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]