واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس مرکز تحقیقات وزارت راه: استفاده ازمصالح نامرغوب عمر متوسط جاده های کشور را از 15به پنج سال رساند تبریز - ایرنا - رییس مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی گفت: عمر متوسط جاده های کشور عمدتا به دلیل استفاده از مصالح نامرغوب پنج سال بوده در حالی که این میزان در کشورهای توسعه یافته 15سال است.
به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی اداره راه و شهرسازی آذربایجان شرقی، محمد شکرچی زاده در دهمین کنگره بین المللی مهندسی عمران در دانشگاه تبریز با اشاره به اینکه جاده های کشور وضعیت مناسبی ندارند ، اظهار کرد: در اجرای پروژه های عمرانی و ساختمانی کشورمان به موضوع مهم صنعتی سازی به عنوان توسعه پایدار توجه چندانی نمی شود.
وی با بیان اینکه استفاده از مصالح نامرغوب در جاده ها باعث کاهش کیفیت و عمر آسفالت جاده می شود، افزود: باید در خصوص جاده نظارت های بیشتری به مصالح و کیفیت آسفالت شود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ایران یکی از کشورهای زلزله خیز دنیاست، گفت: در چهل سال اخیر 30 درصد زلزله هایی که بالای 10 هزارنفر تلفات داشته اند در کشور ما اتفاق افتاده است.
شکرچی زاده افزود: این آمار نشان می دهد که باید بیش از پیش به مقاوم سازی ساخت و سازها توجه کنیم چرا که می توان با انجام مطالعات و افزایش نظارت بر ساخت و سازها این تهدیدات و خسارت های زلزله را به حداقل رساند.
وی به راه اندازی دفتر منطقه ای مطالعات راه و شهر سازی وزارت مسکن و شهرسازی در آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: با راه اندازی این مرکز به راحتی می توان ارتباط علمی با دانشگاه های استان در اجرای پروژه های عمرانی و ساختمانی را گسترش داد و اجرای پروژه ها را مدیریت کرد.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این گردهمایی از نیروی انسانی به عنوان بزرگ ترین سرمایه هر جامعه یاد کرد و نقش مهندسان عمران در تحولات سیاسی و پیشرفت های عمرانی کشور را برجسته خواند.
محمد صادق پورمهدی اضافه کرد: دانشکده های عمران و فنی دانشگاه ها از جمله دانشکده فنی دانشگاه تبریز هم در قبل و هم بعد از انقلاب نقش پررنگی در تحولات سیاسی کشور داشته و در دوران دفاع مقدس خدمات ماندگاری را ارایه کردند.
وی افزود: ما امروز در جای جای کشور آثار و خدمات مهندسان عمران کشور را مشاهده می کنیم و به توان علمی و فنی آنان می بالیم.
پورمهدی ضرورت پیوند دانشگاه با بدنه اجرایی کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: یکی از اولویت های ما در دولت تدبیر و امید تقویت ارتباطات با مراکز علمی و دانشگاه و استفاده از تجارب و دانش اساتید در پیشبرد برنامه های توسعه و اجرای پروژه های عمرانی است.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی افزود: ما در برنامه های سازندگی استان شعار خود را سرعت، دقت و کیفیت قرار دادیم و دراین ارتباط از همه ظرفیت های فنی و دانشگاهی استان استفاده می کنیم به گونه ای که هم اکنون بسیاری از اساتید صاحب نام دانشگاه های استان در بسیاری از شوراهای ستادی از جمله شورای فنی استان حضور فعال دارند.
پورمهدی گفت: به رغم اینکه در گذشته پروژه های نسبتا خوبی در استان اجرا شده اما برخی از آن ها با وجود مزیت های اجتماعی از کاستی و ضعف های بعضا فاحش برخوردارند که متاسفانه امروز علاوه بر نارضایتی مردم، هزینه های مضاعفی را به دولت تحمیل کرده است.
وی افزود: ما به عنوان مهندسان عمران زمانی می توانیم به شغلمان ببالیم که بالندگی و کیفیت کارمان را در عمل به مردم نشان دهیم و هیچ پروژه ا ی را بدون رعایت همه لوازم فنی و استاندارد های بین المللی اجرا نکنیم.
توصیه و تاکید بر رعایت نکات ایمنی ساختمان از دیگر محورهای سخنرانی معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی بود که به گفته وی جای خالی آن در بسیاری از پروژه ها و ساخت و سازهای عمرانی دیده می شود و تاکنون موجب خسارت های فراوان جانی و مالی شده است.
وی از مهندسان و عوامل اجرایی خواست در ساخت سازها و اجرای پروژه های عمرانی این مهم را مورد توجه قرار دهند.
دهمین کنگره بین المللی مهندسی عمران به همت اداره کل راه و شهرسازی و با همکاری استانداری آذربایجان شرقی و دانشگاه تبریز به مدت دو روز دیگر در محل این دانشگاه برگزار می شود.
7233/6183/1352
16/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]