تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من مأمورم كه صدقه (و زكات) را از ثروتمندانتان بگيرم و به فقرايتان بدهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798275110




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در زير بارش‌ها، مديريت آب فراموش نشود


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: در زير بارش‌ها، مديريت آب فراموش نشود
مي‌گويند سالي كه نكوست از بهارش پيداست و باران‌هاي سال 94 هم حداقل تا امروز، سال پر آبي را براي ايرانيان به ارمغان آورده است
نویسنده : محمدرضا هاديلو 
مي‌گويند سالي كه نكوست از بهارش پيداست و باران‌هاي سال 94 هم حداقل تا امروز، سال پر آبي را براي ايرانيان به ارمغان آورده است. هرچند كم‌آبي و خشكسالي‌هاي ايران آنقدر زياد است كه اين نزولات آسماني نمي‌تواند دردي از دردهايش بكاهد اما بي‌انصافي است كه بگوييم هيچ تأثيري هم نداشته است.
 از ابتداي امسال آسمان نشان داده كه حواسش به ما زمينيان هم هست و هر چند روز يك‌بار سفره لطيفش را براي بهره‌مندي انسان‌ها گسترانيده است. باران باريد و باريد و باريد. تا جايي كه درياچه خشك شده بختگان نيز آبگيري شد و افزايش ارتفاع آب درياچه بحران زده اروميه، دل آذري‌ها را شاد كرده است.  گزارش‌ها حكايت از آن دارد كه برخي تالاب‌ها، آبگير‌ها و حتي درياچه‌ها منتظر بازگشت روزهاي خوش گذشته‌شان هستند.  با اينكه هر باران مي‌تواند موجبات دلخوشي تمام موجودات زنده را فراهم كند، اما نبايد فراموش كنيم كه ايران كشوري گرم و خشك است و شرايط موجود دوام چنداني نخواهد داشت.
هر روز كه از عمر بهار مي‌گذرد، هوا بيشتر به گرمي مي‌گرايد و اخبار هواشناسي از افزيش دما براي روزهاي آينده خبر مي‌دهند. خبري كه كم‌آبي و گرد و غبارهاي تابستاني را به همراه خواهد داشت.
 
 خبرهاي خوب اما زودگذر
خبرها حكايت از آبگيري درياچه خشك شده بختگان و افزايش ارتفاع آب درياچه بحران زده اروميه دارد. اخباري كه مردم بسياري از استان‌ها را شاد كرده اما سؤال اين است كه در سرزميني مثل ايران با آب و هوايي گرم و خشك آيا پر آب شدن آبگير‌ها و تالاب‌ها و درياچه‌ها آن هم براي يك دوره مقطعي مي‌تواند مشكل كم‌آبي عظيم اين سرزمين را رفع كند؟
كارشناسان معتقدند خشكسالي پديده‌اي خزنده است كه نمي‌توان با چند باران آن را از ياد برد؟ هرچند اين پديده در حالت معمولي‌اش تلفات انساني زيادي ندارد ولي هزينه اقتصادي‌اش زياد است. كم‌آبي موجب مي‌شود آبي كه براي كشاورزي و دامپروري مورد استفاده قرار مي‌گيرد در دسترس نباشد، قنات‌ها بي‌آب شود، زمين‌ها خشك و باير شود و بيماري‌هاي مختلف به وجود آيد. وقتي سطح آب‌هاي رو و زير زمين كاهش مي‌يابد حيات وحش و گونه‌هاي زيستي نيز از بين مي‌روند. چنان كه در خشكسالي سال ۷۸ در سيستان و بلوچستان تمساح پوزه كوتاه در معرض انقراض قرار گرفت.
درست است كه مي‌شنويم بارش‌هاي اخير موجب سرريز شدن برخي سدها شده است اما در مجموع هنوز چيزي به نفع زمين تمام نشده زيرا ميزان متوسط بارش در ايران ۲۴۸ ميلي متر يا ۴۱۳ ميليارد متر مكعب است. اين ميزان يك سوم متوسط بارش در جهان است. به اين ترتيب در حالي كه يك درصد جمعيت جهان در ايران زندگي مي‌كنند، سهم ايران از منابع آب تجديدپذير فقط ۳۶ صدم درصد است. از ۴۱۳ متر مكعب بارش سالانه ۲۶۹ متر مكعب هم به اشكال مختلف از دست مي‌رود و بيش از ۹۳ درصد از آب باقيمانده صرف كشاورزي آن هم به شكل غيراصولي مي‌شود.

  محصولات استراتژيك و آب خور
در ايران گندم و جو و چغندرقند به عنوان محصولات استراتژيك به شمار مي‌آيند كه براي رشد به آب زيادي نياز دارند. بنابراين بحران كم‌آبي مي‌تواند بر توليد اين محصولات اثر بگذارد. البته واقعيت اين است كه مديريت منابع آب هم در ايران خوب نيست و به ويژه در مناطق غربي نتوانسته‌ايم از منابع آب رودخانه‌ها درست استفاده كنيم. آمارها مي‌گويند كه در ايران ۵۹ درصد از اراضي نياز به آبياري دارند كه در دنيا اين رقم ۱۶ درصد است. همچنين در كشور ما توليدات غذايي از اراضي آبي ۸۹ درصد و از اراضي ديم ۱۱ درصد است. اين موضوع نشان مي‌دهد كه براي كنترل بحران، بايد براي استفاده بهينه از منابع آب در بخش كشاورزي برنامه‌ريزي كنيم.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن